• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Bende töpfer aldım çünkü kızımda inek sütü alerjisinden şüpheleniyorum...evet mahrem çok önemli kız olsun erkek olsun ben öğrencilerime bile söylüyorum anne babanız dışında kimsenin sizin mayo bölgenizi görmesine izin vermeyin diye...
Çok haklısın canım etraf sapık kaynıyor çocuğun mahremini bilip kendisini koruyabilmesi lazım. Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın bebeklerimizi:(
Olabilir canım töpfer keçi sütlü olan değil mi? Çok duydum o markayı kullananlar memnun.

Hanımlar kızım elini çok emiyor hatta öyleki böğürüyor bile. Aç diye emzirmeye çalışıyorum emmiyoda sinir oldummm :KK43: normal mi bu derece elini emmesi?
Aynı durum bizde de var. Ellerini emmesi aç olduğunu göstermez canım ellerini tanıyor bir de az da olsa diş etleri kaşınıyordur belki.

Çok haklısın canım etraf sapık kaynıyor çocuğun mahremini bilip kendisini koruyabilmesi lazım. Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın bebeklerimizi:KK43:
Olabilir canım töpfer keçi sütlü olan değil mi? Çok duydum o markayı kullananlar memnun.

Aynen öyle şeyler duyuyorum ki artık psikopata bağlıyor insan...aminnn aminnn kendilerini koruyabilmelerini ve ne olursa olsun anne babalarıyla herşeyi paylaşmalarını öğretmemiz lazım...evet keçi sütlü olan henüz denemedim sağarak veriyorum şu an bakalım kızım tadını sevecek mi...

Hanımlar kızım elini çok emiyor hatta öyleki böğürüyor bile. Aç diye emzirmeye çalışıyorum emmiyoda sinir oldummm :KK43: normal mi bu derece elini emmesi?
Bizde de var doktorumuz korkmayın hatta engellemeyin dedi.Ellerini dilini kullanmayi ogreniyormus ve konusmasina da yardimci olurmus.

Aynen öyle şeyler duyuyorum ki artık psikopata bağlıyor insan...aminnn aminnn kendilerini koruyabilmelerini ve ne olursa olsun anne babalarıyla herşeyi paylaşmalarını öğretmemiz lazım...evet keçi sütlü olan henüz denemedim sağarak veriyorum şu an bakalım kızım tadını sevecek mi...
İnek sütü alerjisinden süpheleniyorsan eğer keçi sütü olan mamayıda verme istersen çünkü bnm diyet listesinde inek sütü alerjisi olan çocuğun %90 keçi sütüne de alerjisi vardır diyor. Bize neocate verdi raporla alınıyor

İnek sütü alerjisinden süpheleniyorsan eğer keçi sütü olan mamayıda verme istersen çünkü bnm diyet listesinde inek sütü alerjisi olan çocuğun %90 keçi sütüne de alerjisi vardır diyor. Bize neocate verdi raporla alınıyor

Aaa bilmiyordum canım teşekkürler öneri için...doktorumuza gitmek istiyordum bu hafta cumaya kadar doluymuş bende sekreterine ağzıma ne geliyorsa saydım 2.5 aylık kızım emmiyor aradan alamaz mısınız dedim hiç boşluğumuz yok diyor...anlıyorum da acil durum söz konusu olduğunda da hiç boşluğumuz yok mu diyorsunuz dedim...çok sinirlendim belki kızım aç doymuyor sağdığım sütle...günde kaç cc içmesi gerek onu da bilmiyorum...

Aaa bilmiyordum canım teşekkürler öneri için...doktorumuza gitmek istiyordum bu hafta cumaya kadar doluymuş bende sekreterine ağzıma ne geliyorsa saydım 2.5 aylık kızım emmiyor aradan alamaz mısınız dedim hiç boşluğumuz yok diyor...anlıyorum da acil durum söz konusu olduğunda da hiç boşluğumuz yok mu diyorsunuz dedim...çok sinirlendim belki kızım aç doymuyor sağdığım sütle...günde kaç cc içmesi gerek onu da bilmiyorum...
Canım mama vermek istemiyorsun anliyorum ama ben mama vermeyecem diye 1 ay ac birakmisim oglumu hic kilo almamisti.Ben de doktora kaç cc vereyim diye sormustum kusana kadar vereceksin her bebegin midesi farklidir o doymazsa decam eder istemeye demisti.

Canım mama vermek istemiyorsun anliyorum ama ben mama vermeyecem diye 1 ay ac birakmisim oglumu hic kilo almamisti.Ben de doktora kaç cc vereyim diye sormustum kusana kadar vereceksin her bebegin midesi farklidir o doymazsa decam eder istemeye demisti.

Sanırım kızım da çok az kilo alıyor :( ama doktora danışmadan hareket etmek istemiyorum...belki de inatlaş memeyi ver diyecek her defasında deniyorum keyifli anlarında ama şiddetle reddediyor agu yaparken bir anda çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor...ben bunun nedenini merak ediyorum muhakkak bir sebebi olmalı....

Çok haklısın paylaşım konusunda da cesaretlendirmemiz şart. Anne çocuk arası iletişim çok önemli ve ince bir çizgi bence. O mamadan Veren arkadaşlar bebeklerinin mamanın tadını sevdiğini söylediler ama hepsi bir olmuyor.

Günaydın kızlar. Benim iznimin de son haftası bu hafta.Pazartesi başlamam gerek.

Bu sabah kendi doktoruma gittim.Özelde universite hastanesi.Heyet veremiyorum kanser hastalarina bile 30 gün yazabiliyorum dedi.Ortopedi veya psikiatri hibi bölümlerden alabilirsin dedi.Ben 10 günlük bi rapor yazabilirim dedi.Ben de çok ustelemedim açıkçası. Bu kadar heyet raporlarının hiçbirini kadin doğumcu vermiyor mu yani..Bu hafta içi dilekçemi verip ücretsiz izne ayriliyorum.
@Senisevmeksuyabakmak bağcılar medipol sormustun canım durum bu .
Bizde ev almayı dulunuyoruz bugün baktık bir tane çok güzeldi ama alırsak işe başlamak şart napıcam bilmiyorum hayırlısı olsun inşallah

Mama takviyesi yapan arkadaşlar hangi marka mama kullanıyorsunuz bir de günde kaç öğün kaç cc içiyor yavrucaklarınız?
Cnm ben sma verdim başta sonra bebelac aptamil hepsini denedim acaba sevmiyo mu diye mama fark etmiyo bizde istemiyo yemek beni emiyo ama çok sutum yok mamayıda 3 defa 60 cc anca yer daha 90 ı pek goremedik...açlık sınırında yaşıyoruz

Eşinin durumu elbette zor canım çünkü dediğin gibi kadınlar her türlü vakit geçiriyor evde hele şimdi zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz. Ama erkekler vakit geçiremiyor. Onlar bizim gibi iş yapamıyor yemek yapamıyor. Yapsa bile üstünkörü yapar erkek milleti. Ama şu süreçte sen de zor durumdasın. Sen onu ne güzel düşünüyorsun anlıyorsun ne var o da seni anlasa eşim de haklı dese. Ya da sıkılıyorsa kendine yapacak bişiler bulsun vakit doldursun. Bebeğinle o da ilgilensin. Rapor işini ayarlamaya çalış canım bebeğini nasıl kime emanet edeceksin ki. :KK43: olmazsa zaten olmadı dersin.
Olmadı rapor olayı canım ben kızımın boğazından haram geçirmem diyor ne kadarsa maaşın ben bulup vericem bu aykı maaşını dedi artık stres olmayayım sütüm etkilenir diye sustum bide aslında hastayımda dopumdan donra 40. Gün kontrolünde rahimde yara çıktı antıbıyotık fitil vajınal krem kullanıyorum belki gercekten Halim raporluk ama dinleremiyorum yoruldum pes ettım artık

Şaka gibiler bu insanlar ya gerçekten fütursuzlar çocuk acıkmış beyinsiz misin diyeceksin işte...benim kv de "aaa sen bu çocuğu hep biz gelmeden uyutuyorsun" diyor :) şaka mısın diyecektim uykusu geliyor uyuyor Yani...bunu diyen 55 yaşında...bu zamana kadar hep sustum alttan aldım ama evladım söz konusu olunca kimseyi dinlemem...
Senin yine kv benim annem kız tam uykuya dalarken grlir ki gündüz uyutmak işkence dalamaz bir türlü uyutma kızı sevicem der la havle çekerim içimden
Bende normalde sakinimdir çocuğum söz konuşursa Aslan kesilir parçalarım

Allah rahmet eylesin :KK43: anımsattım kusura bakma...aynen bizim de öyle en uzun 20 dakika uyuyor...
Gündüz benimkide kısa uyuyor hiç evle kendimle ilgileneöiyorım sadece karnını. Üstüne yatırısam uzun uyuyor onda da sürekli kontrol etmem laZım bide 16 18 saat uyumalı derler benim kız uyumuyor o kadar emimim

Kızlar bebişlerinz dillendi mi ilk kelimelerini kaçncı haftanzda söyledi. Biz 11. Haftadayız ağlayacak zaman anne dedii ay nasıl mutlu oldm nasıl mutlu oldum :KK76::KK71:

Ben bebeğinin ismini sordum cnm
Peygamber efendimiz zamanında hangi oaydan ötürü enes koydunuz
Hmm hemen anlatayım yanlis anlamisim ablam affola:)
Ben bebeğinin ismini sordum cnm
Peygamber efendimiz zamanında hangi oaydan ötürü enes koydunuz
Peygamber Efendimiz e zamaninda hediye goturenler olmus. Herkes hediye verirken hz enes in annesi de benim hediye vericek değerli birseyim yok ne hediye edicem diye dusunmus. Sonra bakmiski benim en degerlim oglum onu allah yolunda onu hediye vereyim demis ve vermis peygamber efendimize. O anne nasıl dusunmeden verdiyse allah yoluna. Biz de dusundukki bizim en degerlimiz oglumuz. O anne nasil hediye ettiyse bizde hediye edebiliriz. Iste bu yüzden adi enes oldu ki Allah yolunda harcansin ömrü. .. bilmiyorum herkesin düşüncesi farkkli olur bizimkide böyle.

Bizde ev almayı dulunuyoruz bugün baktık bir tane çok güzeldi ama alırsak işe başlamak şart napıcam bilmiyorum hayırlısı olsun inşallah

Cnm ben sma verdim başta sonra bebelac aptamil hepsini denedim acaba sevmiyo mu diye mama fark etmiyo bizde istemiyo yemek beni emiyo ama çok sutum yok mamayıda 3 defa 60 cc anca yer daha 90 ı pek goremedik...açlık sınırında yaşıyoruz
Seni merak ediyodum ablam hep mesajlarini okurum. Cok severim seni hoşuma gidiyon:oops::-)

Kızlar bebişlerinz dillendi mi ilk kelimelerini kaçncı haftanzda söyledi. Biz 11. Haftadayız ağlayacak zaman anne dedii ay nasıl mutlu oldm nasıl mutlu oldum :KK76::KK71:
Benim oglani bildim bileli anne diye ağlıyor goren herkes şaşırıyor:21::KK3:

Sanırım kızım da çok az kilo alıyor :KK43: ama doktora danışmadan hareket etmek istemiyorum...belki de inatlaş memeyi ver diyecek her defasında deniyorum keyifli anlarında ama şiddetle reddediyor agu yaparken bir anda çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor...ben bunun nedenini merak ediyorum muhakkak bir sebebi olmalı....
İstersen başka bi doktorada görünün ben aklıma takılan bişey olursa başka dokyorada gidiyorum ki içim rahat etsin. Mersinde 3 doktor değiştirdim ama ankaradaki doktorumuzdn memnunum Mersin'deki doktorlar bile dedi iyi doktormuş süt alerjisini bu kadar erken tespit edebildiğine göre dediler. Tavsiye ederim ben netteki yorumlardan buldum gittim yarında gidicez. Herseyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyor acil durumlarda telefonla dönüş sağlıyor

Back