2014 Aralık Anneleri

Folik asit, bebek gelişimi için çok önemli olup, vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmesi gibi işlevlerde bulunur.

Hamilelik öncesinde kadınlarda az da olsa bazı sebeplerden dolayı folik asit eksikliği olabilir. Gebelikle beraber ihtiyaç artar ve hızla folik asit yetmezliği gelişebilir.

Araştırmalar, gebelik öncesi besin takviyesi ve ilave folik asit ilaçlarıyla folik asit eksikliğinden doğan sorunların aşılabileceğini göstermektedir.

Folik asit açısından zengin gıdalar tüketerek folik asit eksikliğinin önüne geçilebilir. Sizin için gerekli olan günlük folik asit miktarı ve ilaç takviyesi ile ilgili olarak doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

1-Mercimek çeşitleri…
Yeşil ve kırmızı mercimek folik asit açısından oldukça zengin besinlerdir. Mercimek yiyerek hamilelik diyetinizde hem kilonuzu kontrollü tutabilirsiniz hem de gerekli folik asiti alabilirsiniz. Salataların üzerine yeşil mercimek eklemek sağlıklı ve besleyici beslenme için tercih edilebilir.

2-Yeşil yapraklı sebzeler…
Yeşil yapraklı sebzeler arasında ıspanak en yüksek derecede folik asit içeren sebzedir. Ispanağı kıvırcık, kara lahana gibi yeşil sebzeler takip etmektedir.

3-Narenciyeler…
Portakal, mandalina gibi narenciyeler güçlü birer folik asit deposudur. Tek başına yemek için son derece leziz olan bu meyvalarla öğünlerinizi de renklendirebilirsiniz. Örneğin ıspanak salatasına dilimlenmiş portakal katmak çok hoş bir lezzet olabilir.

4-Kuşkonmaz…
Kuşkonmazı öğünlerinizin temel besin maddesi yapabilir ya da soslar eşliğinde yemeklerinizin yanına ekleyebilirsiniz. Bu sayede lezzetli bir folik asit kaynağı olarak sofranızda bulundurabilirsiniz.

5-Fasulye…
Pek çok farklı yemekte kullanma imkanı olan fasulyede en çok folik asitin bulunduğu besinler arasında yer almaktadır.

6-Brokoli…
Son yılların yükselen trendi brokoli haşlanarak salata şeklinde ya da çorbası yapılarak tüketilebilmektedir. 1 porsiyon brokoli ile günlük folik asit ihtiyacınızın dörtte birini karşılama imkanına sahip olabilirsiniz. Brokoli yalnızca folik asit açısından değil, içerdiği yüksek c vitamini, kalsiyum ve demir sayesinde çok besleyici bir besindir.

7- Ayçekirdeği…
Yemesinin verdiği keyfin yanı sıra ayçekirdeği folik asit, demir ve kalsiyum açısından zengin bir yiyecektir. Bir avuç bile yeseniz günlük diyetinize eklemeniz folik asit açısından faydalı olacaktır. Ayçekirdeğini salatalarınıza, evde pişireceğiniz ekmeğinize, kurabiyelerinize de ekleyebilirsiniz.

8- Avokado…
Söz konusu hamilelik diyeti olduğu zaman avokado çok yararlı bir besindir. Bebeğin beyin gelişimi için gerekli olan omega 3 açısından da zengin olan avokadonun sadece bir diliminde 90 mcg bulunmaktadır.

9-Domates suyu…
Domates suyu diğer meyve sularının aksine daha az şeker oranına sahip olduğu için sabah kahvaltıları için iyi bir alternatif olabilir. Domates suyunu içeriğinde sahip olduğu C vitamini, folik asit ve demir nedeniyle tercih edebilirsiniz.

10-Zenginleştirilmiş besinler…
Zenginleştirilmiş buğdaydan yapılmış ekmek, makarna gibi besinler folik asit açısından yararlı birer kaynak olabilir. Sandviçinize ıspanak yaprakları ekleyerek ya da makarnanıza ıspanak sosu yaparak bolca folik asit içeren bir öğün hazırlamanız mümkün olacaktır.
 

NickYaşŞehirDoğum SayısıSatBeklenen Doğum Tarihi
Spirochet(Eda)32Antalya123 Şubat1 Aralık
Mrv3328Tekirdağ124 Şubat1 Aralık
Ycl201225Antalya224 Şubat1 Aralık
ZeyneppMehmett22Kırıkkale124 Şubat1 Aralık
Babylove30Ankara225 Şubat2 Aralık
Ssumer25Ankara126 Subat3 Aralık
Miraciye28Bursa227 Şubat4 Aralık
Esr0636Ankara228 Şubat5 Aralık
Pokim29?228 Şubat5 Aralık
Mdaa24İstanbul228 Şubat5 Aralık
Trilaylom32Ankara21 Mart6 Aralık
Elifce30Ankara21 Mart6 Aralık
Hazel9024Yurtdışı12 Mart7 Aralık
Zahter (Burcu)27Kocaeli12 Mart7 Aralık
Dragonfly8628İstanbul12 Mart7 Aralık
Yumichan29Ankara13 Mart8 Aralık
Hayrolsun32İstanbul15 Mart10 Aralık
Kimyacı4329Denizli15 Mart10 Aralık
Minok (Mihrimah)28Mersin16 Mart11 Aralık
Ka_104928İstanbul16 Mart11 Aralık
As_ya28Ankara16 Mart11 Aralık
Peruj36İstanbul16 Mart11 Aralık
Tamtaram34İstanbul27 Mart12 Aralık
Efsa1033?27 Mart12 Aralık
Sebdicek24?19 Mart14 Aralık
Eelocann35Ankara110 Mart15 Aralık
Miracmina25İzmir115 Mart20 Aralık
 
Son düzenleme:
miskamber bulamadım msjının orjinalini ama bende okudum...

bende daha tedaviye bile başlamadan bir arkadaşım söylemişti bu olayı ve sağolsun burdakilerden isteyip okutmuştu. eşim tedaviye yanaşmıyordu 2 gün içinde eşim kendi aldı randevuyu ve gittik... tabiki herşey nasip kısmet ama inşallah vakti gelmiştir senin içinde...
 

merhaba canım nasılsın, hangi hast.ve doktora gidiceksin karar verdinmi ?
 
inşallah düzelirsin canım yaaa gönlünü ferah tut ne diyorsa doktor yap çok dolaşma birşeylere uzanma gerinme birşey taşıma hafif bile olsa inşallah hayırlı haberlerini verirsin...


Doktor cok iyi 3 gunde bu kadar olmasi dedi adetime daha var cunku 15 mart sat a gore ama inaniyorum bu sefer bisi olmucak kuzuma onceki dusugume gore kendimi daha iyi hissediyorum umarim hislerim dogru cikar :) sende kendini salma bence canim umutlanmiyorum deme umutlanki sana tutunsun sag elini karnina koy ayet el kursi oku Allah im yardimcimiz olsun kuzum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

e canım senin adetin bile gecikmemiş kesen görünmeyebilirdi bile. normaldir o zaman. Allah bize bağışlasın yavrularımızı... ben pazartesi gidicem kontrole. dananın kuyruğu kopacak yani :44:
 
Hic canını sıkma canım kalbini ferah tut ben ilk dusugumde kehverengileri gorunce hep agladim gitti bebegim bunda moralimi yuksek tutuyorum icim ferah cok sukur cok az akıntım suanda :) sende p.trsi hayirli haberlerle donuceksin insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
merhaba canım nasılsın, hangi hast.ve doktora gidiceksin karar verdinmi ?

merhabalar güzelim iyiyim çalışıyorum iş insana zamanı geçiriyor :) sanırım vitale ile devam edeceğim. ikiz olunca erken doğum ve küvezde bekleme gibi faktörler eklendi. bende 7 aylık doğdum 15 gün küvezde kalmışım eşimde 7 aylık bebişleri yeni doğan yoğun bakımı iyi olan yerler araştırıyorum. 1-2 yazıda yaşam hastanesi iyi denilmiş yeni doğan yb için ama doktorlar konusunda pek iyi diyen yok... topçularda da yemekhanelerine baktığım zamanlarda müdürü ile iyiydik gidip bir konuşacağım 1 arkadaşım aml. çalışıyor onlar duruyorsa bebiş hastanede kalırsa onun üstüne düşen olsun istiyorum. şunu da itiraf etmeliyim ki topçulardaki tüm doktorlar hani gerçekten çok iyi insanlar ama çok uzman değillerdi yani hala kararsızım yaaa
 

amiiin inşallah tek isteğim bu :)
 
okuyan arkadaşlaratek tek tşk ediyorum...sağlıkla kucağınıza alın inş bebişlerinizi
 
Son düzenleme:
Yas 27 sat 7 mart dogum tarihi 12 aralik 2. Cocugum nasipse
Benimde bilgilerim bunlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Bende okudum canim Rabbim duani kabul etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 


kızlar arkadaşım progestan fitil kullandı yaklaşık 1 ay sürdü lekeler. dr pembeye kırmızıya dönmediği sürece sorun yok demiş. inşallah sizin de bir an öce geçer lekeler.

Evett..Nerdeyse hamile olduğumu öğrendiğimden beri varr..

dün bulantıdan kıvrandım bugun bulantı geçti arada yanma oluyor. öğlenleri yemek yiyebiliyormusun ?


yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz. hayırlı olsun bebekleriniz..
 
Mide yanmasi bendede var ilkindede cok olmustu ozellikle hamurisi bisey yiyince depresiyor gavisconn surup ve renie tablet kullaniyorum biras olsun iyi geliyo gibi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…