O gün senin açından heyecanlı ve yorucu geçiyor, benim için öyle oldu en azından akşam 7 gibi geleceklerdi ben kuaföre 6 gibi gittim mutfakta anneme yardım etmekten, düşünün yani :)
Gergin bir sessizlik olmaz ama çekirdek ailelerinizin birbirini iyi tanıması için isterseniz söz-nişandan önce bir akşam sizde veya onlarda çay içerseniz hem tanışma hem kaynaşma hem de plan program yapma açısından kolaylık oluyor. Ben akrabalarımı pek sevmediğim ve gereksiz bulduğumdan tanışma faslını çekirdek ailelerimizle yapmak istedim. İlk bize geldiler çaya, ertesi hafta biz onlara gittik, ondan iki hafta sonra da isteme-söz yaptık. Aileler birbirlerini tanımış, gerginlik atılmıştı. Gereksiz akrabalar da yerli yersiz sululuk yapıp tadımızı kaçıramadılar
Ama aklında ya sessizlik olursa sorusu varsa olmasın, o kadar insan illa ki konuşacak bir konu bulur, tek tavsiyem TV kumandasını saklayın başka bir yere, açmak isteyen bir gereksiz illa ki çıkıyor
3 saat falan sürdü söz, ben hiçbir şey ikram etmedim, nişanda yaparım dedim, sonra ondan da vazgeçtim nişanda da yapmayacağım, sevgilim de "o kadar emek verip yapacaksın veletlerin elinde yerlerde görürsen çok üzülürsün, değmez emeğine" dedi, ben de düşünüyordum zaten caymayı, he valla dedim kurtardım kendimi o yükten
Ne giydim sorusuna gelince aslında açık renkli bir elbise arıyordum ama bulamadım bir türlü, sonra sevgilim Mango'da bir elbise gördü, bu tam sana göre dedi ve sahiden de çok güzeldi. Siyah, diz üstü, beli tam oturuyor, hafiften açılarak geliyordu eteği. Çok beğendim, onu aldım. Siyah niye aldın diye çemkirdi aile fertleri ama bulamadım yani ne yapayım
Sözle düğünün arasını çok yapmayacaksanız ve nişanlık tarzı kabarık bir şey almayacaksanız bence fotoğraf çekimi yapmayın, az para istemiyorlar en az 1000 tl baktıklarım, iyi fotoğraf çeken bir arkadaşınızdan rica edin nişandan önce birkaç pozunuzu çeksin, hatıra kalsın hiç gerek yok o kadar masrafa bence nişan-düğün arasında birkaç yıl yoksa :)
Eve her türlü sığarsınız, fazladan birkaç sandalye-tabure ayarlayın, onun ailesi, sizin aile büyükleriniz ve yaşlılar otursun da diğerleri elbet bir yer bulur kendine. Yakın komşu-akraba varsa karşı veya alt-üst daireyi açma durumunuz da olursa onların kapısını da açık tutun gelen giden dağılır. Oraya oturmaya gelmiyorlar sonuçta
-ben fazla kalabalık olduk dediğimde beni telkin için kullandıkları cümleydi bu sonuncusu-
Mutluluklar, umarım gönlünüze göre olur her şey