• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 gelinleri ve korunma yöntemleri

arkadaşlar lütfen yardımcı olun... Birliktelikte gebelikten korunmak için birçok seçenek var fakat net bir karar veremedim. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

bir çok korunma yöntemi mevcut hepsinin artıları eksileri var,ama böyle ezbere olmaz ki bu işler kimine hap yarar kimine yan etki yapar en iyisi jinekolog önerisi!

Jinekolog bi rahatsizlik yoksa hap oneriyor zaten. Ben nisanlimla anlastim ilk bir iki ay ben koruncam alisinca eşim korunacak kismetse.

merhaba arkadaşlar
ben de 5 gündür d.k hapı kullanıyorum düğünüme 50 gün var :9:
adetim düğüne denk gelmesin diye 2 kutu bitirmiş olucam düğüne kadar

bence de doktora gidilmeden hapa başlanmamalı çünkü doktorlar hep ultrasonla kist durumu olup olmadığına bakıyo, hem güzelce anlatıyo hem de daha önce geçirdiğimiz bi rahatsızlığın olup olmadığını soruyolar
kimi durumlarda hap kullanılmasını tavsiye etmiyolar çünkü
benim için hapın tek dezavantajı şimdilik adetimi kesik kesik leke halinde getiriyo olması onun dışında bi sıkıntı yok.. ilk ay böyle olması normalmiş
ben de uzun süre kullanmak istemiyorum en fazla 1 sene kullanırım ki o bile fazla geliyo şuan gözüme(6 ay falan daha bi ideal gibi :27:) sonra sevdiceğim koruncak
nişanlılarla bu konuları konuşalım ortak bi yöntem belirliyelim :16:

bir çok korunma yöntemi mevcut hepsinin artıları eksileri var,ama böyle ezbere olmaz ki bu işler kimine hap yarar kimine yan etki yapar en iyisi jinekolog önerisi!

Tabıkıde onun onerısıne gore olacak ki kesın sonuc orda cıkar burda fıKır alısverısı var herkesın aklı basında ınsan hap dedık dıye hap kullanmazkı hemen kımse tabıkıde doktora gıdılecek doktor karar verecek mesela ben arkadasımla gıttım muayene ettı benı de onuda pes peseydı sıramızda ona hap onermedı sen hap kullanamazsın dedı banada sen de hıc bı sorun yok bunyen kaldırır kullanabılırsın dedı.Kesınlıkle doktorsuz olmaz yanı..

merhaba arkadaşlar
ben de 5 gündür d.k hapı kullanıyorum düğünüme 50 gün var :9:
adetim düğüne denk gelmesin diye 2 kutu bitirmiş olucam düğüne kadar

bence de doktora gidilmeden hapa başlanmamalı çünkü doktorlar hep ultrasonla kist durumu olup olmadığına bakıyo, hem güzelce anlatıyo hem de daha önce geçirdiğimiz bi rahatsızlığın olup olmadığını soruyolar
kimi durumlarda hap kullanılmasını tavsiye etmiyolar çünkü
benim için hapın tek dezavantajı şimdilik adetimi kesik kesik leke halinde getiriyo olması onun dışında bi sıkıntı yok.. ilk ay böyle olması normalmiş
ben de uzun süre kullanmak istemiyorum en fazla 1 sene kullanırım ki o bile fazla geliyo şuan gözüme(6 ay falan daha bi ideal gibi :27:) sonra sevdiceğim koruncak
nişanlılarla bu konuları konuşalım ortak bi yöntem belirliyelim :16:

Merhaba melinda,aynen dedıgın gıbı doktor hem kontrollerını yapıyor hem guzelce bılgılendırıyor aklında soru ısaretı kalmıyor ınsanın boylece bazı seylerde,henuz yenı baslamıssın arkadasım ama gececek ve tam tarıhını bıleceksın bundan sonra regl tarıhlerının agrın varsa hafıf atlatacaksın ;) regl bıtınce ara kanamalar devam edebılır benım 15 gun fln surmustu doktorda normal oldugunu soyluyor , hapı hep aynı saatte içmeye calıs doktorda soylemıstır bunu zaten;) isimi ne peki kullandıgın hapın?

Merhaba melinda,aynen dedıgın gıbı doktor hem kontrollerını yapıyor hem guzelce bılgılendırıyor aklında soru ısaretı kalmıyor ınsanın boylece bazı seylerde,henuz yenı baslamıssın arkadasım ama gececek ve tam tarıhını bıleceksın bundan sonra regl tarıhlerının agrın varsa hafıf atlatacaksın ;) regl bıtınce ara kanamalar devam edebılır benım 15 gun fln surmustu doktorda normal oldugunu soyluyor , hapı hep aynı saatte içmeye calıs doktorda soylemıstır bunu zaten;) isimi ne peki kullandıgın hapın?

canım bu ara kanamalar dediğin hap kullanımına mı bağlı çünkü benim doktorum da öyle bir şey söyledi ama tam anlamadım. yani zaten benim en az 6 gün sürüyor daha fazla olursa sürekli adetli gibi gezmek istemem :50:

benimde ağustosda düğünüm var nişanlım ben prezervatif falan kullanmam diyor geri çekme yöntemini düşünüyor bende güvenemiyorum hapda kullanamam cok unutkanım birgün içsem üç gün unuturum ne yapıcam ben yaaaa :(

korunma yöntemi için doktora giden arkadaşlar;acaba özel hastaneyemi gittiniz yoksa devlet hastanesinemi?
annem devlette vakitleri dar oluyor pek ilgilenmez özele gidersin diyorda ben pek emin olamadım ne yapsam acep?

korunma yöntemi için doktora giden arkadaşlar;acaba özel hastaneyemi gittiniz yoksa devlet hastanesinemi?
annem devlette vakitleri dar oluyor pek ilgilenmez özele gidersin diyorda ben pek emin olamadım ne yapsam acep?

ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerine gidebilirsin çok iyi ilgileniyorlar

teşekkür ederimm

bir de emekli sandığıyla ya da ssk'yla anlaşması olan özel hastaneler var 15 lira fark ödüyorsun sadece..
ben yarın 10.45 e randevu aldım gidip bilgi alacağım detaylı birşeyler öğrenirsem sizleride bilgilendirmeye çalışırım elimden geldiğince..

ben de jinekoloğa görünecektim ek olarak anne çocuk sağlığına da görüneyim...

benim planım da ilk bir kaç ay hap kullanmak... alışmak gerek çünkü en mantıklı hap gözüküyor...
gerçi onun da isteksizlik kuruluk gibi yan etkileri olabiliyormuş ama umarım olmaz...

Ben bugun doktora gittim hapta aldım ama kullanmaya cesaret edemıyorum ya 1 ay içinde kilo alırsamda gelinliğin içine giremezsem neolacak of ya off ühü:'(( :14:

bir de emekli sandığıyla ya da ssk'yla anlaşması olan özel hastaneler var 15 lira fark ödüyorsun sadece..
ben yarın 10.45 e randevu aldım gidip bilgi alacağım detaylı birşeyler öğrenirsem sizleride bilgilendirmeye çalışırım elimden geldiğince..

ay çok iyi olur canım bizide bilgilendir:9:

ay çok iyi olur canım bizide bilgilendir:9:

eveet doktora gittim korunmak için 2 ay önceden ilaç başlamak idealmiş.. spirali pek önermedi bana..
geri çekilme de her babayiğidin harcı değil dedi..

şimdi ben 15 gündür reglyim diye adet düzenleyici başladık iki kutu cyclo-progynova.. kutular bitince hem yeniden hormon testini yapacak hemde doğum kontrole başlayacağız.. benden bu kadar bilgi hanımlar.. :13:

eveet doktora gittim korunmak için 2 ay önceden ilaç başlamak idealmiş.. spirali pek önermedi bana..
geri çekilme de her babayiğidin harcı değil dedi..

şimdi ben 15 gündür reglyim diye adet düzenleyici başladık iki kutu cyclo-progynova.. kutular bitince hem yeniden hormon testini yapacak hemde doğum kontrole başlayacağız.. benden bu kadar bilgi hanımlar.. :13:

mersii canım. umarım adet düzensizliğin geçer oda kötü yaa:50:

mersii canım. umarım adet düzensizliğin geçer oda kötü yaa:50:

ya masal şöyle ki günü gününe olmasa da 3 gün 4 gün ileri atarak oluyordu her ay ama bu ayın 15 gününü kanamalı hasta modunda geçirince korktuk nişanlımda bende.. :(
çok şükür ilaçla düzelecek bir şey çıktı Rabbim dermansız dert vermesin buna şükür

selam kızlar,
benim düğünüm Haziranda , tam 30 günüm kaldı ve geçen hafta doktora gittim, önce yumurtalık kontrolü yapıldı
sonra bana Yasmin doğum kontrol hapı önerdi, "yeni evlenecek olanlara doğum kontrol hapı öneriyoruzz, alışana kadar böyle devam edin" dedi :)
Hapı internetten, forumlardan okudum, herkes memnun, eczaneye de danıştım çok iyi olduğunu söyledi,
evleneceklere duyurulur :)

kızlar evleneli 5 gün oldu 1,5 ay öncesinden yazz 24+4 doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştım ve eşim ilişkimiz esnasında geri çekiliyorr herbabayiğidin harcı değil yazılmış ama prezervatif kullanmıyorsa yapacak malesef çünkü en az 4 sene çocuk düşünmüyoruz tabi allah'ın takdirinede lafım yok ama biz önlemlerimizi böyle alıyoruz

Back