• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 yılında sigara ve içkiye sürpriz vergi artışları

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
SİGARA VE İÇKİ GÜNAH KEÇİSİ

Vergi zammı bekleyen sektörlerin başında sigara geliyor. Her yıl ocakta enflasyon üzerinde zamma alışmış sektör temsilcileri, 2015’de 23.5 milyar TL’lik vergi hedefinin 27 milyar TL olarak gerçekleştiğini, ek harcama öncesi geçici bütçede 2016 yılı için 27.8 milyar TL hedef konduğunu ama şimdi bu hedefin artırılmasını beklediklerini söylüyorlar. Sektör uzun zamandır nispi vergi indirilsin maktu vergi artırılsın istiyordu, Bakan Ağbal da Müsteşarlığı döneminde bunu kabul ediyordu.

Ancak şimdi ihtiyaç büyüyünce nispi verginin indirilmesini zor görüyor, “Bari tüm vergi yükünü maktuya yükleseler” diyorlar. Böylece devletin vergi tahsilatı da daha fazla olacağı için, normalde bu yolun seçilmesini bekliyorlar. Tabi ki 2015’de yüzde 20’den 11’e inen kaçak sigara oranındaki iyileşmesinin tahsilata önemli katkısı olmuş ama son aylarda yine kaçağın arttığını, önlenmezse tahsilatın azalacağını kaydediyorlar. AKP hükümetlerinde yılbaşında yüklü zamma alışan bir sektör de alkollü içkiler. Bira bu konuda en mağdur gözükeni, alkol oranı düşük olmasına rağmen aşırı zam görmekten şikayetçi. ABD ve AB başta olmak üzere çoğu ülkede ağır alkollü içkiler, şarap ve bira ayrı vergilendirilirken bizde şarap ve bira birlikte alınıyor. Biranın vergi oranı AB ortalamasının 3 katına çıkmış. Aslında 2002’den beri tüm alkollü içkilere çok yüksek zamlar geldi, yine ağır vergi yüklenmesinden korkuyorlar. Tek tutundukları nokta “yüksek vergi ve fiyat nedeniyle kaçak içkiden ölüm sayısının artık had safhaya ulaşmış” olması. Belki Hükümet artık görür de insafa gelir diye bir umutları var.

http://www.medyaspot.com/haber/2016-Yeni-Zamlarla-Geliyor/196564

Çok etkileniriz kesin... Yılbaşından sonra içki ve sigaraya veda edicez topluca.

ama çok faydalı vatandaşız, en çok vergiyi bizim sayemizde topluyor devlet:confused::confused:

Bira bu konuda en mağdur gözükeni, alkol oranı düşük olmasına rağmen aşırı zam görmekten şikayetçi. ABD ve AB başta olmak üzere çoğu ülkede ağır alkollü içkiler, şarap ve bira ayrı vergilendirilirken bizde şarap ve bira birlikte alınıyor. Biranın vergi oranı AB ortalamasının 3 katına çıkmış.

evet şaraba indirim pleazzz:KK53::KK53: neden fermente içkilere avrupanın 3-5 katı ödüyoruz:KK67:

ama çok faydalı vatandaşız, en çok vergiyi bizim sayemizde topluyor devlet:confused::confused:

evet şaraba indirim pleazzz:KK53::KK53: neden fermente içkilere avrupanın 3-5 katı ödüyoruz:KK67:

Bunu daha önce de yazdım yurt dışına gidip gelenlere bolca sipariş veriyorsun. Yolun düşerse gittiğin ülkede ayrı, freeshopta ayrı, uçakta ayrı alışveriş yapıyorsun altı ay yetecek kadar alkollü içkiyi depolayıp geliyorsun. Böylece vergi bi taraflarına girmiyor.

Şarapçı seni... Şaraptan almasınlar da rakıya yüklensinler dimi uyanık.

Bunu daha önce de yazdım yurt dışına gidip gelenlere bolca sipariş veriyorsun. Yolun düşerse gittiğin ülkede ayrı, freeshopta ayrı, uçakta ayrı alışveriş yapıyorsun altı ay yetecek kadar alkollü içkiyi depolayıp geliyorsun. Böylece vergi bi taraflarına girmiyor.

Şarapçı seni... Şaraptan almasınlar da rakıya yüklensinler dimi uyanık.

evet rakı votka tiskiye yüklesinler vergiyi, onları alan zengin, devlet baba:KK53::KK53::KK53:

Bira gibi ben de şikayetçiyim :KK43:

Chess Chess in vino veritas in vino veritas votkaya niye yüklensinler ya gıcık mısınız :KK43: Votka vişne içmeyek mi, ölek mi?

votka vişne neymiş , bedava verseler içmem:63::63::63: şaka şaka bedava olsa içerim:KK70::KK70:

küp mistel vişne iç bakalım yüzüne bakıyor musun:KK48::KK48:

bak geçen başlıkta demiştim kolaya votla katmıştır bu diye, votkacı olduğunu bilmişim:KK70::KK70:

votka vişne neymiş , bedava verseler içmem:63::63::63: şaka şaka bedava olsa içerim:KK70::KK70:

küp mistel vişne iç bakalım yüzüne bakıyor musun:KK48::KK48:

bak geçen başlıkta demiştim kolaya votla katmıştır bu diye, votkacı olduğunu bilmişim:KK70::KK70:
Hahah votkayı sadece vişneyle veya kokteylle severim ama chess, kolayla, enerji içeceğiyle falan değil. Fotka fişne benim alanım.

Ay bu zamda birşey mi elektriğe yine zam var hoppaaaa eller havayaaa:KK70:
S shot halaya bekliyorum:rolleyes:

Hemen Mune, sen beklersin de ben gelmez miyim :KK53:

Alkol kaçakçısı diye alınırım gümrükte, kendime aldıklarım da var :KK70:

Valize koy bişe olmaz. Valizdekilere ses etmiyolla...

Kızım benim nickim shot. Daha ne? :KK70:
Nickiyle müsemma bir insanım.

O da doğru aslında. Bu nick benim niye aklıma gelmedi diye hayıflanıyorum ne zamandır.
Gidip duble kadeh falan yapayım bari.

Ki ben sizden yararlanıyorum:KK70: hep beraber hoh deyin bakayım, alkol seviyem düştü:KK70::KK70:

Mune bende bolca kahve var bugün hohlamam alkol seviyeni daha da düşürür. Diğerleri hohlasın.

Valize koy bişe olmaz. Valizdekilere ses etmiyolla...

O da doğru aslında. Bu nick benim niye aklıma gelmedi diye hayıflanıyorum ne zamandır.
Gidip duble kadeh falan yapayım bari.

Mune bende bolca kahve var bugün hohlamam alkol seviyeni daha da düşürür. Diğerleri hohlasın.
Kahve miii, ı-ıh kalsın o zaman:KK70: shot birer atımlık şişeler getirsen, cebine falan koy, satıcı değilim sadece içiciyim dersin:KK70:

Back