2015'in kıymetli anneleri bebiş büyütüyor ♡ÇOK ŞÜKÜR♡

Anliyorum canim rahatsiZ oluyordur
Beninde netde tanişip whatsapdan sabahdan akşama kadar yaziştigim kişiler vardi ve eşim onunla ilgilenmediğimi söyler sıkılırdı:KK53:

Ya bak o çatlaklarda benim göbekde hic olmadi ama bacaklarimin iç kizminda cok
Bende seviniyordum hic olmadi diye ama koca karnımdan burnumun ucunu görmüyormuşum...:KK12:
Oda kırmızı gibi:KK47:

Kilolarda yavaşça gidecek gibi
Malum diyet yapamayız ama yediklerimize dikkat edersek bir şey olmaz inşallah:KK54: Yanliz ben hala muhane olmadim sezaryandanmi, rahmimi hala aşagiya inmedi bilemedim ama şuan 7 ayliken nasilsam ögle! Tesadüfen her ay gebeliğimde ölçmuştum:)
Ya anne olmak hic kolay degil:)

Daha önceden bir birinizi tanimak
Herşeyi birlikde yaşamaniz cok özel!
Dün 7 sayfa kadar yaZılarinizi okuyup takıp ettim, sonra oğlan uyandi:KK48:
Emizik vermeye calişmişmisiniz,
Ama 3 aydan sonra verilir
Anne göğsü ile kariştiriyorlar
Bana arkadaşim demişti, ama eve geldigimde bir yardımci gibi bir kadin geldi. Ve oğlan cok huysuzdu, emizik versene dedi, bende yok şaşiriyormuş ddedim ve anlatınca oda olmaz ögle ver bir şey olmaz dedi ve inanirmisiniz cidden şaşirdi 10 gün geldi o salak yüzünden tamamen unutu 1 hafta göğüz emen cocuk!
Şimdi inek gibi 11 hafdadir sürekli sagiyorum:KK14:

Yani burakin 3 aydan sonra verin
Ve daha önce emizigi almama nedeni ise,
EmiZigin şeklinden kaynaklaniyordur
Bizde 2,3 tane verdik tutamadi
Sonra düz, uzun bir tane aldik onu hemen tutu cocuk
Şimdi agzindan eksik olmuyo:)
Hiç sorma canım bu bebekler az değil :KK48: benim ki emmedi artık vermiyorum. Bide kabiz oldu kaka yapmıyor 2 haftadır düzeni değişti. Fitille yaptı 2 kere 4 gün sonra verdim mecbur. Şimdi vermek istemiyorum alisir diye. 5 gun oldu tık yok az önce zeytinyağı icirdim 1 çay kaşığı ve su verdim. Yarın randevu aldık. Doktora götüreceğizo_O

Evet haklısın. Whatsapp bencede çok zaman alır. Buraya fırsat buldukça giriyoruz zaten. Benim oğlan zaten gündüz 2 saat falan uyuyor. ara uykuları var ama çok kısa süreli. İşlerimi çok zor yapıyorum yada yapamıyorum. O uyurken yaparsamda ağır çekim yapıyorum :))
Aynen benim oğlan da aynı senin oğlan la benim oğlan aynı gidiyor:KK70:

Aynen benim oğlan da aynı senin oğlan la benim oğlan aynı gidiyor:KK70:
Evet valla aynı canım. :)) 2 de uyudu bakalım. 5 e kadar uyur herhalde. Yemeğimi koydum ocağa, çamaşır attım 2 kezde makinaya. Şimdi biraz keyif zamanı. Bitki çayımıda aldım :)) canım kakası için ZINCO damlayı sor doktora. Bize günde 3 defa 4 damla demişti. Gerçekten faydası oldu. Bizde şimdilik sıkıntı yok günde 1 kez veriyorum. Tamamen bitkisel için rahat olsun.

Ayyy bu arada biz bugün kırkımızı uçurduk:KK68:Yarındı aslında ama kayınvalidem bir gün çalalım bişey olmaz dedi öyle olunca çocuk uslu olurmuş. Bîr sürü yere gittik. Önce halasına sonra anneannesine dayılarına eşimin teyzesinin kızı var onagittik en son,onunda bir oğlu var üç gün sonra da onun kırkı çıkıyor.baya gezmişiz ilk günden:KK55:
Maşallah canım, hayırlı olsun kırkınız:nazar::KK36: kırkı çıktıktan sonra gerçekten biraz düzene giriyor çocuklar.

Senin oğlan gündüzmu toplam 2 saat uyuyor? Bized ögle vallah 5e dogru kalktik ve dayeni uyudu derken hemen bi kahve yaptım buraya yazdim hemen uyandi şimdi! Güya banyo yapacak, kahvalti yapcaktim daha:)
Yok öğleden sonra 2-3 saatlik bir uykusu oluyor. Bunun dışında da ara ara uyuyor ama çok kısa süreli oluyor. 5-10 dk. Yarım saatlik uykularıda oluyor. Yalnız bizimkinin bir huyu var, babasıyla bize kahvaltı yada yemek yedirmiyor. Uyuyorsa mutlaka uyanıyor, uyumuyorsada huysuzluk yapıyor. Sırayla yemek zorunda kalıyoruz. Bu ara birşey keşfettim ama. Biz mutfakta masaya oturduğumuzda ana kucağıyla yanımuzda oluyor,aspiratörü açıyorum ağzınada bazen emzik veriyorum ( alırsa tabi:KK54:) ya mayışıyor ya da uyuyor. ben banyomu eşim evdeyken yapıyorum. Yalnızken uyanır ağlar diye yapmıyorum.

Camım sana resmini gönderdim bak istetsen. Yazık kuzu sıkıntı çekmesin :110:

Eklentiler

• 20150727_155004.jpg
    20150727_155004.jpg
    83,4 KB · Görüntüleme: 46
Evet valla aynı canım. :)) 2 de uyudu bakalım. 5 e kadar uyur herhalde. Yemeğimi koydum ocağa, çamaşır attım 2 kezde makinaya. Şimdi biraz keyif zamanı. Bitki çayımıda aldım :)) canım kakası için ZINCO damlayı sor doktora. Bize günde 3 defa 4 damla demişti. Gerçekten faydası oldu. Bizde şimdilik sıkıntı yok günde 1 kez veriyorum. Tamamen bitkisel için rahat olsun.
Kakasini yapmaya fayda ediyor mu ? Gazını çıkarıyor ama kaka yapmıyor fitil vermeyi düşünüyorum kaç gün oldu yapmıyor. Şuanda uyuyor:KK56:

Kakasini yapmaya fayda ediyor mu ? Gazını çıkarıyor ama kaka yapmıyor fitil vermeyi düşünüyorum kaç gün oldu yapmıyor. Şuanda uyuyor:KK56:
Bize doktor 5. gün muayenemizde vermişti doktor. O günden beri kullanıyoruz hiç kaka sıkıntımız olmadı. Gaz sancısıda ara ara kısa süreli oldu birkaö kez. Kakaya yardımcı olur çünkü buda birkaç bitkinin katışım yağı. Geröekten tavsiye ederim canım. Bizim oğlan yüz üstü yatırıp ayaklarından destekkeyince biraz gidiyot bu arada :))) neredeyse emekliycek sıpam. Bide yüz üstü veya sırt üstü yatınca sağa yada sola dönüyor. Senin oğluşunda yapıyormu :))

Bize doktor 5. gün muayenemizde vermişti doktor. O günden beri kullanıyoruz hiç kaka sıkıntımız olmadı. Gaz sancısıda ara ara kısa süreli oldu birkaö kez. Kakaya yardımcı olur çünkü buda birkaç bitkinin katışım yağı. Geröekten tavsiye ederim canım. Bizim oğlan yüz üstü yatırıp ayaklarından destekkeyince biraz gidiyot bu arada :))) neredeyse emekliycek sıpam. Bide yüz üstü veya sırt üstü yatınca sağa yada sola dönüyor. Senin oğluşunda yapıyormu :))
Maşallah maşallah paşaya öyle dillendirme nazar değer annesi. Yarın gidince dicem doktora. Benim oglum da ayaklarını emekler gibi yapıyor. Sırt üstü yatınca sağa sola kivriliyor. Valla dil cikarinca oda çıkarıyor haha bugün fark ettim:KK70::p

Hiç sorma canım bu bebekler az değil :KK48: benim ki emmedi artık vermiyorum. Bide kabiz oldu kaka yapmıyor 2 haftadır düzeni değişti. Fitille yaptı 2 kere 4 gün sonra verdim mecbur. Şimdi vermek istemiyorum alisir diye. 5 gun oldu tık yok az önce zeytinyağı icirdim 1 çay kaşığı ve su verdim. Yarın randevu aldık. Doktora götüreceğizo_O
Off off keşke emseler ne güzel olurdu
Cok üzülüyorum vallah ben:KK53:
Benim Türkiye'de bir arkadaşim vardi,
Bebeyi 3 gün yapamamiş diye hastahaneye götürmüşler, doktorlar biZe güldü demişti. 5 gün yapamamalari normal denilmiş..
Neyse inşallah kuzun rahatlar, böylece sende rahatlatlarsin, ama hayret ettim nasil cezaret ettinde zeytin yagi içirdin o_O Ya bende dün burdan biri kulak çöpü ile popo girişini sürdüğünü okudum

Sen mamami veriyorsun? Veriyorsan tam olarak nasil hazirliyorsun?

Yok öğleden sonra 2-3 saatlik bir uykusu oluyor. Bunun dışında da ara ara uyuyor ama çok kısa süreli oluyor. 5-10 dk. Yarım saatlik uykularıda oluyor. Yalnız bizimkinin bir huyu var, babasıyla bize kahvaltı yada yemek yedirmiyor. Uyuyorsa mutlaka uyanıyor, uyumuyorsada huysuzluk yapıyor. Sırayla yemek zorunda kalıyoruz. Bu ara birşey keşfettim ama. Biz mutfakta masaya oturduğumuzda ana kucağıyla yanımuzda oluyor,aspiratörü açıyorum ağzınada bazen emzik veriyorum ( alırsa tabi:KK54:) ya mayışıyor ya da uyuyor. ben banyomu eşim evdeyken yapıyorum. Yalnızken uyanır ağlar diye yapmıyorum.
Eyvah işiniz zor desene:)
Vallah aslinda bizde ilk 4,5 haftada sizin gibiydi, yemek yedirmiyor! Hata bir gün çaresizlikten yastigi koydum masaya yaptırdım ögle saten yastiksiz yapamiyor
Poposu pek yumacak galiba:eek:
Ama seninkide yani yakani burakmiyor dogrumu?

Ben vallah ağlarsa 2,3 dk aglasin diyorum
Giriyorum banyoya hatta biz taşindik diye annemde kaldim 1 ay
Orda ıggg dese kucağa
Aliştırdılar! Ben sinirlendim uyumuyo, 5 dk aglayacak, yeter dedim 6 dk icinde uyuya kaldi vallah

Şimdi 1 hafdadir evdeyim ve isyanlardayim:KK53: Bügün öldürdü beni cani sagolsun :)

Off off keşke emseler ne güzel olurdu
Cok üzülüyorum vallah ben:KK53:
Benim Türkiye'de bir arkadaşim vardi,
Bebeyi 3 gün yapamamiş diye hastahaneye götürmüşler, doktorlar biZe güldü demişti. 5 gün yapamamalari normal denilmiş..
Neyse inşallah kuzun rahatlar, böylece sende rahatlatlarsin, ama hayret ettim nasil cezaret ettinde zeytin yagi içirdin o_O Ya bende dün burdan biri kulak çöpü ile popo girişini sürdüğünü okudum

Sen mamami veriyorsun? Veriyorsan tam olarak nasil hazirliyorsun?
Yok emziriyorum tatlım benim ki emzik emmiyor :) valla hayat insana herseyi yaptırıyor mecbur olunca öyle bir veriyosun ki kulak çöpünü de yapıyorum yapmıyor malesef :)

Yok emziriyorum tatlım benim ki emzik emmiyor :) valla hayat insana herseyi yaptırıyor mecbur olunca öyle bir veriyosun ki kulak çöpünü de yapıyorum yapmıyor malesef :)
Boş ver bir ay sonra 3 aylik oluyorsa ozaman emizigi denersin tabi cok huysuzsa, yoksa aslinda emizikde iyi degil
Ilerde diş sorunu olur
Ben mecbur kalmasaydim asla vermezdim vallah:) kiz anne sütü genelde kabizlik yapar. Bende mama veriyor, acaba bagirsaklarimi bozdu yada mamayi yaptigi sudanmi kaynaklaniyor diyecektim..
Benim oğlanda en fazla 3 gün yapamadığı oluyo ozaman anamı aglatiyor vallah
Bunlar en zor günlerimiz, sonra keyfini cıkaririz elbet

Eyvah işiniz zor desene:)
Vallah aslinda bizde ilk 4,5 haftada sizin gibiydi, yemek yedirmiyor! Hata bir gün çaresizlikten yastigi koydum masaya yaptırdım ögle saten yastiksiz yapamiyor
Poposu pek yumacak galiba:eek:
Ama seninkide yani yakani burakmiyor dogrumu?

Ben vallah ağlarsa 2,3 dk aglasin diyorum
Giriyorum banyoya hatta biz taşindik diye annemde kaldim 1 ay
Orda ıggg dese kucağa
Aliştırdılar! Ben sinirlendim uyumuyo, 5 dk aglayacak, yeter dedim 6 dk icinde uyuya kaldi vallah

Şimdi 1 hafdadir evdeyim ve isyanlardayim:KK53: Bügün öldürdü beni cani sagolsun :)
Bizde bir kaç kez denedik ama ağlamasına yürek dayanmıyor. Birkaçgün önce yinr denedik eşimle. Epey ağladı. Yanındaydım, babasıda benrde konuşarak sakinleştirmeye çalıştık gözümüze baka baka yaşlar akıtarak nasıl ağladı almadık. Birden uykuya daldı ama bir iç çekişi var uykusunda içler acısı. Videoya çektim o iç çekişini, her izlediğimde içim acıyor vallahi :cry:

Boş ver bir ay sonra 3 aylik oluyorsa ozaman emizigi denersin tabi cok huysuzsa, yoksa aslinda emizikde iyi degil
Ilerde diş sorunu olur
Ben mecbur kalmasaydim asla vermezdim vallah:) kiz anne sütü genelde kabizlik yapar. Bende mama veriyor, acaba bagirsaklarimi bozdu yada mamayi yaptigi sudanmi kaynaklaniyor diyecektim..
Benim oğlanda en fazla 3 gün yapamadığı oluyo ozaman anamı aglatiyor vallah
Bunlar en zor günlerimiz, sonra keyfini cıkaririz elbet
Yarın 6 oluyor valla ne yapacağımı şaşırdım. Bi gidelim bakalim doktor ne diyeceko_O

Nihayet bizim kız uyudu. Saat 11den beri uyutmaya çalışıyorum,kırkımız da çıktı artık uykumuz düzene girer inşallah. Kabızlık sorunu bizde yok çok şükür bizim sıkıntımız uykuyla,uykusu bi kaçtımı saatlerimi alıyor bî daha uyutmak en zor da geceleri. Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin,înşallah küçük beylerin de sıkıntıları geçer şifa versîn Rabbim minik kuzulara :KK33::21::nazar::nazar::nazar:

Nihayet bizim kız uyudu. Saat 11den beri uyutmaya çalışıyorum,kırkımız da çıktı artık uykumuz düzene girer inşallah. Kabızlık sorunu bizde yok çok şükür bizim sıkıntımız uykuyla,uykusu bi kaçtımı saatlerimi alıyor bî daha uyutmak en zor da geceleri. Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin,înşallah küçük beylerin de sıkıntıları geçer şifa versîn Rabbim minik kuzulara :KK33::21::nazar::nazar::nazar:
Canım uyku sorunu zor valla. Benimki de uykusu gelince 1saat falan huysuzlanıp ağladığı oluyor. Ama 1 haftaya kadar senin kızın uyku saatleride belli olur. Gece uykusu nasıl? Gece uyamdığına kakası yoksa altını depiltirme emzir uykusuna devam eder. Ben öyle yapıyorum. Sabah 5-6gibi uyandığında bi değiştiriyorum 10 kadar uyuyoruz çoğu zaman :))

Bizde bir kaç kez denedik ama ağlamasına yürek dayanmıyor. Birkaçgün önce yinr denedik eşimle. Epey ağladı. Yanındaydım, babasıda benrde konuşarak sakinleştirmeye çalıştık gözümüze baka baka yaşlar akıtarak nasıl ağladı almadık. Birden uykuya daldı ama bir iç çekişi var uykusunda içler acısı. Videoya çektim o iç çekişini, her izlediğimde içim acıyor vallahi :cry:
Kiyamam ya!
Ila vereyim sakinlessin diyorsan farkli başi olanşardan alip teklif etmen gerekir canim. Her cocuk bazen her emizigi kabul etmiyor olabilir:) biz baya denedik sonra aventin emizigini aldik uzun düz olandan, şimdi burakmiyo:)

X