2014 Kpss önlisans'a girecek arkadaşların paylaşım alanı

dilgee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
299
99
118
Ankara
2014 (önlisans) kpss ye girmek isteyen arkadaşlar, ben burdan günlük çalışma proğramımı sizlerle paylaşacağım, fikir vermek , herhangi bir konu hakkında yardım almak , bizlerle görüş ve düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar buyrun....

ben öncelikle sayısal dan başlamak istiyorum, sözel konular daha çabuk unutulacağından sayısaldan sözele doğru gitmek istiyorum..

16 temmuzda startı verdim kendime ilk konumuz
1. Temel Kavramlar

a) sayı kümeleri,tek ve çift sayılar,pozitif ve negatif tam sayılar

çalışan herkese kolay gelsin Allah herdaim Yar ve yardımcımız olsun...

2014 (önlisans) kpss ye girmek isteyen arkadaşlar, ben burdan günlük çalışma proğramımı sizlerle paylaşacağım, fikir vermek , herhangi bir konu hakkında yardım almak , bizlerle görüş ve düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar buyrun....

ben öncelikle sayısal dan başlamak istiyorum, sözel konular daha çabuk unutulacağından sayısaldan sözele doğru gitmek istiyorum..

16 temmuzda startı verdim kendime ilk konumuz
1. Temel Kavramlar

a) sayı kümeleri,tek ve çift sayılar,pozitif ve negatif tam sayılar

çalışan herkese kolay gelsin Allah herdaim Yar ve yardımcımız olsun...

bende bugün calışmaya basladım canım bende 2014 önlisansa giricem şimdiden az az baslayim dedim bugün biraz mat de temel kavramlara baktim 2 test cözdüm elimde ygs mat test kitsbı vardı onu çözüp bitirim diyorum öyle cok yüklenmicem ilerde cabuk bıkmamak için

nasıl calısıonuz ya :26:
ben ramazandan sonra baslıcam hem oruç hem iş hem ders yapamam :50:

mrblar
bende bugun matamatıge baslıyorum ıns
onlısans mezunuyum 3 yıl oldu mezun olalı ıns basarırız:nazar:

kızlar merhaba,
1 haftadır yazamadım , malum ramazan ayındayız gelenler oldu biz gittik vs. peki bu 7 günde ne yaptım hemen açıklayayım temel sayılara baktım test çözdüm , bu arada müfredatta değişiklikler olmuş tam olarak açıklama yapılmamış ama tarihte kurtuluş savaşı dönemi kaldırılmış oley oley oley....
kitap araştırdım 2014 daha çıkmamış, elimdekilerin konularına göz attım, derken matematikte pozitif ve negatif sayıları inceledim test çözdüm. ilgilenen arkadaşlar 1.Ünite 2.konu: negatif ve pozitif sayılar herkese kolay gelsin

bende aöf okuyorum seneye önlisans olarak giricem KPSS e ama henüz başlamadım. hangi kitapları almalıyım bi fikrim yok test kitaplarımı konu anlatımdan farklı olarak alıcam. konu dağılımları 2012 deki gibi dimi :)

bende aöf okuyorum seneye önlisans olarak giricem KPSS e ama henüz başlamadım. hangi kitapları almalıyım bi fikrim yok test kitaplarımı konu anlatımdan farklı olarak alıcam. konu dağılımları 2012 deki gibi dimi :)

konular tam olarak belli değil zannediyorum bi açıklama yapacaklar bu konuyla ilgili, bende şuan 2012 konu dağılımına göre plan yapıyorum.
Türkçe konu dağılımı (30 soru)
Sözcükte anlam
- Cümlede anlam
- Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri
- Ses Bilgisi
- Yazım Kuralları
- Noktalama İşaretleri
- Dil Bilgisi
- Anlatım Bozukluğu

Matematik konu dağılımı(30 soru)

Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği
- Temel Kavramlar
- Sayı Sistemleri
- Doğal Sayılarda Bölme
- Bölünebilme
- Asal Çarpanlara Ayırma
- OBEB – OKEK
- Rasyonel Sayılar
- Basit Eşitsizlik ve Sıralama
- Mutlak Değer
- Üslü Sayılar
- Köklü Sayılar
- Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme
- Oran – Orantı
- Denklem Çözme
- Problemler (Sayı, işçi havuz, hareket, yüzde, karışım, grafik vb.)
- Kümeler
- İşlem
- Modüler Aritmetik
- Permütasyon – Kombinasyon
- Olasılık
- Üçgende Açı , Alan vb.
- Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler

konular tam olarak belli değil zannediyorum bi açıklama yapacaklar bu konuyla ilgili, bende şuan 2012 konu dağılımına göre plan yapıyorum.
Türkçe konu dağılımı (30 soru)
Sözcükte anlam
- Cümlede anlam
- Paragraf (Ana Düşünce , Yardımcı Düşünce) , Paragrafta Yapı , Paragrafta Anlatım Biçimleri
- Ses Bilgisi
- Yazım Kuralları
- Noktalama İşaretleri
- Dil Bilgisi
- Anlatım Bozukluğu

Matematik konu dağılımı(30 soru)

Temel Bilgiler ve İşlem Yeteneği
- Temel Kavramlar
- Sayı Sistemleri
- Doğal Sayılarda Bölme
- Bölünebilme
- Asal Çarpanlara Ayırma
- OBEB – OKEK
- Rasyonel Sayılar
- Basit Eşitsizlik ve Sıralama
- Mutlak Değer
- Üslü Sayılar
- Köklü Sayılar
- Çarpanlara Ayırma ve Sadeleştirme
- Oran – Orantı
- Denklem Çözme
- Problemler (Sayı, işçi havuz, hareket, yüzde, karışım, grafik vb.)
- Kümeler
- İşlem
- Modüler Aritmetik
- Permütasyon – Kombinasyon
- Olasılık
- Üçgende Açı , Alan vb.
- Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler

Ama temel bilgiler bunlar değiştirirlerse nasıl olacakk :/ inş değişmez

Ama temel bilgiler bunlar değiştirirlerse nasıl olacakk :/ inş değişmez

arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum geçen sınavada önlisans olarak girdim ben yalnız 3001 den atama için uğraşıroum bölümümden atamam çok kısıtlı çünkü.. benimde düüğünüm olacak eylülde maddi sıkıntılardan dolayıda sanırım dersaneye gidemicem ama kendi başımada yapamıcam diye çok korkuyorum nişanlım istediğin kitapları alırım evde rahat rahat çalışırsın diyor benim geçen sene puanım 78 di hiç çalışmadım çalışamadım daha doğrusu çünkü bir avmde çalışıyordum o dönem.. şimdi artık adamakıllı oturup evimde çalışayım diyorum ama yapabilirmiyim bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz nasıl bir yol çizmeliyim ne yapmalıyım mat ve türkçem iyidir ama tarih coğrafyam yani genel kültürüm berbat sıfır.. nasıl çalışmam gerekiyor

Arkadaşlar bende 2014 kpss ye önlisanstan giricem.İnşallah hepimiz için hayırlı olan olur.Kitap konusunda fikri olan varsa paylaşabilirmi?Tabi kitap ismi paylaşmak sakıncalı değilse..

arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum geçen sınavada önlisans olarak girdim ben yalnız 3001 den atama için uğraşıroum bölümümden atamam çok kısıtlı çünkü.. benimde düüğünüm olacak eylülde maddi sıkıntılardan dolayıda sanırım dersaneye gidemicem ama kendi başımada yapamıcam diye çok korkuyorum nişanlım istediğin kitapları alırım evde rahat rahat çalışırsın diyor benim geçen sene puanım 78 di hiç çalışmadım çalışamadım daha doğrusu çünkü bir avmde çalışıyordum o dönem.. şimdi artık adamakıllı oturup evimde çalışayım diyorum ama yapabilirmiyim bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz nasıl bir yol çizmeliyim ne yapmalıyım mat ve türkçem iyidir ama tarih coğrafyam yani genel kültürüm berbat sıfır.. nasıl çalışmam gerekiyor

çalıştıktan sonra başaramamamız için hiç bir neden yok canım :) planlı ve düzenli çalıştığımız takdirde güzel bir puan alacağız inşAllah..
Tüm gün evdeysen önce kendine bir çalışma planı yap. Ben şu gün şu dersin konusunu şu gün şunu yapacağım de. Konu anlatımlı kitaplarından iyice kavra sonra testlere yönelip eksikliklerini gider.
Allah emeklerimizin karşılığını verecektir biz yeterince donanalım bilgiye.. Önce tedbir sonra tevekkül :)

canım inan bi fikrim yok vatandaşlık 3 soru artmış diye biliyorum geçen seneki sınavda, doğruluğunu tam olarak yeni müfredatta göreceğiz hayırlısı bakalım

yani yeni konular falan dahil edilmez bize verilenlerden çıkar anlamında söyledim mesela şuan biri çalışmaya başlasa 2012 konularına, yeni içerikler gelirse kötü olur. zannetmiyorum ama bakalım

Arkadaşlar bende 2014 kpss ye önlisanstan giricem.İnşallah hepimiz için hayırlı olan olur.Kitap konusunda fikri olan varsa paylaşabilirmi?Tabi kitap ismi paylaşmak sakıncalı değilse..

yargıyla başlayıp ihtiyaçla devam edebilirsin, sıfırdan hazırlananlar için yargıyı tavsiye edebilirim gayet yalın, ihtiyaçda çok iyi , öncelikli olarak bunlardan başlayabilirsin

yani yeni konular falan dahil edilmez bize verilenlerden çıkar anlamında söyledim mesela şuan biri çalışmaya başlasa 2012 konularına, yeni içerikler gelirse kötü olur. zannetmiyorum ama bakalım

türkçe matematik için evet bende zannetmiyorum ama tarih ve vatandaşlık için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, şöyleki; önceki senede tarihte kurtuluş savaşı dönemi sorularından 3 tanesi vatandaşlığa eklenmiş sayı olarak, vatandaşlıkta da dış politikalar konusu biraz daha genişletilmiş, yani tarih 30 dan 27 ye düşerken o 3 soru güncel bilgilere aktarıldı 3 se 6 oldu) ama bu 2013 (LİSANS) kppss için geçerli şuan 2014 önlisans için bişey söylemek zor yani net değil

umarım anlatabilmişimdir, sanki yazamadım gibi geldide:31:

türkçe matematik için evet bende zannetmiyorum ama tarih ve vatandaşlık için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, şöyleki; önceki senede tarihte kurtuluş savaşı dönemi sorularından 3 tanesi vatandaşlığa eklenmiş sayı olarak, vatandaşlıkta da dış politikalar konusu biraz daha genişletilmiş, yani tarih 30 dan 27 ye düşerken o 3 soru güncel bilgilere aktarıldı 3 se 6 oldu) ama bu 2013 (LİSANS) kppss için geçerli şuan 2014 önlisans için bişey söylemek zor yani net değil

umarım anlatabilmişimdir, sanki yazamadım gibi geldide:31:

yok yok anladım :31: siz önlisans mezunumuydunuz

yok yok anladım :31: siz önlisans mezunumuydunuz

aslına bakarsan evet, yani şöyle özetliyim a.ö den 4 e tamamlamaya çalıştım 4.sınıftayım ama devam etmedim. böylesi daha mantıklı (bana göre tabi) genel kültür ve g.yeteneği halletmeden alan derslerini veremem , bilgilerim taze değil 2004 te önlisansı tamamlamıştım. o diplomayla gircem inş. şartları zorlamaya gerek yok dimi:114:

aslına bakarsan evet, yani şöyle özetliyim a.ö den 4 e tamamlamaya çalıştım 4.sınıftayım ama devam etmedim. böylesi daha mantıklı (bana göre tabi) genel kültür ve g.yeteneği halletmeden alan derslerini veremem , bilgilerim taze değil 2004 te önlisansı tamamlamıştım. o diplomayla gircem inş. şartları zorlamaya gerek yok dimi:114:

heheh yani :) bi mesaj atıyorum şimdi size

Back