2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Canim benim mrb
Bugun yogundum gidecem diye hazirlik yaptim evi toplama dip kose kaldirdim falan ama esim diyo ay sonuna git bakalim.
Ders de calistim ama birakmadim cok sukur mat ve turkceden hiz yapma cabasindayim aradada diger dersleri gotureyim diyorum cagdasada bi ara bskacam cnm son ay 3 4 defa okuyum diyorum. Bi ara gunluk soru bildirimi yapiyoduk topik cok canliydi keske gene oyle yapabilsek hem gunluk olunca illaki zorluyo insan kendini
Neyse tatlim ben cikiyim opuyorum seni ve ufakligi

Gunaydin kizlar hayirli cumalar rabbim zihin acikligi versin
Kalktim 60 turkce cozdum esim kalkana kadar birazda mat cozucem problem tekrari yapiyorum kolay gelsin bakalim optummmm

pegem 5000 soru bankası bebeğimmm çok güzel soruları varrr tavsiye ederim sen tekrarı nasıl yapıyorsun kuzum:44:nasıl yapım tekrarı onu düşünüyorum 1 mayısta başlayacam da
Soru bankasi kitapcimda yoktu gelir insallah son tekrarlarda cok iyi olacak insallah. Kuzum ben once hizli hizli konuyu okuyup arkasindan test cozuyorum. Her gunde en az 50 turkce soru cozup mattede sadece soru cozerek ilerliyorum. Ama artik her gece tarihin ozet kitabindan bi konu okuyup yatacam sabah kalkincada cog ve anayasayi boyle yapim diyorum ayy heyecan basti gene neyse daha koskoca iki ay var diyelim:)))

Son düzenleme:

Elifmmm ne güzel dualar edysun kuzum inş fistgmm güzel dileklerin icn Aminnn diyorm.
Cagdasi hallettm sayilir cnm ilk basladgmda biraz karisik geldi ama soru çözdükten sonra yerleşiyor.iyi calismalar kuzum..

Günaydın kizlar. Hayirli cumalar. Basim catliyor cok fenayim. Size kolau gelsin ben pek ders calisamiyorum.sinirlerim iyice bozuldu. Allah yardimcim olsun.

sağolasın Allah razı olssun

canım sözel sayısal mantik konuları eklendi 2012 de 30 türkçe vardı şimdi 27 türkçe 3 sözel mantık oldu tarih 2012 de 30 tane idi şimdi 27 oldu kalan 3 soruyu anayasa eklediler 15 soruya çıkarttılarrr syısal mantıkdediğim de matematik konularının içine koydular anlayacağın zorlaştıralım diye ellerinden geleni yapıyorlarrrr:18:

Bebegm bitrdn mi cagdasi?? Tekrar planin ne alemde kuzucum??
bebeğimmmmm çok özledim siziii haaaaaaaaaa:) dün giiremedim ev temizliğine giriştim akşama anca bitti eşim de evdeydi ondan giremedimmmm
neyse öyle işte çağdaş biitti benide bitirdi bu ne yaaaaaaaaa
tekarara geçtim ama nasıl yapayım diye
düşünüyorummmm
1 hazirana kadarrrr 1 aylık tekrar yapayım diyorum ama
nasıl yapimm kuzumm bilmiyorummm bana bir taktik ver zuzummmmmm

Kusummmmm biz de seni ozluyorz eskiden daha çok paylasim yapiyordk snv yaklasti diye herhalde herkes daha az giriyor topige..
Bebegmmm tekrar konusunda da her yigidn bir yoğurt yigisi vardır yani bi ders calisma taktiği..sana bu konuda fikir verebilmem için bazi sorular sormam gerek:
Mesela, 1 ayda birkez mi tekrar yapcaksn ona gore dersleri günlere ayırmak lazm yoksa iki kez mi tekrar yapmak istiyosn ayriyeten bir derse yognlasp atiyorm 5 günde onu bitiriym sonra diğerine gecym onuda 4-5 günde bitiririm gibisinden mi dusunuyosn yoksa hergun iki ders tekrarimi yapaym diyorsun, tekrar ederken hangi kaynakları kullancaksn( konu tekrari ve soru bankasi olarak) yada videodan mi tekrar yapcaksn özet kaynaklardan mi faydalanacaksn..ben simdi sana bi program veririm ama bu kendi şartlarıma gore hazrladgm bi program olr eğer yukarıdaki sorulari cevaplarsan yardmci olabilirm ve sana fayda sagliycak bi program yaparz kuzucum..

herkese kolay gelsin.......
bu saat oldu daha hiç fırsat bulup başlayamadım...
şimdi kendimi odaklamak için bir kahve yapacağım...
ardından da başlayacağım...

günde kaç saat çalışabiliyorsunuz dostlar......

canım çok sağol bilgilendirdin beni...
birde kpss kalkacak deniyor
zorlaştırıyorlar evet ama yine de kalkmasa iyiydi...
umarım lafta kalır....

canm ben dersanem olunca 2 de çıkıyorsam 2.30 da kütüphane de oluyorum mesela
6.30 kadr çalışıyorm molalarla
ama eve gelnce pert oluyorum sabahn köründe uyan yol çek vs.
dersane olmadığı gün adam gibi çalştığım pek olmadı ama
sabah uyan akşam 8e kadr molalarla birlkte çalş derm cnm
sen yeni mi başladn şimdi çalşmaya?
dersaneye gidiyor musun?
bölümn nedir canm?

canımmm bene bir program istiyorum benmde 1 kez tekrr yapmam lazım ama dersanemde devam ediyor
dersanem haftada 3 gün zaten 1 buçukta bitiyor
video derste çok zamn alır diye tahmn ediyorum canım tekrarı ya yedi iklm ders kitabından ya da deftermden yapabilirim bu 2 seçenek var
videomda var ama anayasayı oradan takip ediyorum zaten
ama tekrardan soru çözümüne nasıl vakt kalıyor mesela 5 gün hiç soru çözmeyp 1 dersi mi bitirelim ya da konu tekrarı üzerine soru çözümümü. yani bnce konu bitip soru çöznce pekşmiş olur ama sadece konu btrme odaklı olunca konu çabuk biter ama havada kalır mı
bilemedm cnm sen daha sistemli ve tecrübelisin o yüzden sana sormak istedm bende

ve arkadaştan planını istemişsin ama ben sen sormadan yazdım vakit kaybetmeyelim girince bi çırpıda oku diye =(

Son düzenleme:
Kizlat hafta sonu geldi ve benim bugunde bildirecek soru Sayim yok malesf gelen giden eksik olmadi yemek,pasta, cay derken aksam oldu.bide bakacagim kisi ikiye cikti.kayinpederimde hastaneden cikti. Birsuru parada verdik hastanelere. Maddi manevi cokuntudeyim.
Kayinvalidem sinirlerimide gerdi iyice bas agrisindan geberdim uzun zamandir olmuyordu hergun agri kesici icer oldum. Kizlar ben calisamiyorum bu nedenlerden siz bari tembellik yapmayin. Görüşmek uzere insallah. Iyi geceler.

Gunaydnnn yavrukuslarm kahvaltmi yaptım ders calismaya oturmadan size bi gunaydn diyeym dedm hepinize iyi calismalar fistiklarmm...

bebegim 1 hazirana kadar tekrar yapim diyorumm günde iki ders çalışayım diyorum tarihten 2 kitap var biri uzman öğreten serisi birtanede yediiklim 3040 soruluk tarih soru bankası var onların hepsini çözmek istiyorumm anlayacağın elimdeki kitapları şu 1 ayda bitirip hazirandada denemeleri bitirip sınava girerken soru kitapları denemelerim kalmasın diyorummmm öyle işte kuzucumm
birde günlük bildirim yapalım bencede çünkü ben şahsen baya bir safsaklaım günde 150-200 soruya düştüm okadar yaniii

ayyyyyyyy kuzucummm allah yardımcın olsunnnn bebeğiimmm dualarım seninleeee

Cnm sen konuları bitrdn mi? Biraz telasli ve sitresli gbisn..
Ben dun tekrara başladım ve özet defterimden okuyup arkasından test cozuyorm ve 5 gün içersinde tarihe yognlasp onu bitrcem ve tarihin yaninda da hergun 1 tane mat 1 tanede türkçe testi(40 ar soruluk testler)cozcem sonra cog geccem 4 günde cog bitecek yine hergun cografyanin yaninda 1 er tane mat ve türkçe testleri cozcem ve cog bitince vat geccem o da ayni seklfe 4 günde bitcek( mat ve türkçeden tekrar yapmadgm icn sadece test cozyrm)bu seklde yaklask 15 günde tekrarimi bitrcem bi aksilik cikmazsa ardından deneme çözmeye yognlascam.bu benim uçuncu tekrarm olduğu icn biraz daha hizli ilerleyebiliyorm ama ilk tekrar da o kadar hizli ilerlenmiyor yine konu calisiyirmussn gbi zamn aliyor.
Eğer konuların bittiyse sen de defterinden yada özet kitaplardan okuyap arkasından test çöz,tekrarn arkasından soru cozmessen konu pekismez ve tekrar aşamasında da cozmlu soru bankasi kullanmani tavsiye ederm yanlis yaptgn sorulari kitapları acp araştırmak biraz zaman aliyor o yüzden direkt çözüme bakar zamandan kazanms olrsn ve istersen günde 2 derse yognlas(sabh bir ders aksam bir ders olmk uzere)istersen benm gbi bir derse yognlas sonra diğerine geç senin icn hangisi faydali oluyorsa onu kullan..

Gunaydnnn yavrukuslarm kahvaltmi yaptım ders calismaya oturmadan size bi gunaydn diyeym dedm hepinize iyi calismalar fistiklarmm...

bebekimmmmmmmm günaydınnnn bende dersaneye gidecem hazırlanmadan önce kpss boncuklarıma günaydın diyeyim diye girim bir baktım kuzucum mu gördüm bir günaydın diyeyim dedimmm
iyi çalışmalar kolay gelsinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…