bende gecen hafta ögrendim bir aylık benimki.herkese saglıklı,huzurlu bir hamişlik diliyorum:26:
ilk ögrendigimde tuhaf ololdum..aklıma geldikçe korktum ve agladım zaman zaman.şimdi iyiyim alııştım.
cnm keseyı gordun mu pekı.ben 32 gunluktum gıttıgımde mercımek kadardı cok kucuktu herhalde kese olusmamıs mıdır o durumda anlamadım
merhaba arkadaşlar
bizde 2 aydır bebek istiyorduk eşimle bende cift rahim var diye çok korkuyordum kolay hamile kalamam diye
sat 05 aralık 2011 di
ve dayanamayp 27 aralık ta kan testi yaptırdım negatif çıktı
ve üzülmüştüm bu ayda bişey yok diye
daha sonra benim adet günlerim mutlaka 2 -3 gün öne atardı
ocak 2 sinde olmam gerekiyordu olmamıştım 3 ocak olmadım
4 ocak şüphelendim ama bir yandanda ihtimal vermiyorum kan testinde çıkardı diye
neyse sabah ilk iş idrar testi aldım ve 2 çizgi silik çıktı biraz daha bekledikten sonra daha netleşti ve inanamıyordum bir türlü
ertesi gün doktorum kan testi yaptırmamı istedi ve bebeğimin benimle olduğunu öğrendim
ucuyorum sevinçten :))))
ilk randevuma gittim içimde korkular acaba dış gebelik olabilirmi diye neyseki değildi ve kese görünmüştü 5 haftalık hamileydim
randevularım 15 günde bir daha sonra 7 haftalıkken gittiğimizde kalp atışlarını dinledik
eşim ve benim ağzımız kulaklarımızda hayatımızda duyguduğumuz en güzel sesti bebeğimizin kalp sesii
şuanda 10+3 haftalık hamileyim ....
canım merak ettim son adet tarihine göremi 7 haftalıkken gittiniz ve duydunuz kalp atışını ?? Benim son adetten hesaplayınca 6.haftanın sonu dün gittim kese göründü fakat kalp atışı başlamamış haftaya gidicem tekrar
hamile arkadaşalr hepinizi tebrik ediyorum :) bende 7 şubatta öğrendim hamilleliğimi 526.4 çıkmıştı değerim ona göre 5 haftalıktı.dün gittim tekrar doktora keseyi gördük ama kalp atışı başlamamış henüz..zaten ben 9 gün adet oluyrum onu çıkınca aslında henüz erken norml klap atışının başlamaması ama işte zaman geçmiyr .. Bugünde sağlık ocağına gittim doktorum şu tahlilleri vermişti kan sayımı yapıldı kanın azlığı önemli, gebelikte düşük vs için.birde troid bezi tahlili idrar tahlili bunlar rutin kontroller 12.haftada d vitaviminine başlanıyrmuş sağlık bakanlığı her gebeye öneriyrmuş artık bunu sağlık ocağındaki doktorum söyledi sonra 22.haftada tetonoz aşısı yapılırmuş son 5 yılda yapımayan her gebeye gebelikte 3 doz doğumdan sonrada 2 doz bu 5 yıl bebeği ve annneyi tetonozdan koruyormuş.sonra gebelikte araba kullanılabiliyr ben hergün kullanıyrum biraz sarstığı için tedirgin oldum ve sordum .lazer epilasyon doğuma kadar yasak dedi.diş yaptırılıyr fakat ben 3.ayımdan sonra gidicem inş dişcime. şimdilk bildiklerim bunlar kızlar birbirmizle tecrübelerimizi paylaşalım destek olalaım inş :))
benim ilk doktora gittiğimde 5+3 haftalıktım
kese göründü
7+3 haftalıkken kalp atışlarını duyduk
7 haftayı doldurmak gerekiyor kalp atışlarını duymak için
merhabalar bende 1. aşılama ile hamile kaldım ilk gebeliğim ve bilgisizim, 5 haftalık oldu kese göründü 3200 küsür değerim tekiz veya çoğul gebelikte ilk kese görününce belli olurmu tek mi çif mi bilginiz varmı?
canım tebrik ediyorum :))
ben ilk doktora gittiğimde 5+3 haftalıktım hemen vitamin ve kan ilacı verdi
ve emzirmeyi bırakana kadar kullanacağımı söyledi
bende hergün araba kullanıyorum ama hiçbir sıkıntı yok ama yinede kemerini mutlaka tak ve cok dikkat et :))
Ayrıca pamugum sürpriz olduğundan ne adetimin son gününü ne ilk gününü biliyorum:2: doktor soracak ben ööööyleee bakacağım suratına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?