mrb arkadaslar aranıza yenı katıldım :) bnde ıkızlerıme hamıleyım 25 haftalık bana bırı yardımcı olabılır mı. acıl? her yemekten snra gehirti tutuyor benı bende sureklı en ufak bsey yesem rahatsz oluyrum ve istifar etmeden rahatlayamıyorum yedıkten snra bel agrısı da yapıyr sıskınlık falan benm gıbı olan var mı buna sebep olan sey nedır sizce sureklı istifar ettıqımden bebeklerıme faydalı olamaycagımı dusnyrum ya
gercektn cok rahatsz edıcı bırı durum
Merhaba.Ben de yeni gördüm bu siteyi.
Ben de önümüzdeki hafta 20.haftaya gireceğim,yani 5 aylık oluyoruz.(Allah sağlıkla kucağıma almamı nasip etsin kızım ve oğlumu,amin.)
Benim miğde bulantısı ve kusma 3,5 aya kadar zorlayıcı olmuştu.Üstelik reflüm,kabızlığım ve şişkinliğim de var.
Bunlar için miğde bulantısı kusma önleyici sabah aç karnına alıyorum.Dr.Zofer verdi ama bulamadığımdan Onzyd-4 mg.dilüstünde eriyen tablet alıyorum.Ondan önce yine aç karnına Pulcet-40 mg.miğde inhibitörü yani asit düzenleyici alıyorum sabah kahvaltıdan bir saat önce.Bunlar çok rahatlatıyor.Kesinlikle kusmanı durdurur bu ilaçlar.
Bunlar dışında kabızlık için Laxa Fiber Prebiyotik Lif Gıda takviyesi verdi ,toz şeklinde yoğurda karıştırıp yiyorum yemeklerle birlikte.Ayrıca Vinalacimmunitum Probiyotik,multivitamin ve mineral kompleksi yutuyorum.
Ben çalışamıyorum,hep raporluyum,evdeyim.
Sabah kahvaltıda kuru kayısı kompostosu içiyorum yine kabızlığa iyi geliyor.
Benim oğlum yukarıda göbek hizasında,kızım aşağıda çaprazında hemen,yakınlar.
Benim normal kilom 50 ,boyum 1.60.
İki
tüp bebek denemesi üstüste olduğundan 60/62 kilolara kadar çıkmıştım.Ancak hamilelikte hiç almadım,hatta 59 kiloya düştüm.Sadece hızla karnım büyüyor,o da öne doğru,yanlara doğru değil.Doktorum bebeklerimi beslediğimi,fazla kilonun zaten iyi olmadığını,ikiz gebeliğin zorlayıcı olduğunu ve son aylarda karnımın çok şişeceğini ,endişelenmememi söyledi.
Ben tatlı asla ağzıma koymuyorum,pastane işleri,unlu mamüllere yaklaşmıyorum bile.Sadece bol sebze,bol meyve,et,yumurta,yoğurt,ayran,hertürlü ev yemeği yiyerek besleniyorum.Ekmek sadece 1/2 dilim sabah yiyorum.
Benim sezeryan olacak dr.öyle söyledi.