• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 gelinleri ve korunma yöntemleri

boogeyman_7

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
9
0
6
Kocaeli
arkadaşlar lütfen yardımcı olun... Birliktelikte gebelikten korunmak için birçok seçenek var fakat net bir karar veremedim. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Of yaa 1 bucuk ay kala ne güzel bi konu olmuş, bunu takip edecem. Herkes bilgilerini paylaşsa ne güzel olurrrr...

oral kontraseptif dediğimiz doğum kontrol hapı çok etkili bır korunma yontemıdır..

bunun dışında korunma aşısı var..

deri altı implantları vardır..kadının koluna 5 küçük ımplant yerleştirilmektedir..istenildiğinde çıkartılarak korunma yöntemınden vazgeçilmekte..

diyafram kadın rahim girişine yerleştirilebılen bır nevı kadın prezervatifidir..

kondom erkek penisini kaplayan balonumsu şeffaf koruma kılıfıdır..

geri çekilme denılen yöntem fii tarıhınden kalma çok riskli olmasına rağmen denenen bışeydır.. ama tıbbı olarak ele alırsak asla doğum kontrol yöntemi değildir..karavana çıkabılır..

bırde kadın rahmine yerleştirilen spiral denen bakır teller mevcuttur..bıkaç yılda değiştirilmesi gerekmekte olan bır teldir..çıkartıldığı zaman korunma işlevı sona ermektedır..

ben hatırladıklarımdan tanımlama ve isim verdım..gerisi deneyenlerden gelsin:3:

oral kontraseptif dediğimiz doğum kontrol hapı çok etkili bır korunma yontemıdır..

bunun dışında korunma aşısı var..

deri altı implantları vardır..kadının koluna 5 küçük ımplant yerleştirilmektedir..istenildiğinde çıkartılarak korunma yöntemınden vazgeçilmekte..

diyafram kadın rahim girişine yerleştirilebılen bır nevı kadın prezervatifidir..

kondom erkek penisini kaplayan balonumsu şeffaf koruma kılıfıdır..

geri çekilme denılen yöntem fii tarıhınden kalma çok riskli olmasına rağmen denenen bışeydır.. ama tıbbı olarak ele alırsak asla doğum kontrol yöntemi değildir..karavana çıkabılır..

bırde kadın rahmine yerleştirilen spiral denen bakır teller mevcuttur..bıkaç yılda değiştirilmesi gerekmekte olan bır teldir..çıkartıldığı zaman korunma işlevı sona ermektedır..

ben hatırladıklarımdan tanımlama ve isim verdım..gerisi deneyenlerden gelsin:3:

bunlar zaten bilinmekte :D fakat 2013 gelinlerinin seçtikleri... weya gittikleri jinekoloklarının önerileri neler ??

canım benim düğünüm ağustosta. Bence kendin için en sağlıklı bilgiyi doktordan alabilirsin. Ben öyle yapmayı düşünüyorum haziranda jinekoloğa gidicem bakalım. Ama büyük ihtimal doğum kontrol hapı kullanırım:34:

bunlar zaten bilinmekte :D fakat 2013 gelinlerinin seçtikleri... weya gittikleri jinekoloklarının önerileri neler ??

bilgilerinizi paylaşın yazmışsın yazdım..bılmeyenler faydalansın..ama özelimide yazamamkı canım:19:

bencede evlenmeden önce gideceğin jınekoloğuna danışmalısın:40:

Son düzenleme:
bızım dugun agustosta ama ben gittim jinekologa. yumurtalıklara ultrasonla baktı ve meme rontgenı ıstedı. allahtan bırsey cıkmadı :)
dogum kontrol ıcın de hap yazdı klasık. ama sonradan hapı kullansam mı kullanmasam mı dıe baya bı endıse ettım. ıkı arkadasım da dogum kontrol hapı kullandıgı ıcın cok kotu oldular bı tanesı acıllık oldu hatta. kuzenımın de dusuk tehlıkesı oldu dr haplar yapar dedı.
zaten bana da yazarken uzun zaman kullanmanı onermıyorum rısklerı var bılıyorsun dedı. bana dokunmazsa 1-2 ay korunup bırakıp devamında esımın korunmasını dusunuyoruz.

kızlar ben de bu yaz nasipse evlenecem..bu konu beni de endişelendiriyor..ben nişanlıma söylücem o korunsun... nasıl bir tepki verir bilmiyorum ama anlayışla karşılayacağını umuyorum..bir de şu var..ilk gece korunuyor mu çocuk istemeyenler..

Acaba prezervatif kullanmaya nasıl bakar erkekler.Hap, spiral vs kimyasal yöntemler sonuçta ve kullanmayı düşünmüyorum.İnşallah nişanlım için bi sakıncası yoktur.Hoş olsada ikna etmesini bilirim:27:

çok güzel bi konu olmus benim de düğünüm ağustosta başka bir durum için gitmiştim jinekoloğa doktoruma bu konuyu da danıştım yazz 24 diye bi hap önerdi yan etkisi en az olan dedi ama öncesinde başlanmak gerekiyormuş kızlar 1,5 ay önce mesela. Toplumda bu haplara büyük ön yargı var ama daha güvenilir bir yöntem de yok gibi :) mesela annem duysa asla içirmez bana o hapları :9:

Acaba prezervatif kullanmaya nasıl bakar erkekler.Hap, spiral vs kimyasal yöntemler sonuçta ve kullanmayı düşünmüyorum.İnşallah nişanlım için bi sakıncası yoktur.Hoş olsada ikna etmesini bilirim:27:
spiral mi emin misin regliyken takılıyormuş ve havaalanlarında felan sıkıntı çıkarıyormuş takılı bayanlara x raydan geçerken tabi geyik değilse :) :)

benim de annem duysa içirmez valla :52: ılıskının ılkı falan olmaz korunmak lazım her durumu rısk ılk geceden hamıle kalan tanıyorum ben :27:
erkeklerın hepsı sıcak bakmıyor kendılerının korunmasına malesef..
bana da yazz yazdı dr ama yıne de korkuyorum valla :18: ıkı ay onceden baslamak lazım hazıranda baslamam lazım yanı :18:

benim de annem duysa içirmez valla :52: ılıskının ılkı falan olmaz korunmak lazım her durumu rısk ılk geceden hamıle kalan tanıyorum ben :27:
erkeklerın hepsı sıcak bakmıyor kendılerının korunmasına malesef..
bana da yazz yazdı dr ama yıne de korkuyorum valla :18: ıkı ay onceden baslamak lazım hazıranda baslamam lazım yanı :18:

ben alırsam hap gizli gizli yutarım :) haziran mantıklı ama dr bana bırakınca hapın kanaman olcak gibi bişi demişti yani hiç adet olmicam mı ondan önce o kısmı anlamadım :37: düşünüyorum milyon kadın kullanıyo bize de bişi olmaz heralde :)

Merhaba arkadaşlar 2013 gelinleri ile baslayan cumle gordugum anda orada oluyorum =) haftaya dugunum var =)
Bende kontrol amaclı doktora gittim ve bu konuyuda sordum hali ile dr yenı evlenenlere d.k onerdıgını soyledı kesınlıkle bunu onerıyorum dedı cunku yenı evlı olacaksın tecrube kazandıktan sonra zaen kendı yonunu kendın belırlemıs olacaksın dedı ve etrafımda kullananlar oldugunu ve 2-3 senede kullanıp bırakınca hemen cocukları oldugunu gordugum sahıt oldugum ınsanlar cok oldugu ıcın pekı dedım ve basladım ki bende bu tarz bıse ıstıyordum.kola yerlestırılen bısıyden takılan spıraldan fln cok daha iyi oldugunu dusunuyorum ayrıca spıral i de takmak ıcın ılk once bı cocuk sahıbı olmak gerekıyor dıye bılıyorum.neyse nıtekım ben hapa basladım ve eger regl donemınız agrılı işe kesınlıkle tavsıye ederım ılk defa coookkkk hafıf bı agrı ıle gecırdım regl donemımı sınır stres gergınlıkte olmadı rahat hıssettım o donemdede kendımı yanı =))

Günaydınlar herkese.. Evli arkadaşım düğününden evvel d.k. hapı kullanmaya başladı ancak karaciğer değerleri düştü. Hızlı bir şekilde kilo aldı; ki bu bilinen bir yan etkisidir. D.k.hapını kullanmayı bırakması gerektiğini yine aynı doktor söyledi. Ben şahsen d.k. hapı kullanılmasına pek sıcak bakmıyorum; duyduğum diğer hikayeler de düzenli olarak kullananların, bıraktıktan sonra yumurtaların tembelliği nedeniyle uzun bir süre hamile kalamamaları idi.
Spiral ilk çocuk doğmadan da takılabiliyormuş; biz böyle bilmiyorduk ama riskli de olsa takılabildiğini doktoru söyledi.
Aşı ihtimalini de düşündüler ancak eşi buna hiç sıcak bakmadı.
Şuanda onların da aklı karışık; takvim yöntemini kullanıyorlar ama elbette bu da bir doğum kontrol yöntemi değil..
Allaha emanetler yani:)

Günaydınlar herkese.. Evli arkadaşım düğününden evvel d.k. hapı kullanmaya başladı ancak karaciğer değerleri düştü. Hızlı bir şekilde kilo aldı; ki bu bilinen bir yan etkisidir. D.k.hapını kullanmayı bırakması gerektiğini yine aynı doktor söyledi. Ben şahsen d.k. hapı kullanılmasına pek sıcak bakmıyorum; duyduğum diğer hikayeler de düzenli olarak kullananların, bıraktıktan sonra yumurtaların tembelliği nedeniyle uzun bir süre hamile kalamamaları idi.
Spiral ilk çocuk doğmadan da takılabiliyormuş; biz böyle bilmiyorduk ama riskli de olsa takılabildiğini doktoru söyledi.
Aşı ihtimalini de düşündüler ancak eşi buna hiç sıcak bakmadı.
Şuanda onların da aklı karışık; takvim yöntemini kullanıyorlar ama elbette bu da bir doğum kontrol yöntemi değil..
Allaha emanetler yani:)

d.k hapı ıcınde elbettekı cok ıyı denemez kımıne hıc yan etkı yapmıyor kımıne yapıyor ne yazıkkı..bana suana kadar bı yan etkı yapmadı ,ama tabıkıde uzun sure kullanma taraftarı degılım ona bende sıcak bakmıyoorum 4-5 ay kullanıp bırakıcam belkı okadar bıle kullanmam

Bencede en iyi yöntem hap, erkeklerin cogu prezervatif kullanmayı istemez o yüzden hap en mantıklısı.
Evet zararı var yok değil ama yıllarca 5-10 yıl kullananlara zararı var. Sonuçta biz ya 2 ya da 3 yıl sonra hapı bırakıp hamile kalmak isteyeceğiz bence en doğru yöntem hap. Tabi doktora danışarak kullanmak...

Bencede en iyi yöntem hap, erkeklerin cogu prezervatif kullanmayı istemez o yüzden hap en mantıklısı.
Evet zararı var yok değil ama yıllarca 5-10 yıl kullananlara zararı var. Sonuçta biz ya 2 ya da 3 yıl sonra hapı bırakıp hamile kalmak isteyeceğiz bence en doğru yöntem hap. Tabi doktora danışarak kullanmak...

acıkcası bende hep haptan yanaydım ve ondan yana oldum=) cunku dıger seyler hıccc ıcıme sınmıyor hıc bıse kullanmasak her ay ben o strese gıremem gercekten acabamı acabamı dıye =) erkeklerde dedıgınız gıbı sevmıyor boyle bırseyde ıstemek ıstemedım nısanlımdan sagolsun trcıh ettıgım bıse olmasada sen ıstersen ben korunurum dedı ama yok dedım benım kafam rahat olsun kontrol bende olsun :D

acıkcası bende hep haptan yanaydım ve ondan yana oldum=) cunku dıger seyler hıccc ıcıme sınmıyor hıc bıse kullanmasak her ay ben o strese gıremem gercekten acabamı acabamı dıye =) erkeklerde dedıgınız gıbı sevmıyor boyle bırseyde ıstemek ıstemedım nısanlımdan sagolsun trcıh ettıgım bıse olmasada sen ıstersen ben korunurum dedı ama yok dedım benım kafam rahat olsun kontrol bende olsun :D

haha süpersin :D benimkide kullanmam filan diyor ama biraz daha ısrar edersem kullanabilir :))
Aynen benimde içime sinmiyor en iyisi hap galiba...

Back