sondan başlayım aynen katılıyorum canım sebepsiz diye bir şey yok sadece tıbben tespit edilememiş bir durum var...canım benimmm bu sefer inşallah hayırlısıyla bebişine kavuşursun
ne güzel ki içine sinen bir dr ile başlıyorsun en azından seninde sıkıntıların oldugu durumu farkeden
bence bu tedavide çok önemli,bende şikayet ettiğim şeyleri söylediğimde karşılıgında normal denmesi gıcık ediyor
banada yıllarca bişey yok dendi meger nur topu gibi polipim varmış rahim duvarında
o da engelmiş gebeliğe öyle dedi dr . şuan alındı ama yeniden oluştumu diye merak ediyorum
sebepsiz infertilite diye bişey yok düşüncesine yavaş yavaş inanır oldum
sebebi bulunamyan infertilite daha mantıklı gelmeye başladı
Melindam burda yazar şimcik
Dün Sara negatif aldı ona çok üzüldüm bir de özelimde kötü birgündü o anlamda bugün başka olsun diyorum ve seni öpeyrumDip not:52.5 a çıktığımı gören ben 2 günde 52 ye düştüm yine hırs ettim
evet canım bu kez sorgusuz sualsiz akışına bıraktım herşeyi...Her şeyin bi vakti varya canım. Rabbimde her şeye izin verdiği ölçüde oluyor.
Hiç olumsuz düşünme. Kimlerin çocukları oluyor ya da hiç bir sebebi olmayanların çocukları doğup doğup ölüyor.
Hayatta her zaman yaşadığımızdan büyük acılar ve yaralar var. O yüzden geçmişi geçmişte bırakıp önümüze bakmak lazım. Bismillah ile başla Allah'a emanet ol ve ona sende emanet et kendini gerisinden şüphen olmasın..
Sol tarafımda bu ay garip bir şeyler oluyor ya hamileyim ya kist var demiştim size...
Geçen hafta biliyorsunuz Acıbadem e gitmiştim rahim filmi çekildi muayene oldum vs...
Muayenede doktor bakar bakmaz rahminde perde var alınması lazım dedi..
Sol tarafımda kist oluşmuş önemli değil dedi...
Rahim filmimde de (daha doktor yorumlamadı ben kendi anladığımı yazıyorum) sol tüpüm yer yer tıkalı..
Oysaki tüplerim açıktı benim 2.denemede oluşan dış gebelik sol tüpümün ordaydı meğerse o dış gebelik tüpüme hasar vermiş...Yıllarca sebepsiz infertilite denilen ben rahmimde doğuştan perde olduğunu öğreniyorum bunca zaman kaç doktora göründüm nasıl tespit edilemez bu..Gebe kalmaya engel değil ama gebelik kaybına sebep olabilirmiş...
Dış gebeliği bile bu sebeğle yaşamış olabilirim..Embriyo perde de dolayı rahmime yerleşememiş tüpe doğru yerleşmiş olabilir.Bunca yıl hep dedim ki benim TSH değerim yüksek çıkıyor bildiğim doğal gebelik için 2,5 altı olmalı ama benim en düşük çıktığında bile 2.75 çıkmıştır hep 3 üzeridir..Kimseye dinletemedim yüksek olduğunu kendi başıma endokrine bile gittim belki o ilaç verir diye o da 4 ü geçince müdahale ederiz dedi..Geçen hafta eski sonuçlarımı görür görmez doktorum bana TSH ın yüksek dedi eveetttttt dedim şükür biri farketti...Bugün kan verdim sonuca göre ilaç başlanabilir..Bu da gebeliği engelleyen önemli bir faktördür lütfen TSH,T3,T4 değerlerinizin üzerinde durun pas geçmeyin...Genetik sonuçlarımız çıkar yakında bazı testleride yaptırıyoruz rahim filmide tamam tüm sonuçlara göre bir plan yapacağız...Detaylı anlatmamıştım şimdi fırsatım oldu merak edenlere gelsin bu mesajım
sondan başlayım aynen katılıyorum canım sebepsiz diye bir şey yok sadece tıbben tespit edilememiş bir durum var...
zamanla yeni sorunlarımız çıkabilir ama ilk zamanlar asıl teşhis konulmadığı için gereksiz ilaç yüklemeleri yanlış tedavilerle yıpranıyoruz maddi manevi...Allah yardımcımız olsun anne olabilmek uğruna sağlığımızdan oluyoruz..
hım bende bu sabah gördüm saranın haberini yeniden negatif aldıgım güne gittim
hep birlikte yeniden yeni umutlara yelken açmaya devam edeceğiz omuz omuza
canını sıkan her neyse Rabbim feraha kavuştursun
herşey güzel olacak ...!
valla şuan tedavi aşamasına geçtiğin için artışlar için çemkirmicem
ama düşüşler için çemkirebilirim diyet yapmak yook
dilerim herşey yolunda gider ve bu sefer bebeğine kavuşursun canım canını sıkan herneysede inşallah biran önce feraha kavuşursun
Amin canım...Allah hepimizin yardımcısı olsun canım. emeklerimiz boşa çıkmasın RAbbim hayırlısıyla lütfundan kereminden bizlere de nasip etsin gönlümzdekini.
sen tedaviye hazırlık bişeyler yapıomusun peki ?
Yine geçen hafta acıbadem de yaşadığım kilo gerçeğimi anlatmak istiyorum
Tedaviye başlıyorum diye kilomu ölçtüler dosyaya ekleniyor..
Ben 52 kilo ile gittim ya hani hassas teraziye çıktım bi de ne göreyim 53
Ani bir şekilde hayır olamaz dedim
Ben 52 yim dedim...
Uzun ve ağır çizmem vardı üstüm kalındı çıplak ölçülmedim hemde öğle saatinde tartıldım diye kendimi teselli ettim
Sonra annemdeki tartı şaibelimi diye düşünerek test ettim..
5 litrelik su şişesini koydum tartıya bakalım eksik tartacakmı diye ama tam 5 kilo çıktı normaldi yani sonra kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi ferahladım
Amin canım...
Tedaviye hazırlık bir şey yapıyorum tabii...
Herşey güzel olacak diye kendimi telkin ediyorum
Şaka bir yana sperm sonuçları ve benim diğer sonuçlarımla birlikte eksik ne varsa onu yerine koyma çalışmalarım olacak bazı vitamin takviyeleri verebilir doktorumuz..
Amin canım...
Tedaviye hazırlık bir şey yapıyorum tabii...
Herşey güzel olacak diye kendimi telkin ediyorum
Şaka bir yana sperm sonuçları ve benim diğer sonuçlarımla birlikte eksik ne varsa onu yerine koyma çalışmalarım olacak bazı vitamin takviyeleri verebilir doktorumuz..
yumurta için bilmiyorum ama sperm için dediğin gibi 72 gün ürolog da aynı şeyi söyledi tüp bebek doktoru da ve araştırmalarımda da aynı şekilde bilgi edindim.bende şunu anlamıyorum. Bu doktorlar başlayacak tedaviye vitaminler veriyor işte sperm yumurta güçlensin diye. İyide okudugum butun bilimsel araştırmalar. Sperm üretiminin 72 gün yumurta üretiminin ise 90 gün sürdügünü söyluyor. Yani yedigimiz o haplar hemen işe yaramıyor.. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum
en güzeli o zaten telkin etmek
hım bende eczaneye gitmiştim
orda vitamin haplarının yanında görevli vardı gittim danıştım
baya bişeyler satacaktı hem bana hem eşime ama ben istemedim
tedaviye başlama zamanı gelince alıcam , bu sefer embriyolarım 3. gün bozulsun istemiyorum
folik asit içiyorum sadece o da her an hamile kalabilirim ümidiyle
4 yıldır içiyorum
yumurta için bilmiyorum ama sperm için dediğin gibi 72 gün ürolog da aynı şeyi söyledi tüp bebek doktoru da ve araştırmalarımda da aynı şekilde bilgi edindim.
ahahahhahahaha şaibeli tartıbi tartı niye şaibeli olur ki
ayy bana da bi şaibeli tartı lazım.digital var acaba eski tiplerden alıp bi kaç kilo eksik göstercek şekilde şaibelesem mi
moralim her gün tavan yapar ama dimi hihiihihihih
kızgın kumlardan serin sular dedinnn ayyy kış günü ne güzel bi yorum oldu bu yazı özlettin bi an
BEnce kes artık hapı yeterınce depolamıssındır. hamile kalınca başlarsın. Ben bıraktım valla hap sonuçta o kdar yıl iç iç :)
Ama tebrikde ediyorum hiç yılmamışsın canım :)
yok kuzum depolamamda sorun var herhalde3 4 ay önceydi sanırım sağlık ocagında ka vermiştim folik asid değerim oyle ahım şahım değildi, doktorada dedim yüksekse keseyim mi. yoo normal içebilirsin dedi
şimdi şey yapıorum regl oldugumda bırakıyorum 10 gün içmiyorum sonra yumi günlerinden regl zamanına kdr içiyorum
kendimce bi denge kurdum canım
napiyim her ay umut ediyorum ya olursa ya folik asidim yetmezse diye endişeleniyrum
mesele kilo vermek değil kaç kilo verdiğin yeğenValla annemn tartısında sorun var dedim yalnız kesin olan bir şey var 3 kilo gitti ama bu 3 kilo 56 dan 53 inerekmi gitti yoksa 55 den 52 ye inerek mi gitti asıl mesele bu yeğenama anladım ki annemin tartısında sorun yok o gün üzerimde 1 kilo fazlam varmış...
mesele kilo vermek değil kaç kilo verdiğin yeğen
asıl mesele hedefe ulaşabilmek yeğenben de hemen özenti
bende hala 54.7 yi kıramadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?