- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #78.281
Sadece kv görümce değil Bütün sülaleleri yanımdaydı tuttum öyle oluncanasil tuttun canim yaa ben artik kv ve gorumceye acik acik soyledim tutamiyorum cikarcam diye. Amannn dogum yapan insani rahatsiz etmeyeceksin ama nerdeee
oof of ben de. Dusundukce kendimi sorumlu hissediyorum. Bana kalsa sirf gelecegi umutla goremedigim icin cocuk istemiyordum, hatta olunca etrafimdaki herkes şoka girdi. Esim benden cok istedi...
yalniz degilsin canim
sık sık ve verimsiz kisa uyuyor.
Hastayim bulasmasin diye fazla opup sevip kucaklayamiyorum da. Yorulmuyor da yani. Gerci ikimiz de 6 aydir boyleyiz...
Beni gece artik oglan uyusa bile uyku tutmuyor. Kac gecedir sabahliyorum, kafaya takacak seyden cok ne var zaten? En son koyun keci inek sayiyordum. Onda da tek sira halinde onlari hayal edemiyorum o da ise yaramiyor
gotur beni gittigin yere sonsuzum
Canım bizim de kilosu başına bir damla demiştiKızlar sidefer aldım eczaneden ama 4-10 yaş işin yazıyor bir de kaç damla kullanılacak eczacı bir şey demedi bana ya kullananlar yardımcı olabilir mi
Ilk gun 1c kasigi 2.gun 1 tatli kasigi 3 gun 1 ymk kaşığı olarak veriyorum tadimlari .Ama çoğu sey bize gaz ve kabizlik olarak döndüğü için bir çoğunu 2.gune deneyemiyorum bile .Sabah daha once yedirdigim bir sebze ya da meyve nin puresi .Varsa öğleden sonra yeni tadim veriyorum .Zaten 6.ay dolmadi 1 hafta sonra corba da ekleyeceğim. Bir de yeni yogurt mayaladim.Onu yeniden deneyecegim .Gaz yapmazsa öğlenleri yediririm insallah .Kızlar ben bu ek gıdaya başladım ama sadece öğleden sonra 2 gibi veriyorum ve çok çok az yiyor 2 kaşık falan ancadır. Artırılmalı mı dıktora da daha gitmedik soramadım. Siz nasıl veriyorsunuz? Bugün 6.günde havuçla patatesi çok az suda haşladım o suyuyla ezdim çay kaşığının ucuyla hindistan cevizi yağı koydum öyle verdim ama çok az yedi. Miktar ne olmalı ki?
Benimki cok sukur alisti .Kucagima oturtup sarki soyleyerek yapiyorum .Aspiratorden korkuyordu ona alisti .Hup demis fil filan diyorum bekliyor bitsin diyeKızlar burun açanlar nasıl yapıyorsunuz? Bizimkinin burnuna sıkmaya çalışınca aşırı direnç gösteriyor kafasını tutamıyorum ağlıyor sonra burnu harici her yerine geliyor
Ben biraz sıkıp hüplüyorum çok travmatik olmuyor hatta guluserek yapıyoruzKızlar burun açanlar nasıl yapıyorsunuz? Bizimkinin burnuna sıkmaya çalışınca aşırı direnç gösteriyor kafasını tutamıyorum ağlıyor sonra burnu harici her yerine geliyor
Benimkininde böyle girişimleri varBu arada benim oğlan kaşıkla kendi yiyor ya
Kaşığı elimden alıp kendi devam ediyorTabi tabaktan almayı kastetmiyorum. Ben kaşıkla alıyorum yiyeceği, o elimden alıp ağzına götürüyor ve bilinçli sanki...ve tabiki döek saça denebilir..Sizin bebişlerde de var mı bu tür şirinlikler
Benimde bebeğim düştü.Kızlar oğlum yataktan düştü parke zemine!!!
Allah beni kahretsin ya. Arkamı 1dk dönmüştüm. Baya ağladı şişlik vs yok görünen. Ara ara ağlıyor ama. Uykusu da geldi çok. Gözleri ile takip yapıyor. Kusma olmadı. Napsam bilemedim. Arkadaş da ben götürdüm gözlerine filan baktılar kontrol edeceksin 24saat dediler röntgen çekmiyorlar dedi. Gitsek mi doktora bekleyip gözlem mi yapsam??
Birinin daha düşmüştü bebeği kimdi o acaba ya??
Cnm ceviz alerjik diye biliyorum 8. Aydan once verilmemesi gerekiyor. Yesil kaka doyduguna isaretmis cnmEk gıda seruvenimizi acikliyorum...
Ilk gün yoğurt.
3 gün boyunca verdim. Beğendi..
2. Tadında havuç haşladım zeytinyağı ve suyuyla verdim. Kabız yaptı.
3. Tadım patates
Haslayip yoğurtla verdim.
4. Tadım
Yumurta sarıs
Ilk gün sade.
Ikındı gün yoğurtla karıştırdım.
Ayrıca tavuk haslayip suyunu haşlanmış patates ve havucla karıştırarak verdim.
Bir defa bilendir kulandım ama sonrakileri hep çatalla ezdim.
Tattirdiklarimi hergun vermeye çalışıyorum.
Yoğurt kesin veriyorum..
Bugün yoğurdun içine cevizi toz haline getirip verdim biraz.
Tavuk suyu zeytinyagi patates ve havuç karisimindan verdim.
Yarında sarışını vericem.( eşim köy yumurtası bulmuş. Kendiside yumurtacı zaten)
Yeşil kaka yapıyor bazen ama onun nedenini bilmiyorum.
Ah ah, aynı durumdayız. Kv diyor artık uyku sorunu kalmadı çocuğun diye imalı imalı. Doğru düzgün duş alamıyorum, iş yapamıyorum, hepsini kvye verdiğim zaman yapıp bitirmem gerekiyor. Bazen yarım saat zor kalıyor, bazen 1 saat oyalıyor orda çocuğu. Ben o süre içinde ancak yemek, çamaşır halledip ortalığı topluyorum, bulaşık makinesi falan boşaltıyorum. Kendime zaman kalmıyor. Kv göre çocuk uyurken yan gelip yatıyorum. Halbuki olansa, çocuğu yatağına yatırınca en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor ki bazen daha kısa, onda da başında durmam lazım çünkü her an uyanabilir ve orda olmazsam etrafı izleyip uykusu açılıyor, ondan sonra da 15 20 dk sonra uykum var diye ağlıyor ama uykuya dalamıyor. Çoğunlukla kucakta uyuyor çünkü bırakınca uyanıyor diye yorgunluktan dayanamıyorum, uyusun bari de oturayım ben de diyorum. Geceleri hele, memede uyuyor, memeden ayırmadan yatıyorum ama 5 dk geçtiği an ağlıyor, tekrar oturma pozisyonu al, geri dalsın tekrar yat, 5 dk sonra geri otur...öyle bir döngüde sabah oluyor. Artık yorgunluktan 5 dk o uyurken ben de bayılıyorum, o ağlayınca zıplayıp oturuyorum, sonra tekrar 5 dk bayılıyorum. Ninni sabaha kadar açık zaten, kapatınca uyanıyor çünkü. Tuvaletimi tutmaktan patlama noktasına gelmiş oluyorum tabi. Kv göreyse çocukla beraber mis gibi uyuyorum, çocuk çok iyi uyuyor hiç sorunu kalmadı maşallah. Hele geçen beraber yemek yiyoruz. Eşim çocuğun yediriyor, abisi de kendi çocuğuna yediriyor. Kv demez mi kp'e "Bey baksana çocuklara onlar yediriyor çocuklarını." Eşim de dedi, "Ne güzel dimi anne, mis gibi yediyorum oğluma." Ben de dedim, "Tek benim değil ya çocuk yedirsin tabi, uyku nedir bilmiyorum zaten, bari yemek yiyeyim. Hem eşim istemese zaten yapmaz, gayet severek yapıyor, dimi aşkım?" dedim. Eşim de, "Hiç, ben istemesem zaten yedirmem, severek yediriyorum ben." dedi. Hayır anlamıyorum, çocuğu izlemek için mi istiyordu oğlu. Bir çocuğum olsun, karım beslesin, altını değiştirsin, uyutsun, oynasın, her haltını yapsın. Ben de 5 dk öperim sonra geri veririm annesine. Böyle mi düşünmesi gerekiyor?Kizlar bebislerinize masallah .Uyurken kisa da olsa kendinize zaman ayirabiliyorsunuz .Ben en son kendime zaman ayirabildigimde hamileydim .O zaman prenses gibi hissediyordum kendimi .
Simdi oğlum uyumuyor .Uyuyunca yani basında oturuyorum .Kalkmazsam yarim saat uyuyor .Kalkarsam odadan çıktığım an uyaniyor .Uyanikken kucagimda oldugu icin uyurken de yaninda bekledigim icin hic bir is yapamiyorum .
Kokuma mi alıştı diye düşünüyordum ama oyle degil. Uykusu cok hassas cit ciksa gozu açılıyor ve desteksiz dalamiyor .Bu yarim saat icinde 2 3 kez uyandığı oluyor .Bazen pispisla bazen yatarak emzirerek o yarim saati tamamliyor .Uyku arkadasi da var ama pek ise yaramiyor .
Bugun hic gunduz uykusuna yatmadi mesela .Uyku araliklarina cok dikkat ediyorum .Uyku rutinimiz hep var .Ama olmadi mi olmuyor .
Ek gıda seruvenimizi acikliyorum...
Ilk gün yoğurt.
3 gün boyunca verdim. Beğendi..
2. Tadında havuç haşladım zeytinyağı ve suyuyla verdim. Kabız yaptı.
3. Tadım patates
Haslayip yoğurtla verdim.
4. Tadım
Yumurta sarıs
Ilk gün sade.
Ikındı gün yoğurtla karıştırdım.
Ayrıca tavuk haslayip suyunu haşlanmış patates ve havucla karıştırarak verdim.
Bir defa bilendir kulandım ama sonrakileri hep çatalla ezdim.
Tattirdiklarimi hergun vermeye çalışıyorum.
Yoğurt kesin veriyorum..
Bugün yoğurdun içine cevizi toz haline getirip verdim biraz.
Tavuk suyu zeytinyagi patates ve havuç karisimindan verdim.
Yarında sarışını vericem.( eşim köy yumurtası bulmuş. Kendiside yumurtacı zaten)
Yeşil kaka yapıyor bazen ama onun nedenini bilmiyorum.
Cnm ceviz alerjik diye biliyorum 8. Aydan once verilmemesi gerekiyor. Yesil kaka doyduguna isaretmis cnm
Hergun duzenli kahvalti oglen aksam biseylwr veriomusunuz kizlar. Hayr ben bazen ginde bir defa bazen 2 defa anca biseyler verwbiliyorumda
Ben geçen haftaya kadar küçük parçalar halinde ekliyordum ve gitgide miktarı artırdım, bu hafta artık 7 ayı geçtiler diye birer yumurta sarısı koyuyorum hergün.Kızlar haşlanmış yumurtayı hergün mü vereceğiz kahvaltıda?
Ben geçen haftaya kadar küçük parçalar halinde ekliyordum ve gitgide miktarı artırdım, bu hafta artık 7 ayı geçtiler diye birer yumurta sarısı koyuyorum hergün.
1/8 ile başlayıp 1/2ye bir haftada geldim sonra bende dayanamadım 1 hafta öyle geçti 3. Hafta tam verdim.Ben 3. Günde 1 tama yaklaştım. Ama yavru tavukm yumurtası baya küçük. Off çok vermişim o zaman.. azaltayım biraz, saolasın
Ben hala haşlanmış havuçtan öteye gidemedim. Kızlardan biri biraz yiyorda diğeri kesinlikle açmıyor ağzını ve kilo alımı durdu. Yarın 7. Ay kontrolüne gidicem bakalım doktor nasıl bir yol gösterecek.Benim bebelerden biri bugün iki kez su gibi kaka yaptı rengi çok açık. Tekrar yaparsa ek gıdaya ara vereyim diyorum ama ben işte olduğumdan dolayı bizim ek gıda asıl gıda oldu yani gün içinde bir kez benim sütümü bir kezde mama harici etli sebze püresi, yogurt, meyve, kahvaltı vardı. Ben pirinç lapası içine benim sütümden ekleyip vereyim diyorum. Bir fikriniz var mı?
Dr.a gidecektik ama iki bebekle gece iki kişi çok zor yani evde bir kişi olmalı bir bebeği evde bırakmak için. Olmazsa diğerini uyandırıp yanımıza alacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?