2017-2018 Öğretim Yılı AÖF Öğrencilerinin Ders Programı Oluşturma/Bildirim Topiği

Yok tabiki öyle amaç öğrenmek tabiki. Ders sayısı azalınca daha iyi calisabilirsin. Zaten 3 ders sınavı var o açıdan demiştim. Bir de ben maalesef sirf çıkmış sorulara baktığım geçen yıl ki dersimle bu sene harıl harıl çalıştığım ders arasında hiç fark göremedim. Ama her bölüm farklı tabi o da var.

bulca canım yeğenim normalde geçen sene mezun olması gerekiyordu ama 3 dersten kaldı . Şimdi de o 3 dersin 2 sinden kalmis görünüyor 1 ders de CC gelecek büyük ihtimal . Gno 2.5 du ama bu donem 0.5 oluyor bu durumda ortalama nasıl hesaplanacak bu donem 0.5 ile geçen donem gno olan 2.5 toplanıp 2 ye mi bölünecek o zamn 1.5 oluyor

canım Harikasın...
başarı hikayeni yaz nasıl çalıştın ne tavsiye edersin sırrını merak ediyorum.
vallahi kuzum vizenin akşamı başladım finallere çalışmaya 4 saatle başladım 10 saati buldu son 20 gün özellikle.. bir sırrım yok yani hayatımdan ödün vermekten başka tv izlemeye, sevdiğim şeylerin çoğunu yapmaya hasret kaldım ama değdi mi dersen bana göre değdi. Son akşama kadar 3 kez tekrar ettim kitabı vizenin aksine sorulardan çok kitaba konulara ağırlık verdim, üstünde durulan ne varsa ona bakıp geçmedim diğerlerinde ezberlemeye çalıştım ilk sınavda başımı en çok yakan şeydi. Öyle sorular varki kitaptaki örnekler hatta yazdığı cümlenin 1e1 aynısını bilmeyi gerektiriyor maalesef..
Bir açıdan 4y 1d götürme olayını destekliyorum yapılma amacının bizim aldığımız diplomanın orgunle eşdeğer olması olduğunu söylüyorlar, normal şartlarda Aöf diplomalilar 2. Sınıf muamele görüyor iş bulma hususunda eger eşitlik saglayacaksa bizlere bence gayet iyi bir uygulama..

hanımlar ve özellikle bulca =) Anadolu üni. mezuniyet töreni hakkında bilginiz var mı?
sanırım bölümünde ilk yüze gireni çağırıyorlar.
bahar dönemi sonunda puana bakılarak mı karar veriyorlar buna yoksa katılmak isteyenler mi başvuruyor?
ve mezun olurken kaçıncı olarak mezun olduğumuzu bilebiliyor muyuz?ne çok sordum

Davetiye yolluyorlarmış ama bir ara siz de kayıt olabiliyorsunuz diye duymuştum ama herkes gidemiyor maalesef.Kaçıncı olarak mezun olduğunuzu okul bilir bence ama ilk 100 mü olur bilemem sonuçta aynı şehirde aynı ortalama ile mezun olan bir sürü kişi olur.

yani 2 dönemin ortalaması birbirine hesaplanıyordu en iyisi final sınavını beklemek

Önce kendime sonra evime sonra evimdekilere, sonra kapılarımı açtığımda bana değen ne varsa yüreğimle beynim arası çizgi derinliğince günaydın.

Önce kendime sonra evime sonra evimdekilere, sonra kapılarımı açtığımda bana değen ne varsa yüreğimle beynim arası çizgi derinliğince günaydın.
Günaydın bi soru sormuştum yukarda 40la kalırmıyım vize 75 final 25,can egrısıne girer mym sonuc nolur size zahmet bi yorumlar mısnz şimdiden teşekkür ederim

Günaydın bi soru sormuştum yukarda 40la kalırmıyım vize 75 final 25,can egrısıne girer mym sonuc nolur size zahmet bi yorumlar mısnz şimdiden teşekkür ederim

çan eğrisi notu 35 35 üstü notlar çan eğrisine dahil olur ortalaman 2 ve üzeri olursa geçersin ama sınıf ortalamasıda önemli dersin ortalaması çok yüksek olursa 40 lada kalınır düşük olursa 35 ilede geçilir 35 geçiyorsa çan eğrisine dahil notunuz.büyük ihtimalle şartlı geçersiniz.

Şartlı geçmek demek bir sonraki dönemin ortalaması 2 olduğunda geçmek mı demek? Bulunduğun dönemin 2 üstü olması mı demek. AÖF açıklamalarda da okudum bu kısmı anlayamadım bir türlü.

Mesela 8 ders var. 35 - 40 civarı 4 dersim var diyelim ortalama da 2 yı bulmadı o zaman bu dört dersten kalmış mı oluyorum? Gerideki 4 dersin akıbeti noluyor? Ortalama 2 altı olursa ben dönem tekrarı oluyor diye düşünüyordum. Öyle biliyordum yani.

herkes gidemiyor derken bölümünde belirli bir sıralamaya girenleri çağırmıyorlar mı?

Bu dönem 2 üzeri ise ortalaman geçersin direk ama 2 altı ise bahar dönemi 2 ye çıkarman lazim bahar dönemi 2 üzerine çıkarırsan geçersin.

Bu dönem 2 üzeri ise ortalaman geçersin direk ama 2 altı ise bahar dönemi 2 ye çıkarman lazim bahar dönemi 2 üzerine çıkarırsan geçersin.
Bütün derslerden(35 altı olmayan ve çan eğrisi de yüksek olmayanlar dahil) de geçmiş oluyorum bahar dönemi 2 üstü olursa yani öyle mi?

Bütün derslerden(35 altı olmayan ve çan eğrisi de yüksek olmayanlar dahil) de geçmiş oluyorum bahar dönemi 2 üstü olursa yani öyle mi?
Bu dönem ortalaman 2 ve üzeri ise geçiyorsun,bahar dönemi ortalaman 2 ve üzeri olursa 35 üzeri şartlı geçtiğin dersler varsa güz dönemi evet geçersin ama 2 ve altı olursa 1.99 bile olsa şartlı geçtiğin derslerden kalırsın güz dönemi derslerinden.

herkes gidemiyor derken bölümünde belirli bir sıralamaya girenleri çağırmıyorlar mı?
En son 1000 kişi diye duymuştum çağırılanlar için not ortalaman 3.50 ve üzeri olacak ve evet herkese davetiye gelmiyor,eğer kayıt sistemi açarlarsa dilekçe yazıp gönderirsin.

Kaldım 3 dersten yani offf

Ortalamam hep yüksekti hiç bu hesapları yapmak zorunda kalmamistim. Hayırlısı artık.

Evet aynen donduracagim. Ailemden uzaktayım. Çocuklar da küçük olunca olmuyor. Finale bile girememe durum vardı ailem gelemeseydi.
dogru canım farklı şehire taşınınca ben de dondurdum kendi memlekimde olsa aynı yere veriyorlar üniversitede giriyordum hep zaten çoğunluğu oraya veriyorlardı sıkıntı olmuyordu şimdi istanbuldayım 2 gün boyunca hem sabah hem öğle sınavım olacak ben de dondurdum mecburen farklı farklı okullara veriyorlar bir tanıdığımın okullarını farklı vermişler 4 sınav farklı okul-burada yeni taşındım hiçbir yeri doğru düzgün bilmiyorum özel araç yok yetişmem imkansız olurdu o yüzden dondurdum bende.

Aynen benim de 4 okul farklı yerdeydi.. özel mesaj atacaktım kapalı sanırım. Öğleden sonraki sınavları mecbur AVM lerde bekliyorum. Eve gidersem geri gelmek için yetisemem. Özel araç var onla bile ucu ucuna yetisiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…