2014 Aralık Anneleri


süt yumurta hatta yogurt bende yıyemıorum mıdem daha kotu oluo ama anlamadım ben hazır kılomda gıttı cok bısey yıyemıorum ıştahım hıc yok zorla yıyorum neguzel ya ınsallah bedne yerım
 
ben çok su içiiyorum dilim damağım kuruyo normalde olmazdı böyle iştağımda yok bi aksilk yoktur dimi
 
Anneler;

neler yiyorsunuz?

Ben hergün düzenli yumurtamı yiyorum, çok güzel bir kahvaltı yapıyorum ama sonraki öğünler pek yok. Istemeye istemeye. Süt içiyorum, kuru üzüm yiyorum, ekstradan pek bi gıda almıyorum. Sizler neler yapmaya çalışıyorsunuz.
 
Kızlar merhaba, ben de bugün tekrar kontrole gittim. Geçen hafta 7 mm olan kese 17 mm olmuş. Yolk kesesini de gördü. Doktor büyüme güzel dedi. Kalp atışları için erken alttan baksak görülür ama acele etmeyelim bir dahaki gelişinde duyulur dedi. Büyüme normal gittiği için bence zaten her şey yolunda gidiyor, kalple ilgili bir sorun olsaydı büyümezdi dedi. Ben de zaten bugün için hazırlamamıştım kendimi. Minişimin keseciğinin büyümesi moral oldu. Ama başka bişey bozdu moralimi. Geçen hafta kan idrar vermiştim tahlil için. İdrarda enfeksiyon oluşmuş maalesef  antibiyotik yazmam gerek yoksa enfeksiyon düşüğe neden olabilir dedi  idrarımda yanma olması gerekirmiş ama bende hiç öyle yanma falan olmadı. Öyle olunca bir daha tahlil yapalım hemen antibiyotik yazmayayım dedi. Belki vücut kendiliğinden atmıştır dedi. Yine idrar verdim pazartesi tekrar gidicem sonuç için. Burada hiç kimseden idrar enfeksiyonu ile ilgili bir şey duyduğumu hatırlamıyorum. Bilen duyan var mı bu kadar tehdit oluşturur mu kızlar yaaa  inşallah vücudum atmıştır da ne antibiyotiğe gerek kalır ne de öyle bir tehlike olur bebişim için  aklınızda bulunsun az sıvı tüketmek sebep olabiliyormuş buna. Bol bol su için. Bir de c vitamini iyi gelirmiş. Portakal suyu ve yaban mersini önerdi.
 

ben henüz keseyi ve kalp atışlarını duyamadığım için kendimi hamile gibi hissetmiyorum o yüzden normal hayatıma devam ediyorum :) kendimi fazla kasıp stresede sokmak istemediğim için .
 
ben henüz keseyi ve kalp atışlarını duyamadığım için kendimi hamile gibi hissetmiyorum o yüzden normal hayatıma devam ediyorum :) kendimi fazla kasıp stresede sokmak istemediğim için .

aynı şeyi bende bekliyorum insan inanamıyor daha doğrusu bi aksilik olursa diye kendini hazırlyor sanırım. Ama yine de dikkat ediyorum öğreneli 1 hafta oldu ve resmen tüm hayatım değişti. Beslenme düzenimi bile değiştirdim. Dediğin gibi bi duysak rahatlıcam sanırım.
 

canım sonraki öğünlerde de doğal beslenmeye, katkı maddesi olan gıdalardan uzak durmaya dikkat edicez. bol bol yoğurt ye dedi bana doktor. bir de ceviz, badem fındık önerdi. bunlardan atıştırmaya çalışıyorum. meyveyle hiç aram yoktu benim. şimdi bir de meyve yemeye zorluyorum biraz kendimi .
 

evet duysak rahtlıcaz da işte zaman geçmek bilmiyor hani derler ye 9 ay karnında taşımak sabı işi daha 3 gun oldu öğreneli ama biran önce hızla geçsn istiyoruz zaman 9 ay dolana kadar 9 dogururruz bu sabırsızlıkla :) şu üç ayı hayırlısıyla sağ sağlim atlatırız inşallah geri kalan zamanda da tadını çıkarırız :) en çok istediğim karnında hareketlerini hissetiğin zaman ki duygu mutluluk :) nasip olu inşallah
 
ben çok su içiiyorum dilim damağım kuruyo normalde olmazdı böyle iştağımda yok bi aksilk yoktur dimi

Sanmam. Ben de aynı durumdayım. Çikolataya dayanamayan biriydim ama şimdi bir lokma alsam kötü hissediyorum. Ama bende bu daha 4 gündür var. Çok fena :26:
 
dün canım çok sıkıldı.. gittik doktora ultrasonda kese büyümüş güzel ama bebeği göremiyorum dedi. alttan muayeneyi de ben istemedim haftaya tekrar gideceğiz umarım problem yoktur içim içimi yiyor yaaaa :18: bi de midem de bulanmıyor hiç benim pofffffff
 
Son düzenleme:

CEVİZ YEMEYE BAŞLICAM BENDE. YOĞURT YİYORUM EVET. NORMAL TÜRDE YEMEKLER YİYORUM ŞİMDİLİK. BAKTERİ ÜRETECEK ZARARLI GIDALAR ALMIYORUM. HATTA EVDE SİRKE YOK SALATADAN BİLE YEMİYORUM SİRKELİ SUDA BEKLETMEDİM DİYE. :s
 

aynen şu 3 ay bi geçsin. Rahatlıcam.
 
Sanmam. Ben de aynı durumdayım. Çikolataya dayanamayan biriydim ama şimdi bir lokma alsam kötü hissediyorum. Ama bende bu daha 4 gündür var. Çok fena :26:

hergün yeni bişey çıkcak benim adet dönemim oluğu için kasık bel ağrım vardı sanki hep adet olucakmış gibiydim bugun bişey yok bulantımda fazla yok akşama ne olucak bkaım yarın bi gidicem doktora merakımdançatlıcam :)
 
kızlar çok su içmeniz gerekiyor. ben günde en az 1,5-2 litre içmeye çalışıyorum. ayrıca sizlere bir tavsiyem olacak. özellikle ELOCAAAN sana... bebekleri gelişememesinin en büyük sebeplerinden biri bebeğe yeterince kan gidememsi, kanda pıhtılşma olması vs. pıhtıaşmanız yoksa ve hala bebeğiniz geride kaldıysa sze önerim kanın sulanması için LİMON SUYU sıkıp içmeniz. İbrahim saraçğluda pıhtılaşma yaşayan bayanlara sabah ve akşam yarım limon sıkıp yarım bardak suyla içmelerini önermişti. ben normalde kan verdiğim zaman iğne kolumdan çıkınca hiç kan çıkmazdı, zaten kanım çok koyu. bu pıhtılaşma yüzünden iki düşük yaşadım en son ikinci kez kan vermeye gitmeden önceki gün iki limon sıkıp içmiştim. ertesi gün kan vermeye gittim, iğne kolumda çıkınca resmen kan fırladı dışarı.şimdi hergün clexane 0,4 lük iğne yapıyorum kendime ve günde iki yarım limon sıkıp suya içiyorum. hem idrar ylu enfeksiyonunu da önlemeye yardımcı olur. ben de mide bulantısı henüz yok ama sabahları midem yanıyo. yiyemezseniz korkmayın, bebek ilk dört ay sizin deponuzu kullanıyo.
 

eltimede öyle demişler sonra bebiş göstermiş kendini seninkide geç belli olacak belki üzülme görürsün
 

Çok haklısın canım.. Pozitif olmak lazım.. Her şey olacağına varır..



Ne güzel her şey yolunda.. Enfeksiyon konusuna gelince evet gebelikte istenmeyen bir durumdur ve düşüğe neden olabilir.. İlla ki yanma olacak diye bir şey yok, gebe kalmadan önce gittiğim kontrolde bende de enfeksiyon çıkmıştı ve hiç bi belirti yoktu. Hemen tedaviye başladık daha sonra yumurta takibine başladı doktorum..O yüzden tedavi edilmesi gerekir.. Umarım kendiliğinden geçmiştir; geçmemişse de endişelenme , gebelikte kullanıma uygun antibiyotiklerle kolayca tedavi edilir, geçmiş olsun..
 

cici anne, sana önerim bol su içip etek giy, dar pantolon giyme ve iç çamaşırın pamuklu olsun ve mümkünse hergün değiştir. hatta ben yırken çamaşır makinesine çamaşır suyu bile koyuyorum. ütülesen daha da güzel olur. idrar yolu enfeksiyonu bebeğe çok ciddi zarar verebilir., düşüğe bile sebep olabilir. aman dikkat et...
 

bende kahvaltı sonra süt istememeye meyve kuru üzüm ceviz yağlı yemek yiyemiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…