• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Ay canım inşallah olmaz seninki de biran önde gelir geri memeye çok istiyırum en azından 6 ay emsin benimkide biberon alıyor göğsüde alıyor ama çok durmuyor artık memede bi itiş kakış bi dellenmeler memede bi görsen gecen gun esıme dedım meme reddı olabiliyormuş diye ya babaannem o kadar çocuk büyütmüş doğurmuş onun zamanında yokmuymuş eksantrık seyler çıkarma dedı yarın bi Dr U arsyım barı bende mevlit ysptım ardından hasta oldu sonra aşı hersey üst uste geldi bende senin gibi neler yiyoru m su anda belkı sütüm az ondan emmiyor dıye

Bu arada Ankara'dasın sanırım? Çocuk doktorundan memnun Musun?

Ay hadi inşallah su anda bi yandan yazıyorum bı ysbdan beşiğini sallıyorum deli gibi katıldı aglamaktan karnı tok altı burnu temiz gaz yok uyamıcam diye direniyor hergun aksam böyle artık saat 7 oldu mu beni bi stres basıyor yine huzursuz bi aksam beni bekliyor diye
Canım benim eşim malesef işsiz tüm gün evde birazda ondan yetermiyorum evde tek kızla olsam senin yaptığın gibi yaparım Yada direkt anneme geçerım aksam eşimle gelirim eve şimdi evde ama çok iş buyuramıyorum hem elinden gelmiyor hemde psikolojık bakımdan kendını kötü hissediyor bende hep kızlayom uyanık oldugunda uyurken anca yemek bulaşık çamaşır anne olmakta zor kadın olmakta şimdiden 2. Ne zamam diyenlere kafama huni geçirmek istemiyorum diyorum
Allah kolaylık versin canım. Kızım aşı olduğu gece çok huzursuzdu. Toktu, altı kuruydu, gazı yoktu ben de bir çay kaşığı calpol verdim ağrısı var herhalde diye. Şurubu içti 10 dk içinde uyudu kuzum sonra da bir sıkıntı yaşamadık.
Sen stres olursan o da senden alır. Rahat ol rahat uyusun miniğin;) bende işe yarıyor rahat olma durumu canım.
Eşin küçüğünüzle stres atsın ver babasına azıcık da gaz ver aman da babasını özlemiş babası da çok güzel bakar benim kuzuma diye:KK70:yüklenme tatlım kendine eşin bunalımdaysa sen de hala lohusasın.

Ay canım inşallah olmaz seninki de biran önde gelir geri memeye çok istiyırum en azından 6 ay emsin benimkide biberon alıyor göğsüde alıyor ama çok durmuyor artık memede bi itiş kakış bi dellenmeler memede bi görsen gecen gun esıme dedım meme reddı olabiliyormuş diye ya babaannem o kadar çocuk büyütmüş doğurmuş onun zamanında yokmuymuş eksantrık seyler çıkarma dedı yarın bi Dr U arsyım barı bende mevlit ysptım ardından hasta oldu sonra aşı hersey üst uste geldi bende senin gibi neler yiyoru m su anda belkı sütüm az ondan emmiyor dıye
Tatlım eşine söyle madem kendi emzirsin:sinirli: erkeklerin anlayışsız haline gıcık oluyorum.​

Hayır canım uykuda da dudakları kilitliyor ve kendini geriye atıyor yay gibi geriliyor :KK43: çok direndim hala da direniyorum üzülüyorum ama yapacak birşey Yok...evet Yani çocuk gözümün içine bakıyor çırpınıyor beni al diye dedikleri şu "ayyyy bırak anneni her gün görüyorsun nasıl olsa" azıcık zeka Yok...danışman 10 gün eve ne birilerini kabul edeceksin ne de evden dışarıya çıkacaksın dedi...bana ders oldu...istiyorlarsa sakınıyor desinler evet sakınıyorum 2.5 aylık bebeğimi kimse şapur şupur öpmesin sigara içip gelip meleğimin yüzüne yüzüne konuşmasın deli gibi parfüm kokan kazağının üstüne yüzünü bastırmasın...çok doluyum :)
Cidden cinnetlik olmuş onlar ne demek sigara ne demek parfüm :KK34::KK34:ben makyajlı insana bile vermiyorum hatta kucağımdan bırakmıyorum. Biri almaya kalksa hemen altını değiştiricem diyorum ya da aç diyorum alıyorum hemen kızımı. Aman canım benim dikkat et gerekirse bir süre daha misafir kabul etme. Hiçbir şey ve kimse bebeklerimizden daha değerli değil boşver varsın konuşsunlar arkandan umursama bile;)

Benim kelebek de son anda huysuzlandı. Uyumadı bir türlü sohbet istiyor, ben de babasına bırakıp duşa girdim. Duştan bir çıktım ki inletiyor ortalığı yazık eşim de napacağını şaşırmış. Meme verdim inatla almadı en son sakinleştirdim biraz öyle verdim emdi ama dalamadı bir türlü yavrum. Az önce tişörtümün üstüne yatırdım uyanmadı şimdilik:) eşim diyor ki sen çok yoruluyorsun kızımız seni çok yoruyor. Ben hiç farkında değilim yorulduğumun bir gülüşü yeter yorgunluğumu, ağrımı, uykumu unutmaya:)
Tetikte olursun artık bu gece canım. İnşallah normale döner ateşi. Bu arada ev sıcaksa ya da normalden daha fazla giydirdiysen de ateşi varmış gibi görünebiliyor. Biraz soy miniğini istersen tatlım ya da bez koyabilirsin eklem yerlerine.
Yeni yeni sesli gülmeye başlıyor bayılıyorum o seslere:KK200:
Senin kokunu özlemiş demek minik annesi :) bazen ben de eşime bırakıyorum yazık dursun diye ayağında sallıyor şarkı söylüyor falan çok hoşuma gidiyor öyle ilgilenmesi :KK66: bizimki de bazen susmuyor tabi öyle bir ağlıyor ki ben de acıyorum o zaman :KK66:
Aynen canım benim eşim de söylüyor sürekli :) yoruluyorsun çok zorlanıyorsun diyor ben hiç farkında değilim demiyorum evet çok yoruluyorum halsiz düşüyorum diyorum :KK70: o da vitamin olsun diye sürekli bişiler alıp geliyor :KK66:
Annelik yorgunluk hastalık halsizlik bildirmiyor ki insana gülüşleri yetiyor bize :)
Evin ısısı iyi çok sıcak değil canım üzerini de ona göre giydiriyorum kontrol ediyorum sürekli canım. Bugün ateşi düşmedi şurup verdim yine aynı hiç düşmüyor enfeksiyondan korktum doktora götürdük canım. Üşütmüş dedi eşim de rahatsız onu söyledik ondan almıştır o zaman dedi. Çünkü hava soğuyunca evden dışarı çıkarmadım hiç. Üşüyeceğini sanmıyorum evde de. Antibiyotik verdi. Kanı temiz çıktı şükür de rahatsız belli burnu da tıkalı dedi bugün başladık antibiyotiğe.
Kahkahaları süper bizimki de başladı canım iki hafta falan oldu daha sık kahkaha atıyor çok tatlı bayılıyorum ben de

Amin ablam amin. Guvende sıkıntı yok cok sukur başı onunde efendi birisidir sessiz sakin kendi basinadir. Ilki benim cok sukur ama dedigim gibi benim bilinc altim temiz degil. Sağolasın ablam yinede kendime engel olmaya calisicam. Konu yeterince sapti. Teşekkür ederim yorumlarin icin:KK36::KK52:
Kocana güveniyorsan ne kadar kendi bilinçaltında sorunlar olsa da ona belli etmemeye çalış Çünkü adamı durduk yere bunaltırsan bu kez adam kırılır üzülür canım. Ne güzel kocan varmış işte mutlu huzurlu geçinip gidin böyle gereksiz şeylerle kendini de yıprattığına değmez

Senin kokunu özlemiş demek minik annesi :) bazen ben de eşime bırakıyorum yazık dursun diye ayağında sallıyor şarkı söylüyor falan çok hoşuma gidiyor öyle ilgilenmesi :KK66: bizimki de bazen susmuyor tabi öyle bir ağlıyor ki ben de acıyorum o zaman :KK66:
Aynen canım benim eşim de söylüyor sürekli :) yoruluyorsun çok zorlanıyorsun diyor ben hiç farkında değilim demiyorum evet çok yoruluyorum halsiz düşüyorum diyorum :KK70: o da vitamin olsun diye sürekli bişiler alıp geliyor :KK66:
Annelik yorgunluk hastalık halsizlik bildirmiyor ki insana gülüşleri yetiyor bize :)
Evin ısısı iyi çok sıcak değil canım üzerini de ona göre giydiriyorum kontrol ediyorum sürekli canım. Bugün ateşi düşmedi şurup verdim yine aynı hiç düşmüyor enfeksiyondan korktum doktora götürdük canım. Üşütmüş dedi eşim de rahatsız onu söyledik ondan almıştır o zaman dedi. Çünkü hava soğuyunca evden dışarı çıkarmadım hiç. Üşüyeceğini sanmıyorum evde de. Antibiyotik verdi. Kanı temiz çıktı şükür de rahatsız belli burnu da tıkalı dedi bugün başladık antibiyotiğe.
Kahkahaları süper bizimki de başladı canım iki hafta falan oldu daha sık kahkaha atıyor çok tatlı bayılıyorum ben de
Geçmiş olsun canım. Şimdi daha iyidir umarım kuzucuk. Babasından kapmıştır o zaman canım. Olsun mikroplarla da karşılaşsınlar ki bağışıklık sistemleri gelişsin biraz.
Dün ayağımda sallıyım dedim biraz, mütemadiyen sohbet içerisindeydi benim minik kuş. Hiç o şekilde uyumadı illa mememde uyuyacak. Bugün gündüz arkadaşlar vardı baya uyudu kelebeğim akşam da babasıyla şekerledi şimdi de uyumaya yanaşmıyor bakalım kaçta pes edecek. Sabahtan beri ayaktayım bel ve sırt kalmadı sanırım ağrıdan uyuşmak üzereyim.
Hep gülsün bebişlerimiz inşallah:)

Selam kizlar, uzun sure yazamadim. Herkes iyidir umarim. Biz 14 haftalik olduk. Rutinimiz olusmadi henuz. Bir gun bir gunune uymuyor diyebilirim. Geceleride en fazla 4 saat araliksiz uyuyor sonra her 1,5-2 saate uyaniyor benim kizim.

Bu arada acayip saclarim dokulmeye basladi. Oluk oluk hemde :( Ayni durumda olan var mi?

Geçmiş olsun canım. Şimdi daha iyidir umarım kuzucuk. Babasından kapmıştır o zaman canım. Olsun mikroplarla da karşılaşsınlar ki bağışıklık sistemleri gelişsin biraz.
Dün ayağımda sallıyım dedim biraz, mütemadiyen sohbet içerisindeydi benim minik kuş. Hiç o şekilde uyumadı illa mememde uyuyacak. Bugün gündüz arkadaşlar vardı baya uyudu kelebeğim akşam da babasıyla şekerledi şimdi de uyumaya yanaşmıyor bakalım kaçta pes edecek. Sabahtan beri ayaktayım bel ve sırt kalmadı sanırım ağrıdan uyuşmak üzereyim.
Hep gülsün bebişlerimiz inşallah:)
Neyse ki 11 den 5e kadar uyudu canım. Ama yine ateşlenmiş bir de acıktı o yüzden uyandı şimdi uyuyor gibi ama sürekli ağlama tarzında sesler çıkarıyor canı acıyor muhtemelen. Aynen canım bir de bugüne kadar hep evdeydi ilk dışarı çıkınca da enfeksiyon kapabilirmiş bebekler. Hayırlısı bakalım şükür ilerlemeden doktora götürdük diş diye bekleseydim ilerleyecekti iyice. Çok özledim o iyi hallerini gülücük saçtığı hallerini.
Benim korktuğum şeyler arasında ayakta sallanmaya alışması. aman bilmesinler ayakta uyumayı canım yoksa rezillik ;) demek sevilmek istedi minik gece gece yerim ben onu maşallah ona :) inşallah uyumuşsunuZdur canım hemncik. Gündüzde çok uyudu mu gece geç yatıyor kuzucuklar işte. Misafir Bebek derken hal kalmıyor insanda canım :)
Ayy inşallah canım inşallah gülücüklerini hep görelim kuzularımızın :KK200:

Selam kizlar, uzun sure yazamadim. Herkes iyidir umarim. Biz 14 haftalik olduk. Rutinimiz olusmadi henuz. Bir gun bir gunune uymuyor diyebilirim. Geceleride en fazla 4 saat araliksiz uyuyor sonra her 1,5-2 saate uyaniyor benim kizim.

Bu arada acayip saclarim dokulmeye basladi. Oluk oluk hemde :KK43: Ayni durumda olan var mi?
Bebeklerimizin Doğum tarihleri yakın sanırım canım. Biz de 14. Haftayı doldurduk. Benim bebeğim gündüz hiç uyumadıysa gece de çok geç yattıysa 7 saat falan deliksiz uyuyabiliyor şu ana kadar rekoru 8 saat oldu. Ama bu bir kez oldu. Gündüz biraz uyuduysa benim bebeğim de ilk 4 saat kadar deliksiz uyuyor acıkıp uyanıyor. Sonra 2 3 saate bir kalkıyor. Sabah 10 11 e kadar uyuyor genelde çok şükür

Hemen doktorunu ara Canım alışkanlığa döndürmesin ben hiç biberon vermemiştim mama da...o kadar üzülüyorum ki 6 ay sadece anne sütü diye hayal ediyordum...hastane tipi pompa kiraladık hala mama vermedim onunla 2.5 saatte sağıp veriyorum ama yeterince doyuyor mu emin olamıyorum hafta içi götüreceğim bende tartılsın bakalım soru işaretlerim gitsin...eşler ne yazık ki işe hep birilerini kıyaslayarak bakıp ancak sinir bozuyorlar...bizim de o memede çırpınmalarla başladı sonra 2 çekip bırakmalar sonra ağlamalar memeyi istememeler derken bugüne geldik...memeyi gördüğünde basıyor yaygarayı...sen bir an önce doktorunu ara bakalım o ne tavsiyede bulunacak...
Arıcam canım bugun mutlaka her emme seansında yapmıyor ama 5 emmenin 3 unde yaptı derdi ne bu bebeklerın çözemedim ne güzel em işte ne uğrastıtıuorsun sağmakla ben doğumdan sonra mastıt oldum o zamandan beri hep sagma makinesini kiraladık meme ucu için çok iyi oldu.
Bazen diyoeumki acaba kadınlar değilde eşler doğursaydı nasıl olurdu diye bizden bi can çıkmış böyle psikolojı bozulacak şekilde bizde onlarla konuşmaya kıyabilirmiydik

Bu arada Ankara'dasın sanırım? Çocuk doktorundan memnun Musun?
Evet ankaradayım uzun aramalar sonucunda şu anda akropolde Ahmet bey var ona götürüyorum gerçi 1 muayene 1 kontrole gittik ama şimdilik memnunum çok ilgilendi cep numarasında verdi acil bi durum olursa haber verirsiniz dedi
Hamilelikte de akropole gitmiştim pek güzel anılarım olmadı inşallah Ahmet Bey yüzümü kara çıkarmaz

Allah kolaylık versin canım. Kızım aşı olduğu gece çok huzursuzdu. Toktu, altı kuruydu, gazı yoktu ben de bir çay kaşığı calpol verdim ağrısı var herhalde diye. Şurubu içti 10 dk içinde uyudu kuzum sonra da bir sıkıntı yaşamadık.
Sen stres olursan o da senden alır. Rahat ol rahat uyusun miniğin:KK66: bende işe yarıyor rahat olma durumu canım.
Eşin küçüğünüzle stres atsın ver babasına azıcık da gaz ver aman da babasını özlemiş babası da çok güzel bakar benim kuzuma diye:KK70:yüklenme tatlım kendine eşin bunalımdaysa sen de hala lohusasın.
Ilk gün bende verdim yakınlarımdan gitmeden ver diyen oldu Dr ateş olursa ber dedi ondan vermemiştim keske verseydim şurup etkisini gösterene kadar ağladı yavrum w
Ben eşime kıyamıyorum 4 aydır işsiZ bi bayan evde otursa canı sıkılmaz kimse tarafından garip karşılanmaz belki ama erkek hem sıkılıyor hem gururuna yediremiyor haftaya 16 haftam bitiyor şimdiden düşünüyorum ne yapıcam diye çalışcam mı çalımıcam mı daha belli değil Allah hakkımızda hayırlısını versin
Stres olmamaya çalışıyorum bu kadar elimden geliyor sağol tavsiyelerin için aslında biliyorum ama işte insan yapamıyor

Geçmiş olsun canım salgın varmış bu aralar hepimiz dikkat edelim ben dışarı çıkarayım hava alsın bi avm ye gideyim diyorum ama sonra bu salgın geliyor aklıma vazgeçiyorum bizde gelen hafta hem annem hem kv hastaydı ki bünyeleri sağlamdır mevsim geçişi sende dikkat et kendine

Bu arada acayip saclarim dokulmeye basladi. Oluk oluk hemde :( Ayni durumda olan var mi?
Gunaydınlarr...
Canım uyku düzeni bizdede belirsiz oncelere gore gece daha uzun uyuyo ama genede iki 3 kez kalkıyorum bende...
Bu arada benim de acayip saçım dokuluyo her elimi attıgımda avuç avuç iniyo napıcam bilemedim

Neyse ki 11 den 5e kadar uyudu canım. Ama yine ateşlenmiş bir de acıktı o yüzden uyandı şimdi uyuyor gibi ama sürekli ağlama tarzında sesler çıkarıyor canı acıyor muhtemelen. Aynen canım bir de bugüne kadar hep evdeydi ilk dışarı çıkınca da enfeksiyon kapabilirmiş bebekler. Hayırlısı bakalım şükür ilerlemeden doktora götürdük diş diye bekleseydim ilerleyecekti iyice. Çok özledim o iyi hallerini gülücük saçtığı hallerini.
Benim korktuğum şeyler arasında ayakta sallanmaya alışması. aman bilmesinler ayakta uyumayı canım yoksa rezillik :KK66: demek sevilmek istedi minik gece gece yerim ben onu maşallah ona :) inşallah uyumuşsunuZdur canım hemncik. Gündüzde çok uyudu mu gece geç yatıyor kuzucuklar işte. Misafir Bebek derken hal kalmıyor insanda canım :)
Ayy inşallah canım inşallah gülücüklerini hep görelim kuzularımızın :KK200:
İnşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz annesi oğluş o güzel kahkahalarını atmaya başlar tekrar. Ateş huzursuzluk yapıyordur biz bile nasıl sarsılıyoruz enfeksiyon yüzünden miniklerimiz daha ufacık. Gerçi anne sütü sayesinde daha erken daha kolay iyileşirküçüğün canım. İyiki beklememişsin ama bir terslik olduğunu hemen fark ediyoruz artık tanıdık bebişlerimizi:) ilk çıkışınız şartlar yüzünden geç olmuş sanırım canım. Olsun daha küçükken olsaydı daha zor olurdu canım. Benim kız 1 aylık olduğundan beri sokaklarda. Napsın Annesiyle babası biraz gezenti o da ayak uydurmaya çalışıyor :KK70:
Gece uyudu kuzucuğum da biraz uğraştırdı. Gündüz uyutmamaya çalışıcam gece uykusu daha önemli;) dün biraz da kendim kaşındım misafirlerim gidince etrafı topladım ütü yaptım hiç oturmadım yani ondan fazla yoruldum.

Back