2013 / 2014 Güz Dönemi Açıköğretim Ders Çalışma Sayfası

canlarım konu dışına çıkıp fikir danışmak istiyorum sizlere...
eşimin cidde'den bir arkadaşı yeni evlendi ve bize gelecekler...
türkiye'ye ilk defa geliyorlar, haliyle türkçe bilmiyorlar...eşim arap soyundan olduğu için onun için problem yok arapçası çok iyi...
neyse ki, biraz ingilizce anlıyorlarmış,..çat pat anlaşırız..
sorun bu değil de, ben ne ikram edicem?
haliyle bi kaç gün kalacaklar...
güzel ağırlamak istiyoruz eşimle, çünkü adam eşimle çok samimi...
şimdi sizden ricam fikir vermeniz...
yemeklerden ziyade kahvaltılık tarifler için fikir verin...güzel masalar hazırlamak ve memnun etmek istiyorum...
ne zaman gelecekleri tam belli değil... ama şimdiden kafamda planlayım istiyorum...

ben yemek isterdim keten tohumlu sütü ne güzel kokardı yaa...

götür canm kesinlikle öksürük şurubu falan içmiyor mu..

pekmez içmez mi burakcık..

pekmezi içmeyi sevmezde, ssabah kahvaltı da ekmeğine sürmeyi seviyor..yediriyorum pekmezi..
öksürük şurubu sekrol verdi doktor, biraz daha öksürtecek bu şururp söktürür demişti..o yüzden pek korkmadım ilerlediğine...
ama dahada kötüleşirse götürürüm artık...

ayy çocukluğumun kötü tadı olan öksürük şurubu sekrol...

bütün öksürük şupurlarının tadı ayni galiba. en iyisi perebronmuş canım eczacı öyle demişti bana

tabii tabii sen yine de doktora götür..öksürük çok fena

üstteki soruna da canım bilemedim ki kahvaltılık yöresel bişeyler yap bence sizin oralardan falan..

canım arap oldukları için yöresel tarz düşünmüyorum, klasik bişeyler olmalı çünkü damak tadlarımız uymaz...
börek kesin yapıcam..poğaça, krep, cevizli çörek, falan düşünüyorum....
masa kalabalık olsun istiyorum, damaklarına uymayan olursa diğerinden yerler..
omlet yaparım sucuklu... zeytin peynir çeşitleri malum zaten...
eşim menemen yap onlar kahvaltıda severlermiş dedi...
başka aklıma gelmiyor..:26: o yüzden size danışayım dedim...pişi yapsam nasıl olur? bilirlermi acaba?
nede olsa klasik bişey...içine patates peynir kıyma vs koyarım kızartırım. çiğ börek gibi...
üff bilemedim ki yaa...

anladım oncan dolayı canım sen ben yinede aklıma gelenleri söyleyim sana..
canım evet pişi yap güzel olur peynirli kıymal patatesli çeşit bol olur
güzel bir peynir tabağı yaparsın kaşar peyniri örgü peynir alan gibi bir kaç çeşit peynirle
aynı şekilde bir kaç çeşit zeytinle..
atıştırmalık küçük küçük simitlerden yapabilirsin kurabiye gibi..
kaymak bal olabilir..
reçel olabilir
domates salatalık maydonoz olabilir güzel servis edersin.
küçük küçük kekler yapabilirsin ne deniyordun onlara hani kalıpları da varya canım onlardan işte..
bir kaç tane ekmek çeşidi olabilir..

aklıma bunlar geldi gazelim..
sen zaten çogunu söyledin krep börek poğaça gib...

ayrıca atıştırmalık ceviz kuru kayısı falanda koyabilirsin küçük kaselerde isteğe göre yerler..

senin için internetten açtım sofralara bakıyorum nerler var diye canım..

haaa bide sabah kahvaltı da ne içerler acaba çay yaparsın portakal suyu da olabilir..

Son düzenleme:
gazelcim sabah sabah misafirlerin için ağır olur mu bilmem ama kızartama yapabilirsin biber domates soslu yaparsın bide olmaz mı
ayyy gazelll

gazelcim sabah sabah misafirlerin için ağır olur mu bilmem ama kızartama yapabilirsin biber domates soslu yaparsın bide olmaz mı
ayyy gazelll

canım valla acıktım gece gece
çay yaparım haliyle, isterlerse kahve de yaparım...meyve suyu portakal iyi olur...
kızartma zaten aklımda, büyük servis tabağına patates biber patlıcan kabak vs karışık yaparım, üzeri soslu... canım çekti şimdi vallahi
düşüneyim bakalım daha neler çıkacak
yemek konusunda rahatım et tavuk çok seviyorlarmış, kavurma yaparım, fırında köfte patates yaparım, tavuk sote vs..sarma yapılır artık adet yerini bulsun...yemek bitiminde tatlı olarak sütlaç yapıcam, eşimde baklava alıcak...2 çeşit tatlı daha ne olsun dimi yemek konusunda rahatım da..kahvaltı ve öğün aralarında bişeyler yapmak istiyorum...
akşam otururken de ikram için pasta yapıcam çikolatalı...birde tuzlu kurabiye yapayım diyorum....
inşallah güzel geçer herşey...
taze evliler daha bir haftalık
başka bir akşam da güzel bi restoranta gideriz beraber dedi eşim...

günaydın gazel

gece gece canım çekti bende bu böyle olmaz hevi git yat uyu dedim

kahvaltıda bu saydığımız enfes kahvaltılıkları hazırlarsan oooo müthiş olur insan akşama kadar acıkmaz zaten..
evet öğlen ve akşam yemekleri kolay tavuk köfte et ana yemekler hazır işte canım
2 tatlı güzel olur hem sütlü tatlı hemde şerbetli..ikramlıklarda güzelll bide kuruyemiş ooo

ayy daha yeni mi evliler ne güzel yaa

evet canım bir haftalık evliler... ne güzel dimi...
gelecekleri gün kesinleşsin de bende başlıyım hazırlığa

Ne iyi olurdu hevicim ben de çok giremiyorum ondan karşılaşamadıkta
Ben de yine şifayı kaptım be hevim ya sesim kısıldı dün litrelerce su içtim faydasınıda gördüm ama konuşamamak ne kötü bi duyguymuş ALLAH konuşamayanlara bu yönde rahatsızlığı olan herkese yardım etsin..Tam düzelemedim ama öyle bi kırgınlık varki üzerimde anlatamam ya her yerim kırılıyor dünde beri eve tıkılmış durumdayım bu halde çıkamıyorumda dışarı..
Hayırdır hevim senin niye moralin bozuk anlat bakıyım

ahhh dolmacımm geçmiş olsun canım neden dikkat etmiyorsun.. ankaranın havası ayaz üşütmüşsün sen...
ıhlamur iç pekmez ya canım
yat dinlen dolmacım hava buz gibi zaten bi dün güzeldi bugünde kapalı..

amannnnnn dolma ne bileyim.. ya öyle sinirliyim, alınganım hiç birşey yapmak gelmiyor içimden neden böyle bilmiyorum ki...:26:

Heviyle derin mevzulara girmişsiniz gazelcim oh oh valla beni de hasta halimle iştahlandırdınız (zaten iştahlanacak yer arıyorum ben de )
Sen de bizdensin demek gazelim bizlerde de masalar donatılır hele kahvaltılar brunch gibi olur
Onun için uyarsa sanada ben başlıyım sana tavsiyelerime
Çemen yapabilrsin içine et konulandan değil bu güzel bi tarif
Dediğin gibi pişi yapabilrsin ama sen nasıl yapıyosun bilemedim..içine peynir filan koyuyomuşsun annem simit şeklinde yapıyor pofuduk böyle görünüşü çok leziz oluyor sade yapıyor yanında peynirle ikram ediliyor veya tuzsuz yapılıp üstüne marmelat dökülüyor aynen donat gibi oluyor
Ben de çok güzel bi pizza tarifi var onu yapabilirsin
Sucuklu yumurta yapabilirsin ben sucuklu yumuratayı ilk önce yağsız teflonda sucukları kızartıyorum bi yerde kırmızı ve yeşil biberleri minik minik doğrayıp sucukların içine atıyorum onlarıda güzelce bi kavuruyorum kasede yumurtaları çırpıp bol şekilde kaşar doğruyorum içine ve kavrulmuş sucuklu harcın içine döküyorum ve kapağını kapatıyorum o iyiyce bi kendinini toparlanana kadar pişiriyorum kapak kapalıyken daha güzel oluyor onun için kapak kapalı olsun..ben böyle yapmıştım arkadaşlarım bayılmıştı..
Gazelim dahada istersen sıralıyım sana tarifleri

dur hevicim çok az bkelticem annemin arkadaşları geldi bi meraba diyim sana dönücem dönüşüm muhteşem olacak

Deli danalar gibi cirit atıyorum dışarlarda ayaz mayaz demeden ben hasta olmıyımda kimler hasta olsun hevim
Şaka bi yana benim gibi dikkat eden yoktur heralde hem dışarda hem evde ama gel görki bi insan nanemolla olmasın
Söylemesi ayıp ama bu sinir bu alınganlık yoksam sen regl mı olcaksın :26:

bende senin kadar kendimi korurum kat kat giyinirim hatta aman ben hasta olmayım canım..
sende hemn iyileş inş sıkı giyin dolmacım..

ayy olamıyorum işte yolunu gözlüyorum ama yok yok yok

bende senin kadar kendimi korurum kat kat giyinirim hatta aman ben hasta olmayım canım..
sende hemn iyileş inş sıkı giyin dolmacım..

ayy olamıyorum işte yolunu gözlüyorum ama yok yok yok

Ben de aynen öyle diyorum ya aman ben hasta olmıyım kötü oluyorum bide eve bağlı kalıyorum ya bu çok zoruma gidiyor gezmeyi çok seviyorum ALLAH sonunu hayır etsin
Neler yaptın hevim kaç günlerdir konuşamadık misafir varmış sizde

bende seviyorum canım bu havalarda kalın giyinsen yürürken terliyorsun sonra üşüyorsun yine hasata oluyorsun anam nasıl giyineceğimizi şaşırıyoruz ya...

vardı canım gittiler işte akşam gelmişleri sadece şuan bizbizeyiz..

annene doğum günü partisi yaptınız mı canım nasıldı ?

senin hastalık dışında nasıl geçiyor günler evde misin hep...

Aynen öyle ya kalın giyinince bi de terini soğuğa veriyosun belki ben ondan hasta oldum
Haftaya pasta kesecez benim çocukluk arkadaşım ve annemin arkadaşları gelcek bi kaç kişi..Perşembe kebap söyledik annem kebapçıdır benim pek aram yoktur kebaplı kutlama yaptık o gün hedeyasını verdim bi de gittim çiçek aldım annem baylır çiçeklere çok memnun oldu iyi oldu hevim ilgilendiğin için çok mersi caniim
cumartesinden bu yana evdeyim aaa 2 günmüş banada ne çok gün geldi
Yeni yıl ya dün annemin arkadaşı geldi bugünde öyle bende onların araların da alıştım günlerine katılcam neredeyse

rica ederim canımm ne demek telefonda konuşurken yazdım saçma sapan olmuş dur düzelteyim bi..
annen nasıl kebapçı ya..
aynen öyle canım terli olunca hasta oluyor insan ya..

ohh cnm ne güzel afiyet olsun..

ayy çokmuş 2 gün canım..

iyileş hemn çık dışarı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…