2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90

1.

dara=m
3a=su

m+3a=x
m+2a=y

bu iki denklemden a=x-y

m=x-3a=x-3(x-y)=3y-2x

2.

3m (ilk kitap sayısı)===> 3m+m=4m(ikinci kitap sayısı)===>4m-8 (üçüncü kit sayısı)

4m-8=48
m=14

3m=3x14=42

hoşgeldin canım maşallah bir geldin soru sayınla hepimizi geçtin

artık seni buralarda görmek istiyorum

tg 4'e henüz girmedim kuzum çarşamba yada perşembe gireceğim denemelerim iyi gelmiyor benim

hoşgeldin canım maşallah bir geldin soru sayınla hepimizi geçtin

artık seni buralarda görmek istiyorum

tg 4'e henüz girmedim kuzum çarşamba yada perşembe gireceğim denemelerim iyi gelmiyor benim

Hoşbulduk ilkayımm 2 aylık boşluğumu doldurmaya çalışıyorum mecbur. Elimde yığınlarca kitap var. Hepsi de bomboştu, yavaş yavaş dolduruyorum inşallah
Benim de tg'lerim hiç iyi değil. Zaten 2 tanesine evde girmiştim dershaneye gidemediğim için. Hiç verim alamadım. Birinden de 72 almıştım ki atanmak için 90 alması gereken biri için çok berbat bir puan
Dünki sınav fena değildi ama, sen bir gir de birlikte kritiğini yapalım o zaman kuzum

kolay gelsin kuzum ben daha 70'leri göremedim inşallah bu denemede biraz yükselir de moral olur bana da :26:

tamam gireyim sonrasında seninle kritik yapalım

carpe cnm kitap seç ten almıştım beyaz kalemin testlerini ama ben şimdi sınav yayıncılıktan çözüyorum iyidi soruları beğendim
tarihten de cahide bolat beyaz kalem i çözüyorum o da zor hatta baya zorlandım data daha basit geldi beyaz kalemin o kitabına göre
vatandaşlık kitap şeklinde varmı bilmiyorum cnm uzman kariyerin coğrafyasını bende çok beğendim ama vatandaşlığını almadım güneşte demişti o kitabı alıcam sanırım

ay dişim hala geçmedi ama vatandaşlıktan 61 soru çözdüm
birde kalan haftalarımı hesapladım güzel bir plan çıkardım kendime
bakalım uyabilecekmiyim

Ooooff offff bu havalar beni mahvedecekkk(( disarda bir bahar havasi kendmi zor tutuyorm( bi soru cozyrm bi pencereden disari bakiyorm kedi gbi( simdi kuxucugumu da alp disarilara atmak vardi kendmi..neyse benm findkkurdu uyanmadan biraz daha soru cozym.buarada Pamukcum hosgeldn cnm...iyi calismalar arkdslar..

Pambığıııııııııım, hoşgeldin kuzum. Nerelerdesin çok özledik seni. İlkay'ın da dediği gibi maşallah bir geldin pir geldin
Kuzum biraz okudum yazdıklarını, Rabbim ne eylerse güzel eyler. Bazen kaderin önüne geçemiyoruz, yaralanabiliyoruz. En önemlisi en az zararla kurtulmak. En azından toparlamışsın kendini, tekrar görünce çok sevindim.

Hasretle kocaman kocaman öperim..

Oooh ne güzel Zeytincim, darısı başıma inşallah

Vatandaşlık kitabının fotosunu aşağıda ekliyorum canım. Vatandaşlıkla başı dertte olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Ben idari hukuka kadar bitirdim. İhtiyaç ve Pegem'in kitaplarından defalarca çalıştığım üniteleri sadece bu kitabın soru çözümlerinde anladım. Tabi yine almadan incelemekte fayda var :) Vaktim kalırsa kesinlikle tarihini de alcam, uzmanın coğrafya ve türkçesini de aldım.

Canım beniiiiiim, o günler de gelecek inşallah.
Ben de o kadar çok sokaklarda ordan oraya koşturuyorum ki, kırmızı ışıkta filan insanların pencerelerine bakıyorum öyle içlenerek :)

ah benim güneşimm.. Ben de çok özledim inan kuzum. O eski heyecanlarım, heveslerim aklıma geldikçe boşa geçirdiğim 2 aya çok acıyorum ama daha fazla zaman kaybetmemek için hızlıca başladım çalışmalara canım.
Çok güzel söylemişsin.. Rabbim neylerse güzel eyler. Bu yaşadığım olaylardaki hayrı henüz göremesem de vardır bir hayır deyip Rabbime sığınıyorum..
Ben de çok öperim kuzucanım. Ve bundan sonra Allah'tan bir mani gelmezse yakanızı bırakmiciim söyliim.
İyi çalışmalar tatlımmm

Canlarım hepinize maaşallah, Allah (cc) nazarlardan saklasın, mesajlarınızın da hepsini okudum, birazdan kendi soru sayımı da yazdıktan sonra listeyi oluşturacağım....

Günaydın güzeller.

İlk soru bildirimin rezil bir skorla yapıyorum, bu hafta sonunculuğa talibim.

171 mat.
67 Sözel Mantık
51 vatandaşlık
221 Tarih
60 coğrafya
Toplam 570

günaydın arkadaşlar

iyi başladığım haftayı tökezleyerek bitirdim :26:

361 Coğrafya
236 Tarih
240 Vatandaşlık
80 Türkçe
30 Matematik

toplam= 947 soru

Bende bildirim yapiyim

Tarih:588
Mat:40
Geo:36

Toplam:664

İnsallah bu hafta daha verimli gecer

Cografya 329
Türkce 58
Matematik 102
Tarih 110

Total=599

Simdi alıntılarıma bakayım <3

herkese öncellikle günaydınnnn kızlarrr ve iyi hafta olur işallah:)
bu haftaki soru sayılarım:)
matematik:455
tarih:360
:anayasa:30
türkçe:190
coğrafya:415
toplam:1450
herkese kolay gelsin

bu hafta zoraki ders çalıştım 3 gün hiç çalışamadım, Pammukcuğum dün denemeye girdim ben ihtiyacın, tartışabiliriz :) çok iyi geçmemesine rağmen, Güness cim aynen banada bulaştırdınız , bir buhran, bir yorgunluk, bir uyku hali, birde dizlerim çok ağrıyor kızlar ya ağrıdan ders çalışamadım dün. ( neyse maazeretlerimden sonra gel geneim soru sayılarıma :

mat : 60
vatandaşlık : 366
türkçe: 267
coğrafya: 71

17-23 ŞUBAT DERECELERİMİZ!!!

1. Pammukseker __________ 1853
2. gkgy __________ 1645 :46.
3. duobak __________ 1450

...................................................
4. ilkay10 __________ 947
5. elfmet __________ 764
6. _zeytin_ __________ 690
7. dumannnnn __________ 664
8. carpe__diem __________ 599
9. ebisssss __________ 570
10. gunesss __________ 170

Şampiyonlarımızı tebrik ediyorum, haftaya ben dahil herkesten 1000 ın üstünde sorular bekliyorum arkadaşlar, iyi çalışmalar Allah zihin açıklığı versin cümlemize,

güneşciğim bakıcam canım o kitaba da inş.bütçeyi ayarlarımda alırım

pamukşekerim tebrikler canımcım

kızlar bugün anladım ki benim gerçekten toparlanabilmem için işten ayrılmam lazım
hergün olay hergün birşey ya sıkıldım artık son 1 ay katlanamıyorum.
sigortam tam yatmamış bu yüzden işsizlik maaşı alamıcakmışım yandı o kadar emeğim Allah kahretsin

Kuzum sende cevap anahtarı var mı? Bize yarın akşam vereceklermiş. mat.de takıldığım bir soru var onu soracağım ama sınava girecekler varmış. İlerleyen günlerde tartışalım soruları inşallah

Canlarımmm çok teşekkür ederim.Pek mutlu oldum ismimi kupanın yanında görünce.
Geri dönüşüm muhteşem oldu dimi ama
Ben de sizleri tebrik ederim kuzular İnşallah çalışmalarımız da netlerimiz de artarak devam eder.

Listemizide güncellemiş bulunmaktayım, herkes ismini kontrol ederse sevinirim, yanlış yapmamaya çalışıyorum ama, 'hatasız kul olmaz' neticede, kimsenin hakkına girmeyeyim :)

hepinizi çok öpüyorum kpss yoldaşlarımmm

canım çok üzüldüm bu duruma, bu yedikleri hakları nasıl ödeyecekler, diğer tarafta çok merak ediyorum gerçekten.

Ayrıca tebrik edeyim canım seni, evet cevap anahtarını aldım, ilk defa zaten girdim ihtyc ın denemesine pek iyi geçtiği söylenemez ama pek matematik yapamayan ben 9 tane doğru yaptım 5 te yanlışım var mantık sorularını sevdim, keşke öyle gelse, raptiyeli soru ve gün sorusu gibi

Bu arada denemenin güncelini yazacaktım ama girmeyen arkadaşlar olduğu için kopya vermiş olmayayım, 6 güncel soruda bu kadar mı zor sorulurdu. 6 da sıfır yaptım, 1 tanecik bile yapamadım.

Carpe__diem'cim güncelleri buraya yazdığın için teşekkürler, nedense senin buraya yazdığın güncelleri hiç unutmuyorum, canım. sağolasın.

Güness cim çabucak kendini toparlıyorsun bakıyımm... hııı çok kızdım sana :) bide listeye farklı bir işaret koydum sana

bu günün motivasyon sözü arkadaşlar :

Hayatta en büyük eğlence, başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Güneşcim desene ikimizin de motivasyonu yerlerde...

herkese öncellikle günaydınnnn kızlarrr ve iyi hafta olur işallah:)
bu haftaki soru sayılarım:)
matematik:455
tarih:360
:anayasa:30
türkçe:190
coğrafya:415
toplam:1450
herkese kolay gelsin

Pamukcum, gkgycim ve duobakcım sizi tebrik ederim

Kendi rezilliğimi görmem de iyi oldu tabi...

ilk 3'e giren çalışkan kızlarımı tebrik ediyorum

darısı bi gün bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…