2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kuzlar bnm oglumsanirim cok obur 75 cl sutumu verdimm biberonla doymadi yarim saat mizirdandi snra 2 oolcek mama verdim hala mizirdaniyo 33 gunluk daha cok degil mi nasil duurdurcam ben oglumu

Kuzlar bnm oglumsanirim cok obur 75 cl sutumu verdimm biberonla doymadi yarim saat mizirdandi snra 2 oolcek mama verdim hala mizirdaniyo 33 gunluk daha cok degil mi nasil duurdurcam ben oglumu

Ahhh canim ayni dert bende de var .maşallah hepsine.saat 7den beri emip emip mizidanoyo.mama verdim yine kalkti.simdi babama verdim mamasini yediriyo yine.benimki de 39 gunluk.Rabbim korisin hepsini.oglanlar cok yiyor sanirim.

bizim doktor bişi demedi 6 cme ama sağlık ocağındaki ebe bayağı uzamış demişti. bakalım bu ay ne olacak..

haklısın aslında nete çok takılmamamk lazım. hayırlısı olsun inşalalh rabbim beterinden saklasın. bizim doktor her seferinde bezini açıp bakıyor bende pişik falan varmı ona bakıyor sanıyordum meğeğrsem vajinasına da bakıyormuş. bzimkide hafif kokuyor canım bence normaldir takma o kadar. tabi rahatsız edece kadar kokuyorsa bilemem.
bizim tahlil ve kültüre bakıldı kültürde üreme görülmedi tahlil de çok az enfeksiyon çıktı ama önemli değil dendi.
bezdende olabilir canım artık yavaş yavaş büyüyorlar ilk zamanki gibi de olmayabilir çişleri

teşekkür ederim..

inşalalh bizde atltırız bu sorunu sıkıntısızca. bizim daha çok küçükken farkedilmsi iyi bişey sanırım doktor eliylede açabiliyormuş küçükken
bu önsüt olayına bende takıldım bugün deneyeceğim sabahtan beri sol göğsümü veriyorum ikindiye kadar solumu vereceğim ikindiden yatana kadar da sağımı vereyim bakalım ne olacak., vala ben hangisi daha dolu gibiyse onu veriyordum seninki gibi. ama yeşil kaka yapması bu dengesizlikten kaynakalnıyorsa benim kız
iki kere yaptı o da aynı gndü bende üşüttü herhalde dedim.

tabi ki biz evde yaptık yarım saat içinde yetiştirmek lazım ama.
bwenceilk deneyiminde evde olsun çünkü birazzor oluyor açıkçası biz biraz zorlandık üç poşet versdiler hastaneden biraz da tentürdiyot
önce içini ve dışını tentürdiyotla temizliyorsun sonrada poşeti yapıştııryorsun. bizim ilkine kızım kaka doldurdu:))
olmadı tekrar tentürdiyot sürdüm temizleyip.
ikincisinde çişin az yaptığı için sızmış poşete bir iki damla gerisi beze.
üçüncüsü de aynı oldu bizde poşet kalamadı komşudan bulduk dört beş tane aldık
dördüncüde oldu ama bizbezini açık tutup bekledik emzirirken yaptı ben yaptığtnı gördüm
kızımı hemen kaldırdım dik tuttum babası da poşeti tuttu böylece hepsi içine gitmiş oldu
biz biraz beceriksiz çıktık yani ama bunları hastanede yapamak zor bence ev en iyisi..

inşllah haledersin hadi bakalım alalh yardımcın olsun.
bizimikide hep anakucğında uyuyo birkaç ay sonra ana kucağına sığmayınca nasıl uyuyacak merak ediyorum.
ana kucağında sızıyor yatağına götürüryorum bazende kucağımda uyyutuyorum
ama kucağımda da çabuk daldığı için zor gelmiyor bana
ilerde de zor olmaz umarım.
tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı var eeğr uygulayabilirsen orada güzel yöntemler var
diye duydum ama biraz vicdansız olmak lazımmış öyle diyorlar...

Tam da bu yontemi yapmisim sabah canim. Bir de kundak ve emzik. Emzigi tikiyorum agzina. Zorla veriyorum.

QUOTE=eruu91;30102088]benimkisi aglamiyo fazla ama biraz etrafina bakiyo.
bide bizi odada tv var ses gelince bakiyo.tv izliyo :))
ama en fazla 1 saat bekliyo.sonra hemen emmek istiyo :(

canim ben 2 numarasini kullaniyorum.azcik buyuk ama rahat hareket edebiliyo kuzum.

hahayyy!!! bende altini acinca bacaklarina yapistiriyorum.
garibim ole yapica surati degisiyo tuhaf tuhaf bakiyo yuzume.:))[/QUOTE]
Bende bazen hafif vurarak sevince bacaklarını ya gülüyor yada şaşkın şaşkın bakıyor canım kızım:16::emir_bebek::nazar:
Pişikten dert yanan arkadaşlar; POPOLİNi tavsiye ederim şiddetle. test edildi, onaylandı :)
Ben önce popolin alacaktım ama eczacının tavsiyesi üzerine bitkisel olan yeni pişik kreminden aldım ismini unuttum memnun kaldım ondanda:34:
bizim kızda azcık toplunur 50 günlük olduk 4 gündür 3 numara kullanıyoruz 2 artık küçük geliyordu sırtına kadar çıkıyordu:) 30 günlükken 5070 gr idi 10 gün sonra yeni kilosunu öğreneceğiz inşallah
Allah bağışlasın sağlıklı hayırlı ömürleri olsun:16::emir_bebek::nazar:
benimkiler yine cumartesi ve pazar çıldırdılar
size yemin ediyorum iki gün boyunca
gündüz 12 gibi başlayıp akşam 8 e kadar ağladılar
bir yerden sonra bende film koptu
bebekleri karşıma koydum
öylece bakıyorum
annem delirdiğimi sandı
ben de ağlama limitlerine bakıyorum dedim
çünkü bir insanın ağlama limiti vardır
inanın benimkilerde yok
çocukları çatlatacaksın dedi bana kızdı
annemle de tartıştık sonra
ama sağ olsun evimi baştan aşağı temizledi
sonra akşam 8 de arabayla gezdik anca uydular
gece de hiç uyuyamadan pazara başladık
ve aynı korkunç senaryoyu yaşadım gün boyu
annem yanımdaydı ama yetemedik
ve gün akşam 8.30 da araba gezintisiyle sonlandı
uyumayı unuttuklarını düşünüyorum
ben de iki günde toplam 5 saat anca uyuyabilmişimdir
tüm gün neredeyse ben de ağladım
bebekleri eşime bırakıp saat 4 e kadar uyudum bu gece
ve şimdi yine uyanıklar
bir birini alıyorum bir diğerini
ve asıl kabus
bugün yalnızım
allahım yardımcım olsun
Allah yardımcın olsun canım biz bir taneyle zorlanırken senin iki taneyle uğraşman kolay değil,Allah sabrını veriyor meleklerimiz için herşey değer,bugünlerde gelip geçer inşallah:16::34:
hastane odasinda tam 7 bebek var ve hepsi saati kurulmus gibi ayni anda cigligi basiyor...dusunsenize 7bebek cigligi ayni anda bir de yaninda 7anne piş pişii..
insanda beyin kalmiyor ve kendi bebeginin sesini zor seciyorsun..ama susunca da hepsi bir anda susuyor..iste o an ki sessizlik paha bicilemez.. cok uzun surmuyor ne yazik ki...
rabbim tum hastalara sifa versin ve beterinden korusun ins..
Allah yardım etsin bütün hastalara şifa versin kolay değil:31:
günaydın anneler
dün yaz alışverişine çıktık oğullarımla
bebek arabasını aldım avm ye gittik
oralarda emzirme odası olduğu için rahat oluyo genelde büyük market alışverişine oraya gidiyoruz
bizimki daha avm ye varır varmaz acıkıyo emzirme odasında emziriyorum gaz ve alt deşiminden sonra rahatlıyo
gerçi dün daha rahat gezdik
sanırım dışarı çıkmaya alıştı ben bebeğim 5 günlükken dışarı çıkmaya başladımsık sık çıkıyorum
tabi kısa süreli ve evden fazla uzaklaşamıyorum
oğlum 3 haftalıkken çapaya bile gittik
dün oğlumun bütün yazlıklıklarını aldım tabi ikisininde ilk defa bu kadar rahat gezdim kendimi çok iyi hissettim
avm de eymenden küçük bebekler bile vardı
hava çok sıcak ev serin dışarıyo göre
evde kollu giymek rahatsız etmiyo gerçi artık tek kat giydiriyorum
dışarıda kısa kolluları giydirsemmi acaba bazen kucağıma alıyorum çıkıyoruz şöyle bi tur atıyoruz genelde bebek arabasıyla çıkıyorum o zaman üzerini örtebiliyorumsanırım kısa kolluları giydirebilirim gibi geliyo bana
KIsa kollu için ben henüz erken buluyorum uzun kol giydiriyorum:34:
herkeze iyi haftalar diliyorum :))

bizde haftasonunu değerlendirenler arasındayız.
çarşıya çıkıyorduk devamlı ama ilk kez avm ye gittik..arabanın bagajına bebek arabasınıda koyduk
orada bebek arabasında gezerken bol bol uyudu..bu bebekler gezerken ne güzel uyuyor.. :)

korkmuştum çok huysuzlanırmı oğlum diye ama korktuğum gibi olmadı
sadece acıkınca bastı çığlığı.koştur koştur bebek bakım odasın gittik o zamanda.
emzirdim altını değiştirdim tekrar arabasına yatırdık kaldığımız yerden devam ettik..
5 saat dışarda kalmışız..rekorumuz bu şimdilik :)
bizde rahat rahat alışverişimizi yaptık.
yazlık kıyafetler almaya başladık artık oğluma.onları giydirceğim günü bekliyorum
çıplak kollarını bacaklarını öpmek istiyorumm :))
Bizde hafta sonu ilk sahilde gezme adımımızı atmış olduk bebek arabasıyla çok hoşuma gitti ilk defa kendi bebeğimi gezdirmek:16:Bende kızım için internetten bazı yazlık kıyafetler sipariş ettim sabırsızlanıyorum o günler gelsinde giydirmek için:16::emir_bebek::nazar:
Allahım yavrularımıza bol bol uyku versin
gazsız ve rahat kaka yapacakları bi gün olsun
sütümüz çok olsun huysuzlanmasınlar
hastalarımız hemen iyileşsin inşallah

eldivenleri çıkardınız mı? ben antalyada yaşıyorum oldukça sıcak artık burası
bugün çıkardım tırnaklarını kesip ama bi yandan da üşürmü ki diye tedirginim
şapka da sürekli takmıyorum. yalnız hala çorap + 2 kat alt 2 kat üst giydiriyorum üstün biri uzun biri kısa kollu
oda sıcaklığımız 24 lerde fazla mı acaba
Antalya sıcaktır diğer yerlere göre tek katlı giydirsen uzun kol yeterli olmazmı acaba üzerinede ince penye yelek:44:
Herkese hayırlı haftalar, bizde çok zor bir hafta sonu geçirdik oğlumuzu anakucağından düşürdük. babamızla hafta sonu dışarı çıkmıştık anakucağında oğlumuz hem arabada hem gittiğimiz yerde rahat uyur demiştik,kemerini takmamıştık çok derin ve zaten kuzucuk dönmüyor diye. arabadan indik babası taşıyordu bir elinden diğerine geçirirken kaydı kuzucuk baktım yerde ,şok olduk hemen acillere koştuk film di emar dı elh. Travmatik bi durum çıkmadı ama birazşişlik var meleğimin kafasında oda zamanla geçer dedi doktorlar...size tavsiyem asla bebişleri hiçbir araba salıncak koltuk v.b. ne kemersiz oturtmayın olmayacak şeyler oluyor malesef. Çevresinde böyle kazaları tecrübe edinenler oldumu? inşaallh ilerde bi sıkıntı olmaz şimdi çok şükür gayet iyi ama..Rabbim emanetlerini korusun ...
Çok geçmiş olsun:50: bir sorun çıkmamasına sevindim Allah korusun meleklerimizi:16::nazar::emir_bebek:
malesefki bizde dusurduk anakucagindan.
hemde saglik ocaginda.
kontrol icin goturmustuk.
o anki korkumu anlatamam.bebisim hem korkudan hem acidan cok agladi.
yuzunde ve kafasindahafif bir cizik vardi sadece.
esim biraz tuttuda duserken cok daha sert dusmesini onledi.ama yinede cok agladi kuzum :((
Geçmiş olsun dikkat etmek lazım taşırken Allah korusun bir dalgınlıkla olabiliyor:31:
sevgili annişler kızım 1 aylık yüzünde ve vücüdunda sivilceler var dr hamaten krem verdi ama daha doğal bir yol var mı acaba ne zaman geçer.sizinkilerde de olmuşmuydu.dr alerji yada sıcaktan olmuştur diyo.komşumda buna adetli biri bakmış diyo..
Bendede olmuştu ilk başlarda kızımda yanakları çok kötüydü,kimi dediğin gibi adetliyken biri gelmiş sevmiş dedi,kimi temre yani nazardan olmuş dedi.Temre duası okununca hafifledi yanakları ve sebamedin yüz kremini almıştık sanırım oda iyi geldi:nazar::emir_bebek:
kızlar bide bebeğinizi neyde taşıyosunuz dışarı çıkınca.bizim haftaya kırkımız çıkıcak ne alsam karar veremedim.
Port bebeyle ev gezmelerine ,dışardada gezerken bebek arabasıyla:10::34:
Kızlar bebeklerinizi yataktan emzirmek için kaldırdığınızda yelek giydiriyormusunuz yada battabniyeye sarıyormusunuz ben uykuluyken unutuyorum bezen sarmayı öylece sıcak yataktan çıkarıp emziriyorum üşütecek diye korkuyorum.
Genelde penye battaniyeyle sarıyorum bazende unutuyorum aslında unutmamak lazım yataktan kalkan bebeğe birşeyelr sarıp yada yelek giydirmek gerekiyor:31::34:
Bugun sutum neredeyse hic yoktu annem de gitti oglum ilk defa tum gun uyumadi ve resmen gun boyu mama verdim simdi uyudu umarim uyanmaz mama veren anneler bebise mamadan sonra ne kadar su veriyosunuz? Benn her mamadan snra yarimm cay kasigi veriyorum yanlis bisey yapmak istemiyorum
Ben tahmini küçük su biberonuyla çok az çektiriyorum yeterli geliyor:34:
selam kizlar nasilsiniz.bende uzzzzzuuuun zamandir yazamadim.iki cocukla cok zor.dun butun gunu yalnizdim cildirdim.bide melegim dogdugundan beri hiriltisi vardi.3 gundur iyice artti bide oksurub oguruyor.:50::50:dk.soyluycem bugun.sutumde az/bebisim mamada istemiyor.bol bol su iciyorum.insallah yeter sutum.bide kizlar burasi soguk ama ben bebisimi dogdugundan beri eldiven ve sapka giydirmedim.hic.dk.gerek gormedi.sadece banyo yapinca sapka takiyorum 2 saatlik.:55::55:
Geçmiş olsun bebişine inşllh iyi olur:16::34:
kizlar 6.gunun sonunda temiz bir kulturle ins. taburcu oluyoruz..ama 1 ay sonra NEFROLOJİ de takip altinda olacaz..cok kucukken idrar yolu enfeksiyonu gecirdiginden bobreklerin etkilenip etkilenmedigi takip edilecek..ins birsey cikmaz..
hepinize desteginiz icin tesekkur ederim..iyiki varsiniz..bu topikte nefes aldigimi hissediyorum..
Allah şifa versin canım sevindim senin adına:16::emir_bebek::nazar:
bzidede var o sivilcelerden öpülünce olur diyolar gelene gidene öptürmesem babası yine öpüyo
Aynen eşimede desemde bazen dayanamıyor ama kızıyorum elimden geldiğince öptürmemeye çalışıyorum çünkü ilk başlarda yanakları çok kötü olmuştu :31::18:
Birde bebeği uyurken bile homurdanan varmı benimki gibi gazı var sürekli ve uyurken bile kızarıp bozarıyor homurdanıyor mıkırdanıyor.

birde uykusu çok hafif pıt diye uyanıveriyor

ayağımda sallıyorum yere bırakınca ağlıyor
2 saat uyuyacaksa iki saat aralıksız sallanmak istiyor
bunun bebeğe bir zararı olurmuki gecede beşiğinde sallanarak uyuyor
yani tüm uyumaları sallanarak arada çok nadir dalıpta sallanmayı bıraktığımız.
Bizimkide gündüzleri çok sık kalkıyor nerdeyse bazen hiç iş yapamıyorum sürekli yanında olmamı istiyor:31::emir_bebek:
ilk defa senden duydum canım şimdi netten baktım gerçekten güzelmiş. dediğin gibi hem göğüs ucu görünüyor hemde iki göğüs arası dümdüz duruyormuş gibi bir tuhaf bunlar.

:nazar::emir_bebek: maşallah oğluşuna darısı diğer bebişlerimize inş. benim kızımda memede uyumayı seviyor ama her defasında gazını çıkarırken huysuzlanıyor uyanıyor:9: garibimin fazladan boş boşuna emmiş oluyor...

gece lambası kullananlar saat kaçtan sonra açıyorsunuz gece lambanızı. gece uyumadığı zaman saatlerce ayağımda sallayınca yada kucakta gezdirince benim ruhum daralıyor gece lambasıyla...
Gece lambası başlarda kullandık ama geceyle gündüzü ayırt etmesi gerektiği için artık kullanmıyoruz alışıyor karanlığa zamanla sizde deneyin,hem doktorlar ışıksız ortamda uyumanın daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar:34::18:
ben kullanıyorum canım doğduğundan beri. eşimin bir arkadaşı hediye almıştı bize. çok işime yarıyor inanki. uyuyunca telsizi açıp çekiyorum odasının kapısını, rahat rahat işimi yapıyorum. sürekli kulağım onda olmuyor ağladımı diye. hatta diğer odalarda müzik felan açıyorum iş yaparken, hem odasının kapısı kapalı olduğundan bebek sesden etkilenmiyor, hemde ben ağlarsa rahatça duyuyorum onu.
Benimde bugün arkadaşım verdi sağolsun,artık çocuğunda kullanmıyor şuan ayarladım açık telsiz ve rahatım çok sık gidip bakmak zorunda kalıyordum uyandımı diye gerçekten iyi oldu böyle:34:
ben eldivenlerini hala çıkarmaya korkuyorum elleri hep yüzünde çiziyor tırnaklarınıda bir türlü kestirmiyor br kaç kere kestik ama çok çabuk uzuyor
Bende henüz çıkarmadım eldivenlerini:emir_bebek:
selam kizlar biz 2bucuk aylik olduk bile..bebegimin herseyine alistim artik uykusu duzenli kakasi duzenli masallahh..ama tek sorun kusuyordu vve istahi yok.dr.giturdum 6bucuk kilo olmus dr.cok kilolu 6 aylik bebegin kilosu var dedi..mama miktarini azalt dedi ben istahsiz duye giturmystum..gercekten 20-30ml ucip birakiyor nasil kili aliyor anlamiyorum?suratu renksiz..gayet iyieyip gonderdi..aptamil cok kusturuyirdu dun bebelaca gectim simdi iyi kusmadi bunda..
A.s Allah bağışlasın zamanla düzene girerler inşallah:34:Kilosu banada çok gelmedi ama yinede doktorunun tavsiyesine kulak verin obezlik yaygın oldu artık dikkat etmek gerekiyor:31:
Bebegini mamayla besleyen yada ek olarak mama veren anneler hangisini kullaniyosunuz ? Ben ek olarak gunde 1 yada 2 kere veriyorum agliyo yetmiyo sütüm maalesef biz aptamilin conformilini kullaniyoruz dr soylemisti ozellikle gazli bebekler icin iyide geldi kakasi gazi duzeldi .bugun netten arastirinca sma gold u kullanan ve memnun kalanda cok varmis ilk mama ureticilerinde biri icinde seker ilavesi yokmus bebeklerinde tat alma olayini etkilemedigi icin ileride hicbisey yerken zorluk cekmezmis prebiyotikte yok hatta prebiyotiklerle ilgili arastirma yapmislar bagisikligi destekledigi kesin kanitlanmamis filan kafam karisti hangisi daha iyidir acaba diye ?
Ben Sma kullanıyorum şu ana kadar sadece bir defa hello baby aldım ama genelde sma kullanıyorum memnunum :34:
ya bi gecede erken uyuyup beni şaşırtsa keşke kızım!!! çok uykum var:(
İnşallah o günlerde gelecek annesi:1::34::emir_bebek:
Kizlar bebeklerimiz daha cok kucukler ama algilaya
biliyorlar..ben bebegimle surekli konusuyorum..mesela pusete koyunca hadi annecim ehehh diyorum anliyor kakasini yapiyor..mama verirken mammaa diyorumm ve bazen maaaa diye agliyir:))mutfaga gidince soyluyorum uyku zamaninda eeee eee annecim diyorum anliyor..ve hic sallamadim alistirmadim aksamlari besigine ortu ortuyorum anliyor masallahhh..ama dogdugundan beri heo kinustum ve kinusuyorum da..sizde deneyin bence..
Bende konuşuyorum agucuk gugucuk yerine normal konuşuyorum kızım hafiften agu diye ses çıkarıyor :1::nazar::emir_bebek:
Kızlar bugün kızma kalça ultrasonu çekildi dr tek tarafta sorun var ama korkulacak birşey dedğil bir ay çift bez bağlayın tekrar çekilsin öbrü ay dedi.Böyle birşey başına gelen varmı çizft bezde bu havada çok zor oluyor kızım içinde çok daralıyor sanki ne yapıcaz bilmiyorum.Bir beden büyük bez kullnıp tek kullanmsam sorun olurmuki?

Birde bebeğinde gaz sorunu olanlar için nurse harveys gaz ilacına başladık ben çok memnun kaldım tavsiye ederim.Benim kızım emdikten sonra sattlercede uğraşsak gazını çıkaramıyorudu şimdi çok şükür bu ilaçtan sonra emince 10 dk içinde çıkıyor gazı ben sab simplex metsil ve agulin denemiştim onların faydasını göremedik ama bu ilaç fayda etti hemde bitkisel.
Geçmiş olsun canım,inşllh bir sorunu kalmaz,bende nurse harveys kullanıyorum memnunum ama bazen yinede gaz sancısı oluyor ister istemez:18::31:
gün aldıkca değişiyo 56 günlük olduk kızım keyif sesleri çıkartıyo kendi kendi yatıyo 20 gün önce hayaldi bunlar
bungün ev temizledim o sesi dinledi yemek yaparken muftaga götürüyorum yatıyo orda sürekli konuşuyorum
2 gün peş peşe koligimiz tuttu öldük resmen hiç bi şekilde sakinleşmedi meme almadı saçkurutma makinesi ana kucagı battaniye arasında sallama arabayla gezme gözleri şişti ağlamatan kendimi hiç böyle çaresiz h,ssetmemiştim
Kolay değil Allah yardımcın olsun inşllh bir daha kolik olmaz:31:
evet canım mühim olan saglıklı olması tabiki ama yüzü farklı vücudu elleri farklı renk olunca benimde garibime gidiyor :)

aşı kesin çözüm değilmiş zaten aşı olsada virüsü kapabiliyormuş sadece riski azaltıyormuş,insan arada kalıyor ya virüs alırsa bu seferde vicdan azabı cekermiyim acaba :(
Bende kararsız kaldım.Aslına bakılırsa yaptırdığımız aşıların hangisi güvendeki ama yaptırıyoruz yinede ne olur ne olmaz diye.Allah korusun hepsinide:16::nazar::emir_bebek:

iyi geceler kızlar
ben şuan işteyim :( canım sıkılıyor kızımı özlüyorum dün gece eşim bakmıştı bugece eşim yarın erken gideceği için kızımı annemlere bıraktım daha çok küçük içim gidiyor sanki hergün benden biraz daha uzaklaşıyor gibi geliyor çalışmadan önce tek ben alınca susardı kimse susturamazdı şimdi bu ayrım yok sanki bende susturamıyorum :( bide kızlar süt sorunum var ilk iş günümde memeler dolup taştı elimle süt sağmıştım poşet dolmuştu gidincede makinayla baya bir çıkarmıştım ama bidaha hiç öyle olmadı işteyken bütün gün memelerim sertleşmiyor bile o gün neden öyle oldu şimdi neden böyle anlamadım sanki hiç süt kalmadı pskolojikmi ne anlamadım 8 gündür çalışıyorum 1.gün dolu süt varken ertesi gün ne oldu çok sık emziremediğim için mi oldu yoksa ilk iş günü yeni iş hem heyecanlı hem mutluydum diyemi o gün süt doldu şimdi yok anlamadım ne yapsam yine emzirip duruyorum ama yetmiyor kızıma ağlamaya başlayınca mama veriyorum her geçen gün kendimi daha iyi hissediceğimi düşünüyordum ama olmuyor çalışıcak annelere sesleniyim burdan çok zor aklım sürekli kızımda kokusunu özlüyorum ilgilenemediğim için vicdan azabı çekiyorum yorgun olduğum için eve koşakoşa gitsemde halim kalmıyor kızımın dilinden anlıcak sevicek uyuyup kalıyorum of of yani çalışmak zorundamısın derseniz cevabı evet maddi manevi zorundayım ben hep çalışıyordum hamilelikte 6 ay çalışmadım zor duruma girdik eşim yetişemiyor ilişkimiz bu sebeple bozuluyor ben çalışınca eşimde biraz daha rahatladı ruhsal olarakta yani hepsini bir arada sürdürmek zorundayım nasıl yetişicem bu hayata diye hergün soruyorum kadınlar nasıl yetişmiş ben ne kendime bakabiliyorum ne eve ne kocama ne kızıma herşey yarım yamalak neyse kızlar size bir sorum var benim kızımın çişi kokuyor diyordum hatta doktora götürmeyi düşünüyordum ama şunu farkettim prima bez kullanıyoruz beyaz paketten bez rezalet kokuyor kimyasal gibi ben zannediyorum çişi kokuyor altını değiştirdim yine kokladım aynı koku baktım bezde ağır bir koku var sanırım kızımın idrarında sorun yok bezden böyle oldu çok sarı falanda değil diye götürmedim bu arada bezleri internetten e bebekten almıştım şimdi değiştirip molfixe geçmeyi düşünüyorum yarın alıcam değiştiricem inşallah sizde böyle bişey oldumu kokulu prima bez denk geldimi

Sut iyi gelen memeden emziriyorum gun boyu digerini manuel pompa aldim onla sagiyorum dinlene dinlene :) sonra sagdigim sutu de emzirdigim gogsumde kalmadiysa biberonla
veriyorum o da yetmeyince mama[/QUO
Canim ne kadar mama takviye ediyosun

Cnm gunde bi kere gece veriyodum artik gunduzleride cok sksirsam vveriyorum 2 olcek cnm onun isttegine gore 3 olabiliyo doymayinca :)

iyi geceler kızlar
ben şuan işteyim :( canım sıkılıyor kızımı özlüyorum dün gece eşim bakmıştı bugece eşim yarın erken gideceği için kızımı annemlere bıraktım daha çok küçük içim gidiyor sanki hergün benden biraz daha uzaklaşıyor gibi geliyor çalışmadan önce tek ben alınca susardı kimse susturamazdı şimdi bu ayrım yok sanki bende susturamıyorum :( bide kızlar süt sorunum var ilk iş günümde memeler dolup taştı elimle süt sağmıştım poşet dolmuştu gidincede makinayla baya bir çıkarmıştım ama bidaha hiç öyle olmadı işteyken bütün gün memelerim sertleşmiyor bile o gün neden öyle oldu şimdi neden böyle anlamadım sanki hiç süt kalmadı pskolojikmi ne anlamadım 8 gündür çalışıyorum 1.gün dolu süt varken ertesi gün ne oldu çok sık emziremediğim için mi oldu yoksa ilk iş günü yeni iş hem heyecanlı hem mutluydum diyemi o gün süt doldu şimdi yok anlamadım ne yapsam yine emzirip duruyorum ama yetmiyor kızıma ağlamaya başlayınca mama veriyorum her geçen gün kendimi daha iyi hissediceğimi düşünüyordum ama olmuyor çalışıcak annelere sesleniyim burdan çok zor aklım sürekli kızımda kokusunu özlüyorum ilgilenemediğim için vicdan azabı çekiyorum yorgun olduğum için eve koşakoşa gitsemde halim kalmıyor kızımın dilinden anlıcak sevicek uyuyup kalıyorum of of yani çalışmak zorundamısın derseniz cevabı evet maddi manevi zorundayım ben hep çalışıyordum hamilelikte 6 ay çalışmadım zor duruma girdik eşim yetişemiyor ilişkimiz bu sebeple bozuluyor ben çalışınca eşimde biraz daha rahatladı ruhsal olarakta yani hepsini bir arada sürdürmek zorundayım nasıl yetişicem bu hayata diye hergün soruyorum kadınlar nasıl yetişmiş ben ne kendime bakabiliyorum ne eve ne kocama ne kızıma herşey yarım yamalak neyse kızlar size bir sorum var benim kızımın çişi kokuyor diyordum hatta doktora götürmeyi düşünüyordum ama şunu farkettim prima bez kullanıyoruz beyaz paketten bez rezalet kokuyor kimyasal gibi ben zannediyorum çişi kokuyor altını değiştirdim yine kokladım aynı koku baktım bezde ağır bir koku var sanırım kızımın idrarında sorun yok bezden böyle oldu çok sarı falanda değil diye götürmedim bu arada bezleri internetten e bebekten almıştım şimdi değiştirip molfixe geçmeyi düşünüyorum yarın alıcam değiştiricem inşallah sizde böyle bişey oldumu kokulu prima bez denk geldimi

ben prima premium care kullanıyorum 62 günlük olduk hiç öyle kötü bi kokusu yok senin aldığın bezlerde bi sorun olmasın

iş olayınındada çok fazla yıpratma kendini ben büyük oğlumda bir süre çalıştım fakat başımıza talihsiz olay gelince işten çıktım
o olay olmasaydı çalışmaya devam ederdim

maddi açıdan ihtiyacım var diyosun yani çocuğun için çalışıyosun onun geleceği için vicdan azbı çekmene gerek yok
eve geldiğinde bebeğinle yeteri kadar ilgilenirsen hiç bir sorun olmaz
uzmanlar ne diyo çocukla ne kadar beraber olduğun değil onunla zamanını nasıl değerlendirdiğin önemli
anladığım kadarıylada ilgili bi annesin
şimdi daha çok yeni olduğu için herşeye yetişemiyosun fakat zamanla seninde çabanla herşey düzene giricek
önemli olan her şeye yeteri kadar vakit ayırabilmen buda zamanla olucak inşallah
benim ablamda 3 çocuklu olduğu halde çalışıyo emekliliğine 4 yılı kaldı emekli olup çocuklarımı yanıma alıcam diyo ve daha 34 yaşında

Kızlar bugün kızımın gazını alırken omurunda eğrilik farkettim :( Bugün idrar tahlili için 14.30 da doktora gidecektim hemen soracağım inşallah bir sorun yoktur. Oysa masaj falan yaparken hiç elime gelmemişti, kızlar dua edin ne olur bir sorun olmasın...

$Fotoğraf0807.webp

kızlar kızımın yüzündeki minik sivilceler her geçen gün çoğalıyor..kalın kabuklu ve sert sert elime geliyor..
herkes geçer diyor ama ne geçiyor nede azalıyor
ilk kızımda görmedim böyle bişey
yediklerimden alerji oluyordur diye düşünüyorum işe yumurta yemeyi bırakarak başladım :(
bugün dr götürecem..geçen hafta cumada götürmüştüm geçer demişti ama geçmedi habire artıyor
eltimin oğlunda çıkmıştı böyle ve hiç geçmedi :(
çok canım sıkılıyor :25:
sizin bebeklerde de varmı böyle kızarıklıklar

bu arada hepinize hayırlı cumalar dilerim

Kızlar bugün kızımın gazını alırken omurunda eğrilik farkettim :( Bugün idrar tahlili için 14.30 da doktora gidecektim hemen soracağım inşallah bir sorun yoktur. Oysa masaj falan yaparken hiç elime gelmemişti, kızlar dua edin ne olur bir sorun olmasın...

inşallah yanılmışsındır

cnm dışa doğru çıkık şekildemi
eğer öyleyse benim yiğenimde ana kucağında yatmaktan omuru eğilmişti..ablam farkedince daha yatırmadı ..
ana kucağına koyuyorsan orda fazla uzun bırakma
benim ablam pek çıkarmazdı yiğenimi

64 gunluk canim bebegim.haklisin sukretmem lazim :))
onceleri 2 saate bir gece gunduz uyanirdi ama simdi cok sukur 5 6 saat bazende 3 4 saat uyuyo.arada bir kendini sikiyo sanki mirildaniyo sonra tekrar uyuyo.
seninkisi kac gunluk ki canim?
Allah yardim etsin insallah cok zor uykusuzluk.
ama ben yinede yorgun oluyorum emzirmekten dolayi.

benimkiside oleydi.hatta sivilcenin icinde beyaz bir madde olusurya oleydi uzunca bir sure sonra kirmizi kirmizi putur putur oldu yuzu cok cirkin gorunuyodu simdi sukurki gecti.bide saclari yaglaniyodu yikiyodum uzun surmuyo tekrar yaglaniyodu snki haftalardir yikanmamis gibi duruyodu saclari deli oluyodum :))ama sanmiyorum adetli kadin bakmis falan ben inanmam canim fazla ole seylere.aklini karistirma korkma sivilceyse illaki gececektir.bende hic gecmicek sandim ama sukurki gecti :))

sabir........
sabir........
sabir........
canım ne kadar zamanda geçti sivilceler.bide bebeğin kaç gnük benim ki 35

Ahhh canim ayni dert bende de var .maşallah hepsine.saat 7den beri emip emip mizidanoyo.mama verdim yine kalkti.simdi babama verdim mamasini yediriyo yine.benimki de 39 gunluk.Rabbim korisin hepsini.oglanlar cok yiyor sanirim.

ben kızıma hiç mama veriyorum. sadece emziriyorum.siz doymadığını nasıl anlıyosunuz?ben hep merak ediyorum acaba ne kadar emiyo yeterlimi diye?arada ağıyo gaz diyorum ben ama acaba aç mı ki?

Eki Görüntüle 701553

kızlar kızımın yüzündeki minik sivilceler her geçen gün çoğalıyor..kalın kabuklu ve sert sert elime geliyor..
yediklerimden alerji oluyordur diye düşünüyorum işe yumurta yemeyi bırakarak başladım :(
bugün dr götürecem..geçen hafta cumada götürmüştüm geçer demişti ama geçmedi habire artıyor

aynı benim kızım da böyle idi 1 hafta sürdü bugün azaldı. pütürlük var ama ilk zamanki gibi degil.bende çok korkmuştum ama geçicek sanırım.

iyi geceler kızlar
Bazen hayat şartları ister istemez çalıştırmayı gerektiriyor sende istersin tabiki bebeğinle her an birlikte olmayı,ama sonuçta yine işten geldiğinde bebeğinle ilgilenip sevgini ilgini gösterirsen oda hisseder zaten bunu ve yabancılık çekmez ilerisi için iyi olur inşallah.Artık çoğu bayan çalışıyor kolay değil hepsinini bir arada yürütmek ama işte bazen fedakarlığın çoğunu yapmak bizlere düşüyor canım,Allah yardımcın olsun ve mutluluğunuz bozulmasın:16:
günaydın ve hayırlı cumalar...
Hayırlı Cumalar:3:
İnşallah öyle bir şey yoktur,geçmiş olsun canım:16:
Eki Görüntüle 701553

Canım benim kızımın yüzü bundan beterdi,hergün kaynatılmış temiz suya pamuğu batır yüzünü sil kurula,ardından gül suyuyla sil ve zeytinyağı vs denediğimiz halde geçmeyince sebamedi aldık yüz kremini Allah'a şükür iyi geldi.Birde mevludunda hoca yüzü temre olmuş dedi.Temre duası var onu eşim 7 gün boyunca okudu ve birşeyi kalmadı zamanla geçti şükür:nazar:Seninkide geçer inşallah,bu dediklerimi dene istersen:34:

Yaptim smdi cnm umarim faydali olur tesekkur ederm mama vermekten nefret ediyorum hele su gdo mevzusu ciktigindan beri huzursuzum her verisimde
Canım mutlaka devam et ben düzenli olarak yapıyorum tadınıda çok seviyorum ama çok süt yapıp göğüslerinin şişliğinden rahatsız olabilirsin sütü çok arttırıyor bebeğinin bitiremeyeceği kadar artıp göğsün şişerse hoşafın içindeki incir sayısını azaltırsın ben ilk zaman çok incir koyuyordum artık 3-4 incirle bir tencere hoşaf yapıyorum inciri nekadar çok olursa sütte o kadar çok oluyor.
canim hem sana hemde diger topikteki arkadaslara bisi sormak istiyorum.
benim sag gogsumde hic sut birikmiyo.az olmaya basladi onceleri ikiside esit orandaydi sut yani.simdiyse hic birikmiyo bekletiyorum olmuyo sik sik emerse cogalir belki diyorum olmuyo.olanda kendi kendine akiyo.acaba aktigi icini birikmiyo bilmiyorum.sende bole bisi varmi?
(yada kizlar sizde?)digerindede fiskiriyo.ama oburunde fazla olmadigi icin mecbur tek memeye yukleniyorum bazen ondada yeteri kadar dolmadigi oluyo.napcam bilmiyorum :((
nolur bisi soleyin :((
Canım benimde ilk haftalarda tek göğsüm çok yara olduğundan emzirememiştim o göğsümün yarası geçtikten sonra emzirsemde sütü diğerine göre az oluyordu ama hoşafla sütü arttı çok şükür incir hoşafı dene mutlaka:40:
gün aldıkca değişiyo 56 günlük olduk kızım keyif sesleri çıkartıyo kendi kendi yatıyo 20 gün önce hayaldi bunlar
bungün ev temizledim o sesi dinledi yemek yaparken muftaga götürüyorum yatıyo orda sürekli konuşuyorum
2 gün peş peşe koligimiz tuttu öldük resmen hiç bi şekilde sakinleşmedi meme almadı saçkurutma makinesi ana kucagı battaniye arasında sallama arabayla gezme gözleri şişti ağlamatan kendimi hiç böyle çaresiz h,ssetmemiştim
İnşallah zamanla benim kızımda keyif sesleri çıkarır şuan biz her gün böyleyiz hergün tutuyor gaz sancısı
Eki Görüntüle 701553

Canım benim kızımında yüzü aynene böyle inşlalah düzelecek zamanla.

Eki Görüntüle 701553

Canım geçmiş olsun, benim oğlumda da aynen böyle var. Bir tek uyuyunca düzeliyor ve bebek cildi oluyor. Doktora götürmüştük sebep söylemedi hemanten krem verdi. Ben de kullanmadım, kendi doktorumuza soracağım. Dikkat ettim de havalar biraz sıcaklayınca haliyle kat kat giydirmiyoruz. Sanki cildi bayağı düzeldi gibi. Bir arkadaşın oğlunun soğuğa alerjisi varmış o da böyle olmuş. Belkide bizimkileri çok sıcak tutuyoruz, vücut alerji yapıyor. Benimkinin yüzünde ve boynunda oluyor. Vücdunda yok. Geçmiş olsun inşallah hepimizinki geçer.

Back
X