Hayırlı olsun canim, Allah tamamına erdirsin. Yaşadıkların gerçektende çok zor heleki karnından su almaları çok ilginç geldi bana. Ama neyse boşver mademki çok şükür hamile kaldın şimdi geriye dönüp bakma. Peki şimdi ne kullanıyorsun jele devammı? Hiç Protestan iğne denedinmi? Bide lekelenmeyi kafana takma aynısını bende yaşadım ödüm koptu ama çok şükür hiçbirşey olmadı, bol bol dinlenmene bak ve stresten uzak dur.Merhaba Arkadaslar
Oncelıkle herkesın ve ozellıkle kalbı iyi olanların dualarının en guzel sekılde kabul olmalarını diliyorum.Birgün buraya yazacagımı hep kendi kendıme soyler dururdum ki hala bı endıse ıcerısınde ya sonuna erısemezsem tedırgınlıgıyle sızınle paylasıyorum bu yoldakı maceramı..belkı bır umut,benım gıbı olanlara ısık olur....ben 4 yıldır evlıyım.sorunum pcos..Ki merkeze gıdınceye kadar da bılmıyordum.cunku regl tarıhlerım hep duzenlıdır...fizigimde zayıf yanı hormon aksaklıklarına daır hıcbır belırtım yoktu.cok ender sacma bı hasta seklıydım doktora gore....yumurtlayamıyordum arkadaslar yumurtam kiste donüp vucudumdan atılıyordu.ben tum bu sorunlara ragmen duzenlı adet oluyordum.herneyse:)ilk olarak medıcana da muayene oldum ve doktorum dırekt tup bebegı onerdı.Ama esımı ıkna edemedım cunku dogal yollardan olabılecegını dusunuyordu.bu zamana kadar boyle geldık ve ne yazıkkı kimselere bellı etmemeye ya ben cocuk ıstemıyorum bakamam bahanelerıne saklansamda artık ıyıden ıyıye psıkolojım bozulmaya baslamıstı.Medıcanadaki doktoruma da artık esımı ıkna edemedıgımı soylemekten utandıgım ıcın gıtmekten vazgectım ve Novafertıle gitmeye karar verdim.İlk gorusmemde aynı teshıs konuldu ve yıne aynı onerı ile baska turlu olmaz seklınde bı cevap sonucunda pekı dedim.bence de olsa 3 yılda olurdu.kımyasal gebelık dahıl gebelıge daır hıcbırsey yasamadım.kısa protokol tedavıme basladık....Bı ay gibi bı surede doktorum hamıle kalabılecegımı soyledı ve tabıkı yumurta toplama ıslemının akabınde bı kac gun ıcerısınde ohhs olmamla beraber bu surec 4 ayı buldu arkadaslar....Oncelıkle pcos hastaları cok yumurtladıkları ıcın bu sendrom neredeyse kacınılmaz ve doktorların bunu bıldıklerı halde 1 aya gebe kalacaksın seklındeki soylemlerının ne kadar sacma yersız oldugunu anlamıssınızdır.Kısa protokol ucretı almaları da keza....toplanan yumurtalarımdan 16 tanesi döllendı ve ben 5.gun embrıyosu ıstedıgım ıcın o gune sadece 3 tanesı gelebıldı.onlarda donduruldu cunku 53 kılo olan ben alınan hormon ve bırde ohss sendromu ıle 60 kılo oldum.evet bı garıplık vardı nefes alamamaya basladım transfer gunumde gittigimde doktor karnımdan su alacaklarını transferın ertelendıgıni soyledı.3 embrıyom donduruldu.ve benden anestezisiz cuvaldız gibi ıgnelerle karnımdan yaklasık 4 lıtre su bosalttılar.Ve bır hafta sonra serumlar vs netıcesınde normal halıme donebıldım.Cok kotu bır durumdu.....transferım ertelendıgı ıcın ılaclara ıgnelere devam seklınde ıkı bucuk ay rahımın toparlanabılmesı ıcın ara verdık.artık ıgne ılac ıgne ılac kısa protokollukten cıktı ve ben kılo almaya basladım.....transfer gunumde ıse uc embriyom cozundu ancak ıkısını transfer etti doktorum....Dıger embrıyo donar mı donmazmı bılmıyordum ve transferden sonra embrıyologu aradıgımda o embrıyonun kotuye gıttıgını atılacagının haberını aldım....burda bır ıstısna ben aramasam ınanın haber vermeyeceklerdı ve besıncı gun embrıyosu ıstedıgım ıcın 16 embrıyomun sadece 3ü yasadı doktorumda demediki yahu evladım sunların bır kısmını 3.gun donduralım bır kısmınıda 5.gune kadar goturelım dıye.tamam fıkrıme saygı duyulması guzel ancak ınsan akılcı yardımlar da beklemıyor degıl.ben 16 embrıyodan sadece 3 unun kalacagını nerden bıleyım.transferde olduk ıkı tane koydular dıgerı cozunmede sorun yasadı ve tekrar dondurulmadı.....veee hadı olmadı ne yanı yenıden mı aynı acıları yasıcam yumurta toplama ıslemı ıcın ve yenıden mı o kadar masraf yapılacak???.....arkadaslar burdan ozetle Novafertil hakkındakı tecrubemle sabıt tavsıyem sudur kı ıslerı kesınlıkle sadece para....ınanın transfer bıtıyor ve sızde bıtıyorsunuz....halbukı orada ne psıkolojılerle bekleyen ınsanlar var...doktora soru sorarsanız yanıt verıyor evet veya hayır sormazsanız kalıyorsunuz oylece.....doktorum mesguldu dıger doktora bı soru sorayım dedım aldıgım cevap kendı doktoruna sor oldu....calısanlar keza randevu verıyorlar ancak randevuya saatınde gıtmeyın ınanın bır saat sonra ancak alıyorlar.Herneyse transferımı olduktan sonra kullandıgım ılaclar vardı ve tabı bunların yan etkılerı de.....ozellıkle vagınal jel ıle ılgılı ve oradakı calısanlar her ne kdr ınternete bakmayın deselerde ınternette ınsanların tecrubelerını okumadan sorularınıza yanıt alamıyorsunuz....cunku doktorunuz sıze bır uyarı yapmıyor veya sordugunuzda dogru duzgun cevap alamıyorsunuz.cok yogunlar....gel musterı gıt musterı...ruh halınızden anlayan kımse yok.ohss oldugumu dahı ınternetten ogrendım ben gecenin bı vaktı nefes darlıgından gıdecektım belkıde ve bu olay pazar gunu oluyor novafertil acık degıl arkadaslar , herhangi bı acılde mudahale etsınler dıe bekledıgınızde bız tup bebek olayını anlamayız doktorunuzu arayın dıyorlar.neyse işin ozetiyle suan ıcın 6 haftalık hamileyım embrıyolarımdan bırı tutmus..Allah ınş saglıkla kucagıma almayı nasıp etsın ve ısteyen kalbı ıyı olan herkese de bu duyguyu nasıp etsın.benım tup bebek maceram boyleydı.....hala endıselı suphelı telaslı ve gergınim....transferden sonra kontrole bugun gıttım oda ufak bı lekelenme yasayınca korku halıyle oldu yoksa bı hafta sonrasında kontrol edılecektim....Zor elde edınce ınsan kotu olan ne varsa aklına gelıyor....doktorlar bunu anlamıyor benım tavsıyem ruh halınızdende anlayan doktorlarla bu yola cıkmanız arkadaslar.....Epeyde yazmısım kusura bakmayın Herkese sans ugur getırsın bu yıl umarım:)