- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- 598
- Konu Sahibi boogeyman_7
-
arkadaşlar lütfen yardımcı olun... Birliktelikte gebelikten korunmak için birçok seçenek var fakat net bir karar veremedim. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Jinekolog bi rahatsizlik yoksa hap oneriyor zaten. Ben nisanlimla anlastim ilk bir iki ay ben koruncam alisinca eşim korunacak kismetse.
bir çok korunma yöntemi mevcut hepsinin artıları eksileri var,ama böyle ezbere olmaz ki bu işler kimine hap yarar kimine yan etki yapar en iyisi jinekolog önerisi!
merhaba arkadaşlar
ben de 5 gündür d.k hapı kullanıyorum düğünüme 50 gün var
adetim düğüne denk gelmesin diye 2 kutu bitirmiş olucam düğüne kadar
bence de doktora gidilmeden hapa başlanmamalı çünkü doktorlar hep ultrasonla kist durumu olup olmadığına bakıyo, hem güzelce anlatıyo hem de daha önce geçirdiğimiz bi rahatsızlığın olup olmadığını soruyolar
kimi durumlarda hap kullanılmasını tavsiye etmiyolar çünkü
benim için hapın tek dezavantajı şimdilik adetimi kesik kesik leke halinde getiriyo olması onun dışında bi sıkıntı yok.. ilk ay böyle olması normalmiş
ben de uzun süre kullanmak istemiyorum en fazla 1 sene kullanırım ki o bile fazla geliyo şuan gözüme(6 ay falan daha bi ideal gibi) sonra sevdiceğim koruncak
nişanlılarla bu konuları konuşalım ortak bi yöntem belirliyelim
Merhaba melinda,aynen dedıgın gıbı doktor hem kontrollerını yapıyor hem guzelce bılgılendırıyor aklında soru ısaretı kalmıyor ınsanın boylece bazı seylerde,henuz yenı baslamıssın arkadasım ama gececek ve tam tarıhını bıleceksın bundan sonra regl tarıhlerının agrın varsa hafıf atlatacaksınregl bıtınce ara kanamalar devam edebılır benım 15 gun fln surmustu doktorda normal oldugunu soyluyor , hapı hep aynı saatte içmeye calıs doktorda soylemıstır bunu zaten isimi ne peki kullandıgın hapın?
korunma yöntemi için doktora giden arkadaşlar;acaba özel hastaneyemi gittiniz yoksa devlet hastanesinemi?
annem devlette vakitleri dar oluyor pek ilgilenmez özele gidersin diyorda ben pek emin olamadım ne yapsam acep?
ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerine gidebilirsin çok iyi ilgileniyorlar
teşekkür ederimm
bir de emekli sandığıyla ya da ssk'yla anlaşması olan özel hastaneler var 15 lira fark ödüyorsun sadece..
ben yarın 10.45 e randevu aldım gidip bilgi alacağım detaylı birşeyler öğrenirsem sizleride bilgilendirmeye çalışırım elimden geldiğince..
ay çok iyi olur canım bizide bilgilendir
eveet doktora gittim korunmak için 2 ay önceden ilaç başlamak idealmiş.. spirali pek önermedi bana..
geri çekilme de her babayiğidin harcı değil dedi..
şimdi ben 15 gündür reglyim diye adet düzenleyici başladık iki kutu cyclo-progynova.. kutular bitince hem yeniden hormon testini yapacak hemde doğum kontrole başlayacağız.. benden bu kadar bilgi hanımlar.. :13:
mersii canım. umarım adet düzensizliğin geçer oda kötü yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?