2017 EVLİLİKLERİ

evlenirken önceliğiniz nedir?

• maddiyat

OY: 0 0,0%
  • sevgi

OY: 20 55,6%
  • eğitim

OY: 2 5,6%
  • saygı

OY: 11 30,6%
  • isteklerinizin eksiksiz yerine getirilmesi

OY: 0 0,0%
  • borçlanarak evlenebilirim

OY: 1 2,8%
  • evlendikten sonra borç istemem

OY: 2 5,6%

• Ankete Katılan
    36

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.459
32
HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR :)
SİTEMİZDE EVLİLİKLE ALAKLI BİR ÇOK KONUYU TAKİP ETTİM. FİKİRLER ALDIM NEREDEYSE YAŞADIM DİYEBİLİRİM...
BU YÜZDEN 2017' DE EVLENMEYİ PLANLAYAN BİRİSİ OLARAK, BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER HAZIRLIK AŞAMASINDA OLANLAR; HAZIRLIKLARINI, ALDIKLARINI, PLANLARINI, ÖNERİLERİNİ PAYLAŞSIN KARŞILIKLI İSTEDİM.
HEM HEP BİRLİKTE SOHBET EDERİZ HEM DE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE VE ÖNERİLERDE BULUNURUZ DİYE DÜŞÜNDÜM. AYRICA HİKAYELERİMİZ İLE SOHBET ORTAMI OLUŞTURARAK, FİKİR ALIRKEN KAFA DAĞITIRIZ DEDİM :)

Benim 3 yıllık bir ilişkim var. ALLAH' n izniyle bu sene dünya evine girmek istiyoruz. Sevgilim bir çok şeyi planlamaya başladı. Ben de önceden olan çeyizlerime ek olarak ufak tefek bir şeyler almaya başladım. Henüz isteme vs. olayları gerçekleşmedi ama balayını bile düşündük. Planlar yapıp notlar alarak hesaplıyoruz. Ağustos gibi düğün düşünüyoruz bakalım ilerleyen zamanlar da yaptığım her şeyi burada anlatacağım. Yoksa annemler, gelinimiz, sevgilim, yengemler falan bu konudan bıkmış durumdalar beni dinleyecek kimse kalmadı :)
Sizler neler yapıyorsunuz? Var mı evlilik düşünen ? :)

Ben varim. Allah nasip ederse nisanin ilk haftasi evleniyorum.
Acikcasi bolca plan yapin. Zira baya zorlu bir surec. Disardan toz pembe gozuken olay isin icine aileler girince heves kaciran bir kaos olayina donusuyo.
Ben ki kendimi surece cok hazir hissederdim. Bazen nisanlimi cok cok cok sevmeme ragmen rahat mi batti diyorum kendime.

Ay canım ya hayırlı olsun inşaALLAH. Ne kadar süredir tanışıyorsunuz ? Aileler işin içine girince ne oldu ? Ben de su an annesiyle görüşüyorum ama huyuma gidiyorlar bakalım ne olacak?

Kesinlikle @cayvaricersen ile ayni fikirdeyim :) nisanlimi cok seviyorum ona bakmaya kiyamazdim ama bu donemde bir kaos olusuyor malesef. Hala daha nisanlimla hicbir problemim yok ama yüzüne karşı bir kac kez bu kadar problem yasayacagimi stres olacağımi bilseydim senle hep sevgili kalirdim dedim :) benimde dugunum nisanin son haftasi. Herkese mutluluklar

Ay kıyamam size MaşaALLAH. Canım hazırlıklar tamam mi törenler falan nasıl geçti neler yaptınız. Ne tarz sorunlarla karşılaştınız. Nişanlin aanlayışlı mı :-) ailesi nasıl ?

Sözümle nişanım ayri oldu. Ikisi de harikaydi. Nişanimi hala konusurlar :) ailemin en buyuk kiziyim. Herkes cok özenle hazırlandı. Hersey mükemmeldi. Kv yi cok sevmiştim hatta diyordum süper bir insan. Hala daha da ciddi bir kotulugunu gormedim iyi bir insan. Ama benim dugunumu kendi evleniyor gibi sahiplendi. Beni sevmesinin kendisinin icinde bazi seylerin kalmasinin da etkisi var bunlarda ama ne olursa olsun yanlis yolda. Nisanlima gelince o benim canim onunla hicbir problemim yok hep arkamda

Harika ya Nişan 'ın nasıl geçti ki bbende sözü nişani ayrı düşünüyorum.. nişanı da küçük düğün gibi düşünüyorum. Bende evin tek kızıyım. Ailem hatta sülalem bana çok düşkündür :-( düğün fotoğrafını düğün günü mü çekineceksiniz dış çekim mi yoksa normal çekim mi? Ayarladınız mi ? Balayina gidecek misiniz ? Kafamda deli sorular :KK70:

Ay kıyamam size MaşaALLAH. Canım hazırlıklar tamam mi törenler falan nasıl geçti neler yaptınız. Ne tarz sorunlarla karşılaştınız. Nişanlin aanlayışlı mı :-) ailesi nasıl ?

Bence derdim var katagorisinde actigim konuyu okumalisin :) nisanlim cok anlayislu hatta ona hep derim dunyada 1 tane vardin onu da ben aldim diye espiriyle karışık. Kir nisani yaptık 250 kisi civarında misafirimiz vardi. Cok eglendik cok guzel gecti. Ama simdiki aklim olsa evde masrafsjz yapardim nisanimi. Dugun kadar para gitti. Yemekli yaptik.

Biz de bu eylul sonu ekim basi gibi isteme-nisan birarada dusunuyoruz. 2018 yaz sonu da dugun. Suanda biz de hayaller kuruyoruz, henuz aileler tanismiyor :) Ayri sehirlerdeyiz.

Ben de onceden nisani ayri mekanda eglenceli bisey gibi yapalim istiyodum, hevesim oyleydi. Sonra dusundum, en basit mekan 5 bin lira. Ben o paraya ceyizimin eksiklerini tamamlarim. Nasilsa dug7nde kismetse oynariz ederiz dedim. O yuzden nisanin istemeyle birlikte evde olmasina karar verdik.

Benim için en önemlisi yemek yedirmek, yani misafir ağırlamayı da severim. Büyük bi kalabalığa yemek yedirmenin verdiği hazzı seviyorum inşallah hayır duaları almışımdır. Düğünde de yemekli istiyorum ama düğünde kişi başı 30 TL filan olduğu için bayağı kabarık bi hesap olacak :KK42: Bu konuyu iyi düşünmek gerekiyor.

Bu arada ankete Eğitim dedim. Benim için önemli olan eğitimi tamamlamak bir işe sahip olmak. Eş ile de aynı olursa ne alâ ama olmazsa da en azından yakın eğitim durumları olmalı. biri yüksek lisans yapmış diğeri ilkokul mezunu bir eşleşmenin sorunlara sebep olacağını düşünüyorum.

Merhaba bayanlar , beyaz eşya alanlar hangi marka ve model aldılar ya da kullananlar ? Çamaşır makinası kurutmalı kullanan var mıdır ?

Merhaba bayanlar , beyaz eşya alanlar hangi marka ve model aldılar ya da kullananlar ? Çamaşır makinası kurutmalı kullanan var mıdır ?

Çamaşır kurutma makinesi ile çamaşırların rengi soluyor, üstelik çekiyorlar, bazıları iyice buruş buruş oluyor. Ben tavsiye etmiyorum...

Evde arçelik kurutmalı makinesini kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunuz. 3 sene bitti allaha şükür hiçbir sorun çıkarmadı bize... Tavsiye ederim listenize ekleyebilirsiniz :)

Biz de bu eylul sonu ekim basi gibi isteme-nisan birarada dusunuyoruz. 2018 yaz sonu da dugun. Suanda biz de hayaller kuruyoruz, henuz aileler tanismiyor :) Ayri sehirlerdeyiz.

Ben de onceden nisani ayri mekanda eglenceli bisey gibi yapalim istiyodum, hevesim oyleydi. Sonra dusundum, en basit mekan 5 bin lira. Ben o paraya ceyizimin eksiklerini tamamlarim. Nasilsa dug7nde kismetse oynariz ederiz dedim. O yuzden nisanin istemeyle birlikte evde olmasina karar verdik.
Canım bizim de nisan yok ama biz eşyaları falan hep aldik :KK70: nisanla dugun arasinda fazla zaman istemiyoruz benimkini durduramadim :KK70: aldi valla :KK70: eylul de insaALLAH balayini konuşuruz :KK70: cok heyecanli ya

Benim için en önemlisi yemek yedirmek, yani misafir ağırlamayı da severim. Büyük bi kalabalığa yemek yedirmenin verdiği hazzı seviyorum inşallah hayır duaları almışımdır. Düğünde de yemekli istiyorum ama düğünde kişi başı 30 TL filan olduğu için bayağı kabarık bi hesap olacak :KK42: Bu konuyu iyi düşünmek gerekiyor.

Bu arada ankete Eğitim dedim. Benim için önemli olan eğitimi tamamlamak bir işe sahip olmak. Eş ile de aynı olursa ne alâ ama olmazsa da en azından yakın eğitim durumları olmalı. biri yüksek lisans yapmış diğeri ilkokul mezunu bir eşleşmenin sorunlara sebep olacağını düşünüyorum.
Canım biz daha nişan olmadan esyalari aldik :KK70: yemek odami da aldik. Ben de misafiri cok cok seviyorum örtü takimlarina falan bakiyorum. Eylulde insaALLAH dugun dusunuyoruz. Nisanla dugun arasini fazla tutmucaz bakalim ne olacak :KK70: siz neler yapiyorsunuzo

Canim biz gecen hafta vestel de indirim vardi kampanya ordan aldik ve ben bayildim ürünlerime valla cok iyilerini aldik kismetimize insaALLAH kullanimi da iyidir.

X