2013 gelinleri ve korunma yöntemleri

benım kuzenım ıgne vurduruyor kendıne ama acaip kilo aldırıyor , doğum kontrol hapları kıl ve tüy yapıyor dıye duydum. En iyisi özel bölgeye sprel mı ne takıyorlarmıs o en ıyı yöntemmıs dıye duydum ama en önemlisi jınekoloğa basvrmak dıye dusunuyorum :)

Ben bugun doktora gittim hapta aldım ama kullanmaya cesaret edemıyorum ya 1 ay içinde kilo alırsamda gelinliğin içine giremezsem neolacak of ya off ühü:'((

doğum kontrol hapları içindeki hormonal maddeler nedeniyle vücutta su tutulumuna yol açabilir ama bunun kalıcı bir kilo alımı olacağını sanmıyorum...eğer hemen gebelik planlamıyorsanız doktorlar da ilk olarak hap öneriyor...
kendimden örnekle; pko nedeniyle doğum kontrol hapı kullanmalıyım ama doktorum 3-5 ay içinde gebelik planladığımızı öğrenince hap önermedi... doğum kontrol haplarının tek bir işleyişi yoktur, bazen bir gün unutursanız gebe kalırsınız, ama bazen de bıraktıktan aylar sonra bile koruyuculuğu devam edebilir, bu nedenle kullanmayın dedi...
30 yaş altı için 2 yıl gebe kalmamayı sorun olarak kabul etmiyoruz, 30 yaş ve üzeri kadınlara dilerlerse evlilikten sonraki bir kaç ay içinde tedaviye başlayabiliyoruz yaş nedeniyle dedi...

ria konusunu da konuştuk doktorla, doğum yapmamış kadınlara takabiliyoruz ama rahim ağzı daha sıkı olduğu için işlem biraz zor olabiliyor dedi...
uzun süre bebek düşünmeyen çiftler için en doğru yöntem doğum kontrol hapı imiş kızlar ve kesinlikle geri çekilme bir doğum kontrol yöntemi değildir, cahillik yapmayın diye de fırça attı

doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlar yan etkilerini gördünüz mü? ben d.k hapı kullanıyorum hazirandan beri düğüne kadar kilo almadım çok stresli bir dönem olduğu için dahada verdim hatta ama düğünden sonra kilo almaya başladım ve saçlarım dökülüyor evdeyim hareketsizlikten mi alıyorum acaba yoksa hapın yan etkisimi bilemedim. eşimle konuştum bırak hapı diyor saçlarım dökülüyo diye ben korunurum diyor ama güvenemiyorum nedense :S seneye okula devam etmeyi düşünüyorum o yüzden 3 yıl çocuk istemiyorum eşimle bu konuda anlaştık ama bir yandan onun çocuklara aşırı düşkünlüğü var sanırım istiyor ama benim ideallerim için olmasın diyor. o yüzden onun korunması beni tedirgin ediyor ne yapsam bilemiyorum. saçlarım için kür uygulasam kilolar için spor yapsam hapa devam mı etsem eşim mi korunsa offff kafam çok karışık :95:

Ben bir doktor olarak söylüyorum kızlar ben doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum. Hem korunma yüzdesi yüksek hem de olur da kazayla istenmeyen bir gebelik olursa ilacin bebeğe bie zararı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…