- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.561
Sağol canım, iyi oldu buÇok geçmiş olsun canım. Tek tek tadım yaptırmanın önemini bir kez daha anlamış olduk.
Karnıbahar ve brokoli kendimize haşladığımda azıcık azıcık veriyorum bizde gaz yapmadı
Yer yatağı gibi birşey olabilir mi acaba yorganlardan falan?Kızlar bana fikir vermenizi istediğim 3. Konu ise yatak. Ben hamileyken yazılanlara inanıp anneyanı beşik almıştım hiç bir zaman anne yanı olarak kullanamadım gerçi ama Bugüne kadar normal beşik olarak kullandık. Artık sığmıyor hem de kg sınırına geldik güvenli olmayacak yakında. Karyola bakıyorum ama bir kaç ay içinde şehirdışına taşınacağız. Şimdi kurdur bir ay sonra söktür taşı yeni evde kurdur da saçma geliyor. Bir tane 2. El park yatak alıp ananesinin evine koydum o da başka bir şehirde şimdi sırf yatak için oraya gidip alıp getirmek de gözümde büyüyor. 2. El park yatakların fiyatları da aşırı yani değmez o paraya çıktıktan sonra 2. El alırım. Sizce ne yapmalıyım ? Bana bir fikir lütfen
Amin canım inşallah :)oo iyi cesaret canim Allah kolayca gidip gelmeyi nasip etsin.
sag ol canim. Diştir artik ya ama huysuzlugu uzun surdu bizde maalesef.
Balkabağı verebilrsin canım. Biz patates havuç balkabağı pırasa denedik bugün ıspanak deniycem. Alerjik bi besin olmadığı taktirde mevsiminde tüketmek lazım bence. Mesela portakal mandalina 8.ay diyor ama o zaman mevsiminde olmamş olacak. Şimdiden tattırmayı düşünüyorum gaz yaparsa bırakırım. Sende öyle yap bana karnıbahar çok gaz yapıyor o yüzden cesaret edemedim mesela mevsiminde kendime göre ilerliyorum bakalım.Kızlar ek gıdada ilk ay hangi sebzeleri verdiniz? Patates, tatlı patates, havuç denedik. Blw sitesine bakıyorum ayrı Bi liste gurmebebeke bakıyorum ayrı Birinin yedirebilirsin dediğine öbürü çok erken diyor.. En son doktora sordum pırasa, ıspanak, kereviz, pancar olur mu dedim, hepsi olur demiş. Kendisi de bezelye ve brokoli demiş. Ama mesela gurmebebekte brokoli vermeyin, çok erken, gaz yapar falan diyor, blw brokoli sapını ver diyor...ne önerirsiniz?
Havuç,balkabağı, brokoli tadımı yaptirdim. Brokoli ve balkabagi gaz yapti.Ara verdim .Bugun yeniden balkabagi denedim gaz cikarip duruyor .Her bebege farkli etki yapiyor .Bu ara kabizlik problemi olduğu icin henüz patates denemedim mesela.Kızlar ek gıdada ilk ay hangi sebzeleri verdiniz? Patates, tatlı patates, havuç denedik. Blw sitesine bakıyorum ayrı Bi liste gurmebebeke bakıyorum ayrı Birinin yedirebilirsin dediğine öbürü çok erken diyor.. En son doktora sordum pırasa, ıspanak, kereviz, pancar olur mu dedim, hepsi olur demiş. Kendisi de bezelye ve brokoli demiş. Ama mesela gurmebebekte brokoli vermeyin, çok erken, gaz yapar falan diyor, blw brokoli sapını ver diyor...ne önerirsiniz?
Regl furyası başladı forumda galiba. Ben de birkaç gün önce oldum, 5,5 ay dolunca. Hem de ne olmakBende tiroid ilacına başladım 3 gün önce ve regl oldum başlar başlamaz sonunda canım. İyi oldu vücut atmak istiyor
Canım siz meyve denediniz mi oğluşun çok gazlı ya elma falan daha mı iyi olur acaba brokoli karnıbahar vs normalde de gaz yapar zaten. Ama balkabağı ilk verilecel besinler arasında. Demek bebeğin yapısına göre değişiyor.Havuç,balkabağı, brokoli tadımı yaptirdim. Brokoli ve balkabagi gaz yapti.Ara verdim .Bugun yeniden balkabagi denedim gaz cikarip duruyor .Her bebege farkli etki yapiyor .Bu ara kabizlik problemi olduğu icin henüz patates denemedim mesela.
Bizde reflü yok ama midesini rahatlatmak için emme arasında bir kez ters çevirip midesindeki gazı çıkarıp sonra emzirmeye devam etmeyi önerebilirimÇok teşekkür ederim cevaplarınız için, zaten minik doğdu kızım bi de kustuğu için kilo alamayacak diye korkuyorum
Premium care 4. Maalesef Baska bir şey işe yaramadıHangi bebek bezini kullaniyorsunuz, kullandiklarim gece hep çişi dişari taşiriyor
Sarısı vardı sadece içinde zaten anlamadım vallayumurtanin beyazi zaten 1 yasina kadar bebeklere yasak ya canim. Gecen kv kek vermeye kalkti, onun icinde yasak olmayan madde bile yok dedim. Bu yasak olan seyleri pimpirik yapiyoruz saniyorlar, halbuki benim cocugumun ayvaya bile alerjisi cikti, 3.gunde reaksiyon gosterdi...
Ben molfix kullanıyorum.arada da sleepy alıyorum. daha bir sorun yaşamadım. şuan yaşadığım tek sorun molfixte 4 numara kullanıyorum sleepynin 4 numarası büyük geliyor ikisindede kiloları aynı yazıyor.Hangi bebek bezini kullaniyorsunuz, kullandiklarim gece hep çişi dişari taşiriyor
Yok ilk çorbada az bi şey tadım yapıcam die verdim o da çorbada sarısı sadece ne kadar kısmı denk gelmiştir ki iki kaşık ile anlamadımGecmis olsun .Corbadan once yumurta tadimi yaptırmis miydin canim ?
bende yılbaşından 2 gün önce oldum :) çok sevindim senin adına. insana bir rahatlama geliyor. neden olamadım diye çok kafama takmıştım.Oğlum 7. ayını doldurdu, ben de regl oldum sonunda.
Hic ters tepen olmadi, 3 gun denediysem 2 gun ara verdim vucuduna baktim bisey var mi diye. Brokoli ve pirasayi haslayip catalla ezip verdim. Bezelyeyi kv ye sorucam onlar yazdan bahceleri ekiyorlar eger elinde varsa isteyecegim.Oo bayaca birşey vermişsin. Hiç ters tepen oldu mu? Brokoli ve pırasayı nasıl verdin ?bir de bezelye mevsimi mi?
benim kızımda öyle canım. Ayrılık kaygısı mı yaşıyorlar bilmiyorum. bir odadan diğer odaya geçemiyorum. ağlamıyor sanki kavga ediyormuş gibi sesler çıkarıyor.Günaydın kızlar mutlu haftalar.. artık elime telefonu alamıyorum bile sizin bebeklerinizde mi öyle bilmiyorum ama oğlum sürekli ilgi istiyor kucak istiyor. Onu uyuttuğum zamanda ya kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyorum ya yemek ya da temizlik çamaşaır ütü.. hoş genelde tam işe başlıyorum yarısında uyanıyor o da öylece kalıyor ama.. birde hastalık geçiriyoruz burnu tıkalı nebül uyguluyoruz aspirasyon derken akşam oluyor ama pertim çıkmış ni haldeumarım herkes ve bebeği iyidir
Sorma bizimki de kahvaltı da yumurta ver dedi bir çimdik verdim diyo ki sakınıyorsun cocuktan versene ben de daha ilk tadiyo yavas yavaş artiririm bilmişlik yaptığımi düşünen bir yüz ifadesiyle versene ya bişey olmaz diye ısrar edip ohoio ben babalarına 4. Aydan beri neler neler verdim biseycik olmaz diyor la havleeee not: 3.yü büyütüyorum hala müdahale ediliyor biitim usandımyumurtanin beyazi zaten 1 yasina kadar bebeklere yasak ya canim. Gecen kv kek vermeye kalkti, onun icinde yasak olmayan madde bile yok dedim. Bu yasak olan seyleri pimpirik yapiyoruz saniyorlar, halbuki benim cocugumun ayvaya bile alerjisi cikti, 3.gunde reaksiyon gosterdi...
Ben brokoli verdim gaz olmadı şükür ki bizim dr kis sebzelerinden verebilirsiniz demiştiKızlar ek gıdada ilk ay hangi sebzeleri verdiniz? Patates, tatlı patates, havuç denedik. Blw sitesine bakıyorum ayrı Bi liste gurmebebeke bakıyorum ayrı Birinin yedirebilirsin dediğine öbürü çok erken diyor.. En son doktora sordum pırasa, ıspanak, kereviz, pancar olur mu dedim, hepsi olur demiş. Kendisi de bezelye ve brokoli demiş. Ama mesela gurmebebekte brokoli vermeyin, çok erken, gaz yapar falan diyor, blw brokoli sapını ver diyor...ne önerirsiniz?
Ben de mevsiminde vermeyi mantıklı buluyorum da bu tavsiyeleri yazan siteler de kendinden pek bir emin... İnsan korkuyor çocuğu gereksiz mi zorlamış olacağım diye.Amin canım inşallah :)
Balkabağı verebilrsin canım. Biz patates havuç balkabağı pırasa denedik bugün ıspanak deniycem. Alerjik bi besin olmadığı taktirde mevsiminde tüketmek lazım bence. Mesela portakal mandalina 8.ay diyor ama o zaman mevsiminde olmamş olacak. Şimdiden tattırmayı düşünüyorum gaz yaparsa bırakırım. Sende öyle yap bana karnıbahar çok gaz yapıyor o yüzden cesaret edemedim mesela mevsiminde kendime göre ilerliyorum bakalım.
7 ay doldu emeklemiyor erken benceBebekleriniz emeklemeye başladı mı kızlar? Benim kızımın hiç niyeti yok sabah babamda sık sık dene emekler artık falan dedi merak ettim
Benimkinin dişten de değil, şu gaz belasından kurtulamadık. 1 yaşında inşallah bizi sonsuza kadar terk eder bu bela. Hayattan soğutuyor ya.biz görümcemle aynı gün doğum yaptık. Haftasonu köye gittim. görümcemde geldi. Maşallah çocuğu çok uslu bir bebekti.ağlamayı bile beceremezdi.olduğu yerde kendi kendine oynayıp uyur uyanırdı. o bile bu ay coşmuş. Diş çıkarmaya başladığından beri benim kız gibi ne bir yere gönderiyormus. ne bir iş yaptırıyormus.ağlamayıda öğrenmiş yavrum anası uzaklaşınca hemen ağlıyor. bu aralar uyku düzeni hiç yok 10 dk- 20 dk uyuyor gündüzleri. ben artık tüm huzursuzluklarını dişe bağladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?