2017 Ankara'da PGT ile Tüp Bebek Yaptıracak arkadaşlar bilgi paylaşımı yapalım

PGT ile tüp bebek yaptırıp başarılı olan var mı?

• Ankete Katılan
    9

gibigibiyim

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
13.046
22.233
Selam arkadaşlar,
Bu başlığı açmamdaki amaç özellikle Ankarada Tüp bebek merkezlerinin teknolojileri ve tedavi yöntemleriyle ilgili yeterli bilgiye sitedeki tüm aramalarıma rağmen bi türlü ulaşamam oldu.. Umarım burdan birbirimize yardımcı olabiliriz..
Benim hikayemse şöyle;
2015 Nisan ayında evlendim.. Haziran ayında doğal bi gebeliğim oldu.. Kalp atışı alınamaması nedeniyle 9. haftada kürtajla sonlandı.. Sonrasında uzun süren bir hormonal dengesizlik yaşadım.. yumurta takibi vs. gibi yöntemlerle 2016 eylüle kadar doğal gebelik elde edemedik.. Eşimde ileri hızlı sperm sayısı sıfır olmakla beraber diğer herşey normal.. Bende ise çekilen hsg sonucu sol tüpüm (yumurta geliştirebildiğim tüpüm) anatomik olarak normalden biraz yukarıda ve kanalım oldukça darmış.. AMH 0,87 fsh 9küsürlerdeyken tüp bebek raporu çıkararak Başkent Hastanesinde Göğşen Beyle ilk tüp bebek denememizi yaptık.. 3 tane yumurtam toplandı mikroenjeksiyona döllendi 3. gün 8 hücreli 3 embriyonun 2 si 1 Ekimde transfer oldu.. 13 Ekimde 244 küsürle pozitif sonucu aldık.. İlk başta tek kese tek gebelik gözüktü.. 6. haftada 2. bir küçük kese ortaya çıktı ama içi boştu.. 7. haftada normal keseden kalp atımı alınamadı.. 8. haftada yine alınamadı.. 8. haftanın sonunda küçük kesede bir bebek daha ortaya çıktı ve ikisinden de zayıf kalp atımı alınabildi.. 9. haftanın başında ilk kesedeki bebek ve 3 gün sonra da diğer bebek kalp atışı durarak kaybetmiş olduk ve yine o hazin son kürtaj :KK43:
Şimdi bu alınan bebeklere genetik inceleme yapılıyo.. Biz de eşimle beraber genetik ve kan pıhtılaşması için kan verdik.. Yalnız bunların sonucu ne çıkarsa çıksın ben bundan sonraki denememde 23 kromozomlu PGT yaptırmak istiyorum yani şu Array-CGH veya NGS denilen ileri teknoloji yöntemlerle.. Ancak Başkentte böyle bi teknoloji bulunmamakla beraber dışarıdan da yaptırabiliyormuşuz.. Bu konuda çok araştırma yaptım.. Oldukça fazla soru işaretlerim var.. Doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum ama bu hastanenin bazı yetersizlikleri olduğunu düşünüyorum (teknolojik anlamda)..
Şimdi asıl sormak istediğim sizlere şu; Ankara'da hangi merkezlerde tedavi oldunuz ya da oluyosunuz.. PGT sonucu başarı elde edebilen var mı? Lütfen buradan birbirimize destek olalım..

Merhaba
7.haftada kürtaj oldum genetıkte kromozomal bır sorun cıktı bızde genetık testlerımızı yaptıracagız.
Kesınlıkle cgh yada ngs ıstyrum . Aynı seylerı yasamamak için.
Konunuzu takıpteyım ;bu yöntemle ilgili bılgısı olan yaptıran yaptıracak olanlar deneyımkerını paylassın lütfen

Merhaba
7.haftada kürtaj oldum genetıkte kromozomal bır sorun cıktı bızde genetık testlerımızı yaptıracagız.
Kesınlıkle cgh yada ngs ıstyrum . Aynı seylerı yasamamak için.
Konunuzu takıpteyım ;bu yöntemle ilgili bılgısı olan yaptıran yaptıracak olanlar deneyımkerını paylassın lütfen
Merhaba çok geçmiş olsun sana da canım peki kromozomal sorun bebekte mi sizin tahlillerinizde mi çıktı? Nerde yaptırdınız testlerinizi sakıncası yoksa?

Merhaba çok geçmiş olsun sana da canım peki kromozomal sorun bebekte mi sizin tahlillerinizde mi çıktı? Nerde yaptırdınız testlerinizi sakıncası yoksa?
Kürtaj sonucumda bebekte 22.kromozom fazlalığı..
bız test yaptırdık sonuvlarını beklıyoruz.bızde bırsey cıkacakmı ona bakacagız..
Sonuc ne olursa olsun ben embrıyolara işlem yaptıracagım

Kürtaj sonucumda bebekte 22.kromozom fazlalığı..
bız test yaptırdık sonuvlarını beklıyoruz.bızde bırsey cıkacakmı ona bakacagız..
Sonuc ne olursa olsun ben embrıyolara işlem yaptıracagım
:KK43: Ben de test sonucu bekliyorum.. :KK43: peki araştırabildin mi nerde yaptırıcaksın canım? Benim tüp bebek yaptırdığım hastanede fish tekniğiyle pgt yapılıyo 5-6 kromozoma bakılıyo.. o yüzden istemiyorum..

benimde genetik sonucunda turner sendromu çıktı %6 gibi bir ihtimal var bebeğin de bu turner sendromu taşıması (kız olması durumunda sadece) bende pgt yaptıracağim ankara da mikrogen ile görüştüm fish yöntemi yeterli dedi ? başka genetik laboratuvar var mı tavsiye edebileceğiniz ve fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

benimde genetik sonucunda turner sendromu çıktı %6 gibi bir ihtimal var bebeğin de bu turner sendromu taşıması (kız olması durumunda sadece) bende pgt yaptıracağim ankara da mikrogen ile görüştüm fish yöntemi yeterli dedi ? başka genetik laboratuvar var mı tavsiye edebileceğiniz ve fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?
Gittiğin hastanede yapılmıyo mu canım fish tekniği nereye gidiyosun?

Rica ederim canım.. Umarım faydası olur.. Bana da kendi doktorum vermişti bu ismi kendisi işinde iyidir ve maddi anlamda da vicdanlıdır demişti.. umarım öyledir :) Konuştuktan sonra bana da yazabilirmisin ücret bilgisi hakkında?

siz yazdıktan sonra görüştüm telefonla verdiğiniz laboratuvarla embriyo başına 185 dolar birde benım pgt fish tekniği yeterli imiş tamamı incelenmeyecek kromozomların sanırım 5-6 tane inceleme yeterli olcakmış.Bu arada başka hastanelerle merkezlerle de görüştüm HRS embriyo başına 450 Tl mikrogen lab. embriyo sayısı fark etmiyor 2000 tl fiyatlar böyle ve benımkı en basit teknikle bakılacak daha ileri tekniklerde fiyat ne olur bilemiyorum

siz yazdıktan sonra görüştüm telefonla verdiğiniz laboratuvarla embriyo başına 185 dolar birde benım pgt fish tekniği yeterli imiş tamamı incelenmeyecek kromozomların sanırım 5-6 tane inceleme yeterli olcakmış.Bu arada başka hastanelerle merkezlerle de görüştüm HRS embriyo başına 450 Tl mikrogen lab. embriyo sayısı fark etmiyor 2000 tl fiyatlar böyle ve benımkı en basit teknikle bakılacak daha ileri tekniklerde fiyat ne olur bilemiyorum
Teşekkür ederim canım.. 185 dolar tek embriyo için 2000 TL çok sayıdakiler için miymiş mikrogende?

Ben de şimdi birkaç yerle görüştüm arkadaşlar hemen bilgileri yazıyorum;

MBgenlab:
Array-CGH Dondurulmuş 5. gün embriyosuna 356$
Array-CGH 3. Gün embriyosundan taze transfer için
4 Embriyoya kadar 1862$
8Embriyoya kadar 3108$

Mikrogenlab:
Array-CGH 3.gün embriyosundan taze transfer için embriyo başına 350$
NGS 5. gün dondurulmuş embriyo içim embriyo başına 250$

Son düzenleme:
:KK43: Ben de test sonucu bekliyorum.. :KK43: peki araştırabildin mi nerde yaptırıcaksın canım? Benim tüp bebek yaptırdığım hastanede fish tekniğiyle pgt yapılıyo 5-6 kromozoma bakılıyo.. o yüzden istemiyorum..
Ben cok arastırdım . Labaratuarı en ıyı memorıal olarak karar kıldım en bastada boyle dusunuyordum.
Cgh bna daha mantıklı gelıyor. Genetık uzmanıyla gorustum oda oyle bılgı verdı.
Sana katılıyorum pgt ileaynı durumu yasayan cok kişi var

Turner sendromu sızın genetık testınızdemı cıktı kürtaj materyalındemı??

Ankara Centrium tüp bebek merkezinde Recai hocam da tedavi gördüm. Pgt yapılan iki embriyo transferi yapıldı. Allah'ıma bin şükür şuanda ikiz kızlarıma 4.5 aylık hamileyim. Arkadaşım tüp bebekte hoca kadar mutfak önemlidir. Buna dikkat ederek araştırmalarınızı yapın.

X