Çok iyi oldu bu bilgi. Temizledikçe küçüldü zaten oynuyor hüplettikçe :)
Canım gazı için masaj yapıyor musun? Kendisi çıkartamıyor kuzucuKlar..
Nasıl bi düzen bekliyormuşlar acaba beyfendiler :/ kendileri hazırlasa da düzene bir katkıları olsa keşke..
Çok güldüm canım. İyi yapmışsın. Yardımcı olacakları yerde bir de köstek oluyorlar.
Canım bana hediye geldi. Ama sallanmaya alışmasın diye henüz kullanmadım. İlerde tahammül sınırlarım aşarsa kullanır mıyım bilmiyorum :) ama direnebildiğim kadr direneceğim. Hafif hafif kucakta sallamanın bir zararı yok ama, ayakta sallamak ya da hamak gibi hızlı sallandığında tehlikeli oluyormuş.
Daha önce okumuştum bir yerde şimdi tekrar araştrym dedim sen yazınca,..
"İç kulakta dengeyi kontrol eden içi sıvı dolu yarım daire şeklindeki bölüme “vestibüler labirent” denir. Bebek sallanırken gözler sabit bir noktaya bakarken, vestibüler labirentteki hücrelerin sallantı uyarıları vermesi baş dönmesi gibi bir hisle uykuya geçişe neden olur. Bebek uyku ihtiyacından çok sersemlik hissiyle uyumaya başlar. Bebeğin ağlamalarının giderilememesi ile bebek git gide daha şiddetli olarak, çoğu zaman bir yerden bir yere savrulurcasına sallanmaya başlar. Bu aşırılıktaki sallama, sarsılmış bebek sendromu gibi çok tehlikeli bir sonuca neden olabilir. Hastalıkta çocuklarda beyin kanamaları, kalıcı beyin hasarları gelişebilir."