- Konu Sahibi PammukSeker
-
- #3.821
Kızlar bir adet matematik sorum var;
4 gün çalışıp 2 gün izin kullanan biri pazartesi işe baslıyor. Bu kişi 6. kez izinden döndügünde hangi gün işe başlar?
Haftanın 7 günü de çalışıyorlar sanırım soruya göre. Eğer ki öyle ise ben cevabı salı olarak buldum. 6 gün üzerinden hesaplayacağız. Çalışma ve izin günü toplamı 7yi bulsa hep pazartesi işe başlardı. Ama çalışma ve izin günü toplamı 6 gün olduğundan, bir hafta da 7 gün olduğundan dolayı bir gün bir gün geri gideceğiz. Pazartesi gününden itibaren 6 kere geri gittiğimizde salı günü olur. Yani şöyle düşün birinci iznini kullanıp işe başladığı gün pazar günü olur. İkinci iznini kullanıp işe başladığı gün cumartesi günü olur. .......... Altıncı iznini kullandıktan sonra işe başladığı gün salı günü olur
Kızlar bu aralar salmış durumdayım, hiç çalışmıyorum. Beni motive edin nooollluuuurrr
aynı durum bende de var akşam soru çözüm gün içinde de cep kitabıma çalıştımKızlar bu aralar salmış durumdayım, hiç çalışmıyorum. Beni motive edin nooollluuuurrr
cnm ne siparişi evde birşeyler mi yapıp satıyorsun ne kadar güzelsanki topik olarak salmışız gibi geliyor bu aralar :26:
bende geçen hafta günde 2 saat anca çalışmıştım .. acil yetiştirmem gereken siparişlerim vardı .. aslında böyle acil olanları kabul etmemem lazım ama :44: zaten arada bi sipariş aldığım için geri çevirmek istemedimcumartesi akşamı eşimden azar yedim çocuk gibi haklıydı az çalışmaya başlamıştım.. ama pazar gününden beri iyi çalışıyorum .. 4 konu bitirdim.. hele bugün 6 saat çalıştım beynim sulandı
sanırım pamuğumuz şekerimi büşramız yok bu aralar :26: neden gelmiyor bilen var mı :44:
benim sorum biraz saçma olcak ama ben kpss çalışmaya başlamak istiyorum ama yetiştirme konusunda tereddütlerim var ? tabiki kişiye ve çalışmaya göre değişir bu ama sanırım biraz güvene ihtiyacım var..bu yıl mezun oldum ama..psikolojik olarak çok zor dönemler geçirdim geçiriyorum..kpss düşünmüyordum ama en azından birşeyle uğraşmak iyi gelir diye düşündüm..ama dediğim gibi çook çoook çökmüş durumdayım.. 1 yıl içinde başıma gelmeyen kalmadı ölüm acısı,ayrılık,terkedilme :'(..ama boş kaldıkça iyice delircek gibi oluyorum..çalışıp kazanamıcam belki ama bi uğraşım olur diye düşündüm..
ama bide herşeyi unutmuş gibiyim yani hiçbirşey hatırlayamıyorum sanki..yeri geliyor adımı bile hatırlayamıcak durumda oluyorum..bu haldeyken benden iş çıkar mı dersiniz ?
sanki topik olarak salmışız gibi geliyor bu aralar :26:
bende geçen hafta günde 2 saat anca çalışmıştım .. acil yetiştirmem gereken siparişlerim vardı .. aslında böyle acil olanları kabul etmemem lazım ama :44: zaten arada bi sipariş aldığım için geri çevirmek istemedimcumartesi akşamı eşimden azar yedim çocuk gibi haklıydı az çalışmaya başlamıştım.. ama pazar gününden beri iyi çalışıyorum .. 4 konu bitirdim.. hele bugün 6 saat çalıştım beynim sulandı
sanırım pamuğumuz şekerimi büşramız yok bu aralar :26: neden gelmiyor bilen var mı :44:
benim sorum biraz saçma olcak ama ben kpss çalışmaya başlamak istiyorum ama yetiştirme konusunda tereddütlerim var ? tabiki kişiye ve çalışmaya göre değişir bu ama sanırım biraz güvene ihtiyacım var..bu yıl mezun oldum ama..psikolojik olarak çok zor dönemler geçirdim geçiriyorum..kpss düşünmüyordum ama en azından birşeyle uğraşmak iyi gelir diye düşündüm..ama dediğim gibi çook çoook çökmüş durumdayım.. 1 yıl içinde başıma gelmeyen kalmadı ölüm acısı,ayrılık,terkedilme :'(..ama boş kaldıkça iyice delircek gibi oluyorum..çalışıp kazanamıcam belki ama bi uğraşım olur diye düşündüm..
ama bide herşeyi unutmuş gibiyim yani hiçbirşey hatırlayamıyorum sanki..yeri geliyor adımı bile hatırlayamıcak durumda oluyorum..bu haldeyken benden iş çıkar mı dersiniz ?
Haftanın 7 günü de çalışıyorlar sanırım soruya göre. Eğer ki öyle ise ben cevabı salı olarak buldum. 6 gün üzerinden hesaplayacağız. Çalışma ve izin günü toplamı 7yi bulsa hep pazartesi işe başlardı. Ama çalışma ve izin günü toplamı 6 gün olduğundan, bir hafta da 7 gün olduğundan dolayı bir gün bir gün geri gideceğiz. Pazartesi gününden itibaren 6 kere geri gittiğimizde salı günü olur. Yani şöyle düşün birinci iznini kullanıp işe başladığı gün pazar günü olur. İkinci iznini kullanıp işe başladığı gün cumartesi günü olur. .......... Altıncı iznini kullandıktan sonra işe başladığı gün salı günü olur
Bu soruya ve cevaba yorumum Mr. Seinfeld'den gelsin
"I am speechless! I am without speech."
ne soruyu ne de cevabı anladım
cnm ne siparişi evde birşeyler mi yapıp satıyorsun ne kadar güzel
bende bir aralar yapıyordum kurabiye bebek şekeri fln ama artık yapamıyorum
Ooo biraz salmışsın ama sonra süper toparlamışsın canım. Ben de geometri çalıştım azıcık. Üçgende benzerlik ve alana kadar geldim. Ama puan falan vermiyorum kendime.
evet evde kecelerden biseyler yapiyorum .. buraya da bi konu actim hatta canim, bi bakabilirsin yaptiklarimin özeti
yaa sorma biraz salmistim ama iyi toparladim son anda.. bu hafta sonu yine deneme var:26: pazartesi girecegim
Biraz gecikmeli de olsa ben geldiimm..
2 gündür yoktum malesef, en yakın arkadaşım zor günler geçiyordu, 2 gün destek olabilmek için onlarda kaldım. Dolayısıyla ders çalışamadım
Ama bugün ajandamı aldım, kalemimi kitabımı hazırladım, çalışmaya başlıyorumm
Eki Görüntüle 759574
Allah zihin açıklığı versin hepimize:109:
Canım ben de senin çözdüğün yoldan çözdüm, ama cevabı cuma görünce, üşenmedim tek tek yazdım. Yine salı çıktı. Sanırım problem soruda.Canım cevap cuma.
Ben de söyle düsündüm; 6. kez izinden döndügünde, 7. kez iş bası yapmıs olacak, bize sordugu bu.
7-1=6
peryodumuz 6'dır. 6x6=36 gün eder, yani 36 gün sonra hangi gün oldugunu soruyor.
36=1 (mod7)
ilk iş günü pazartesi+1 gün=salı oluyor. Ben de salı buldum.
O kim nan? :)
merhaba arkadaşlar,
tarih tekrarlarınızı nasıl yapıyorsunuz acaba ?
haftalık mı, yoksa konular ilerledikçe mi yapıyorsunuz ?
tekrarlarken sadece özet mi çalışıyorsunuz?
merhaba kızlar. dün kaç saat çalıştım tam bilmiyorum ama 201 soru çözdü, o 1 çok önemli100 coğrafya, 101 geometri.
Canım ben de senin çözdüğün yoldan çözdüm, ama cevabı cuma görünce, üşenmedim tek tek yazdım. Yine salı çıktı. Sanırım problem soruda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?