saçmalık bence,mutsuz insanlarda çoğu zaman mutsutsuzum demezBu soruları kimlere sordular merak ettim
aynen sephora,çocuk büyüyene dek başında olabilelimde sağlıkla,yoksa hayat monoton,sadece vergi ödüyoruz sosyallik sıfırBence stocholm sendromu yaşıyoruz topluca. Yoksa hiç bir aklı başında insan geleceğinden umutlu olamaz şu durumda.
Bu anket ile ilgili konu açmamın sebebi, anket böyle diyormuş(!)saçmalık bence,mutsuz insanlarda çoğu zaman mutsutsuzum demez
En güzel teşhisi koydunBence stocholm sendromu yaşıyoruz topluca. Yoksa hiç bir aklı başında insan geleceğinden umutlu olamaz şu durumda.
benim oğlan devlet okulunda,ve mutlu bir aile yok herkes sıkıntılı,maddi sorunlar manevi sorunlarıda tetikliyor,bankaya borcu olmayan kimse yok,eşimede dün 2 bankadan kart vermeye çalışıyorlarmış biride tanıdığı arkadaşı hatır için diyomuşBu anket ile ilgili konu açmamın sebebi, anket böyle diyormuş(!)
Ama yaşam koşulları böyle demiyor..
Acaba bu ankete asgari ücret ile çalışanları, düşük kademedeki memurları, banka kredisi sorunları ile boğuşanları, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafı dahil ettiler mi
Sonuçta ekonomik refah oranıda mutlulukla paralel değilmidir?
Valla kredi kartı olmadan yaşayabiliyorsanız, bulaşmayın derim.. Hele hatır için diyorsa, 3 kuruşluk pirimi için eşine arkadaşı o yanlışı yapmasın derim.. İhtiyaç dışında alınan kredi kartları aslında liberal ekonominin dayatmaları, yani bir taraf zenginleşmek için diğer tarafın sırtına basmayı kendine mübah görmesi.. Diğer taraf (sırtına basılan) kanaatkar duruma geçmesi.. Yani olan diğer tarafa olur..benim oğlan devlet okulunda,ve mutlu bir aile yok herkes sıkıntılı,maddi sorunlar manevi sorunlarıda tetikliyor,bankaya borcu olmayan kimse yok,eşimede dün 2 bankadan kart vermeye çalışıyorlarmış biride tanıdığı arkadaşı hatır için diyomuş
orta ve altı kısım mutlu değil çok iyi biliyorum bunu çok az parayla geçinen arkadaşlarım var,halime bin sükür,mesela asgari ücretli ev almış 200 geriye kalan 2 arkadaşım bu şekilde bir arkadaş 20 lirayla pazara çıktığını söyledi ertesi haftada cıkmıyormuş şok oldum halkın alımı çok düştü kimide kredi kartlarına sırtını dayıyor,3.4 kredi kartı gidiyor yine tatiline vs allah akıl fikir versin ve yardımcımız olsunValla kredi kartı olmadan yaşayabiliyorsanız, bulaşmayın derim.. Hele hatır için diyorsa, 3 kuruşluk pirimi için eşine arkadaşı o yanlışı yapmasın derim.. İhtiyaç dışında alınan kredi kartları aslında liberal ekonominin dayatmaları, yani bir taraf zenginleşmek için diğer tarafın sırtına basmayı kendine mübah görmesi.. Diğer taraf (sırtına basılan) kannatkar duruma geçmesi.. Yani olan diğer tarafa olur..
kızkardeşimin komşusu 3 çocuğu var elektirik fazla geldi diye adam kapatmış elektiriği karanlıkta oturuyorlarmışŞu şartlar altında hayli fazla çıkmış. İnandırıcı gelmedi bana.
Yersen....Şu şartlar altında hayli fazla çıkmış. İnandırıcı gelmedi bana.
Bu konu biraz muallakta. Yani alta tükür sakal, üste tükür bıyık gibi.kızkardeşimin komşusu 3 çocuğu var elektirik fazla geldi diye adam kapatmış elektiriği karanlıkta oturuyorlarmış
Bugünkü Davutoğlu konuşması gibi: "biz ne zaman ne yapacağımızı biliriz. O zaman gelince görürsünüz" gibi bir Temel fıkrası gibi.Yersen....
Der gibi anket
ooo okonularda ilerleyemeyiz ipek benim komsu var memleketinden yeni gelmiş,3 çocuk sende yap allah onun rıskını verir,okuması şart değilki diyoBu konu biraz muallakta. Yani alta tükür sakal, üste tükür bıyık gibi.
Yani Erdoğan gibi bir şey diyeyim sana o zaman: bu ve buna benzer insanlar da kendine bakmadan, yaşam standartlarını görmeden düşünmeden doğuruyorlar. Bizim fabrikada da var sürekli yakınıyor yetmiyor diye. soruyorum "kaç çocuk?"
"3"
"eşin çalışıyor mu?"
"yok"
Yani bilemiyorum biraz da bireysel çaba.
Sarıyer sırtlarında ve Beykoz konaklarında yapılan bir araştırmaya göre demeyi unutmuşlarhe he herkes çok mutlu o yüzden millet kaçmanın yollarını arıyor :)
şu an zenginliğin dedğil faturalara ödemelere yetişebilmenin mutluluk olduğunu biliyorum ama çocuktuk o zamanSarıyer sırtlarında ve Beykoz konaklarında yapılan bir araştırmaya göre demeyi unutmuşlarhe he herkes çok mutlu o yüzden millet kaçmanın yollarını arıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?