- 21 Ağustos 2017
- 163
- 93
- 48
- 38
- Konu Sahibi ELMA YANAKLI HATUN
-
- #4.761
Amin çok teşekkür ederim.Allah anali babali büyütsün,kaç saat öyle sancı çektiniz?nasıl dayanabildiniz?Dikişiniz kaç tane? Keşke sezeryan olsaydim diyor musunuz?
benim de bugün 4.18 randevum adet ağrısı gibi ağrı var şuan 20 eylül benim de ultroson a gore surda birşey kalmadı ben de olsa da bitse artık ne olacaksa diye düşünüyorumBenimde hafif hafif adet ağrısı gibi oluyor özellikle geceleri bel ağrısı da oluyo ama normale dönüyo ..yarın randevum var merakla bekliyorum doktor ne diycek bakalım muhtemel Doğum tarihi 23 eylül 40haftanın dolduğu gün. Artık doğsun istiyorum ya sağlıkla inşalah
epidural kaç santim de vurdular ise yarıyor mu biraz olsun dindiriyor mu acıyı allah analı babalı büyütsün ben de nişan sancı bekliyorum normal doğum bekliyorum diyim :) en güzeli normal dayaniliyo demi benim de ilk korkum tedirginligim var ama olacak inanıyorumAmin çok teşekkür ederim.
6 Eylül doktor kontrolüm açılmam olduğunu söyleyen doktorum zorlayarak çatı muayenesi yaptı ve akabinde Perşembe gece yarısı nişanın geldi ve hafiften sancıları başladı.
6 da suni sancı verdiklerinde , hafiften suyum gelmeye başladı ve sancılar saat 8 itibariyle çok şiddetlendi. Nst de 90 kusurlara çıkıyor ve 1-2 dk geliyordu.
12 ye kadar bu şekilde devam etti ve sonrasında 12-17:00 arasında biraz epidural aldım. Saat 17 de açıklığım 10 cm olmuştu ama bebeğin başı istenen kadar aşağıda değildi. Bu noktada çok zorlandım, nefes egzersizleri uyguladım, çığlık attım ama kendime ve bebeğime olan inancımı hiç kaybetmedim.doktorumun , ebelerin ve annemin desteği bu noktada çok önemliydi.
Bu arada odada bol bol ıkındım ve son anda doğumhaneye aldılar.
Ben sezeryanı başından beri hiç düşünmedim.Doktorumu bile özellikle normal doğum yanlısı olması nedeniyle seçtim, o da beni bu yolda hiç yanıltmadı.
İyi ki normal doğum yapmışım bu benim ilk bebeğimdi bir daha olsa yine normal doğum yaparım. Pazar günü duşumu aldım, yürüdüm , sütüm hemen geldi bebeğim bol bol emiyor.
Herkese tavsiye ederim , şartlarınız el veriyorsa mutlaka ama mutlaka normal doğum yapın.
amin canım hayırlısı olsun hakkımız da op kokla bebisini dedikleri gibi tosbik mi dogdu tuttu mu ultrason ölçümleri canım analı babalı büyüsün inşallah Allah nazardan korusun ben bekliyorum bakalım ne zaman gelirse
Ne mutlu sana başarmışsın ..darısı bizlere inşalah. Normal doğumu çok istemekle birlikte korku da oluyor insanda ama bi şekilde oluyor bitiyor işte diymiAmin çok teşekkür ederim.
6 Eylül doktor kontrolüm açılmam olduğunu söyleyen doktorum zorlayarak çatı muayenesi yaptı ve akabinde Perşembe gece yarısı nişanın geldi ve hafiften sancıları başladı.
6 da suni sancı verdiklerinde , hafiften suyum gelmeye başladı ve sancılar saat 8 itibariyle çok şiddetlendi. Nst de 90 kusurlara çıkıyor ve 1-2 dk geliyordu.
12 ye kadar bu şekilde devam etti ve sonrasında 12-17:00 arasında biraz epidural aldım. Saat 17 de açıklığım 10 cm olmuştu ama bebeğin başı istenen kadar aşağıda değildi. Bu noktada çok zorlandım, nefes egzersizleri uyguladım, çığlık attım ama kendime ve bebeğime olan inancımı hiç kaybetmedim.doktorumun , ebelerin ve annemin desteği bu noktada çok önemliydi.
Ben sezeryanı başından beri hiç düşünmedim.Doktorumu bile özellikle normal doğum yanlısı olması nedeniyle seçtim, o da beni bu yolda hiç yanıltmadı.
İyi ki normal doğum yapmışım bu benim ilk bebeğimdi bir daha olsa yine normal doğum yaparım. Pazar günü duşumu aldım, yürüdüm , sütüm hemen geldi bebeğim bol bol emiyor.
Herkese tavsiye ederim , şartlarınız el veriyorsa mutlaka ama mutlaka normal doğum yapın.
Kızlar nasılsınız bugün ağrısı yapan doğum yapan var mi :) bir ben mi bakıyorum sürekli buraya benim bugün biraz sandım var adet ağrısı gibi bebiş aşağı da karnım iyi düştü 4 parmak boşluk oldu zaten günü de kalmadı çarşamba son doğum yakin hissediyorum sizler ne alemdesiniz
Amin çok teşekkür ederim.
Amin insallah.3710 gr 53 cm dogdu.en kisa zamanda sizlerdende guzel haberler bekliyoruz saglikla insallah
kudret hanım a gidiyordun değil mi kaçıncı haftadasın canım bana da suyun fazla biraz demişti kendi doktorum yok öyle birşey normal herşeyin dedi o zaman ben de aksam üzeri 4.18 de randevum bakalım bana ne diyecek hüseyin bey 3.5 kilo oh maşallah çatı muaynesi yapmadı miKızlar ne nişan ne de su gelmedi, sancıda yok, nst de sancı yok amaaa doktor ultrasonla baktı bebeğin suyu azalmış, tam sınırda dedi, yarın sabah gel suni sancı vereyim dedi, ya ben suni sancı istemiyorum, normal sancıdan daha beter oluyormuş, kendiliğinden doğum başlasın istiyorum ama bebeğin suyu da tam sınırda, ben diretsem mi, kendi sancım gelene kadar müdahale etmeyin diye?Bebekte 3,5 kilo, bende ufak tefek bişeyim:) Nasıl çıkar dışarı hiç bir fikrim yok
oy maşallah senin ki tutmuş inşallah bizim ki de tutar normal bi bebek olur sağlıkla büyüt bizde doğuralım bian önce :)Amin insallah.3710 gr 53 cm dogdu.en kisa zamanda sizlerdende guzel haberler bekliyoruz saglikla insallah
Okyanus sen de normal Doğum istiyorsun sanırım diymi? Suni sancı derse alıcakmısın? Suni sancıdan tırsıyorum ben biraz. Kendi sancılarımız ne zaman gelir aceba yaa yarın doktora sorucam kaçıncı haftaya kadar bekletiyor bebeği kırk dolunca alıyor muki ...kudret hanım a gidiyordun değil mi kaçıncı haftadasın canım bana da suyun fazla biraz demişti kendi doktorum yok öyle birşey normal herşeyin dedi o zaman ben de aksam üzeri 4.18 de randevum bakalım bana ne diyecek hüseyin bey 3.5 kilo oh maşallah çatı muaynesi yapmadı mi
40 dedi canım hüseyin bey bana suni sancı dan ben de tırsıyorum allah in verdiği sancı önce düşük son 1 saat şiddetli oluyormuş çünkü normal bekliyorum benim de nisan falan gelmedi daha ağrı olur açılma olur takarlar ama normalken gidip suni sancı almam ya hic bi belirti yokkenOkyanus sen de normal Doğum istiyorsun sanırım diymi? Suni sancı derse alıcakmısın? Suni sancıdan tırsıyorum ben biraz. Kendi sancılarımız ne zaman gelir aceba yaa yarın doktora sorucam kaçıncı haftaya kadar bekletiyor bebeği kırk dolunca alıyor muki ...
38+5 oldu.Çatı muayenesi yapmadı, doğum sırasında çatı muayenesi yapıyormuş.Suni almaktansa direk sezeryanı kabul ederim galiba, çünkü suni sancı hakkında dehşet tecrübeler dinledimkudret hanım a gidiyordun değil mi kaçıncı haftadasın canım bana da suyun fazla biraz demişti kendi doktorum yok öyle birşey normal herşeyin dedi o zaman ben de aksam üzeri 4.18 de randevum bakalım bana ne diyecek hüseyin bey 3.5 kilo oh maşallah çatı muaynesi yapmadı mi
senden cevap beklemedi mi ne dedin o anda ben geçen cuma gittim normal 40 a kadar yolu var dedi bana ona gore görüşecektik bugüne kadar ama doğmadı :) 39+1 benim bugün bi de hareketleri önemli ona bak dedi bana sadece ediyo da bakalım bizim ki ne diyecek38+5 oldu.Çatı muayenesi yapmadı, doğum sırasında çatı muayenesi yapıyormuş.Suni almaktansa direk sezeryanı kabul ederim galiba, çünkü suni sancı hakkında dehşet tecrübeler dinledim
Benimki 4 kilo olmus ben bi hafta daha beklemeyi dusunuyorum 3500den niye korkuyosun kiKızlar ne nişan ne de su gelmedi, sancıda yok, nst de sancı yok amaaa doktor ultrasonla baktı bebeğin suyu azalmış, tam sınırda dedi, yarın sabah gel suni sancı vereyim dedi, ya ben suni sancı istemiyorum, normal sancıdan daha beter oluyormuş, kendiliğinden doğum başlasın istiyorum ama bebeğin suyu da tam sınırda, ben diretsem mi, kendi sancım gelene kadar müdahale etmeyin diye?Bebekte 3,5 kilo, bende ufak tefek bişeyim:) Nasıl çıkar dışarı hiç bir fikrim yok
ya doğum sırasında dar olduğunu anlarsa o zaman sezeryana mi alıyormuş ne gereksiz şeyler benim ki de bakmadı bugün bakar mi bilmem ama baksalar ya elletebilecez mi ona gore de birşey yani kimi elletemiyo hic bi rahatlık onlar da da ben her gitmede kirklandim resmen sürekli duş alıyorum orayı almaktan helak oldum bi de gormeden :) baksaydı bi38+5 oldu.Çatı muayenesi yapmadı, doğum sırasında çatı muayenesi yapıyormuş.Suni almaktansa direk sezeryanı kabul ederim galiba, çünkü suni sancı hakkında dehşet tecrübeler dinledim
maşallah canım ama çatın müsait mu o önemli müsaitse doğurursun değilse mecbur sezeryan zatenBenimki 4 kilo olmus ben bi hafta daha beklemeyi dusunuyorum 3500den niye korkuyosun ki
Yaa beni az cok tanıdı,açıkcası tedirginim,normal dogumada sezeryanada aynı mesafedeyim,agrı eşigim düşük ,normal dogum esnasinda oksijensiz kalan,tam çıkarken kolu omzu çıkan bebeklerde var,normal dogumun bebek açısından faydası da var,riskleride var.Doktor suni sanci verelim bakalim dayanabilecek misin dedisenden cevap beklemedi mi ne dedin o anda ben geçen cuma gittim normal 40 a kadar yolu var dedi bana ona gore görüşecektik bugüne kadar ama doğmadı :) 39+1 benim bugün bi de hareketleri önemli ona bak dedi bana sadece ediyo da bakalım bizim ki ne diyecek
Kilodan ziyade suyu sınırda,o beni korkuttuBenimki 4 kilo olmus ben bi hafta daha beklemeyi dusunuyorum 3500den niye korkuyosun ki
Dogum sancıları başlayınca,açılma başlayınca çatı son şeklini alıyor,en dogru tahmini o zaman yapabiliyorlar ,o yüzden önceden çatı muayenesi yapmiyorlar zannımcaya doğum sırasında dar olduğunu anlarsa o zaman sezeryana mi alıyormuş ne gereksiz şeyler benim ki de bakmadı bugün bakar mi bilmem ama baksalar ya elletebilecez mi ona gore de birşey yani kimi elletemiyo hic bi rahatlık onlar da da ben her gitmede kirklandim resmen sürekli duş alıyorum orayı almaktan helak oldum bi de gormeden :) baksaydı bi
ben yeni geldim 3.350 dedi bana da kiloya çatı muayenesi sordum su gelirse sancı gelirse o zaman bakacam dedi simdi baksam kendini kasacaksın normal doğumdan korkup sezeryan diyeceksin dedi ben de birşey demedim artik çarşamba gün aldım 20 eylül geldi geldi gelmedi yatırırim dedi hareket bak hemen geliyorsun hareket etmezse dedi yüzü gözüküyordu resim de verdi hatta rahat sanırım ne bileyim gelesi yok rahim ağzın kapalı dediYaa beni az cok tanıdı,açıkcası tedirginim,normal dogumada sezeryanada aynı mesafedeyim,agrı eşigim düşük ,normal dogum esnasinda oksijensiz kalan,tam çıkarken kolu omzu çıkan bebeklerde var,normal dogumun bebek açısından faydası da var,riskleride var.Doktor suni sanci verelim bakalim dayanabilecek misin dedi
Kilodan ziyade suyu sınırda,o beni korkuttu
Dogum sancıları başlayınca,açılma başlayınca çatı son şeklini alıyor,en dogru tahmini o zaman yapabiliyorlar ,o yüzden önceden çatı muayenesi yapmiyorlar zannımca
Bende kontrole gitmiştim bugün 3100 diyor kilosuna. Az gibi bence.karın gelişimi geriliği çok fazla değil. Sadece minyon ufuk bi çocuk olur ilkokulda yakalar arkadaşlarını dediben yeni geldim 3.350 dedi bana da kiloya çatı muayenesi sordum su gelirse sancı gelirse o zaman bakacam dedi simdi baksam kendini kasacaksın normal doğumdan korkup sezeryan diyeceksin dedi ben de birşey demedim artik çarşamba gün aldım 20 eylül geldi geldi gelmedi yatırırim dedi hareket bak hemen geliyorsun hareket etmezse dedi yüzü gözüküyordu resim de verdi hatta rahat sanırım ne bileyim gelesi yok rahim ağzın kapalı dedi
Bende kontrole gitmiştim bugün 3100 diyor kilosuna. Az gibi bence.karın gelişimi geriliği çok fazla değil. Sadece minyon ufuk bi çocuk olur ilkokulda yakalar arkadaşlarını dedikomik doktor.bakarsın haftasonu suyun gelmiş burdasın dedi.nst sancı çok az.bekliyorum az daha gelişsin yavrum yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?