• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar bugun ben de bel agrisi basladi, daha dogrusu sirtima dogru. Baska bir agrim sancim yok. Sizde de var mı? Etkrn dogumdan falan korkar oldum bu aralar :KK61:

Kizlar bugun ben de bel agrisi basladi, daha dogrusu sirtima dogru. Baska bir agrim sancim yok. Sizde de var mı? Etkrn dogumdan falan korkar oldum bu aralar :KK61:
Canım iki gündür bende de başladı bel ve sırt ağrısı bende korkuyorum bazı şeylere moralimi Bozuyorum bu aralar çok takiyorum acaba ondan mi diye düşünüyordum bende

slm cnm yalniz degilsin:KK66:) dogum zamnlarimiz da ayniymis buarada.bence biz sansliyiz .benim istahszlik ve tiksinti duydgm seyleri yiyememe harici bi sikintim yok.ne odem,ne catlama,be aman aman bi gobek.hala eski kiyafetlerimi giyiyom.heveslenip bi gebe tisortu aldim evde giyiyom.karnim doldurmiyo ki icini.2 kg aldm toplamda.ve bnde de agirlasma yok hemn kalkyrm yerimden .basta takiyodum kafaya yokkarnim buyumedi yok kilo almadm bebek gelismiyo mu vs vs...ama bebis 2 hafta onden gidiyo kilosu boyu iyi sukur.oyuzden takmym artk.herkesin bunyesi farkli demek.kuzenim odemden yere basamiyo benle ayni haftada.oyuzden coook sukurrr
Evet aynı haftalardayız . Benim de iş yerimden bir arkadaşım hamile tişörtü almış. Evde giyiyorum bende daha çıkmadı şu 2 gündür göbek gibi kendini belli ediyor . Eşim sürekli sorup duruyor normal mi bu durum diyor. Normal diyorum anlamıyor beni. Bende normal kıyafetlerimi giyiyorum sadece insanlar çatım ağrıyor yada ödemim var vs diye yazıyor bende hiçbiri olmayınca şaşırrıyorum kendime. Bulantım ve kusmam da hiç olmamıştı. Hamileymişim gibi gelmiuor insanlara . Hele 28. haftayım 7.aya girdim deyince bön bön suratıma bakıyorlar. Eşim de göbeğin çıksa valla iş yaptırmıcam yat uzan dinlen dicem sana diyorum ama maşallah benden aşağı kalır yanın yok o yüzden iş yaparken karışmıyorum diyor. Yalandan ahlayıp uflasam inanmayacak ..

kizlar hamileyken bu kadar sıkıntı cekiyoruz bide dogunca7 gun 24 saat ilgileniyoruz sanirim anne olunca anne kiymeti biraz daha iyi anlasiliyor....

bazen söyleniyorumda ne kadar zormuş oram ağrıyo buram sızlanıyor diye. sonra kızıyorum kendime. ne tatlı zorluklar bunlar. Rabbim yavrularımzı sağ sağlim versin de hepsi geçer gider inşallah.

Kızlar şunu soracağım ;

Akıntım çok olduğu için artık külot değiştirmekten inanılmaz sıkıldım. Sabah banyo yaptım temiz temiz giyindim çıktım saat şuan 14:00 ve benim iç çamaşırım ıslak resmen. Geçen gün konuşuldu bir kaç arkadaş ped önerdi . Ben bugün ped bakayım diyorum ne alayım şimdi fikri olan var mı ? Bilemedim. Bu arada benim karnım çıkmadığı için hamile külodu almamıştım ona da bakayım diyorum , siz kullanıyor musunuz ?
Cnm kesin çözüm sunayım dr bana tavsiye ettiği bir yöntem bu bendede çok oldu test yaptı temiz çıktı oda bu yöntemi uygulatti kurtuldum akintidan.. 1 lt suya 1 tatlı kaşığı ingiliz karbonati eritiyorsun haftada 2 kere vajinanin icine kadar bu suyla yikiyorsun dustan sonra.. Bende baya ise yaradı..

Benim bildiğin ıslanıyor kocaman daire şeklinde ıslak giyilmediği için de değiştirmek durumunda kalıyorum. Yatarken bile akıntımın geldiğini hissediyorum. Yeni yeni bu kadar yoğunlaşmaya başladı. Doktoruma soracağım bir de tabi bu kadar akıntıya idrar tahlili de istyeceğim. Suyum gelse anlamam o derece. Abartı mı geliuor bilmiyorum ama gerçekten ıslak oluyor.
Ped yerine gazlı bezin arasına pamuk koyup kendin günlük ped yap cnm dr kesinlikle önermiyor ped bakteri oluşumunu destekliyor çünkü oda hastalıklara davetiye çıkarıyor demişti.. Sen dediğim yöntemi uygula akıntıya kesin çözüm.. Yani sıra ped olayını da gazli bez arası pamukla kendin hazırla..

Ya çok sinir bozucu kimse hamile olduğumu anlamıyorum kuaföre gittim beni garip garip süzüp inceltici yağlardan bahsetmeye başaldı bildiğin şişko görünüyorum sanırım :KK43:(( tamam kiloluyum ama ama karnım çıktı bayaa bu kadınların kadınlara yaptığını başka kimse yapmıyor erkekler daha kibar ve dakkasında anlıyorlar hamile olduğumu off canım sıkıldı
Boşver cnm ya takma kafanı kadın kadını cekemiyor ne yazik ki..

Teşekkür ederim. Bugün hem kendi doktoruma hemde genel cerraha gittim. Genel cerrah kartos adında bir fitil ve dupholac sürüp verdi. Hamilelik için çok normal olduğunu söyledi. Birkaç güne sıkıntın geçer dedi,bekleyeceğim bakalım. Sıcak su banyosunuda yapma mi önerdi,henüz haftan erken doğumla ilgili bir sıkıntı olmaz dedi. Bunu söylerken kadın doğum uzmanimla görüştü. Kadın doğum uzmanımda 28. Hafta bitmek üzereyken herry güzel gidiyor 1050 gr civarı bebisimiz dedi. Tam yuzunu inceliyordu doktor hanim bir yumruk artı bizim oğlan baya bi güldük doktorlar. Korkarak ve zor yürüyerek gittiğim hastaneden rahatlamış olarak çıktım. Hala canım çok aciyor basurdan dolayı fitil ve şurubu kullanmaya başladım, ınşallah cabuk gecer

Maşallah bebeğine :nazar::nazar::nazar:
Benimde dün hemoroidin kötüleşti sana yazdığı aklıma geldi ama dr. a gitmeyi düşünmüyorum şimdilik. Muayene şekli çok can sıkıcı ne yazık ki. Şimdi nasılsın kullandığın ilaçlar işe yaradı mı? Yaradıysa sağlık ocağına yazdırmayı deneyeyim bende ilaç.

Ilk gebeliginde de mi 2 saat sonra ölcuyordun.dr demiyormu su kadar saat sonra bak diye.
bana birsey denmedi.ilk kandan ölçüm yapiyorum.
yüzük parmagimdan aliyorum kani.
hangi parmaktan alinmasi daha iyiymis.
iki gebeligimde de diyetisyene yönlendirdiler beni.ilk gebeliginde gittinmi diyetisyene?
birde mevcut diyet derken ne diyeti yapiyorsun ki.
ben bu aksam sekerimi ölctum 225 cikti.

Yok canım ben hatırlayamadım ne kadar sürelerde ölçtüğümü, kan ölçüm kartının arkasındaki açıklamada 2.saat tokluk bakılır yazdığı için öyle baktım.
İlk kandan ölçüm yapılmaması gerekiyormuş interetten araştırdım birde 112 de çalışan bir arkadaşıma sordum oda ikinci kana baktıklarını söyledi. Ben parmaklara çok dikkat etmiyorum çok sık ölçüyorum şimdi aynı parmaktan yapsam dayanmaz herhalde.
İlk gebeliğimde diyetisyene gittim. O bana 1750 kalorilik bir diyet vermişti, sonra şeker değerlerime bakıp 1900 kalorilik bir diyet verdi. Bunda endokronoloji uzmanı 1900 kalorilik diyetine devam etti. Tekrar yönlendirmedi yani diyetisyene, ancak şekerim sınırın 5-10 puan üstünde çıkıyor. Şu an hastayım onla bağlantısı var mı bilmiyorum.

Merhaba kızlar;
Benden can sıkıcı haberler devam ediyor ne yazı ki . Zatürre olmuştum geçen hafta antibiyotik (agumentin bid 1000) ve sekrol şurup kullandım. Pazar gecesi kaşınmaya başladım. Antibiyotik sanırım alerji yaptı. Dün göğüs hastalıklarına gidip olanları anlattım. Ne yazık ki zatürrem de iyileşme yok, seni ilaçsız bırakmamalıyız bebek için çok riskli dedi. Antibiyotiği değiştirdi. KLACİD 500 tablet, AERIUS Tablet yazdı. Cildiyeye yönlendirdi oda ilaveten KALMOSAN ve ADVANTAN isimli iki krem yazdı. Bu ilaçları kullanan var mı aranızda. Dr.um kullanman gerekiyor diyor. Alerjim düne göre daha iyi ama hala kaşıntım devam ediyor :110::110::110:
Bu arada cildiye dr. u yediklerimden ya da hamilelikte kaşınmaya sebep olan bazı hastalıkların olduğundan bahsetti. Bunlarda biri de hamilelik kolestazı (ben ilk kez duydum), çok sık karşılaşılan bir durummuş duyan yaşayan var mı? Yarın sağlık ocağında kan vericem karaciğer enzimlerine baktıracağım.
Bu arada hasta olanlarınıza acil şifalar diliyorum.

catdog catdog canım kurdela şeklinde lohusa tacı bende istiyorum bulursan haber verirmisin
Tabi veririm canım; Bayrampaşa forumda ki aksesuarcıda ( tam adını hatırlayamıyorum, köşede bi dükkan ) vardı ama kırmızı ve gri sana uyarsa, bi de pembenin puantiyelisi vardı 17 tl ama ben tek pembe arıyorum pazara da baktım orada da tek pembe bulamadım bi daha kız çocuğu reyonlarına bakıcam kıyafetçilerin; bulursam yazarım canım

Maşallah bebeğine :nazar::nazar::nazar:
Benimde dün hemoroidin kötüleşti sana yazdığı aklıma geldi ama dr. a gitmeyi düşünmüyorum şimdilik. Muayene şekli çok can sıkıcı ne yazık ki. Şimdi nasılsın kullandığın ilaçlar işe yaradı mı? Yaradıysa sağlık ocağına yazdırmayı deneyeyim bende ilaç.
Benimde başıma geldi. Genel cerrah fito ve medicasol vermişti. Birde günde 2 kere yarım saatlik sıcak su banyosu. 7-8 günde acım falan kalmadı. İlaçları araştırmıştım hamilelikte hatta emzirirken bile kullanılabilir ilaçlardı. Geçmiş olsun hamilelikte çekilmesi çok zor bir durum.

7 den.sonrasi sartmi ? Kusura bakma cok sordum birde kontrol hakkini baskasinda.kullanabildigini bilmiyordum
Aksam nöbetçi doktor a gittiğim için kontrol hakkımı başka doktor da kullanabildim. Zaten gündüz orada olmayan doktorlardi. Sen yine de bir konuş istersen gitmeden

Back
X