2018 kpss sürecim

ballikayfe

Hep mutlu-En mutlu
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
11.804
8.937
Merhaba, bazı günlüklere paylaşım yapmayı denedim ama çalışmayınca katılıma da devam etmedim. Bu kez kendi günlüğümü açayım dedim. Genel kültür-genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi olmak üzere üç sınava hazırlanıyorum. Bu yıl mezun oldum, evdeyim yani. Dershaneye gitmek istemiyorum çünkü hızlı program uygulanıyor ve ben bir kez bir konuya yetişemeyince diğerlerinden de kopuyorum. Böyle en azından çalışma durumuma göre ilerleyebilir, programımda esnek davranabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah :dua:

Bir hevesle başladım bugün, yüzeysel bir planlama da hazırladım kendime. Pazartesi günü bütünleme sınavım var ama ben bugün kpss çalıştım :KK70: önemli olan dengelemekti tabi ki.
1,5 saat sözel mantık
1 saat rehberlik
2 saat vatandaşlık çalıştım.
Rehberlik notlarını eğitim bilimleri için aldığım deftere düzgünce not ettim. diğerlerini temize çekmem gerekecek.

Bir hevesle başladım bugün, yüzeysel bir planlama da hazırladım kendime. Pazartesi günü bütünleme sınavım var ama ben bugün kpss çalıştım :KK70: önemli olan dengelemekti tabi ki.
1,5 saat sözel mantık
1 saat rehberlik
2 saat vatandaşlık çalıştım.
Rehberlik notlarını eğitim bilimleri için aldığım deftere düzgünce not ettim. diğerlerini temize çekmem gerekecek.
videolardan çalışma şansınız varsa youtube da benim hocam esra özkan var vatandaşlık.hem çok güzel ve eğlenceli hemde kalıcı oluyor.tavsiye edilir :KK66:

videolardan çalışma şansınız varsa youtube da benim hocam esra özkan var vatandaşlık.hem çok güzel ve eğlenceli hemde kalıcı oluyor.tavsiye edilir :KK66:
bende ordan çalışıyorum canım. önerin için çok teşekkür ederim ama :KK36: eğitim ve gkgy derslerini benim hocamdan dinleyeceğim :cool:

uzuun zaman sonra alışkanlığımı kırdım ve erken kalkmama gerek olmayan bir günde alarm kurup uyandım. kahvaltımı da hemen yaptım ve gelişim psikolojisi çalışmaya başladım. ilk 3 videoyu izleyip yarın ki sınava çalışmaya devam edeceğim. Dün o kadar yorulmuşum ki çalışırken erkenden (00,30) uyudum :KK70: şaşırılacak bir durum ama inşallah böyle devam edebilirim

uzuun zaman sonra alışkanlığımı kırdım ve erken kalkmama gerek olmayan bir günde alarm kurup uyandım. kahvaltımı da hemen yaptım ve gelişim psikolojisi çalışmaya başladım. ilk 3 videoyu izleyip yarın ki sınava çalışmaya devam edeceğim. Dün o kadar yorulmuşum ki çalışırken erkenden (00,30) uyudum :KK70: şaşırılacak bir durum ama inşallah böyle devam edebilirim
Allah kolaylık versin canım zorlu ve kararlılık isteyen bir süreç..inşallah gönlünce olsun:)

Pazar günü gelişim psikolojisinden 3 video izledim. Dün de kendime yeni defterler alıp notlarımı düzenli bir şekilde yazmaya başladım. Vatandaşlık 4 videosu ve notları tamamlandı. bugün devam edeceğim.

videoları dinlerken almış olduğum tüm notlar düzgünce düzenlendi. öabt kitaplarım da bugün geldi. bugün biraz da kitap okumaya ağırlık verdim. yarın kaldığım yerden devam edeceğim video dinlemeye.

tekrar merhaabaaa :deli:
yarın gece kpss ye tam anlamıyla çalışmaya başlayalı 1 hafta oluyor. Şu ana kadar sadece konu tekrarı ve not alma olarak;
Rehberlik: ilk üç video
gelişim psikolojisi: ilk 5 video
Öğrenme psikolojisi: 3 video
Ölçme ve değerlendirme: 3 video
tarih: ilk 5 video (İslamiyet öncesi Türk tarihi siyasi tarihi)
coğrafya: ilk 4 video (Coğrafi konum)
Türkçe: İlk 4 video (Söz ve sözcükte anlam)
Matematik: Sözel mantık
Vatandaşlık: ilk 8 video (temel Hukuk Bilgisi) tamamlandı.:KK52::KK52::KK52:boş hiç bir gün geçirmedim. dilerim böyle devam edebilirim.:dua: yeni vatandaşlık video çekimini bekleyeceğim vatandaşlığın devamı için. onun için 1 ay kadar diğerlerine ağırlık vereceğim ama tabi önceliğim soru çözümünü konularla eşitlemek.

Ballokayfe Merhaba konun hayırlı olsun
Eger sürekli bu konunu canlı tutacaksan ve düzenli çalışacaksan bende çalışmalarımı burda paylaşmak isterim arkadaş oluruz bu süreçte diye düşünüyorum
Çünkü burdaki bi çok topik aciliyo ve insanlar konuyu açan bile bi iki kere yazip bidaha ugramiyo bende sninr oluyorum madem açılıyor takip edilsin diyorum ha i sonuçta süreç uzun soluklu ☺
Neyse çok konuştum sanırım
Bölümün nedir
Yeni mezun olacaksın sanırım ne güzel herseyin başındasin daha
Ben 6 yıllık mezunu m hala atanamadım duzenli olarak kpss giriyorum emekki olcam sanirim sinava girmwkten gerçi çok sıkı çalışarak girmedim hersey üst üste geldi Velhasıl atanamadim. Geçen sene sıkı calismistim ama olmadı bu ene sürunerek çalıştım resmen ve ilk defa sınavı yetistiremedim bu sınav benm hayatımın merkezinde psikolojik bozuldu Simav yzunden suan alana basladim aamim edebiyat benim ...
Her sene kasimn gibi başlıyordum calışmaya bu sene hiç ara vermeden devam edicem calismaya bu sene son okur ins

Ballokayfe Merhaba konun hayırlı olsun
Eger sürekli bu konunu canlı tutacaksan ve düzenli çalışacaksan bende çalışmalarımı burda paylaşmak isterim arkadaş oluruz bu süreçte diye düşünüyorum
Çünkü burdaki bi çok topik aciliyo ve insanlar konuyu açan bile bi iki kere yazip bidaha ugramiyo bende sninr oluyorum madem açılıyor takip edilsin diyorum ha i sonuçta süreç uzun soluklu ☺
Neyse çok konuştum sanırım
Bölümün nedir
Yeni mezun olacaksın sanırım ne güzel herseyin başındasin daha
Ben 6 yıllık mezunu m hala atanamadım duzenli olarak kpss giriyorum emekki olcam sanirim sinava girmwkten gerçi çok sıkı çalışarak girmedim hersey üst üste geldi Velhasıl atanamadim. Geçen sene sıkı calismistim ama olmadı bu ene sürunerek çalıştım resmen ve ilk defa sınavı yetistiremedim bu sınav benm hayatımın merkezinde psikolojik bozuldu Simav yzunden suan alana basladim aamim edebiyat benim ...
Her sene kasimn gibi başlıyordum calışmaya bu sene hiç ara vermeden devam edicem calismaya bu sene son okur ins
canım kusuruma bakma çok geç gördüm kendi konumu takibe almamışım da :KK70: hem bir özel sorun hemde toplanma yol yerleşme derken (üniversite bitti) siteye uğradım ama buraya uuğrayamadım. evet sürekli canlı tutucam ve düzenli çalışacağım. bölümüm sınıf öğretmenliği, sınavı yetiştirememek çok kötü ya :KK43: ben geçen ay sınava girdim çalışmamış olduğum için bilmediğimi geçtim özellikle matematikte. ama korkuyorum bu yıl yetiştirememekten.

cuma sadece kitap okudum, moralim sıfırdı kitap okuyarak toparlandım biraz. cumartesi de yol falan bayağı yorgundum ama akşam vatandaşlık testi çözdüm 80 soru çözdüm sonra baktım ki biraz daha iyi çalışmam gerekli hem de yorgunum pek düşünemiyorum öylece bıraktım, bugün de yanıma türkçe testi alıp arkadaşıma gideceğim doğum günü bugün. yarın çalışmalara devam

Ne güzel ozaman sürekli canlı kalcak sa birlikte burdan destek ola ola devam ederiz inşallah .. calismaya erken başlaman güzel..
Konular bitmiyo bi turlu benimde alanım edebiyat umutsuz vakayim biraz bölümün adına ama hep şunu diyorum bilerde edebiyat mezunu var ama sadece bir kişi bile kadro açsalar neden o ben olmayayım ki diyorum kendi kendime ...
Bu sene kendime son şans vericem çünkü evliyim 28 yaşındayım ve bu sınav yüzünden 4 yıldır bebek fikrini erteliyorum eşimse sabırla beni bekliyo ve bi bebek gördüğünde dibi düşüyor resmen bunu daha fazla ona yapmak istemiyorum gerçi bebek te olmuyo bikaç aydır off ne zor seyelr diyorum sana tavsiye evlenmeden atanmaya çalış. . Eşim bana çok destek oluyo ama bu seferde evliliğin tadını cikaramaiyrum sürekli derskolik olmaktan

Bugün boş geçti :KK43: yarın soru çözümü ve çalışmalara devam ama kalkar kalmaz başına oturacağım kendimi rahatsız hissediyorum

ben her sinav saati kalkip deneme çözüyordum... konular bitince bence sizde başlayabilirsiniz. Çünkü beyni o saat için açmak lazım... mümkünse sınava gider gibi bir kütüphaneye gidin ve deneme çözün...

Ne güzel ozaman sürekli canlı kalcak sa birlikte burdan destek ola ola devam ederiz inşallah .. calismaya erken başlaman güzel..
Konular bitmiyo bi turlu benimde alanım edebiyat umutsuz vakayim biraz bölümün adına ama hep şunu diyorum bilerde edebiyat mezunu var ama sadece bir kişi bile kadro açsalar neden o ben olmayayım ki diyorum kendi kendime ...
Bu sene kendime son şans vericem çünkü evliyim 28 yaşındayım ve bu sınav yüzünden 4 yıldır bebek fikrini erteliyorum eşimse sabırla beni bekliyo ve bi bebek gördüğünde dibi düşüyor resmen bunu daha fazla ona yapmak istemiyorum gerçi bebek te olmuyo bikaç aydır off ne zor seyelr diyorum sana tavsiye evlenmeden atanmaya çalış. . Eşim bana çok destek oluyo ama bu seferde evliliğin tadını cikaramaiyrum sürekli derskolik olmaktan
geç bile kaldım diyebiliriz çalışmak için :KK43: aynen öyle canım bir kişilik bile açılsa kadro neden sen olmayasın . eşinin anlayışlı olması çok güzel bir şey. bu yıl atanırsın inşallah canım birlikte başaralım :KK50:

bugün bir hedef koydum kendime onu tamamlayabilirsem yarın bir kaç saat gezmeye gideceğim, yolda da notlarıma çalışacağım diyet grubuma da bakıp girişeyim gelişim psikolojisine :KK70:

kızlar kpss den 2 3 defa farklı yerelre atanmış biri olarak sizlere tavsiye vereyim.
Bir de 6 yıl sadece konu çalışarak atanamayan arkadaşımı örnek vereyim.

Konuları video izleyerek çok zaman kaybediyorsunuz. Vatandaşlık gibi ilk seferde anlaması zor dersleri videodan izleyebilirsiniz ama kısa zaman sonra onda da kitaba geçin.

Ama tarih, coğrafya, matematik( çözemediğiniz soruların çözümlerini de video izleyebilirsiniz ) türkçeden video izlemek tamamıyla zaman kaybı.

Eğitim bilimleri hakkında yorum yapmamam gerek çünkü eğitimci değilim ama ezber konularında video izlemek gibi bir hataya düşmeyin.

elinizde tüm dersleri içeren bir konu anlatım kitabı olsun. konuların genel hatlarını sadece bu kitaptn öğrenin. Konuları sadece bu kitaptan çalışın 6 ay sonra malazgirt savaşı diyince gözünüzün önüne gelecektir konu.

Ve bir konuyu tek seferde bitirin. üstüne en az 100 soru çzömeden bırakmayın.

yani günde 5 tane farklı ders çalışmaktan daha iyidir bu.

konuları bitirmemiş olmasınız bile deneme çözmeye başlayın. çünkü konu çalışırken nerelere dikkat etmeniz gerekitğini öğreneceksiniz.

yanlış soruların çözümünü muhakak bulun.

ilk 6 ay konuları bitirin. Son 6 ay bol soru çözün. günde 700-800 soruya ulaşmış olmanız gerek minimum.

fotokopicilerde kpss derslerinin bütün konularının soruları var mesala 5000 soruluk fotokopiler, tüm kaynakların aynı konusunu bir araya getirmişler , harika şeyler. Onları alın çözüp çözüp atın yıl sonuna kadar.

görmemediğiniz soru kalmasın. İşin özü detayları hep sorulardan öğreniliyor. Konuya çok takılmayın.

İnşallah yüksek puanlar alıp istediğiniz yerelere atanırsınız.

X