Bende ilk tüp bebek denemem de hamile kaldım ama devam etmedi malesef şu genetik testinde sonucundan korktuğum için yaptırmaya çekiniyorum Allahım yardım et bizlere , sen karamsar olma canım olacak bir gün inşallah ama çok yıpranıyoruz işteMerhaba;
İlk tüp bebek denememde hamıle kldım.
7.haftanın ortalarında gelişimi durdugu gerekcesıyle kürtaj oldum genetıge gitti.
Genetıkten gelen sonuc translokasyon var olduguna işaret. 22. Kromozomda sorun gozlemlenmış.karyotıp analızı vs yaptıracagız. Korkuyorum .. translokasyon ve 22.kromızomda dorun olması ne demek hııııc anlamadım. Bırsuru kişi ile konustum genetıkten ama yok
Sanki hıc olmayacak gıbı geliyor arkadaslar
Canım korkularını cok ıyı anlıyorum ama bır sorun var ise kiii bızde varmış sebepsız ınfertılıte oldugumuzu soyluyorlardı. Baktırmalıydın canımBende ilk tüp bebek denemem de hamile kaldım ama devam etmedi malesef şu genetik testinde sonucundan korktuğum için yaptırmaya çekiniyorum Allahım yardım et bizlere , sen karamsar olma canım olacak bir gün inşallah ama çok yıpranıyoruz işte
Ya evet ama doktor da tavsiye etmedi ben kendim istedim genetik test yapılmasını , bizim sperm sayımızda ve hareketlilikte sıkıntı var daha önce sadece eşime genetik test yapıldı temiz çıktı bende de bir problem gözükmüyor şimdilik ama düşükten sonra ben kendimden şüphelendim açıkçası ve bişey çıkmasından korkuyorum test sonucunda, ne kadar sürüyor sonucun çıkması ?Canım korkularını cok ıyı anlıyorum ama bır sorun var ise kiii bızde varmış sebepsız ınfertılıte oldugumuzu soyluyorlardı. Baktırmalıydın canım
10-15 gun denıyor fakat bızım 25 gunu buldu canım.Ya evet ama doktor da tavsiye etmedi ben kendim istedim genetik test yapılmasını , bizim sperm sayımızda ve hareketlilikte sıkıntı var daha önce sadece eşime genetik test yapıldı temiz çıktı bende de bir problem gözükmüyor şimdilik ama düşükten sonra ben kendimden şüphelendim açıkçası ve bişey çıkmasından korkuyorum test sonucunda, ne kadar sürüyor sonucun çıkması ?
çok iyi anlıyorum seni aynı durumdayız canım , bizler gerçekten şartları maddi manevi zorluyoruz yetmiyor bir de çok araştırıp doktora olan güvenimizi kaybediyoruz bende hep doktora şunu da mı yapsak buna da mı baksak diyorum ve hep benim dememle ilerliyoruz sanki bu da beni iyice yoruyor, genetik test için 2. düşüğün olması bekleniyormuş genelde ne gerek var buna en baştan bakılsa ya insanlar emek veriyor yahu hiç durumu olmayıp tedavi gören insanlar var çocuk için yazık günah, valla doktor , ebe ,hemşire kim olursa olsun bu durumu yaşamayan gerçejkten anlamıyor ,Rabbim kimseye yaşatmasın bizlere de tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin...10-15 gun denıyor fakat bızım 25 gunu buldu canım.
Inan neyın dogru olup olmadıgını bılmıyorum artık. Doktoruma cok cok guvensemde ben arastırıp doktoruma önerılerde bulunma geregı duyuyorum. Netıcede bırsekılde bır maddı gıderımız oluyor 3-5 ten kaçmıyoruz yapılsın yapılacakta ona gore embrıyo hazır oluşuyorken tarama testı uygulansın yada baska bırsey yapılsın. Yorgun hıssedıyorum kendımı ya
Canm ck gcms olsun cok cok zor. Kürtaj sonucunu genetıge gonderdınızmıMerhaba hanımlar
4 ekimde transferim yapıldı ilk tüp bebek denememdi testlerim pozitif çıktı hamileydim düne kadar kontrolümüz vardı kalp atışlarını duyacaktık malesef dr kalp atışı saptayamadığını ve müdahale edilmesi gerektiğini söyledi inanmadım kabullenemedim ama gittiğim başka drlar da aynı şeyi söyleyince mecbur kürtajla sonlandırıldı bu kısa mutluluğum o kadar çaresiz ve bitiğim ki tarif edilemez bir boşluğa düştüm sanki Allahım tüm hamileleri korusun böyle acıyı yaşatmasın inanın çok zor çook
Tabı doktorlar ıçin normal bır durum!!Teşekkür ederim hayır hiçbir işlem yapılmadı böyle bi durumda ne olur ne yapılır hiç bilmiyorduk doktorumuzda bişey demedi tek tesellisi üzülmeyin ilk denemenizde hamile kaldınız en azından tutundu ama bebeğiniz gelişim gösteremedi bunu en başında yaşadınız ileride çok geç kalınmış üzücü tablo yaşanabilirdi yaşınız genç ümidinizi kaybetmeyin oldu. Ne söylesem boş Rabbimin bi sınavından daha geçiyoruz inşallah dualarımız bir gün kabul olacak bizimde yüzümüzü güldürücek yüce Rabbim..
Ustunden cok zaman gecmis ama yasadiklarnizi su an ben yasiyorum 3 denememdi ve bebegimi dusuruyorum su anda ne drumdasiniz bebeginiz varmi kndime ufacikda olsa bi umut aryorum o kadar zor ki bkle bkle mutlu haberi al ve birden kaybetmek rabbim yardimcmiz olsunMerhaba kızlar, umarım yeni açtığım topikte birbirimize yardımcı olabiliriz. Şuan benim gibi dertli olup yazışarak paylaşarak bir nebze de olsa derman arayanlar vardır diye düşünmekteyim....
Martta tüp bebek transferim yapıldı. Nisan başı 10. gününde sabah idrarla öğrendiğim katlanarak artan kan değerime rağmen hamileliğim geçen cuma hüsranla sonuçlandıŞuanda 6. haftamın içerisinde olacaktım ama ben düşük yapıyorum Aşırı kanamam var. Kendimi ne kadar telkin edip sevdiklerime sarılmaya çalışsam da an geliyor boşluğa düşüyorum. Uyandığımda mutsuz uyanıyorum Benim gibi bu durumları yaşayanlar var mı? Paylaşarak belki hafifletebiliriz sıkıntımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?