• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 önlisans sınavında çıkan sorular

firstbaby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
271
0
46
İstanbul
mbr kızlar bugn malum sınava girdik sorular cevaplayalım herkes akılnda kalan soruları paylaşsın netlerimizi çıkartalım

türkçenin ilk sorusu !
otobiyografi(yaşan öyküsü)
nesnel(yansız)

nesnel di doğru cevap !
ben naptımm sildimmmmm bi güzel otobiyografi olanı işaretledimmmm :47::47::47:

1-kronolojik sıralama hangisi doğrudur? I-ankaranın başkent oluşu II-saltanatın kaldırılması III-hatırlamıyorum:) yanlış yapmışım zaten:(

2-anadolu selçuklu hangisiyle aynı dönemde yaşamış olamazdı sanırım? A)doğu roma B)eyyubi C)memluk bu da yanlış:(

3-memurluktan çıkarılma sebebi değildir? ben yaşlanma dedim

4-memurların mal bildirme süresi? boş bıraktım

5-karadenizde yapılan bir ev tipinin yapılma amacı ? nemden koruma yaptım

6-türkçedeki anlatım bozukluğu sorusu? içinde niçin kardeşi vs olan bir cümle vardı onu yaptım

7-para piyasası nereye bağlı gibi bir soru vardı. ---boş bıraktım

8-coğrafyada arıcılık sorusu vardı --- boş bıraktım

9-kutadgu bilig---karahanlılar--tabgaç buğra hanmıydı neydi ismi tam hatırlayamadım

10-olağanüstü durumu---cumhurbaşkanlığında toplanan bakanlar kurulu yaptım

11-zorunlu deprem sigortasını---tapulu mülk falan diye bir şık vardı onu işaretledim

12-cemiyet soruluyordu adana mersin ..temsil eder diye---kilikyalılar yaptım

13-vatandaşlıkta soruyu hatırlamıyorum emredici kuralları işaretledim

ya benim durum bayağı vahim göründü şimdi:(

Son düzenleme:
14-pamuk sorusunu karadenizle doğu anadolu yaptım

15-matta faktöriyelli soruyu bölünemez diyordu 36 yaptım

16-45 kişi pikniğemi gidecekti bir yere gidiyorlardı araba kiralıyorlardı 700 yaptım

17-cumhuriyet bayramı ne zaman yasalaştı---boş bıraktım

18-matta bir ay içinde salı gündü çarşambadan çoktu falan --boş bıraktım ama cevaba pazar diyenler var

19-milletvekilliğinin düşmesinin idari denetimi---anayasa mahkemesi yaptım

20-temsil heyetinin ali fuat cebesoyu ataması --yürütme yaptım

21-AB uyum yasası dıye bı soru vardı ---cevabımı hatırlamıyorum

22-belediye bakanını falan atıyorlarmıydı neydi--iç işleri yaptım

23-sanayi i nefise mektebi ----güzel sanatlar akademisi yaptım

24-siyasi basrı sonrası imzalanmayan antlasma ---gümrü yaptım

25-ilk kadın savaş pilotu----Sabiha Gökçen

tabii bunlar benim yaptıklarım doğrudur demiyorum yanlışta olabilir

26-mersin nükleer santrali ile ilgili soru ---denize yakınlık,topografi gibi birşey

27-yazım yanlışı --29 Ekim Günü(BU 29 EKİMİ HEM TÜRKÇEDE HEM TARİHTE HEM DE MATEMATİKTE SORDULAR ENTERESAN)

28-elimizi poşete sokup aynı renkte bilyeleri bulma olasılığımız --BOŞ BIRAKTIM

29-orhun yazıtları --tonyukuk-bumin kağan

30-ormanın kendini yenileyebilmesi--menteşe yöresi

31-Düzgün beşgenin 5 köşesi ve 5 açısı vardır. Bu açıların ölçüleri birbirine eşittir ve her bir iç açısının ölçüsü 108°dir--boşşşş

32-koyun yetiştiriciliği falan vardı--aile işletmesi yaptım

33-Çeltik yetiştirme alanlarının ortak özelliklerindendir --akarsu boyları yaptım

34-geometride bitane dikdörtgen sorusu vardı alan mektup gibi ---boşşş

35-coğrafya izmir izmit adana istanbul vermiş ortak özellıklerı nedır demişti--- Önemli limanlara sahip olmalarıydı

36-Düyun-u umumiye hangi padişah döneminde kurulmuştur

37-Fakir ile zengin arasındaki verginin ölçütü

38-FETRET DEVRİ- ŞEYH BEDRETTİN İSYANI

39-terakki perver sorusu --cumhuriyetçilik-liberalizm

40-AB sayısı onlar basamağı 2 artılır birler basamağıda 3 arttırılınca elde edilen sayı AB sayısının 2 katından 11 eksiktir --boşşş

süre az geldi bana.çok ara verdim beynim körelmiş bir kere okumayla da algılanmıyordu hepsi:(
my_world ne kadar çok soru hatırlamışsın maş..

türkçe nin 14.sorusu B dir inşallah onu çok düşündüm.
B) ikinci cümle birleşik cümledir
D) dördüncü cümle sıralı cümledir. arasında kaldım.

süre az geldi bana.çok ara verdim beynim körelmiş bir kere okumayla da algılanmıyordu hepsi:(
my_world ne kadar çok soru hatırlamışsın maş..

türkçe nin 14.sorusu B dir inşallah onu çok düşündüm.
B) ikinci cümle birleşik cümledir
D) dördüncü cümle sıralı cümledir. arasında kaldım.

hatırladımda işte yarım yamalak:)sanki o soruda sıralı cümle yoktu.sıralı cümle iki cümlenin birleşmesiyle oluşmuyor mu yani ben öyle hatırlıyorum.
birde sonlarda bir soru vardı.eleştirmenle ilgili.hangisi bahsedilmemiştir diyordu.iki şıkta takıldım.hem batılı eleştirmenlerle karşılaştırmamış parçada.çünkü dünyada diyordu.birde yazarın hayatından bahsedilmemişki parçada.ikisi arasında gittim geldim sonunda boş bıraktım:)

birde balıklı bir soru vardı marmara da--balık çeşidi ve yem işaretledim

Tarihten kesin çakozladım zaten sırf bilgi sorusuydu yaa..

zaten 8,5 aylık hamile halimle kıvrana kıvrana çözdüm soruları ama Türkçe fena değild
i..

bölümler ne?ben büro yönetimi.85 yeter diyordum ama burdan bakınca çok uzak görünüyor o puan şimdilik:((

3001 kodlarını bütün önlisanslar tercih edebiliyor.ama nitelik kodu olan yerleri sadece o bölüm mezunları tercih edebiliyor.

bende hiç çalışmadan girdim deneme amaçlı genede doğrular var yani ben kesin dedim elde var 0 ile çıkarım türkçeden başka yapamam dedim ama yaptım tarih ve mat çok zordu bana göre.bende halkla ilişkiler mezunuyum85 yapmak gerekiyor oda bu sene zordu yeni evliyim bende çalışamadım hiç düğün vs olaylarından hayırlısı olsun 2014 nasip olursa ..

Back