2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı durum bizde de var, koca kişisi çok horladığı için oturma odasında uyuyor aylardır, ben bebek uyusa da dinlesem diyorum :)

Ah ah tek gün tatili var. İki gün olsa en azından daha fazla dinlenmiş olurdum

Alerji testimiz çıktı. Muza karşı az alerjisi var olarak çıktı. Muz yediği zaman kakası koyu yeşil olmuştu, sonradan da kabız olmuştu. Buraya da yazmıştım ama doktorlar çok doyduğu zaman kakası yeşil olurmuş demişti bir arkadaş. Bilmiyorum belki alerjiden belki muz tok tutucu olduğundan. Bir de indicator diye bir şey full çıktı, araştırınca da bir şeylere alerjisi olduğunu gösterirmiş öyle diyorlar. Ben de eşimin evde olduğu bir gün yoğurt deneyeceğim 3 gün kuralına uyarak. Eğer alerjik bir şey görmezsem gelsin güzel yiyecekler

kronik_unutkan bizimkinin muza karşı çok hafif alerjisi çıktı. Hafif alerjen ürünleri anne de mi yememeli ya, bir bilgin var mı?
Eğer alerjisi varsa emziriyorsan sütünden geçer cnm. Ama mesela benim kızda yumurta alerjisi vardi yüksek çıkmıştı bir doktor yeme yumurta demisti üniversitedeki dr yiyebilirsin demisti bende yiyorum 2 aydır.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundayim açıkçası

Eğer alerjisi varsa emziriyorsan sütünden geçer cnm. Ama mesela benim kızda yumurta alerjisi vardi yüksek çıkmıştı bir doktor yeme yumurta demisti üniversitedeki dr yiyebilirsin demisti bende yiyorum 2 aydır.
Hafif alerji olsa bile sıkıntı yani? Bende bir aydır falan kek yapmak için sürekli muz kullanıyorum alerjiden kaçarken alerjiye yakalanmak bu olsa gerek

Bence birkaç sebzeden sonra tattır yumurta sarısını canın
Öyle yapayım canim aynen
Bugün havuç verdim
Sonra patates verip yumurta veririm.
Havuç biraz kqkasini yesertti ..

Tavuk vardı onu kaynattım suyunu belki ek gıdayla değerlendiririm.

Off inan bizimkinin de alttaki iki dişten soldaki baya çıkcak gibi olmuş.. ağzını şişirmiyor bile...
Uykusu dessen maf durumda.
Meme versen susmuyor...
Mama versen susmuyor..
Azcik yoğurt veriyorum
Bağırıyor.
Illa kucak illa kucak.
Damarı tuttu mu
Kucakta da ciyak ciyak bağırıyor..
Birde bazen kendini sevdirmek için gülüyor..
Dönmeleri
Cat cat vurmaları cimciklemeleri de cabasi

Selam kızlar zırt pırt uyanan bebe yüzünden uykusu kaçan ana olarak buradayım. Sayfaları hep okuyorum ama yazamadım bi türlü. Ortaya karışık aklıma gelenleri yazmak istiyorum
Havuç bizim bebeye de yaramadı daha doğrusu hafif pütürlü ne versem böğürerek kustu yumurta sarısı da bulantı yaptı sanırım akabinde huysuzluk yaparak içtiği anne sütleriyle beraber kustu zira havuç demişken sizlerle birşey paylaşmak istiyorum
Bizim bi akrabanın biz yaşlardaki bebişine annesi oynasın diye mi ne havuç vermiş eline bebiş de kaşla göz arası parça kopartmış ve nefes borusuna kaçmış morarmış her yeri nefes alamamış. Annesi ambulans ve eşini çağırmış hastaneye gitmişler tabi o arada nefes almayarak nasıl kalmış ben de anlamadım ama çocuk acile ambulans götürmüş durum ne kadar vahimse. Oradaki çocuk uzmanları üniversite hastanesine sev etmişler orada da ciğerine parça kaçmış olabileceği bu gibi durumlarda yani parça kaçtığında hemen olmasa bile 3-5 ay sonra mutlaka o parçanın ciğerde sorun yaratacağını ve %40 ölümle sonuçlandığını söylemişler vakaların bunun için de boruyla ve kamerayla ciğerlerini kontrol etmelerini gerektiğini tabi bu işlemin de riskli olduğunu demişler aile napsın kabul etmiş tabi ki o işlem için de anestezi vermişler ve gece yoğun bakımda kalmışlar neyse ki bişi çıkmamış yani olay bi havuçtan nerelere geldi. Neyse orada doktorlar bebeğin ağzına asla koparabileceği şeyler vermeyin havuç taze soğan çok kaçıyor demişler. Burada benim kafam karıştı hani blw ciler ve kendi kendine yemeyi öneren doktorlar eline havuç yeşil sopan verin diyorlardı? Ya da bu işler için biraz daha mı beklemeliyiz? Hadise baya korkunçlu ama yaşanmış neticede. Eminim deneyimli olsak daha farklı bakardık olaya
Neyse
Bu Arada sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bebekten önceki hayatımda ne kadar boş vaktim varmış diye düşünüyorum . İş ev spor sağlıklı beslenme alışveriş gezme herşeyi yapar bir de uykumu alırdım. Şu an işe gitmememe rağmen spor yapmaya vaktim olmuyor resmen sağlıklı beslenmek şöyle dursun çoğu zaman aman karnım doysun da modunda hep besleyici olmayan şeyler yiyorum zaten uykusuzluktan çok başım ağrıyor parola ve miniden plus a yüklendim bu aralar. kendimi fiziksel olarak hiç beğenmiyorum. Gündüzleri bebek biraz uyuşa ben de yatıp dinleneyim diyorum ama asla uykum gelmiyor akşam geliyor ama pilim bitik vaziyette zira bebek haricinde evle ilgili bi sürü yapılması gereken şey var bi de ek gıda serüveni başlıyor şimdi bu döngü nasıl kurulur bilmiyorum hayatımı düzene koymaya ihtiyacım var aranızda spora vakit ayırabilen var mı bi de bu uyku eğitimi üzerimde stres oluşturmaya başladı çok fazla şey okuyorum kafam çorba gibi oldu bi yandan da bebeyi gözlemlemeye çalışıyorum

aynen canim. Haftasonu desen oglene kadar uyuyup sabah benim kalkip kahvalti hazirlamami bekliyor. Her gece 7 8 saat uyuyan insan benden anlayis beklemesin ben 6 aydir uyumuyorum. Bu gece de hic uyumadim neredeyse. Gozlerim aciyor. Beyefendi hazretleri yan odada horluyor. Suanda hayattan beklentisi 15 dk uyuyabilmek olan birine donustum hala esimin veya ailesinin benden bir sey beklemesini dogru bulamiyorum.

bizim zaten aramiz kotu oldugu icin

bebis icin uzuldum ama neyse ki bir sey cikmamis. Cok dikkat etmek lazim.

Hepimizde durum ayni. Gece herhalde hic uyutmadi. Yenidogan donemi daha iyiydi o kadar yani... Gozlerim aciyor, bedenim uyku diye yalvariyor. Yemek desen bir seyi 3 gun yiyoruz. Tatliya abanmaktan kilo aldim. Tek tesellim suan nutella ve turevleri.

Uyku egitimi vermeyi ben dusunmuyorum bu kadar uykusuzluga ragmen. Hatta vermeme taraftariyim cunku uyumamak icin sebepleri var bebeklerin. Bir rahat etseler uyuyacaklar niye uyumasinlar. Su donemde ayrilik kaygisi yasiyorlar, ruya goruyorlar vs. Ek gidadan dolayi da gaz ve kabizlik var bizimkinde. Sonra da disler gelecek. Duzensizligi kabul etmek en iyisi ama yalniz yardimsiz desteksiz hayat çok zor.

Ben artık bazı şeyleri unutmuş olabilirim

Emiyorsa bol bol emzirin, mamayı az az içebiliyor..yarım saat içinde verirseniz bozulmuyor zaten , soğuyunca ben biraz benmari ile ısıtıp tekrar veriyorum bazen içiyor bazen de içmiyor..işthsızlık oluyor dişte bizde de oldu. Gün arasında başka vakitte yiyebilir dişler çok huzursuz ediyor. Mesela 3 saatte bir yiyorsa 4 saatte bir yemek isteyebilir. Benimki öyle oldu, naçizane başka aklıma bir şey gelmiyor.
valla aynı şeyleri yaşıyoruz bütün anneler çoğumuz sizin gibi. Ek gıdaya da geçtik aman Allah ım önlükler leke, üst baş leke ağıza parmaklar sokuyor o labne peynir parmaklarla yeniyor dişler de çıkıyor huzursuzluk bini bin para. Gece uyumuyor sabah 4:30 5 de kaldırıyor iki saat gezdirtiyor kendini. Kahvaltımı hazırladıktan saatler sonra yiyebiliyorum o da Erol Taş ın tavuk budunu yemesi gibi. İnsanlıktan çıktım :) çorapla yatmışım geçen gün gece yarısı çıkardım. Yaptığım tek bakım dişimi fırçalamak :)) şükrediyorum Allah böyle güzel şeylerle yorsun bizleri.. Ve insanız tabii dert ediyoruz ama yapacak bir şey de yok büyüyecekler elbet.

Havuç olayına üzüldüm, Allah esirgesin. Ben de dün pırasa vermiştim dişe iyi geliyor ama az da olsa kabuğu dişledi kontrollü bi şekilde aldım tekrar elinden. Çok dikkat etmek lazım havuç hiç olmaz kütürt diye kopuyor valla sakın sakın diyim. Blw ye gelince her anne çocuğu ne zaman hazır olur bilir, daha dik oturamazken blw yapmak mantıksız. Çoğu da 8.aya kadar dik oturacak o yüzden daha var diyorum ben, pütürlü vermeye devam. Elini ağzına soksun kaşığını tutsun ağzına soksun, masaya oturulunca yemek yeniyor bilsin şimdilik yeterli.

Sana da kolaylık diliyorum , çok da takılma elbet gidecek kilolar millet süs püs yapıyor ya onların bebekleri çok uslu cidden bak , yerine koyunca uyuyorlar ya daha ne olsun. Çok canlı örnek var yakın akrabalardan gördüm ya ağzı var dili yok, anne baba bebek ağlamıyor diye şaşıyorlar ıh İHH yapıyomuş :)) böyle yani canım. Sağlıcakla...

Kızlar günaydın.
Her gün ayrı bir sıkıntım geliyor aklıma da acaba benle aynı durumda olan var mı veya ne yapılabilir? Benim kuyruk sokumu aylardır acıyor, koltukta otururken sorun yok pek ama sandalye gibi sert yerde oturunca batıyor da batıyor çok acıyor. Masaya yemeğe oturmak eziyet oluyor. Sizde bu durumda olan var mı? Ne yapabilirim bu sıkıntı nasıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…