2015 para biriktirme yılı :)

Ben bugun start verdim cam kavanoza para atma olayina, insallah basarabilirim, her gun uc bes demeden para atabilecek birisi degilim onun yerine tek seferde daha buyuk meblag daha uygun benim için. Bugun 62 tl koydum kenara bakalim insallah sabirli olurum:)

arkadaşlar bende bu topikte yazıcam:)
ben birikimlerimi yazayım

her ay bireysel emeklilikten 250 tl maaşımdan kesiliyor
kumbarama bozukluk gördükçe atıyorum.

maaşımın yattığı gün bütün borçlarımı ödüyorum (ev kredisi, kredi kartı ve aylık ev masraflarına verdiğim destek parası). kalanından kendime 1 ay boyunca geçinebilmek için 300 gibi bir civar ayırıyorum ve kalanını da direk vadeli hesabıma atıyorum. 1 ay boyunca da mecbur ayırdığım parayla geçinmek zorunda kaldığım için fazla masraf yapamıyorum :) kredi kartımı da hiç harcamamaya çalışıyorum

dün kumbarama 11 tl attım

selam kızlar
bu sabah aralık ayının kumbarasını açtım hemen hemen 1.5 ayda 201.5 TL olmuş
az önce haberini aldım eşim 2 grm altın almış
kalan para 2015 kumbarasını mayalasın diye doğru kumbaraya:KK48::KK48:
kumbara birikimi için hedefleriniz ne kızlar?
benim hedefim uzuuuuun vadeli
8 aylık oğluşumun eğitim hayatı için alabildiğim kadar altın almak
portakalda vitamin bile değildi, evlendiğimden beri hep ona biriktirdim ve altın aldım:KK48::KK48:
hadi kızlar damlata damlata göl yapalım
2015 yılı herkese huzur, sağlık, mutluluk ve bereket getirsin:KK68:

selam kızlar
portakalda vitamin bile değildi, evlendiğimden beri hep ona biriktirdim ve altın aldım:KK48::KK48:

canım oğluna sağlıklı uzun ve mutlu bi ömür versin Allah'ım inşallah
benim şubat ayından itibaren ödemem gereken 1500 tl lik bi kredi var 3 taksit. tek taksidini kumbaramdaki birikimlerimle ödemek istiyorum en azından gözüme o kadar batmaz öderken :) direk maaşımdan gidince daha kötü oluyo. böyle bi yöntem düşündüm bugün topikleri okurken

selam kızlar

Masallah ne guzel:) ben de uzun vadeli dusunuyorum ev almak vs icin gibi. Ev almadan oglan icin birikim zoe gorunuyor. Onun harcamalari her ay maastan olur artik:) boyle azimli kadinlari gorunce hayran kaliyorum valla.

Merhabalar bende birikim yapmak istiyorum ama o kadar çok borcumuz var ki... nasıl denk getirip oduyoruz bilmiyorum eşim bozuk para harcamaz pek bir kavanozumuz var ben ortaya attığını oraya topluyorum ama ekmekdi suydu artık esimde harcamaya başladı...iki aylik bir bebeğimiz var bende ücretsiz izne ayrilacagim bir kaç ay... ne kadar birikir bilmiyorum... ilk isim eşime bir takım elbise almak evlendiğimizden beri eskileri giyiyor... nasıl yapacağız ay sonunda mı?

Merhabalar bende birikim yapmak istiyorum ama o kadar çok borcumuz var ki... nasıl denk getirip oduyoruz bilmiyorum eşim bozuk para harcamaz pek bir kavanozumuz var ben ortaya attığını oraya topluyorum ama ekmekdi suydu artık esimde harcamaya başladı...iki aylik bir bebeğimiz var bende ücretsiz izne ayrilacagim bir kaç ay... ne kadar birikir bilmiyorum... ilk isim eşime bir takım elbise almak evlendiğimizden beri eskileri giyiyor... nasıl yapacağız ay sonunda mı?
allah bebişine uzun ömürler versin canım:nazar::nazar:
az çok demeden atabildiğimiz kadar atalım canım
tasarruf yollarını araştıralım, ihtiyaç dışında yiyecek ve giyecek almayalım mesela
indirimleri takip edelim, elimizde listeyle markete gidelim
market alışverişini hiç bilmem tek marketten yapayım çıkayım
A markette falanca şey ucuz onu ordan alırım, B markette falanca ucuz onu ordan alırım
yüküm çok olursa eve getirir bırakır, tekrar diğer marketleri gezerim
aylık alışverişi genelde 3 marketten yapar gelirim
biraz zaman, sabır ve emek gerektiriyor tabi
ama iyi tasarruf oluyor canım

herhalde ocak ayının sonunda bildirim yapılır
artık konu sahibi nasıl derse biz de ona uyarız:anneadayı:

allah bebişine uzun ömürler versin canım:nazar::nazar:
az çok demeden atabildiğimiz kadar atalım canım
tasarruf yollarını araştıralım, ihtiyaç dışında yiyecek ve giyecek almayalım mesela
indirimleri takip edelim, elimizde listeyle markete gidelim
market alışverişini hiç bilmem tek marketten yapayım çıkayım
A markette falanca şey ucuz onu ordan alırım, B markette falanca ucuz onu ordan alırım
yüküm çok olursa eve getirir bırakır, tekrar diğer marketleri gezerim
aylık alışverişi genelde 3 marketten yapar gelirim
biraz zaman, sabır ve emek gerektiriyor tabi
ama iyi tasarruf oluyor canım

herhalde ocak ayının sonunda bildirim yapılır
artık konu sahibi nasıl derse biz de ona uyarız:anneadayı:

Amin Allah razı olsun...

Biz ilçede oturuyoruz canım bir a 101 var ama küçük. Merkeze gidince toplu alıyoruz bir kaç market dolaşma fırsatım olmuyor malesef artık listeyi eşimin eline veriyorum o getiriyor zaten malum bebis var... :)

yeni gelenler olmuş ne güzel hoş gelmişler .bütün yorumları okudum bir iki tane yorum dikkatimi çekti .birinci tip iradesizim kumbara biriktirmiyorum yorumu onlar için önerim teneke kumbara hatta paylaşıyorum fotoğrafı :) ikinci yorum hatta benim önerim olsun belli miktar para ayrıan var aranızda maşallah ama yanında kumbara biriktirmenizi öneririm her gün illa ki bozuk paralar oluyor ben onları biriktire biriktire ayda 190 tl biriktirdiğimi bilirim . :) hadi şimdi bütün yıl iradeli bir yıl geçirelim ve borçları bitirip kenara yatırım koymaya başlayalım :) bu yıl inş. her şey gönlünüzce olur

Eklentiler

• kumbara.jpg
    kumbara.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 116
krisoprazkesinlikle38620359 .!.:
yeni gelenler olmuş ne güzel hoş gelmişler .bütün yorumları okudum bir iki tane yorum dikkatimi çekti .birinci tip iradesizim kumbara biriktirmiyorum yorumu onlar için önerim teneke kumbara hatta paylaşıyorum fotoğrafı :) ikinci yorum hatta benim önerim olsun belli miktar zce olur

Evet evet insan kesinlikle bu teneke kumbaralardan edinmeli zorda kalinca acamamali:) bugun cuzdanimda kalan bozukluklar 6.5 tl onlari atiyorum kumbaraya

Market için kaç para ayıristedikleri ayda arkadaşlar? Benim maasimin büyük kısmı kendi kredi kartıma gidiyor,onda da kıyafet kozmetik gibi harcamalar var. Tutumlu insanlara hayranım,ben de olabilirmiyim acaba :KK51:

Ben para ayirma seklinde yapmiyorum mesela, ihtiyac oldukce ya da canim istedikce aliyorum, gereksiz harcamalardan kisarsam ancak para biriktirebiliyorum ben zaten yani benim sorunum market alisverisi degil de daha cok haybeye giden paralardan.. o yuzden kenara bir miktar para koyup sonra onu unutma seklinde birikim yapmayi dusunuyorum acikcasi. Benim maasimin cogu da esimin bedelli askerligine gidecek cani sagolsun napalim:)

kızlar herkese iyi yıllar. 2015 bize sağlık aşk ve huzurun yanında dolu dolu kumbaralar da getirir inşallah :-P

ben maaşımı henüz almadım ayın 5- 6 sına kdar alırım. ben apartman aidatı ve doğal gazı apartman görevlisine elden veriyorum. diğer tüm faturalarım (elektrk su internet telefon kira) otomatik olarak yatıyor. ben maaşımda 150tl doğal gaz ve aidat için 200 tl de muftak için çekiyorum :) 50 tl de genel ihtiyaç olursa diye :) o şekilde idare ediyorm

Back
Yukarı