2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhaba kızlar,
Benim 10-15 gün önce lekelenmem olmuştu, 4-5 güne geçmişti.
Dünden önce yine lekelenmem oldu, endişelerle gittim dr'a, korkuyorum artık çok, bu gebeliğimden önce 2 düşüğüm var hem.
Bebeğim sağlıklıydı, kalp atışları her şeyi iyiydi, kesemiz de iyiydi, kesenin etrafında falan kanamamız da yoktu.
Daha evvel lekelenmem olduğunda da bunda da bir sebep söylemiyorlar, sadece düşük riski diyorlar. Siz biliyor musunuz neden kaynaklanır bu durum? Sağlıksız mı acaba?
Gebeliğimin başından beri progestan kullanıyorum, kan pıhtılaşması var bende, bu kez dr proluton iğne de verdi, haftada 1.
Benim gibi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar, kaygılıyım :KK43:

@servey merhaba canım, ilk gebeliğinde de kan sulandırıcı iğneyi her gün olmuş muydun? Nasıldı gebeliğin?
daha önceki düşüklerin olumsuz etkileyebilir ama pozitif düşünmeye çalışın. Kan pıhtılaşması için bebe aspirini de öneriyorlar araştırdınız mı? acıbadem internationalda gittiğim bir kadın doğumcu üstüne basa basa bebe aspirini kullanımının düşük önleyici olarak progestandan da daha etkili olduğunu söylemişti. Biraz internette araştırdım bununla ilgili kanıtlanmış bir şey yok ama bebe aspirinin de fazla zararlı etkisi yok tahminimce. Bir doktorunuzla konuşun isterseniz.

daha önceki düşüklerin olumsuz etkileyebilir ama pozitif düşünmeye çalışın. Kan pıhtılaşması için bebe aspirini de öneriyorlar araştırdınız mı? acıbadem internationalda gittiğim bir kadın doğumcu üstüne basa basa bebe aspirini kullanımının düşük önleyici olarak progestandan da daha etkili olduğunu söylemişti. Biraz internette araştırdım bununla ilgili kanıtlanmış bir şey yok ama bebe aspirinin de fazla zararlı etkisi yok tahminimce. Bir doktorunuzla konuşun isterseniz.
Aspirin de kullanıyorum. Aspirin, progestan, kan sulandırıcı iğne, folik asit..

şimdi gördüm mesajını :KK48::KK48:
bende mine kaymakçı ya gidiyorum aynen memnunum ilgili alakalı herşeyi çok güzel anlatıyor
şuana kadar memnunum bakalım :KK51:
2li testini yaptırdın mı sen canım

Bugün gidiyorum saat 4 te randevum çok heyecanlıyım bebişi göreceğim için ikili testleri Hakan Apaydın yapıyormuş. Bugün ona gideceğim Perihan hanım sadece ilaçlarımı değiştirecek :)

Bugün gidiyorum saat 4 te randevum çok heyecanlıyım bebişi göreceğim için ikili testleri Hakan Apaydın yapıyormuş. Bugün ona gideceğim Perihan hanım sadece ilaçlarımı değiştirecek :)
hadi bakalım hayırlı haberler ile gel inşallah:KK200::nazar:
aynen benim doktorda hakan bey dedi
13 şubata alıcam bende randevu
gelince yaz hayırlı güzel haberler ile gel inşallah :KK200::KK46::anneadayı:
bıdığa selam :KK46::KK200::KK48:

Canım benimde aynısı vardı çok yorulunca bide üzülünce oldu sonra geçti dikkat edince

Bugün azaldı bitiyo sanırım ama insan ister istemez üzülüyo karamsarlığa kapılıyo hep derler ya çok yorma kendini üzme falan diye illa böyle bişey yaşamayı beklemeyin dikkat edin arkadaşlar kendinize...her ne kadar insan herşey allahtan desede içi içini yiyo :KK43:

Kızlar hepinizi öpüyorum. Böyle bi sevgi pıtırcığı gibi hissediyorum kendimi :KK48:
Hasta annecikler çok çok geçmişler olsun. Rabbim acil şifalar versin.
Yatak döşek falan fistan bakılmaya başlanmış ayyyyy çok heyecanlı :rolleyes: kızlar naçizane fikrim; çok cici aman çok sevimli falan diye paranızı tabiri caizse ateşe atmayın. Oğlumda bende sepet tipi yatak aldım bebe 1 ayda Kocaman oldu dar geldi! Kullanışlı uzun vadeli ürünleri tercih etmeye çalışın derim. Hee bi de bazı bebeler erken dönmeye başlıyor (ark kızı 2,5 aylık döndü sallanan beşik gibi bişi almışlardı kullanamadılar)
Kızlar avent biberonun natural başlıklı olanı mı iyi antikolik mi iyi.Bir de onların başlıkları birbirine uyuyor mu bilgisi olan var mı?
Canım her ikisi de çok iyi. Lakin naturel başlıklı olana sadece kendi başlığı oluyor. Bende her iki model de var. Antikolik model cam biberon yok maalesef tek dezavantajı o. Bebeğin ayı ilerledikçe ayına uygun başlık almak gerekiyor. Dişler çıkmaya başladıktan sonra başlıklar çok çabuk eskiyor. Ben marketten normal geniş ağızlı biberon başlığı alıp antikolik modele takip kullandım sürekli internetten siparişle uğraşamadım bi Zaman sonra. Ayrıca aventin bütün ek aparatları antikolik biberonuna oluyor(yan tutacaklar,suluk başlıkları vs) Naturel olanı da küçük (120 cc) cam,uzun vadelik değil ilk aylar kullanmak için aldım.

Bende tam tersi biliyorum istahli olunca kiz diye hatta kiz anneleri cok kilo alir diye duydum cevreden dogruluk bilmiyorum kizlarimda kilo aldim bayaa
Ben oğlumda çok kilo alamadım. Ama bu kişiden kişiye değişiyor. Genelde gördüğüm kızlarda daha çok kilo alınıyor gibi.. Hayırlısı...

merhaba kızlar haftasonu kontrole gidecem cinsiyetini çok merak ediyorum. inşallah öğreniriz. :KK46: bugünlerde karın ve mide ağrım çok oluyor büyüdüğü için oluyordur diye düşünüyorum
Bende de var o ağrılardan! Bi rahatsızlık veriyor sorma gitsin :KK43:
Kızlar size bir sorum olucak
Bulantıdan kurtuldum dedim ,bugün akşam üstü birden bire çok bulandı :KK43:, tutamadım çıkardım.
Midenizi bulandırmak istemem ama sormak istiyorum , neden bütün gün limon suyu içmişim gibi ekşi ekşi su geliyor , sadece benmi böyleyim ?
Neden ekşi ?:KK42: Sizdede böylemi?
Malum diğer gebeliklerimde bu derece bulantılarım olmadı hatta hiç olmamıştı ..
Oğluma hamileyken bulantılarım bitip öyle ekşimeli mide yanmalı değişik şey doğurana kadar devam etmişti! Bu yüzden de çok kilo alamamıştım! Midem ekşiyor falan deyince 'Bebek saçlanıyor' diyorlardı. Benim oğlanın saçlanması 6 ay sürdü :KK70:ama bi saçlı doğdu hakikaten!! Peruk mübarek :KK57:
Dr randevun vardı inşallah her şey yolundadır.

Kızlar ben 5 gündür ishalim doktor Çarşamba günü demir ilacı gyneferon ve magnezyum ilacı magnorm vermişti ertesi günü kahvaltıdan sonra magnorm akşam yemeğinden önce aç karnına gyneferon içtim ve akşamına krampla birlikte şiddetli ishal oldum 3 gün sonra doktoru aradım demir ilacı yapmıştır dedi bırak magnormda içme decavit iç onu içtim dün ishal hala devam ediyor bugün hiç bir ilaç içmedim hala ishalim ama sadece akşamları korkuyorum bebeğime bişey olucak diye aklıma başka şeyler geliyor Listeria bakterisi falan demir ilacı içip ishal olan varmı başka :KK61:
Magnezyum ilacı ishal yapabilir. Ben ilk gebeliğimde çok karın Ağrı'm oluyor diye Dr vermişti o fa beni günde 2-3 kere wc çıkarıyordu.

Şuan formda cinsiyeti açıklanan hiç kız bebis yok sanırım dimi ilk kime nasip olcak merak ettim genelde hep bebisler erkek de :)
Yaaaaa ilk ben olurum inşallah :KK68: hayırlısı tabii...

Kızlar aramızda gebelikte kolonoskopi olmak zorunda kalan biri veya bu durumu duyduğunuz bi yakininiz falan var mı?bebek için endiseliyim ama kendim için de endiseleniyorum. Fikirlerinizi duymak isterim...

Kızlar aramızda gebelikte kolonoskopi olmak zorunda kalan biri veya bu durumu duyduğunuz bi yakininiz falan var mı?bebek için endiseliyim ama kendim için de endiseleniyorum. Fikirlerinizi duymak isterim...
Canım ben hiç duymadım. Naçizane fikrim anne sağlıklı ve Mutlu olursa Bebek de ona paralel gider. Her şeyden önce annenin sağlığı daha ön plandadır diye düşünüyorum ben. Doktorun hatta bir kaç doktorun fikrini almakta fayda var derim. Allah şifa ve sabır versin.

Rektal kanama ya bi türlü çözüm bulunamadı. Hemoroid gibi bi durum da değilmiş. Kilo vermeye başladım. Aslında güzel de besleniyorum. Iki doktor yaptırmak yönünde kullandı fikrini. Bi üçüncü görüş daha arayacağım gibi görünüyor.

kızlar selam

iş güç koşturmaca başladı yine bende, sürünerek çalışıyorum, evde olmak ne kadar güzelmiş oysa kii

Maşallah @ThankfulNovember bebişse burnunu yerimmmmmmmmm.

Nasılsınız kızlar. Ben sabahtan beri yayıyorum işe gidemedim.doktora gittim geldim şimdi.akut Bronşit olmuşum. Zaten halsizlik kusma uyku hali yaşarken birde boğazlarım iltihaplanınca iyice gücümü yitirdim. Doktorda üzüldü halime 3 gün rapor verdi. Mecbur ilaçsız atlatıcakmışım. Ancak parol içebilirsiniz diyo. Ama onuda içmesem daha iyiymiş. Hiçbişi yıyemıyorum. Yataktan çıkamıyorum. Kilo vermişim 1kilo daha.

Geçen hafta ben de aynen senin gibiydim, bol bol ballı ıhlamur içtim çok çabuk atlattım onun sayesinde
hatta zencefil de varsa daha da iyi oluyor, içmeye devam ediyorum ben hala

Günaydıııınn .. Rüyamda doğum yapıyodum bebek sakallı bi erkek bebeğiydi diyorum ki bu nasıl olur sakalları var bunun herkes normal davranıyo bir tek benim tuafıma gidiyo.. Rüya aklımdan çıkmıyo sizce nedir ?

Hayırlara gelsin inşallah, gündüz niyetine.. iyiye yor iyi olsun, bence kötü bi anlamı yok gibi

ben de bir sürü garip garip rüya görüyorum, yatış pozisyonu çok önemli, sırt üstü yatarsam kesin kabus görüyorum o yüzden hep sol tarafımdayım ama gece insan dönmek de istiyo arada

ne zaman dönsem hoop kabus aman ne çeşitler, korku filmi gibi olanı,dram olanı aksiyon olanı... hem de full HD:KK45:

hamileliktendir deyip tekrar uyumaya çalışıyorum, bi müddet hepimiz böyleyiz anlaşılan :KK53:

Görüntü olarak çok şirin sevimli ama bebek bunda sikilabilir. Ana kucağı nin sallanması fln da bebeği oyaliyor , ağlarsa susturuyor, azıcık büyüyüp ayaklariylà tekme atmaya başladığında küçük küçük hareket ettirmesi keyif aldırabilir ve en önemlisi uykusu gelirse uyutabilirsin :KK66:
Ben de ana kucağı almayı düşünüyorum. Bebek arabası gerekli mi sizce ben almayı düşünmüyorum, siz ne dersiniz.

Ben de ana kucağı almayı düşünüyorum. Bebek arabası gerekli mi sizce ben almayı düşünmüyorum, siz ne dersiniz.
ben doğumdan hemen sonra kendimi sokağa attığım için bebek arabası benim için kolaylık oluyor.
bebek sürekli uyurken ben de hava almış oluyorum :)

Kizlar uc haftadir kabusum oldu bu kahverengi lekelenme iki kere kanamaya cevirdi cok degildi hala da ara ara kahve leke devam edio niye oluyo onu da bilmiorum her gidisimde mazallah bebis iyi gorunuyo benim durumumda olan var mi acayip can sikintisi yapiorum her lavaboya girp gördüğümde :(

Kizlar uc haftadir kabusum oldu bu kahverengi lekelenme iki kere kanamaya cevirdi cok degildi hala da ara ara kahve leke devam edio niye oluyo onu da bilmiorum her gidisimde mazallah bebis iyi gorunuyo benim durumumda olan var mi acayip can sikintisi yapiorum her lavaboya girp gördüğümde :KK43:
bende de lekelenme şeklinde var. :(

Merhaba kızlar,
Benim 10-15 gün önce lekelenmem olmuştu, 4-5 güne geçmişti.
Dünden önce yine lekelenmem oldu, endişelerle gittim dr'a, korkuyorum artık çok, bu gebeliğimden önce 2 düşüğüm var hem.
Bebeğim sağlıklıydı, kalp atışları her şeyi iyiydi, kesemiz de iyiydi, kesenin etrafında falan kanamamız da yoktu.
Daha evvel lekelenmem olduğunda da bunda da bir sebep söylemiyorlar, sadece düşük riski diyorlar. Siz biliyor musunuz neden kaynaklanır bu durum? Sağlıksız mı acaba?
Gebeliğimin başından beri progestan kullanıyorum, kan pıhtılaşması var bende, bu kez dr proluton iğne de verdi, haftada 1.
Benim gibi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar, kaygılıyım :KK43:

@servey merhaba canım, ilk gebeliğinde de kan sulandırıcı iğneyi her gün olmuş muydun? Nasıldı gebeliğin?

Kızlar ben geldimm
Ense kalınlığı için gittik bebişimi gördüm
Fakat benim şapşal doktorum daha önce benden kan tahlili almadığı için , aldıkları ölçümleri karşılaştıramadılar. Bu yüzden gidip cuma günü kan vermem lazımış.
Onun dışında herşey iyi görünüyor
Cinsiyet için nekadar ısrar ettiysem söylemedi anlamıyorum çok erken dedi dingil :KK48:
Bu arada 2 gün önde gidiyormuş 6 ağustos doğum dedi
Boyuda 6,5 cm miş :KK200:

Kızlar ben geldimm
Ense kalınlığı için gittik bebişimi gördüm
Fakat benim şapşal doktorum daha önce benden kan tahlili almadığı için , aldıkları ölçümleri karşılaştıramadılar. Bu yüzden gidip cuma günü kan vermem lazımış.
Onun dışında herşey iyi görünüyor
Cinsiyet için nekadar ısrar ettiysem söylemedi anlamıyorum çok erken deri dingil :KK48:
Bu arada 2 gün önde gidiyormuş 6 ağustos doğum dedi
Boyuda 6,5 cm miş :KK200:

Back
X