- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #78.661
Evrt canım haklısın sonra vazgeçtim zaten kendim mayalamaya karar verdim. Ayy ne zormuş ya.Yoğurdu daha önce vermediysen akşam verme cnm, allah korusun alerji olursa uykuda göremezsin
Aramıza hoşgeldin ne diyelim vallaKızlar bu çocuk uyumuyor uyumuyor yaaa!!??
Sabah 8den beri sadece 1saat uyudu şaka gibi resmen?? Gece hala 69235780 kere uyanıyor ıhhh ıhh deyip ağlıyor gözler kapalı. Bi de dün gece 2kere yüz üstü dönmüş uyanıp ağlıyor. Sanki az uyanıyorduk da bi de ona uyanmış olduk !!?? Nerdeyse 1 Aydır dönüyor yüz üstüne ama uyurken ilk defa döndü böyle yaa...
Kızım :) hatta ikinci uykusu 40dk sürüyorBebişi 3 gündüz uykusundan 2 uykuya geçiş yapan var mı?
Bende ıspanakla yer elması deniyim canım o zaman mandalina portakalda verebilir miyiz ki 2 ay sonra mevsimi olmuyorYer elması verdim ben bugün, yine ıspanakta mevsimi. Bunlara 8. Ay diyor nette ama benim dr verin mevsim sebzelerini sadece aşırı gaz yapanbilecek karnabahar brokoli falan geç verin dedi. Birde ben arada yulaf unu deneyeceğim ve onu geçerse çorba yapmayı düşünüyorum alerjiden geçen sebzelerden cnm.
Aa soğanı unutmuşum Bende soğanı minik minik doğrayıp havuç patatesle haşlayıp ezerek püre gibi vermiştim canım ıspanakla yer elması deniyim bide. Kapya biberi nasıl verdin benimde dolapta var yazdan doğrayıp koymuştum.Ben ilave olarak yer elması, ıspanak, soğan ve sarımsak verdim ( sebzelerin içine haşladığım pirinç ile bir parça soğan ve sarımsak atıp kaynatıp tanesini çöpe attım) , yazdan dondurucuya attığım kırmızı kapya biberide verdikten sonra tarhana denedim. Tarhananın içinde denemediğim tek sebze domatesti.
Olabilr canım vitamin desteğini arttırabilir doktor bi tahlil yaptırSaclarla beraber ben de dokuluyorum.Hic gücüm yok .
Benim de sampuana koymak icin biseyler almis esim .Acip da bakmadım bile .Sinirlerim bozuluyor.
Senin cadiyla benimkini bir odaya koymali .Kendi gurultulerinden rahatsiz olup uyurlar belki
Resmen yapışık yasiyoruz benle uyuyor benle uyaniyor .Kolay uyuyan biri olsam gunduz 15 20 dk uyurdum .Daha ben dalmaya çalışırken uyaniyor .
Ben bebeklerin uykusu ile ilgili hic bir bilimsel çalışmaya inanmiyorum .Yani bizim icin gecerli olmuyor .Gaz 3 ayda biter dediler biz 4 bucuk ay cektik .Uykusu 6 da duzelir zirt pirt kalkmaz dediler vs vs
Ben de hic acmiyorum sacimi .Ama oglanin elinde bile benim sac cikiyor .Deli oluyorum yaa .Ptesi aşı var bir tahlil vereyim .Sac dokulmesi ile birlikte parmaklarimda saniyelik morarma ,goz kararması filan oluyor .Kesin aldığım b12 ler yeterli gelmiyor .Daha once de bunlari yasamistim b 12 sifira yakındı.
Boyle olmayacak tahlil vercem .Kan tutuyor ama
Nasil vitaminsiz kaliyorsak artikHamileyken ne guzeldi
Haşladım canım ama hiç sevmedi bende diğer 2 gün çiğ verdim çok sevdi nedense lor zaten topak topak olmuyor evde yaptığım için minik minik kahvaltılarda yediriyorumCanım pırasayı nasıl verdin yağda kavurup mu haşlayıp mı? Aynı şekilde loru da soracağım iyice ezdin mi
Bakayım canım sağolCanim tattirdigin seylerden corba yapabilirsin .Kabak vs mevsimi gelince tadim yaptırır eklersin corbasina filan.Eylul un yemekleri var instada .Guzel tarifler var .Ben ara ara bakip kaydediyorum
Bizim tam tersi 4 uykuya doğru gidiyor uyandıktan 1 saat sonra tekrar uykusu geliyor yatırıyorum 15 dk sonra kalkıyor böyle bi uyku eklendi nedense :/Bebişi 3 gündüz uykusundan 2 uykuya geçiş yapan var mı?
Ay yok benimki deliksiz uyumaz inanmıyorum. Ben 2 saat deliksiz uyusam şaşırıyorum ki sonrasında şaşırma annecim diyip 5 dkda bir ağlıyor uykusunda.En az 5 6 kez kalkiyor .Bazen 3 e filan düşse raziyim .Gokten uyku yagsa yine bizi es gecer.@demlicaykeyfi @kronik_unutkan S Susammmmm
Çok teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun
Ne kadar etten 22 tane çıktı canım?Doktorum bana bir tarif verdi sizinle paylaşayım. Yani bildiğimiz et suyuda mamalar için pratik yolunu. İncik kuzu etini soğan sarımsak ile haşlıyoruz. Köpüğünü atıp, Eti ufak ufak parçalayıp suyula beraber kağıt bardaklara yarım ölçü pay ediyoruz. Bende 22 tane çıktı. Dondurucuya attım hepsini. Her gün öğle yemeklerine atıcam bir tanesini.
Dün etli bal kabağı yediler hem de hepsini inanamadım meğersem eti bekliyomuş benim bebeler. Ben de hiç sevmem öğüre öğüre haşladım. Tabi bugün yemediler ama olsun gelişme var :)
Aynı berbat dökülüyor ama şükür yenisi geliyo benimKizlar saçlarım döküle döküle resmen tukendi .Alnim açıldı. Her yer benim sacim deli oluyorum .2 gunde bir süpürge açıyorum oğlanı kanguruya takip .Ona rağmen 1 gun sonra yine ayni oluyor.Uzulmeyi gectim temizlik cok zorluyor beni. Demir hapi kullaniyorum .Ayda bir B12 ignemi yaptiriyorum .
Sizde nasil durumlar ?
Maalesef benimde öyle gündüz emmeyi 6. Ay dolunca pek istemediler genelde uyku arası emiyorlardı ama o sırada önemsemedim şimdi işe başladım ve sabah 6 de emiyorlar saat 12 de sağıyorum sonra saat 3.30 da sağıyorum ikisinin toplamı 150cc ancak çıkıyor 17.30 da evde oluyorum onlar yatıp ilk uyandıklarında yani 21.00 gibi emiyorlar, uyku arasında ne emdiklerini pek anlamıyorlar zaten. Yedibuçuk aya göre bence sütüm çok az gündüz iki gündür ful mama gidiyoruz.
Bende ıspanakla yer elması deniyim canım o zaman mandalina portakalda verebilir miyiz ki 2 ay sonra mevsimi olmuyor
Aa soğanı unutmuşum Bende soğanı minik minik doğrayıp havuç patatesle haşlayıp ezerek püre gibi vermiştim canım ıspanakla yer elması deniyim bide. Kapya biberi nasıl verdin benimde dolapta var yazdan doğrayıp koymuştum.
Olabilr canım vitamin desteğini arttırabilir doktor bi tahlil yaptır
Haşladım canım ama hiç sevmedi bende diğer 2 gün çiğ verdim çok sevdi nedense lor zaten topak topak olmuyor evde yaptığım için minik minik kahvaltılarda yediriyorum
Bakayım canım sağol
Ben bıgün evde bişey yoktu meyve emziğine muz koydum çok az tattırdım canım. Bence avokado seven herşeyi yer zira ben hiç sevmiyorum. Havuç patates avokado muz yedi şuana kadar az önce kardeşim geldi markete gittim. Yer elması kereviz pazı pırasa ıspanak kabak bal kabağı aldım. Herşeyi 3 gün denetmiyorum ben canım. Çok alerji riski olanları 3 gün diğerlerini 1 er 2 şer gün veriyorum. İçlerine de zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı ekliyorum çok az. Yoğurda daha geçemedim korkudan ziraa saçma sapan bi alerji ni değil mi maceramız oldu 2 aya yakın. Bence yok ama sebzelerden sonra vercem. Yer elmasını nasıl vermiştin canım? Soğan sarımsak mantıklı ben keşke patates havuç püres yapmıştım çorbamsı ona ekleseymişimPortakal ve mandalinayı asitli olduğu için sonlara bırakın dedi bana dr. Ama zaten şu an kaç mevsim meyvesi var ki sona bırakayım. 7. Aya doğru veririm sanırım. Ben bugün yer elması, sonra 3 gün avokado var, soğan sarımsak veririm. Sonra meyvelere geçeceğim
A aaaa nasıl oldu anlatır mısın canım? Bizimkini 3. Uykuya yatiramiyorum çok zorluyorKızım :) hatta ikinci uykusu 40dk sürüyor
Yer elmasiyla ispanagi nasl verdn canmPortakal ve mandalinayı asitli olduğu için sonlara bırakın dedi bana dr. Ama zaten şu an kaç mevsim meyvesi var ki sona bırakayım. 7. Aya doğru veririm sanırım. Ben bugün yer elması, sonra 3 gün avokado var, soğan sarımsak veririm. Sonra meyvelere geçeceğim
1 tane incik aldım. kaç gr diye bakmadım ama ufak değildi. biraz daha sulu yapabilirmişim. doktor 30 tane çıkar demişti.Ne kadar etten 22 tane çıktı canım?
Bitmesini beklemiyoruz 7' nin içinde gece uykuları düzeliyor. Aslında bir çok şey daha düzenli oluyor bizler de daha düzenli bir hayata geçiyoruz. Benim arkadaşım benden 3 ay önde gidiyor. Bebeği 9 aylık. Doktoru farklı. Benim söylediklerime sürekli muhalif takıldı. Oğlu 6 nın içinde yani bizim ayımızda iken hiç uyumadı, gitti annesine yerleşti dayanamayarak. 2 aydır gayet uyuyor bebe.Ay hadi inşallahyaşanmış örnekler var mı? Moral niyetine anlayana biraz.. şahsen bizimki bu ay uyku düzeni iyice şaştı 6 bitti 7 nin de mi bitmesini beklemeliyiz ?
Keçiboynuzu pekmezi verebilirsiniz kahvaltıda. Beyin gelişimi için çok faydalı1.5 aydır tadım yapıyoruz. Yoğurt, lor, patates, havuç, bal kabağı, pırasa, elma, armut, muz, erik, avokado tadımı yaptık. Artık ne vereceğimi bilemez oldum. Kabak gibi şeyleri mevsiminde vermek istiyorum çünkü ben organik alamıyorum ne yazık ki pazardan manavdan seçerek almak zorundayım. Tadım yaptırabileceğim bişeyler var mı kızlar?
Arkadaşınız bebişi emerek mi uyuyordu ? Eğer öyleyse gerçekten çok iyi haber. Emerek uyuyan bebeklerde daha çok sıkıntı benim gözlemlediğim ve yaşadığımBitmesini beklemiyoruz 7' nin içinde gece uykuları düzeliyor. Aslında bir çok şey daha düzenli oluyor bizler de daha düzenli bir hayata geçiyoruz. Benim arkadaşım benden 3 ay önde gidiyor. Bebeği 9 aylık. Doktoru farklı. Benim söylediklerime sürekli muhalif takıldı. Oğlu 6 nın içinde yani bizim ayımızda iken hiç uyumadı, gitti annesine yerleşti dayanamayarak. 2 aydır gayet uyuyor bebe.
Kendisine yorumum şu oldu: Ben demiştim demek istemiyorum ama ben demiştim dedim
Yani tabiki her bebekte mekanik olarak bu sistem işleyecek denmiyor ama genel kabul görmüş bir gidişat, bir tablo bu aslında. Mutlaka sapmalar olacaktır. Hastalık mevsimi, diş çıkarma süreleri her bebekte tabiki farklı ama doktorlar da bizim düşündüğümüzü mutlaka düşünüp bu genellemeyi ona göre yapmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?