- Konu Sahibi boogeyman_7
-
oral kontraseptif dediğimiz doğum kontrol hapı çok etkili bır korunma yontemıdır..
bunun dışında korunma aşısı var..
deri altı implantları vardır..kadının koluna 5 küçük ımplant yerleştirilmektedir..istenildiğinde çıkartılarak korunma yöntemınden vazgeçilmekte..
diyafram kadın rahim girişine yerleştirilebılen bır nevı kadın prezervatifidir..
kondom erkek penisini kaplayan balonumsu şeffaf koruma kılıfıdır..
geri çekilme denılen yöntem fii tarıhınden kalma çok riskli olmasına rağmen denenen bışeydır.. ama tıbbı olarak ele alırsak asla doğum kontrol yöntemi değildir..karavana çıkabılır..
bırde kadın rahmine yerleştirilen spiral denen bakır teller mevcuttur..bıkaç yılda değiştirilmesi gerekmekte olan bır teldir..çıkartıldığı zaman korunma işlevı sona ermektedır..
ben hatırladıklarımdan tanımlama ve isim verdım..gerisi deneyenlerden gelsin
bunlar zaten bilinmektefakat 2013 gelinlerinin seçtikleri... weya gittikleri jinekoloklarının önerileri neler ??
spiral mi emin misin regliyken takılıyormuş ve havaalanlarında felan sıkıntı çıkarıyormuş takılı bayanlara x raydan geçerken tabi geyik değilse :) :)Acaba prezervatif kullanmaya nasıl bakar erkekler.Hap, spiral vs kimyasal yöntemler sonuçta ve kullanmayı düşünmüyorum.İnşallah nişanlım için bi sakıncası yoktur.Hoş olsada ikna etmesini bilirim
benim de annem duysa içirmez vallaılıskının ılkı falan olmaz korunmak lazım her durumu rısk ılk geceden hamıle kalan tanıyorum ben
erkeklerın hepsı sıcak bakmıyor kendılerının korunmasına malesef..
bana da yazz yazdı dr ama yıne de korkuyorum valla :18: ıkı ay onceden baslamak lazım hazıranda baslamam lazım yanı :18:
İşte bende kullanmak istemediğimi söyledim ya :)spiral mi emin misin regliyken takılıyormuş ve havaalanlarında felan sıkıntı çıkarıyormuş takılı bayanlara x raydan geçerken tabi geyik değilse :) :)
Günaydınlar herkese.. Evli arkadaşım düğününden evvel d.k. hapı kullanmaya başladı ancak karaciğer değerleri düştü. Hızlı bir şekilde kilo aldı; ki bu bilinen bir yan etkisidir. D.k.hapını kullanmayı bırakması gerektiğini yine aynı doktor söyledi. Ben şahsen d.k. hapı kullanılmasına pek sıcak bakmıyorum; duyduğum diğer hikayeler de düzenli olarak kullananların, bıraktıktan sonra yumurtaların tembelliği nedeniyle uzun bir süre hamile kalamamaları idi.
Spiral ilk çocuk doğmadan da takılabiliyormuş; biz böyle bilmiyorduk ama riskli de olsa takılabildiğini doktoru söyledi.
Aşı ihtimalini de düşündüler ancak eşi buna hiç sıcak bakmadı.
Şuanda onların da aklı karışık; takvim yöntemini kullanıyorlar ama elbette bu da bir doğum kontrol yöntemi değil..
Allaha emanetler yani:)
Bencede en iyi yöntem hap, erkeklerin cogu prezervatif kullanmayı istemez o yüzden hap en mantıklısı.
Evet zararı var yok değil ama yıllarca 5-10 yıl kullananlara zararı var. Sonuçta biz ya 2 ya da 3 yıl sonra hapı bırakıp hamile kalmak isteyeceğiz bence en doğru yöntem hap. Tabi doktora danışarak kullanmak...
acıkcası bende hep haptan yanaydım ve ondan yana oldum=) cunku dıger seyler hıccc ıcıme sınmıyor hıc bıse kullanmasak her ay ben o strese gıremem gercekten acabamı acabamı dıye =) erkeklerde dedıgınız gıbı sevmıyor boyle bırseyde ıstemek ıstemedım nısanlımdan sagolsun trcıh ettıgım bıse olmasada sen ıstersen ben korunurum dedı ama yok dedım benım kafam rahat olsun kontrol bende olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?