2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Neler veriyosun msla kahvaltiya hergun canm

Benmde duzensiz valla ne yalan soyliym

Şimdilik lor ve yumurta veriyorum canım. Sebzede tadımda avokadoya sıra gelince onu katmayı düşünüyorum. Başka bende bilmiyorum ama dut pekmezi veren arkadaşlar vardı, sebze meyve tadımları bitince onuda araştırabilirim

Yok canım diş görünürde
Bizimkinde de yok ama sürekli elini, elimizi falan ısırıyor, kaşıntısı bayağı var. Seninki de ondandır inşallah da düzelir ya. Hadi ben, demlicaykeyfi , kronik_unutkan , Afilim92 alıştık doğduğundan beri bebelerimiz uykusuzluğa da, sonradan öyle olanlara daha da zor. Birden huy değiştiriyor, her şey tepetaklak.

Kızlar bebe bisküvisi yaptım kahvaltıda oğluma yedirdim. Alternatif kahvaltı oldu. 1 bebe biskvisini 3 tatlı kaşığı ıhlamurda açıyorum ve o şekilde yedirdim bugün tadımlık. İleriki aylarda 2 bebe bisküvisi veririm, şimdilik tattırdım. Benim ölçümden 30 tane bebe bisküvisi çıktı biraz sert oldu ama zaten dişiyle yemiyecek ya eziyorum sonuçta. Size de tavsiye ederim tam buğday unu, tam pirinç unu, irmik, pekmez, muz, tereyağı, yoğurt suyu veya peynir suyu, yoğurt.. bunlar var içinde..enerji deposu :) isteyen olursa tarif

2 yemek kaşığı tereyağ tuzsuz
2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
1/2 muz
1çay bardağı tam pirinç unu
1/2 çay bardağı yoğurt suyu veya peynir altı suyu
1 yemek kaşığı ev yoğurdu
Aldığı kadar tam buğday unu yaklaşık 2 çay bardağı sanırım, belki daha fazla alır, onu kurabiye hamuru gibi ayarlarsınız.
Önce Islak malzemeyi tamamen homojen yoğurun, sonra unları ekleyin ..
Uzun uzun şerit gibi yuvarla bebe biskvisi boyutunda kes, üstüne çatalla bastır şekil ver
Yağlı kağıda diz...
170 derece fırında kontrollü 30 dakikada pişiyor. (Ve unutmadan doktorunuza danışın)

Canm sen sanrm bana avakadoyu peceteye sardm olgunlastrdm demistn tesekkur ederm bende olgunlastrdm. Ama nasl versem bilemedm sademi biseylemi karstrsam sen nasl vermstn
Forse söylemişti bende ondan duyup yapmıştım canım sade verdim 3 gündür veriyorum yiyor ama pek sevmedi sanırım
canım bende 6 - 18 aldım hem babyplusun hem aventin ikisinide almıyor beğenmedi hala 0-6 kullanıyoruz
Bana da büyük gelir gibi geldi yine alayım kenarda dursun canım
Bende alıp ara ara vereyim canım alışsın bu sanki küçük mü geliyor anlamadım sürekli ağzından düşüyor yada oyun yaptı iyice
Büyük gelebiliyormus canım 8-9 aylıkken geçmek daha iyi olabilirmiş.
Şimdiden alayım da ara ara verir alıştırırım artık canım

İnşallah düzelir cnm hepsi. El ağızda sürekli, arada salya da çoğalıyor ama bilmiyorum. Sürekli gece kalktığından ve memeyle uyuduğundan, iyice memeyle bağımlı hale geldi, biraz zor düzelmesi neyse, canları saolsun..

Keçiboynuzu pekmezi kabız yapıyor bazen belkı diğer pekmezler alternatif olur tarif için çok teşekkür ederim cnm sagol

Ah ah memeye bağımlılık fena, neyse 7 ay nerdeyse bitmek üzere. Ne kaldı şurada 2 yaşa.

Yaptım bu tarifi çok güzel oldu, teşekkür ederim Forse

Bebek irmiği ne? Ben organik irmik aldım aynısı değil mi? Ya dün biraz alışveriş yaptım irmik, un vs organik aldım. Annem teyzem abartıyorsun hep mi böyle vereceksin fln diyor. Yani bu instamomlar, sosyal medya, trendler vs bizi çok mu etkileyip alışverişe yönlendiriyor acaba. Yani bütçede dayanmaz bu alışverişlere. Çok pahalı ekstra bebek yazınca etiketinde.

Diğer yandan anaokuluna başlayana kadar müdehale edebilirim sonrasında zaten kontrolümden çıkacak. Ve artık bağırsaklar için ikinci beyin diyorlar. Hayatımızın ilk yıllarında yediklerimiz ileriki yıllardaki hayatımızı çok etkilediği biliniyor.

Organik havuç değilde normal pazar havucu verdim diye vicdan azabı duymamam lazım. Kafam karışıyor.

Dün akşam benim oğlan ishal oldu derken onun ishali düzeldi ben mideyi üşüttüm, sabah kadar hem ishal hem karın ağrısı, mide spazmı derken şu an yinede işteyim. Ofis bir türlü ısınmıyor tam karşımda havalandırma var bacaklarıma vuruyor derken sonunda hasta etti beni.
Cumartesi bebeleri dr.a götürecektim, bari gitmişken kendimide göstereyim.

Gunaydin kizlar
Bu ek gida bizi mahvetti.Ya alerji ya gaz ya kabizlik yapiyor .Koca geceyi 2 saat uykuyla tamamladık .22 de uyuttum .Uyuduğu o 2 saatte de 3 kez kalkti. Sonrasi evin icinde kac tur attik bilmiyorum.Aglamaktan perisan oldu .Yeni uyuyabildi. Insallah 1 saat uyur da dinleriz

Haklısın canım bende sadece yer elmasını organik bulamadım diye vicdan yapmıştım.
Benim en sakındığım şey özellikle küçük ölçekli denetimsiz tarım yapan köylüden alışveriş yapmıyorum, bizzat karşılaştığım bilinçsiz hormon uygulamalarıyla verim artırmaya çalışanlara çok rastladım.
O sebepten pazardaki minik tezgahların, rusyadan dönen mandalinalardan çok daha yüksek derecede ilaç kalıntısı olduğunu düşünüyorum.
Söylediğin gibi bende elimden geldiği kadar organik tarımdan aldıklarımla büyütmek istiyorum, tabi bütçe sarsılıyor ama düzen bir oturunca zaten kuş kadar yiyorlar uzun süre alışveriş namına sadece süt almam gerekiyor.

Büyüsünlerde yazın demlicaykeyfi ni de alıp ahlatlıbele, eymire falan gidelim, ev kuşu babaları da almayalım :)
Düşüncesi bile heyecan verici. Eymir bize 5-6 km falan herhalde zaten. Oraya sık sık kaçmak var benim de aklımda. Ahlatlıbel'e gitmedim. Gidelimmmm hatta Ankara'daki tüm arkadaşlarla buluşma yaparız belki

Aynen kaçan uykularınız bize doğru gelseydi de yabancıya gitmeseydi

Bizimkinin üstler elime gelmeye başladı uçları göründü çok şükür, gerçi yine uyumuyo

Kızlar bebeğinize hangi pekmezi ve neyle veriyorsunuz?yoğurda katayım diyorum ama Demir olduğu için emilimi azalacak öyle de ???

Bi de pekmez yerine özü versek olmaz mı?

Keçiboynuzu özü gibi yani. Pekmez gibi işlem görmediği için daha sağlıklı diye okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…