• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 BEBEK DOĞUM HİKAYELERİ

Süper bir fikir bu .. benim dogum hikayem cok eglenceliydi , öncelikle burayi okuyanlarin korkmamasi bu korkuyu hatta dusunmemesi gerekiyor ... dogum kasilmasi yasamamiz gereken bir sey , ve her kasilma bebege daha cok yakinlastiriyor sizi ...

2.11.18 terminimdi acilmam vardi ve ben gayet rahat bi sekilde hastane kontrolume gittim .. bebegin suyu az oldugu icin sunu sanciyla dogum baslatilabildi .
13.30 da suni sancim verildi 45 dakika NST yazildi ve beni odama yolladilar.
Odamda öglen yemegim geldi ve kasilmalarim basladi ama bu arada ben acim yani... kasilmalar 2-3 dakikada gelmeye baslayinca molalarda yemek yedim kasilmalarda odada dolastim ..
Hemsirelere haber verildi dogumhaneye de ve yatakla dogumhaneye göturulurken iste yaklastik bebegim dedim..
Gözumden yaslar geliyor ama agrimdan degil 9 ay boyunca konustugum beni hayata baglayan , gece uyandiginda oynuyor diye uyumadigim , saatlerce uzanip hareket etmesini bekledigim minik oglum icindi o göz yaslarim..

Bazi kadinlar sevmez ya gözyasi görulsun diye bende sakladim esimden o an..
Dogumhaneye geldik ve ebem 7-8 cm acilma var dedi gulumsedi
Odama girdik ben NST ye bagli odada turlar atmaya basladim
Kasilmam gitti ben gulumsedim
Hatta eee napicaz simdi demisim ebem ve esim benim rahat hareketlerime saskinlikla bakiyorlardi..
Ebem cay icermiyiz dyie sordu ben su esim de kendisine mutfaktan cay aldi..
Konustuk hatta sakalar yapildi
Dogumun 3. Asamasina geldigimizde artik yataga yattim ve ikinma islemi basladi .. o kisim zordu ama bagirmadim
Cunku enerjimi bagirmaya degil de nefes alis verise harcamak istedim..
Ebem sasiriyorum nasil rahatsin dedi...
3 veya 4 ikinma sonrasi oglum geldi.. ebemiz bebek geliyor bebek geliyor diye 3 defa bagirinca kadin doktoru girdi odaya .. sadece bakti ve gitti yeniden ..
O an hatirlayabildigim bu kadar 40 dakika surdu dogumum ...
Bagirmadim esimin elini sikmadim söylenmedim ..
Oglum dogdugunda saskindim ona baktim oylece kalakaldim o an asik oldum ve hayatimin en guzel aniydi .. bambaska .. masum
Esim gözyasina boguldu ..

Cok kan kaybettim dogumda ciddi anlamda .. bebegimin durumu gayet iyiydi 3830 gr 54 cm dunyaya geldi

Dogumhanede ebem dus imkani verdi bana hemen suyun altina girdim ve ciktigimda yataga yatmami söyledi ebem
. Bende gayet iyiim yuruyebilirim diyip yatagi odasina itmeye yardim bile etmisim .. o sevincle kendimi unuttum ki sanirim kan kaybi falan umrumda olmadi..

Tansiyonum 85/60 mmHg di 2 saat dogumhanede dinlenip odama alindim ..
Hemsireler toplandi hepsi iyiki dogdun sarkisiyla bizi karsiladilar.. calistigim hastanede dogum yaptim

Insallah burayi okuyan herkes saglikla bebegine kavussun ve saglikla buyutsun
Dogum korkusunu kafanizdan attiginizda sancinin buyuk bi agri olmadini anlicaksiniz

Süper bir fikir bu .. benim dogum hikayem cok eglenceliydi , öncelikle burayi okuyanlarin korkmamasi bu korkuyu hatta dusunmemesi gerekiyor ... dogum kasilmasi yasamamiz gereken bir sey , ve her kasilma bebege daha cok yakinlastiriyor sizi ...

2.11.18 terminimdi acilmam vardi ve ben gayet rahat bi sekilde hastane kontrolume gittim .. bebegin suyu az oldugu icin sunu sanciyla dogum baslatilabildi .
13.30 da suni sancim verildi 45 dakika NST yazildi ve beni odama yolladilar.
Odamda öglen yemegim geldi ve kasilmalarim basladi ama bu arada ben acim yani... kasilmalar 2-3 dakikada gelmeye baslayinca molalarda yemek yedim kasilmalarda odada dolastim ..
Hemsirelere haber verildi dogumhaneye de ve yatakla dogumhaneye göturulurken iste yaklastik bebegim dedim..
Gözumden yaslar geliyor ama agrimdan degil 9 ay boyunca konustugum beni hayata baglayan , gece uyandiginda oynuyor diye uyumadigim , saatlerce uzanip hareket etmesini bekledigim minik oglum icindi o göz yaslarim..

Bazi kadinlar sevmez ya gözyasi görulsun diye bende sakladim esimden o an..
Dogumhaneye geldik ve ebem 7-8 cm acilma var dedi gulumsedi
Odama girdik ben NST ye bagli odada turlar atmaya basladim
Kasilmam gitti ben gulumsedim
Hatta eee napicaz simdi demisim ebem ve esim benim rahat hareketlerime saskinlikla bakiyorlardi..
Ebem cay icermiyiz dyie sordu ben su esim de kendisine mutfaktan cay aldi..
Konustuk hatta sakalar yapildi
Dogumun 3. Asamasina geldigimizde artik yataga yattim ve ikinma islemi basladi .. o kisim zordu ama bagirmadim
Cunku enerjimi bagirmaya degil de nefes alis verise harcamak istedim..
Ebem sasiriyorum nasil rahatsin dedi...
3 veya 4 ikinma sonrasi oglum geldi.. ebemiz bebek geliyor bebek geliyor diye 3 defa bagirinca kadin doktoru girdi odaya .. sadece bakti ve gitti yeniden ..
O an hatirlayabildigim bu kadar 40 dakika surdu dogumum ...
Bagirmadim esimin elini sikmadim söylenmedim ..
Oglum dogdugunda saskindim ona baktim oylece kalakaldim o an asik oldum ve hayatimin en guzel aniydi .. bambaska .. masum
Esim gözyasina boguldu ..

Cok kan kaybettim dogumda ciddi anlamda .. bebegimin durumu gayet iyiydi 3830 gr 54 cm dunyaya geldi

Dogumhanede ebem dus imkani verdi bana hemen suyun altina girdim ve ciktigimda yataga yatmami söyledi ebem
. Bende gayet iyiim yuruyebilirim diyip yatagi odasina itmeye yardim bile etmisim .. o sevincle kendimi unuttum ki sanirim kan kaybi falan umrumda olmadi..

Tansiyonum 85/60 mmHg di 2 saat dogumhanede dinlenip odama alindim ..
Hemsireler toplandi hepsi iyiki dogdun sarkisiyla bizi karsiladilar.. calistigim hastanede dogum yaptim

Insallah burayi okuyan herkes saglikla bebegine kavussun ve saglikla buyutsun
Dogum korkusunu kafanizdan attiginizda sancinin buyuk bi agri olmadini anlicaksiniz

Çok pozitif duygularla yazılmış güzel bir doğum hemde normal doğum olmuş. Tebrik ediyorum hayırlı olsun .çok mutlu oldum .

Benim hikayem

08.11.2018 de başladı.

Planlı sezeryan günüm ve tarihimde hastaneye sabah saatlerinde 07.00 gibi yatisim yapıldı.

09.00 da ameliyathaneye alındım.
Çok heyecanlı meraklı bir halde spinal doğum istediğimi doktoruma bildirdim.

Belden uyusturuldum. Tavandaki aynadan doğum izlemek istiyordum sonra kalbim duracak gibi oldu böyle bir heyecan yasadimi hatırlamıyorum.

Doktor izlemek istiyorsan izle dedi ona da izin çıktı . Ama benim kalbim dayanamamış olmalı ki gerisini hatırlamıyorum uyutmuslar beni sanırım panik olmuşum doktorun sonradan yaptığı açıklamaya bakılırsa sacmalamisim doktor da uyutulmami istemiş :KK66:
Inşallah doktora küfür etmemisimdir :KK66:

Ama adamı da paniklettigim amenna...

Neyse bebeğim dünyaya sağlıklı bir şekilde gelmiş ve hemen temizlenip giydirilmiş. Ben gözümü dikislerim bitmek uzereyken açtım ve bebegimi kucagima verdiler.
Ağlayan kırmızı minik yüzlü bir bebek bir aşk bir tutku bir masal...

Çok güzel duygular ...

Sonra yeniden uyudum. Ameliyathaneden çıkarken bebegimi göremedim.
Nerde diye sordum

Biraz solunum da sıkıntı görüldüğü için kuveze alındığını söylediler.

Üzüldüm . Ameliyathanenin kapısı açıldı eşim bizi videoya çekmek için kamerayı açmış .
Bebeği göremeyince telaslanip kapamış hemen korkmuş .
Çok korkulacak bir şey olmadığını duyunca rahatlamış.
Ben odama cikarildim değişik bir duygu bebeğim yanımda yok vücudum uyuşuk.

Birden ağlamaya başladım bebegimi istiyorum diye bağırmaya başladım.
Sakinlestirdiler açıklama yaptılar herşeyin yolunda olduğunu söylediler.

Eşim ve ailem yanımda, onlar da güzel cümleleriyle beni telkin ettiler .

Bir gün sonra evimize geçmeden önce bebegimi kuvezde gördüm ve iyi nefes aldığını da görünce rahatladım.
Doktorlarimiza güvenerek onlara emanet ederek çıktım hastaneden evet zordu belki ama bebeğimin daha iyi olacağıni bildiğim için içim rahattı.
Kg : 3500
Boy :51 cm
Baş çevresi : 34 cm

Enfeksiyon tedavisi için antibiyotik başlandı.
Sağlığı gün geçtikçe daha iyiye gidiyor . Bir kaç güne kadar çıkarılacak.
Iki gündür emzirmeye gidiyorum.

Onu her görüşümde aşk yaşıyorum .
Içim içime sığmıyor .
Az kaldı biliyorum her zorluğun arkasından güzellikler gelirmiş buna dayanarak ümitle bekliyorum .

Agrilarima gelince sadece dikiş yerlerim acıyor .
Agrı kesicilerle daha iyiyim .
Ve bebeğim için bir an önce iyileşmek istiyorum. Çünkü onun bana ihtiyacı var...

Benim hikayem

08.11.2018 de başladı.

Planlı sezeryan günüm ve tarihimde hastaneye sabah saatlerinde 07.00 gibi yatisim yapıldı.

Belden uyusturuldum. Tavandaki aynadan doğum izlemek istiyordum sonra kalbim duracak gibi oldu böyle bir heyecan yasadimi hatırlamıyorum.

Doktor izlemek istiyorsan izle dedi ona da izin çıktı . Ama benim kalbim dayanamamış olmalı ki gerisini hatırlamıyorum uyutmuslar beni sanırım panik olmuşum doktorun sonradan yaptığı açıklamaya bakılırsa sacmalamisim doktor da uyutulmami istemiş :KK66:

Neyse bebeğim dünyaya sağlıklı bir şekilde gelmiş ve hemen temizlenip giydirilmiş. Ben gözümü dikislerim bitmek uzereyken açtım ve bebegimi kucagima verdiler.

Çok güzel duygular ...

Nerde diye sordum

Üzüldüm . Ameliyathanenin kapısı açıldı eşim bizi videoya çekmek için kamerayı açmış .

Bir gün sonra evimize geçmeden önce bebegimi kuvezde gördüm ve iyi nefes aldığını da görünce rahatladım.
Doktorlarimiza güvenerek onlara emanet ederek çıktım hastaneden evet zordu belki ama bebeğimin daha iyi olacağıni bildiğim için içim rahattı.

Içim içime sığmıyor .
Az kaldı biliyorum her zorluğun arkasından güzellikler gelirmiş buna dayanarak ümitle bekliyorum .

Ve bebeğim için bir an önce iyileşmek istiyorum. Çünkü onun bana ihtiyacı var...
Canim benim kuzuna gecmis olsun
sen annesisin o senin onun yaninda oldugunu hissediyor ve eninim oda guclu bir bebek.
Insallah kuzucugunu en yakin zamanda evinizde olur .. ben okurken duygulandim cok , size ömur boyu saglik diliyorum

Benim hikayem

08.11.2018 de başladı.

Çok güzel duygular ...

Nerde diye sordum

Içim içime sığmıyor .

Çıktı mı bebeğin?
Çok geçmiş olsun, üzülme ne de olsa gelecek evine ufaklık

Çıktı bebeğim bir tek benim bebeğim değil ki kuvezde o kadar çok bebek var ki ...
Hepsine dua ettim çıkmadan önce.

Sen ne yaptın doğum hikayenin yazmani istiyorum çok bekledik seni grupta :KK66:
Haklısın el kadar yavrusunu camlar ardından izlemek insanı çok yıpratır

Yaşadıklarımı Diğer gruba yazdım buraya da kopyalarım şimdi.

23 ekim sabahı..
Sıklaşan kontrollerden bir tanesi..
Geceden başlayan ufak sancılar..
Nst de dalga dalga görülmekte.. dr sonucu değerlendirdi açılma durumuna baktı bi parmak..
Ölctu tartti 3650 olmus yavrucak bugun gelebilirde gelmeyebilirde orasi bilinmez.. beni aldı bir telaş.. ya hiç ummadigim bi anda dogum baslarsa ben ne yaparim?
Ben kalmak istiyorum gidişatı takip edelim dedim evim hastaneye uzak..
Yatırdılar beni.. kendi sancım fazla yok açılma 2 cm anca suni sancı verildi sancımı cekmeye basladım hersey yolundaydı benim bacaklarim agrimaya basladi dayanilmayacak kadar kotuydu..
Nst ye baglandim sancilar epey artti boyle giderse dogurursun aksama dediler.. suni sancı kesildi kendi sancımı cekiyordum. tekrar nst derkenn bebeğinn nabzı yavaşladı.. normal dogum yapacak kadar acilamadin tehlikeyi goze alamayiz derken sezeryan hazirligi yapildi sonda takildi epidural yapildi uyustum ve 10 dk sonra 12.10 gece oglumun aglayisini duydumm bende agladim harika bir duyguydu. Rabbim olmayan herkese nasip etsinn

Back
X