2017 kpss de hangi oturumlara girmeliyim?

HALLEYS

❤️❤️❤️
Pro Üye
29 Ocak 2015
6.810
127.144
Kızlar bu benim için büyük bir dert.
İlk defa kpss sınavına gireceğim ve hangi oturumlara girmem gerektiğini hiç bilmiyorum.
Çok araştırdım ama pek bir şey anlayamadım.
Ben lisans mezunuyum, kendi mesleğim dışında memurluk için gireceğim bu sınava.
Şimdi bu durumda benim sadece ilk oturuma mı girmem gerekiyor yoksa üç oturuma mı girmem gerekiyor?

Başlığı da yanlış yazmışım kusuruma bakmayın, girmeliyim olacaktı.

bence üç oturuma da gir, kendini denemiş olursun. bi kaybın olmaz. hatta yds'ye girmende de fayda var.

kendi mesleğim dışında deidğin b grubu düz memurluk ise bu seneki sınav bi işe yaramaz ama. çift yıllarda girmen lazım.

bence üç oturuma da gir, kendini denemiş olursun. bi kaybın olmaz. hatta yds'ye girmende de fayda var.

kendi mesleğim dışında deidğin b grubu düz memurluk ise bu seneki sınav bi işe yaramaz ama. çift yıllarda girmen lazım.
O zaman üç oturuma girmem daha doğru olacak.
Cevabın için teşekkür ederim.
Yok b grubu düz memurluk değil, şöyle söyleyeyim b grubu olmayan memurluklar için gireceğim

Düz memurluk sinavi ise girecegiz bu sene girsenizde atanamazsiniz,duz memurluk icin cift yillardaki kpss puani lazim,
Ogretmen veya kpss A grubundan girecekseniz olur tabi.
Yani atiyorum isletme mezunusunuz,
Duz memurluk icin seneye girecekseniz ama eger mufettislik uzmanlik grubu icin hazirlanacaksaniz bu sene girebilirsiniz

Genel yetenek genel kültür. Branşınızı yazsaydınız daha iyi olurdu. Alan sınavı da var girip girmeyeceğinizi söyleyebilirdik

Düz memurluk sinavi ise girecegiz bu sene girsenizde atanamazsiniz,duz memurluk icin cift yillardaki kpss puani lazim,
Ogretmen veya kpss A grubundan girecekseniz olur tabi.
Yani atiyorum isletme mezunusunuz,
Duz memurluk icin seneye girecekseniz ama eger mufettislik uzmanlik grubu icin hazirlanacaksaniz bu sene girebilirsiniz
Düz memurluk için girmeyeceğim. Yani A grubu için gireceğim ama kaç oturuma girmem gerekiyor onu bilmiyorum

Genel yetenek genel kültür. Branşınızı yazsaydınız daha iyi olurdu. Alan sınavı da var girip girmeyeceğinizi söyleyebilirdik
Ziraat mühendisliği mezunuyum girebileceğimi söylemişlerdi bana. Yoksa giremiyor muyum?

Artık kendimizi denemeye de sınava giremicez bence, sınav giriş fiyatları uçmuşşş:KK55:

Düz memurluk için girmeyeceğim. Yani A grubu için gireceğim ama kaç oturuma girmem gerekiyor onu bilmiyorum

ziraat mühendisi A grubuna giremez ki

iktisadi idari bilimler mezunlarına yönelik o sınav

hukuk vergi işletme çeko kamu yönetimi ekonomi iktisat vs vs gibi

siz düz memurluk istiyorsunuz nüfus VHKİ vs vs

o da çift yıllarda B grubu ile alıyor, yine o sınav ile mühendis olarka atanma imkanınız da var

tek Genel kültür genel yetenek sıbnavına gireceksiniz ama önümüzdeki sene yani 2018 de (tabi eğer bir değişiklik olmazsa seneye kadar)

Muhendislerinde A grubuna girebildigini duymustum ama ama emin degilim,detaylari bilmiyorum.
Ben iibf mezunuyum ve A kadrodan hazırlanıyorum. Sanırım sizde bizim sinavlara giriyorsunuz..osym nin sitesine bir bakin derim ya da meshur bir memur sitesine.

Mühendislik için çoğu uzman yardımcılıklarında gk-gy ve dil puanı hesaplamalarda kullanılıyor. Onun dışında bazen bazı bakanlıklar mühendis kökenli müfettiş yardımcısı alıyor bunların puan türü farklılık gösterebiliyor. O puan türlerini bir araştırın isterseniz önceki yıllarda hangisi ile alım yapılmış. Ona göre girersiniz gerekli oturumlara.

o da çift yıllarda B grubu ile alıyor, yine o sınav ile mühendis olarka atanma imkanınız da var

tek Genel kültür genel yetenek sıbnavına gireceksiniz ama önümüzdeki sene yani 2018 de (tabi eğer bir değişiklik olmazsa seneye kadar)
Demekki bana yanlış bilgi vermişler, çok sordum girebilirsin dediler.
Teşekkür ederim. İyi ki konu açmışım

Mühendislik için çoğu uzman yardımcılıklarında gk-gy ve dil puanı hesaplamalarda kullanılıyor. Onun dışında bazen bazı bakanlıklar mühendis kökenli müfettiş yardımcısı alıyor bunların puan türü farklılık gösterebiliyor. O puan türlerini bir araştırın isterseniz önceki yıllarda hangisi ile alım yapılmış. Ona göre girersiniz gerekli oturumlara.
Çok çok sağol ya yani şimdi ben bu yıl olacak olan kpss ye girebiliyorum dimi.
Ona göre az da olsa sevineyim :)

Mühendisler de A grubu memur olabiliyor. Uzman, müfettiş vs.

X