2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sadece kv görümce değil Bütün sülaleleri yanımdaydı tuttum öyle olunca

Kızlar burun açanlar nasıl yapıyorsunuz? Bizimkinin burnuna sıkmaya çalışınca aşırı direnç gösteriyor kafasını tutamıyorum ağlıyor sonra burnu harici her yerine geliyor

Ilk gun 1c kasigi 2.gun 1 tatli kasigi 3 gun 1 ymk kaşığı olarak veriyorum tadimlari .Ama çoğu sey bize gaz ve kabizlik olarak döndüğü için bir çoğunu 2.gune deneyemiyorum bile .Sabah daha once yedirdigim bir sebze ya da meyve nin puresi .Varsa öğleden sonra yeni tadim veriyorum .Zaten 6.ay dolmadi 1 hafta sonra corba da ekleyeceğim. Bir de yeni yogurt mayaladim.Onu yeniden deneyecegim .Gaz yapmazsa öğlenleri yediririm insallah .
Kızlar burun açanlar nasıl yapıyorsunuz? Bizimkinin burnuna sıkmaya çalışınca aşırı direnç gösteriyor kafasını tutamıyorum ağlıyor sonra burnu harici her yerine geliyor
Benimki cok sukur alisti .Kucagima oturtup sarki soyleyerek yapiyorum .Aspiratorden korkuyordu ona alisti .Hup demis fil filan diyorum bekliyor bitsin diye

Ben biraz sıkıp hüplüyorum çok travmatik olmuyor hatta guluserek yapıyoruz

Benimkininde böyle girişimleri var
Kaynanamlarsa yer sofrası kurulur
Sofraya oturur. Kaşığı aldımı eline içini yalar.
Boş ama biliyor agzin8n yerini tadim yaparken beğendiyse kendi ağızina götürmek için elimi sıkar yönlendirir.

Benimde bebeğim düştü.
Bizde çok endiselenip gittik.
Babasının eğilirken omuzundan düştü.
Üniversite hastanesine götürdük.
Kusma uyku hali gibi şeyler olmadı.
90 cm üzeri dusmelerde cekiyolarmis röntgen
Ama biz orda 2.5 saat bekledik. Herhangi birşey çıkmadi.
Çocuğun keyfi yerindeydi
Doktor muayene etti.
Boşuna radyasyon almasın catlakta olsa kendi kendine kapanmasını bekleriz dedi
Ki öyle bisey olduğunu sanmıyorum dedi.

Dikkat edin canım göz hareketleri önemli.

Ek gıda seruvenimizi acikliyorum...

Ilk gün yoğurt.
3 gün boyunca verdim. Beğendi..

2. Tadında havuç haşladım zeytinyağı ve suyuyla verdim. Kabız yaptı.
3. Tadım patates
Haslayip yoğurtla verdim.

4. Tadım
Yumurta sarıs
Ilk gün sade.
Ikındı gün yoğurtla karıştırdım.

Ayrıca tavuk haslayip suyunu haşlanmış patates ve havucla karıştırarak verdim.

Bir defa bilendir kulandım ama sonrakileri hep çatalla ezdim.

Tattirdiklarimi hergun vermeye çalışıyorum.
Yoğurt kesin veriyorum..
Bugün yoğurdun içine cevizi toz haline getirip verdim biraz.

Tavuk suyu zeytinyagi patates ve havuç karisimindan verdim.

Yarında sarışını vericem.( eşim köy yumurtası bulmuş. Kendiside yumurtacı zaten)

Yeşil kaka yapıyor bazen ama onun nedenini bilmiyorum.

Cnm ceviz alerjik diye biliyorum 8. Aydan once verilmemesi gerekiyor. Yesil kaka doyduguna isaretmis cnm

Ah ah, aynı durumdayız. Kv diyor artık uyku sorunu kalmadı çocuğun diye imalı imalı. Doğru düzgün duş alamıyorum, iş yapamıyorum, hepsini kvye verdiğim zaman yapıp bitirmem gerekiyor. Bazen yarım saat zor kalıyor, bazen 1 saat oyalıyor orda çocuğu. Ben o süre içinde ancak yemek, çamaşır halledip ortalığı topluyorum, bulaşık makinesi falan boşaltıyorum. Kendime zaman kalmıyor. Kv göre çocuk uyurken yan gelip yatıyorum. Halbuki olansa, çocuğu yatağına yatırınca en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor ki bazen daha kısa, onda da başında durmam lazım çünkü her an uyanabilir ve orda olmazsam etrafı izleyip uykusu açılıyor, ondan sonra da 15 20 dk sonra uykum var diye ağlıyor ama uykuya dalamıyor. Çoğunlukla kucakta uyuyor çünkü bırakınca uyanıyor diye yorgunluktan dayanamıyorum, uyusun bari de oturayım ben de diyorum. Geceleri hele, memede uyuyor, memeden ayırmadan yatıyorum ama 5 dk geçtiği an ağlıyor, tekrar oturma pozisyonu al, geri dalsın tekrar yat, 5 dk sonra geri otur...öyle bir döngüde sabah oluyor. Artık yorgunluktan 5 dk o uyurken ben de bayılıyorum, o ağlayınca zıplayıp oturuyorum, sonra tekrar 5 dk bayılıyorum. Ninni sabaha kadar açık zaten, kapatınca uyanıyor çünkü. Tuvaletimi tutmaktan patlama noktasına gelmiş oluyorum tabi. Kv göreyse çocukla beraber mis gibi uyuyorum, çocuk çok iyi uyuyor hiç sorunu kalmadı maşallah. Hele geçen beraber yemek yiyoruz. Eşim çocuğun yediriyor, abisi de kendi çocuğuna yediriyor. Kv demez mi kp'e "Bey baksana çocuklara onlar yediriyor çocuklarını." Eşim de dedi, "Ne güzel dimi anne, mis gibi yediyorum oğluma." Ben de dedim, "Tek benim değil ya çocuk yedirsin tabi, uyku nedir bilmiyorum zaten, bari yemek yiyeyim. Hem eşim istemese zaten yapmaz, gayet severek yapıyor, dimi aşkım?" dedim. Eşim de, "Hiç, ben istemesem zaten yedirmem, severek yediriyorum ben." dedi. Hayır anlamıyorum, çocuğu izlemek için mi istiyordu oğlu. Bir çocuğum olsun, karım beslesin, altını değiştirsin, uyutsun, oynasın, her haltını yapsın. Ben de 5 dk öperim sonra geri veririm annesine. Böyle mi düşünmesi gerekiyor?

Cnm ceviz alerjik diye biliyorum 8. Aydan once verilmemesi gerekiyor. Yesil kaka doyduguna isaretmis cnm

Bende tam onu dicektm ceviz veriliyomu die erken sanki

Hergun duzenli kahvalti oglen aksam biseylwr veriomusunuz kizlar. Hayr ben bazen ginde bir defa bazen 2 defa anca biseyler verwbiliyorumda

Hergun duzenli kahvalti oglen aksam biseylwr veriomusunuz kizlar. Hayr ben bazen ginde bir defa bazen 2 defa anca biseyler verwbiliyorumda

Ben kahvaltıya peynir muhakkak veriyorum, 3 gündür yumurta da veriyorum ama yumurta hergün verilecek mi bilmiyorum.

Ben geçen haftaya kadar küçük parçalar halinde ekliyordum ve gitgide miktarı artırdım, bu hafta artık 7 ayı geçtiler diye birer yumurta sarısı koyuyorum hergün.

Ben 3. Günde 1 tama yaklaştım. Ama yavru tavukm yumurtası baya küçük. Off çok vermişim o zaman.. azaltayım biraz, saolasın

Benim bebelerden biri bugün iki kez su gibi kaka yaptı rengi çok açık. Tekrar yaparsa ek gıdaya ara vereyim diyorum ama ben işte olduğumdan dolayı bizim ek gıda asıl gıda oldu yani gün içinde bir kez benim sütümü bir kezde mama harici etli sebze püresi, yogurt, meyve, kahvaltı vardı. Ben pirinç lapası içine benim sütümden ekleyip vereyim diyorum. Bir fikriniz var mı?
Dr.a gidecektik ama iki bebekle gece iki kişi çok zor yani evde bir kişi olmalı bir bebeği evde bırakmak için. Olmazsa diğerini uyandırıp yanımıza alacağız.

merhaba kizlar benim bebegim 3 aylik.ara sira sizin sayfaya da bakiyorum.bu gece uyumamalar kendinize vakit ayiramama halleri bebek dogdugundan beri mi var.yoksa bi duzen vardi da sonradan hastalik ya da dis cikarma sancilari sebebiyle mi bozuldu merak ediyorum.cunku benim bebegim dogdugundan beri duzenli gece uykusu var.ilk zamanlar gece 2 kere uyanirdi.simdi hic kalkmiyor.aksam 22den sabah6ya uyuyor bir ayi askindir boyle.bi zorlugu yok yani her isimi yapiyorum.ama bozulacak mi bu duzen merak ediyorum buralari okudukca.

Ben hala haşlanmış havuçtan öteye gidemedim. Kızlardan biri biraz yiyorda diğeri kesinlikle açmıyor ağzını ve kilo alımı durdu. Yarın 7. Ay kontrolüne gidicem bakalım doktor nasıl bir yol gösterecek.
Bence sen doktora bir danış, ek besini biraz azalttırabilir. 1 yaşına kadar anne sütü/mama daha çok olmalı diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…