- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.641
Ayy bizim bebe de başkalarını uyandıracak mı böyle acabaMerhaba kizlar .Aksam resmen çıldırdım. Çocuğu ya gaz uyutmuyor ya kabizlik ya da dengesiz komsular .Dun ne guzel ek gida vermedigim icin rahattı .Aksam yatirmak icin rutinleri yaptik .45 dk sonunda uyudu .Tam yerine koyarken yan komsudan çığlık sesleri .Benimki korktu ve uyandi .Belki 6 7 kez ayni seyi yasadik .Gece yarisi oldu hala bangir bangır ses.Oglani baska odaya götürüyorum. Bu sefer kabul etmiyor ona agliyor .Sinirden ben de ağladım. 3 saat cirpindik durduk .
Normal duzeyde bir ses olsa daldiktan sonra duymayacak. Cunku sadece evin icindeki seslerden cok etkileniyor .Ama oyle bir bagirma ,çığlık ki ben de uyuyamazdim o sekilde .Ayy bizim bebe de başkalarını uyandıracak mı böyle acabasabahın nurunda mutluluk çığlıkları atıyor durup durup en çok korktuğum şey başkalarını rahatsız etmek sizde olduğu gibi. İçerden ses yalıtımı falan mümkün değil mi bebeğin odasına ? Var mı öyle bir teknoloji
Arkadaşım bu bende de olmuştu. Tamamen emzirme pozisyonu ile alakalı. 90 derece yerine 135 derecelik açıyla uzanıp emziriyorsanız (ben yorgunluktan bari ayaklarım dinlensin diye öyle yapıyordum) kuyruk sokumuna yük biniyor ve bahsettiğiniz bölgeyi ağrıtıyor. Zira dike yakın bir pozisyonda oturarak emzirmek lazım.Kızlar günaydın.
Her gün ayrı bir sıkıntım geliyor aklıma da acaba benle aynı durumda olan var mı veya ne yapılabilir? Benim kuyruk sokumu aylardır acıyor, koltukta otururken sorun yok pek ama sandalye gibi sert yerde oturunca batıyor da batıyor çok acıyor. Masaya yemeğe oturmak eziyet oluyor. Sizde bu durumda olan var mı? Ne yapabilirim bu sıkıntı nasıl gidiyor?
Ben de uyku eğitimini araştırdım ve doğru bulmadım. Bir kere çocuğun da vücut saati var bizde olduğu gibi. Bunu bir programa bağlamak o vücut saati ile oynamak doğru gelmiyor. Diyorlar ki kendi kendine uyumayı öğreniyor. O çocuğun zaten doğasında uyumak var buna ihtiyacı da var ama bizim istediğimiz saat aralığında değil kendi vücudunun saat aralığında olmalı. Yani biz her istediğimizde yatıp uyuyabiliyor muyuz ki o bizim istediğimizde yatıp uyusun? Çocuğun uyanık kalmaya ihtiyacı var ki uyumuyor diye düşünüyorum.bebis icin uzuldum ama neyse ki bir sey cikmamis. Cok dikkat etmek lazim.
Hepimizde durum ayni. Gece herhalde hic uyutmadi. Yenidogan donemi daha iyiydi o kadar yani... Gozlerim aciyor, bedenim uyku diye yalvariyor. Yemek desen bir seyi 3 gun yiyoruz. Tatliya abanmaktan kilo aldim. Tek tesellim suan nutella ve turevleri.
Uyku egitimi vermeyi ben dusunmuyorum bu kadar uykusuzluga ragmen. Hatta vermeme taraftariyim cunku uyumamak icin sebepleri var bebeklerin. Bir rahat etseler uyuyacaklar niye uyumasinlar. Su donemde ayrilik kaygisi yasiyorlar, ruya goruyorlar vs. Ek gidadan dolayi da gaz ve kabizlik var bizimkinde. Sonra da disler gelecek. Duzensizligi kabul etmek en iyisi ama yalniz yardimsiz desteksiz hayat çok zor.
Afiyet olsun canım çok sevindim yemesine Ben de sabahleyin oğlana yumurta tattırırken aynı şekilde labne ile beraber verdim.Forse günaydın cnm dün senin verdiğin peynir tarifini yaptım. Çok güzel oldu hatta bu sabah kızıma yumurta sarısı ile karıştırıp yedirdim çok sevdi. Tadı güzel olmuştu.
ay için bir cız etti ya inşallah alışır ilk iş günün ilk diye herhalde böyle olduGünaydın kızlar.... hasta bebişlere acil şifalar olsun inşallah...
dün ilk iş günümdü... koşa koşa eve gittim... kızım kv nin kucağında açtılar kapıyı... kollarımı açtım gel annem dedim kafasını diğer tarafa çevirdi.. tekrar ettim yine aynı tepkiyle karşılaştım... sanırım trip attı bırakıp gittin diye.... ve aylardır ilk defa uyuttuktan sonra her yarım saatte bir ağlayarak uyandı... sabahı ettik böylece nerdeyse hiç uyumadan tekrar işe geldim ya...
Sağ ol canım ama ben pek kucakta zaten emzirmiyorum Ama oğlumun kucağımda çok taşıyorum ondan olacağını sanmıyorum çünkü hareket halindeyken taşıyorum. Emzirirken de genelde yatarken Emziriyorum ve ondan kaynaklı olacağını da sanmıyorum orada genelde sırtım ağrıyor. Kemikler genişledi ya hamileyken ondan kaynaklı diye düşünüyorum ben Ama bu oturma minderleri falan var ondan alsam düzelir mi acaba aynı şeyi yasayan var mı onun için sordumArkadaşım bu bende de olmuştu. Tamamen emzirme pozisyonu ile alakalı. 90 derece yerine 135 derecelik açıyla uzanıp emziriyorsanız (ben yorgunluktan bari ayaklarım dinlensin diye öyle yapıyordum) kuyruk sokumuna yük biniyor ve bahsettiğiniz bölgeyi ağrıtıyor. Zira dike yakın bir pozisyonda oturarak emzirmek lazım.
Bizimki yumurtayı kesinlikle tek başına yemiyor bende ikisini karıştırıp güzel bir kıvam elde ettim sonra yedirdim. Hatta 1 tk peynirde sonradan yedi. :) senin bebisede afiyet bal olsun.Afiyet olsun canım çok sevindim yemesine Ben de sabahleyin oğlana yumurta tattırırken aynı şekilde labne ile beraber verdim.
ay için bir cız etti ya inşallah alışır ilk iş günün ilk diye herhalde böyle oldu
Sağ ol canım ama ben pek kucakta zaten emzirmiyorum Ama oğlumun kucağımda çok taşıyorum ondan olacağını sanmıyorum çünkü hareket halindeyken taşıyorum. Emzirirken de genelde yatarken Emziriyorum ve ondan kaynaklı olacağını da sanmıyorum orada genelde sırtım ağrıyor. Kemikler genişledi ya hamileyken ondan kaynaklı diye düşünüyorum ben Ama bu oturma minderleri falan var ondan alsam düzelir mi acaba aynı şeyi yasayan var mı onun için sordum
Sağ ol canım benimBizimki yumurtayı kesinlikle tek başına yemiyor bende ikisini karıştırıp güzel bir kıvam elde ettim sonra yedirdim. Hatta 1 tk peynirde sonradan yedi. :) senin bebisede afiyet bal olsun.
bende bırakıttığım için öyle yaptığını düşünüyorum... bakalım bugün de aynısını yapacak mı cimcimeAfiyet olsun canım çok sevindim yemesine Ben de sabahleyin oğlana yumurta tattırırken aynı şekilde labne ile beraber verdim.
ay için bir cız etti ya inşallah alışır ilk iş günün ilk diye herhalde böyle oldu
Sağ ol canım ama ben pek kucakta zaten emzirmiyorum Ama oğlumun kucağımda çok taşıyorum ondan olacağını sanmıyorum çünkü hareket halindeyken taşıyorum. Emzirirken de genelde yatarken Emziriyorum ve ondan kaynaklı olacağını da sanmıyorum orada genelde sırtım ağrıyor. Kemikler genişledi ya hamileyken ondan kaynaklı diye düşünüyorum ben Ama bu oturma minderleri falan var ondan alsam düzelir mi acaba aynı şeyi yasayan var mı onun için sordum
Canım kan testinde mi çıktı alerjiniz.. bizimde çıktı muza.. ben birde gastrolojiye gideceğim randevumuz bugündü doktrun cenazesi çıktı haftaya kaldı. Herşey çorba oldu ne yiyeceğimi sapıtmış durumdayımAlerji testimiz çıktı. Muza karşı az alerjisi var olarak çıktı. Muz yediği zaman kakası koyu yeşil olmuştu, sonradan da kabız olmuştu. Buraya da yazmıştım ama doktorlar çok doyduğu zaman kakası yeşil olurmuş demişti bir arkadaş. Bilmiyorum belki alerjiden belki muz tok tutucu olduğundan. Bir de indicator diye bir şey full çıktı, araştırınca da bir şeylere alerjisi olduğunu gösterirmiş öyle diyorlar. Ben de eşimin evde olduğu bir gün yoğurt deneyeceğim 3 gün kuralına uyarak. Eğer alerjik bir şey görmezsem gelsin güzel yiyecekler
liste yok canim, 180 gun dolana kadar tadim yaptiracagiz. Sonra da yumurta peynir gibi seyleri ekleyecegiz. Zaten bizimki tadimda bile felegini sasirdi, off ne cektik şu gazdan yaa.demlicaykeyfi canım Sami hoca sana gıda listesi verdi mi? Bana liste vereceğim demişti ben de net bir liste sandım. Yalnızca websitesini gösterdi sonra.
cocuk kendi kendine uyumasa yine neyse de, 3.kisiler boyle zor uyuyan bebekleri uyandirinca deliriyorum. Benim yan komsum da ayni, kavga gurultu temizlik kapi carpma sesleri bitmez, uyarmamiza ragmen...Merhaba kizlar .Aksam resmen çıldırdım. Çocuğu ya gaz uyutmuyor ya kabizlik ya da dengesiz komsular .Dun ne guzel ek gida vermedigim icin rahattı .Aksam yatirmak icin rutinleri yaptik .45 dk sonunda uyudu .Tam yerine koyarken yan komsudan çığlık sesleri .Benimki korktu ve uyandi .Belki 6 7 kez ayni seyi yasadik .Gece yarisi oldu hala bangir bangır ses.Oglani baska odaya götürüyorum. Bu sefer kabul etmiyor ona agliyor .Sinirden ben de ağladım. 3 saat cirpindik durduk .
ben de soyledigim sebepten ve doktorum net olarak karsi oldugu icin soguk bakiyorum canim.Ben de uyku eğitimini araştırdım ve doğru bulmadım. Bir kere çocuğun da vücut saati var bizde olduğu gibi. Bunu bir programa bağlamak o vücut saati ile oynamak doğru gelmiyor. Diyorlar ki kendi kendine uyumayı öğreniyor. O çocuğun zaten doğasında uyumak var buna ihtiyacı da var ama bizim istediğimiz saat aralığında değil kendi vücudunun saat aralığında olmalı. Yani biz her istediğimizde yatıp uyuyabiliyor muyuz ki o bizim istediğimizde yatıp uyusun? Çocuğun uyanık kalmaya ihtiyacı var ki uyumuyor diye düşünüyorum.
Benimde bir tanesi buna benzer davrandı ama gece diş yüzünden iki gündür uyumuyoruz zaten. Bende dün işe başladım ilk kez ayrıldık eve döndüğümde biraz ağladılar bana.bende bırakıttığım için öyle yaptığını düşünüyorum... bakalım bugün de aynısını yapacak mı cimcime
Evet kan testinde çok hafif dereceli çıktı. Ben de sürekli muz yiyorum bu araCanım kan testinde mi çıktı alerjiniz.. bizimde çıktı muza.. ben birde gastrolojiye gideceğim randevumuz bugündü doktrun cenazesi çıktı haftaya kaldı. Herşey çorba oldu ne yiyeceğimi sapıtmış durumdayım
hahaha gözümde canlandı süper canım bizimki de geriye doğru sürünüyor :)) çok komik oluyor. 180 e takılma zaten 10 gün kala filan başlanınca da çok sorun değil masaya ilgi varsa. Afiyet olsun şimdiden, havuca bir tepki verdi benim de oğlum ama sonra bi güzel yedi. Hatta patatesi sevmedi onu da havuçla ezerek verdim sonra.. Yumurtaya başladım bende.. Tek başına yenmiyor labneyle verdim bugün 8 de 1 ini... daha neyle versem diye düşünürken ,avakado tadım yaptırmıştım onunla ezip vericem...Kızlar ben de gaza geldim 10unda başlayacaktım ek gıdaya 180 gün diye ama oğlum her masaya oturuşta( yaklaşık 1 aydır mama sandalyesi masada ve bizimle sofraya oturtuyoruz bizi izliyor) iştahlı iştahlı ağzını şapırdatınca ve zaten nerdeyse 180 günlük olunca başladım. Az önce bıharda havuç haşladım.z.yağı ve kendi buharaltı sıyuyla açtım biraz. aşırı küçültmedim. Yutmada çok sorun olmadı ama bildiğiniz tadını pek sevmedi suratı limon yemişe döndü çok komikti:) 2 gün daha verip sonra patatese geçmeyi düşünüyorum. blw yapmamaya karar verdim8.aya kadar. dik oturamıyor çünkü. Ama önüne de havuç koydum eliyle oynadı sıktı ağzına götürdüğü kadar yedi çok müdahale etmedim. Bakalım kaka olayları nasıl olacak hayırlısı. Şuan enerji patlaması yaşıyor çok garip sürünme tekniği var ellerini yere koyuyor sonra şınav pozisyonu alıp ayaklarını küçük küçük ilerletip öne kayıyor tam bir komedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?