2012 Ocak Anneleri kilolari beraber verelim

labelle

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
51
3
286
Ankara
Ocak ayinda sezeryan dogum yaptim cok harika bir kizim var allaha sukur sagligi yerinde anne sutuyle besliyorum ama emzirme doneminde delirtici tatli krizleri yasiyorum oyle ki dun yarim kilo baklava yedim ustelik serbetli tatli seven biri degilimdir de. dogumdan sonra 10 kilo verdim ilk 1 haftada ancak sonra bogazim acildi simdi ne bulsam yiyorum ozellile tatliya hic dayanamiyorum. eminim sizin de bu tip sorununuz vardir belki beraberce bi cozum buluruz ve daha cabuk toparlaniriz. cunku 6 aydan sonra sut vermemiz azalacagi icin kilo vermemiz de yavaslayacak. hazir emzirirken extra kalori harcarken daha kolay sekle gireriz.

bu arada 62 ile hamile kaldim 77 ile doguma girdim su an 68 kiloyum

canım merhaba bende aralık 2011 annesiyim bende aynı durumdayım seninle 61le hamile kaldım 77 ile doğuma girdim 64 falan oldum ama şimdi 68-67 falan gösterio tartı zaten bende anlıorum kendimden nasıl gidecek bu kılolar emzirirken korkuyorumda diyete falan valla çok ii oldu bu konuyu açtıın bende çok muztaribim 55 falan olmak istiyorum ama emzirirken çok zor gibi gelıo normalde hiç ekmek yiyemezdim şimdi ekmeksiz yemek yiyemıorum

evet canım ya çok ii olmuş bu konu bend senn gibi 61le hamile kaldım 77 ile doğuma girdim 64 e indima ama bogazım açıldı şimdi 68-67 gfalan gösterioa tartı zaten o göstermesede ben biliorum klio aldım ama emzirirkende korkuorum açıkçası süt azalırmı die bebğimi emzirmek istiorum 2 yaşına kadar bilmem nasıl olcak nasıl zayıflarız danışalım birbirimize fikir alalım beklıoruuz

simdi gecen gun ve dun aksam yediklerimden sonra iyice farkina vardim ki gidisatim hic de iyi degil. cunku bir gunde yarim kilo baklava ve 2 gofret yemek en kisa surede tostoparlak olacagimin resmi. neyse nette gezerken ender saractan emziren anneler icin bir beslenme programi buldum. malum emzirirken extra kaloriye ihtiyac var ki sut kesilmesin dolayisyla oyle ciddi diyet yapamayiz ama belki bu programi tabi biraz kendimize adapte ederek uygularsak bi sonuc elde edebiliriz.bence 1 hafta bi deneylim bakalim ne olacak. ancak bi husu var ki oncelikle asagida yazilan bazi yiyecekler hem anneye hem de bebege gaz yapabilir mesela benim kiz baya gazli dolayisiyla bence o yiyecekleri gaz yapmayan muadilleriyle degistirebiliriz. ben aklima gelenleri yazicam siz de ekleme yaparsaniz iyi olur.

ha bir de sakarin kullanmayin diyette sakarin diyo ama bence cok zararli

mesela asagidaki besinler gaz yapar
- sut
- portakal greyfurt veya mandalina
- yumurta
- domates
- kuru baklagiller mesela fasulye mercimek veya nohut
- muz
bu besinleri sunlarla degistirebiliriz
- sut yerine laktossuz sut ya da yogurt
- portakal yerine elma-karpuz kavun armut kayisi
- yumurta yerine ne olur bilemedim
- domatesi pisirirseniz gaz yapmaz
- baklagilleri protein olsun diye veriolarsa yerine kirmizi et yiyebilirz
- muz yemesek de olur ama muz tok tutar o yuzden onun yerine azcik ceviz ici ve cig findik yiyebilirz

Dipnot: Bir haftalık bu diyet programı arasında ara verilmeli ve doktor görüşü alınması tavsiye edilmektedir.

Dr.Ender Saraç’dan Bir Haftalık Emziren Anne Diyet Programı

Emziren Anne Diyet Programı
1. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt, – Bir Yumurta, – Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
- Bir Dilim Kepek Ekmeği

Ara Öğün: Bir adet Elma.

Öğle :
- Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü, – Bir Ufak Tabak Makarna ( Yağsız )
- Bir Kase Yoğurt, – Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Ara Öğün:

-Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.

Akşam :

- Bir tabak Domates Çorbası, – Bir Balık Izgara, – Bol Salata, – Serbest Meyve.

2. Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt, – Bir Yumurta, – Bir Kaşık Bal, – Bir Dilim Kepek Ekmeği,
- Bir Domates-

Ara Öğün: Bir tane Muz.

Öğle :

- Bir Tabak Etli Taze Fasulye ( Yağsız ), – Bir Porsiyon Yağsız Yapılmış Pilav,
- Bir Kase Komposto ( Sakarin yada esmer şeker tatlandırılmalı ), – Bir Dilim Ekmek.

Akşam :

- Bir Kase Tarhana Çorba, – 5-6 Adet Izgara Köfte, – Bir Tabak Püre, – Bir Kase Yoğurt, – Bir Tabak Kayısı.

Ara Öğün: Yatmadan Önce Bir Bardak light süt.

3.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Taze Portakal Suyu, – Bir Dilim Beyaz Peynir, – Bir Yumurta, – Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Öğle :

- Bir Tabak Taze Etli Bezelye, – Bir Kase Cacık, – Bir Ufak Dilim Börek, – Bir Kase Komposto ( Sakarin ya da esmer şeker tatlandırılmalı ), – Bir Dilim Kepek Ekmeği.

Akşam :

- Bir Kase Yayla Çorbası,- Bir Tavuk But Haşlama, – İki Havuç, – Bir Domates, – Bir Salatalık ve Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Salata Tabağı,

Ara Öğün: Yatmadan Önce Bir tane Muz.

4.Gün

Sabah :

- Bir Yumurta, – Bir Dilim Beyaz Peynir, – Bir Domates,- Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Birkaç Bardak Çay.

Öğle :

- Bir Porsiyon Barbunya Pilaki, – Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Bol Salata, – Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt,

Ara Öğün: Bir adet Muz.

Akşam :

- Bir Porsiyon Bonfile, – Bir Patates Haşlama, – Bir Tabak Taze Fasulye, – Bir Kase Cacık, – Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Bir Domates.

Ara Öğün:Yatmadan Önce Bir Bardak Light Süt.

Emziren anne diyeti ile sağlıklı zayıflayın!
5.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt, – Bir Yumurta, – Bir Dilim Beyaz Peynir, – Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- 6 Adet Yağsız Kıyma ve Az Ekmekle Yapılmış Izgara Köfte, – Bir Ufak Kase Kaymağı Alınmış Yoğurt, – Bir Tabak Süt ile Yapılmış Püre, – Bir Portakal.

Ara Öğün: Bir tane Muz.

Akşam :

- Bir Kase Mercimek Çorbası, – Bir Tavuk Göğüs Haşlama, – Bir Tabak Taze Fasulye, – Bir Kase Cacık, – Bir Elma veya Portakal.

6.Gün

Sabah :

- Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Bir Bardak Süt, – 8 & 9 Adet Siyah Zeytin, – Bir Dilim Beyaz Peynir, – Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Yağsız Et İle Yapılmış Türlü, – Bir Kase Cacık, – Bir Ufak Tabak Yağsız Yapılmış Pilav, – İki adet Portakal.

Ara Öğün: Bir Bardak Ayran.

Akşam :

- Bir Dilim Kepek Ekmeği Bir Adet Alabalık Haşlama, – Bir Domates, – İki Havuç,
- Bir Salatalık, – Birkaç Yaprak Maruldan Oluşan Tabak,
- Bir Ufak Tabak Yağsız Makarna (Üzerine İki Kaşık Yoğurt Koyabilirsiniz),
- İstediğiniz Meyveden Bir Porsiyon Yiyin.

7.Gün

Sabah :

- Bir Bardak Şekersiz Süt, – Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Bir Dilim Beyaz Peynir, – Bir Domates, -Birkaç Bardak Şekersiz Çay.

Öğle :

- Bir Tabak Taze Bezelye, – Bir Dilim Kepek Ekmeği, – Bir Kase Cacık, İki Havuç,
- İki Domates, – Bir Haşlanmış Patates,

Ara Öğün: Bir tane Elma Ve Bir Portakal.

Akşam :

- Bir Kase Domates Çorbası, – Bir Bonfile, – Bir Dilim Kepek Ekmek, – Bir Patates Püre, – Bir Domates, – Bir Salatalık, – Bir Havuç, – Bir Muz.

canım ben de ocak annesiyim bn de boğa gibi yiyordum. 78 le hamile kaldım 92 yle doğuma girdim. doğum sonrası 82 kiloydum şimdi 84 olmuşm. bu kadar yersem olaagı o tabi. tatlı yemekten bi hal oldum. ama 2 gundur ekemği kestim
serbetli tatlı yerine cook krıze girersem sutlu tatlı yıyorum. zaten cok su içiyorum, sütte bi problem olcagını düşünmüyorum

kızlar konu açmışsınız ama devam etmemişsiniz vaz mı geçtiniz kilo vermekten
ben de 27 ocakta doğum yaptım 56 ile başlayıp 68le bitirdim hamileliğimi şimdi 60 kiloyum tıkandım gitmiyo artık eski halimi istiyorum 7 kilo vermem lazım ama iştah açıldı sabahtan hiç birşey yemiyorum öğleden sonra da tutamıyorum boğazımı bebiş de sürekli emince aç hissediyorum kendimi : ( bide ben öle diyet falan yapamıyorum mekik çekmek lazım aslında ama onu da düzenli yapamam başlamadım da çekmeye napcazzzz bilmiyommmm :125:

ya konuyu ben actim hatta emziren annelere uyan diyet buldum gaz yapabilecek olanlari saptadim yani isin teorik kisminda superim her zamanki gibi ama uygulamaya gelince gene yan yattim. valla ben hicbir duzene ve diyete uyamayacagimi anladim zaten hayatimda hic diyet yapmadim cunku bu listedekileri yapacak disiplinim yok oturup bunlari pisiremem offffffffffffff.. ama 2 gundur tatli yememeye calisiyorum onun yerine probiyotik yogurt yiyorum hem de kabizligi onluyor. varsa onerisi olan seve seve dinlerim ama icinde disiplin gerektiren bisey olmasin.

bu arada spor yaptiktan sonra 2 saat emzirmeyin laktik asit sute gecip tadini bozuyormus o yuzden sutu sagip atin 2 saat sonra emzirin tabi ben duyduklarimin yalancisiyim

valla al benden de o kadar diyet yaparım yapmasına sade peynir domates ye su iç deseler ok yok ızgaraydı haşlamaydı bende gelemem onlara. tek kendim için onları hazırlayacam eşime ayrı kızıma ayrı hazırlayacam bi de bebişle uğraşıcam ben sabahtan zaten bi dilim ekmek yemeye fırsat bulamıyorum diyet işi boş yani ancak ekmekle tatlıyı kesebilirim kızımı sütten kestiğimde elma sirkesi içmiştim 1.5 ay ekmeği de kesmistim ancak 2 kilo vermiştim ama emzirme döneminde kullanılmıyor
bi de şey dicem sabahları kahvaltıdan 1 saat önce falan sıcak su içmenin çok faydası oluyor ilk zamanlar içmiştim şimdi boşladım ama tekrar alışkanlık yapmam lazım sen de dene istersen

evet kahvaltidan once sicak suya az limn damlatmak sindirimi kolaylastirir bu yapilabilir bi de gun icinde 2 fincani gezmeyecek sekilde yesil cay icine cubuk tarcin ve zencefile icilrse hem tatli krizini onluyor hem de yag yaktiriyormus tadi fena olmuyor. bence sadece tatli ve hamurisini kesersek zaten kilo veririrz yani insallah. dun mesela tatli yemedim ama durup dururken bi baktim misir patlatmisim ve yiyorum amacim neydi ne akla hizmet yaptim bilmiyorum. galiba can sikintisindan. bu arada bisey daha var hergun bir miktar yulaf kepegi yemek de tok tutyormus

ben açlığa dayanabilen biriyim tatlı krizim de bu aralar yok fakat dengesiz besleniyorum öğleden sonra yiyorum hep akşam yemeğini fazla kaçırıyorum aslında fazla değil normal yiyorum ama sabah yemeyince denge bozuluyor evlendiğim de 53 kiloydum ilk hamileliğime 56 ile başladım evleneli 6 yıl oldu ve ben şimdi 60 kiloyum 6 yılda 7 kilo en azından 56 ya inmem lazım benim göbek ve basen sorunum var göbek için en iyi mekik diye biliyorum ama düzenli yapamam diye başlamadım biraz tembelim galiba bu konuyu açtığın iyi olmuş belki birbirimize destek olursak daha rahat veririz

bense abur cubur insaniyim yani yemek yemesem olur da abur cubura hic hayir diyemem eskiden asla yemezdim ama simdi gozum donuyor cips cikolata falan. ben evlendigimde de ideal kilomdan uzaktim 58 ile evlendim simdi 68 oldum 10 kilo. bende basen yok ama gobek ve belden buyuyorum. dun mesela aksam yemegi yerine koca bir kase tahin ve ondan daha az bi kase pekmezi ekmekle yedim ustune 2 bitter cikolata goturdum. offfffffffffffffffffffffff bu aralar sanki sutum de azaldi gibi eskiden 3 saat emmese gogsum sertlesip sizlardi simdi yumusak acaba gigsum buyudugu icin mi ole yoksa sut mu azaldi.

sütünün azaldığını düşünüp stres yapma ki azalmasın bebeğin doyuyorsa kilo alıyorsa yeterli demektir hep tatlı yemişsin akşam ben çorba ve sebze yemeği yedim tabi bi hayli de ekmek ve bir çokanat ne olacaz böle biz değil kilo vermek artık alıcam diye korkmaya başladım varmısın hergün yediğimiz ekmek ve tatlı miktarını yazalım belki yavaş yavaş azaltabiliriz bugün sabah sıcak suyumu içtim inşallah devamı gelir

tamam ben basliyorum bugun yedigim ekmek ve tatlilar soyle
-galiba bir 7-8 dilim kepekli ekmek
-1 koca kase tahin
-1 kase pekmez
-yarim paket bitter karam cikolata
-1 adet bitter cikolatali gofret
-1 tane kayisili probiyotik yogurt

yedigim yemek ise
-sabah tulum peyniri-1 sekerli cay ve haslanmis yumurta
-oglen manti salca soslu
-aksam yesil salata

simdi boyle yazinca kendoimden utandim yav yarin daha az yicem

sabah 1 bardak sıcak su
öğlen 1 porsiyon bezelye yemeği 2 dilim ekmek
ikindin 3 dilim çokokremli ekmek
akşam 1 porsiyon ıspanak yemeği 1dilim ekmek
1 posiyon makarna
1 tane dondurma
ne kadar dengesiz beslenmişim yawwww

hafta da 1 tartılıcam bakalım yarın azaltırım inşallah ekmeği her gün 1 dilim kıssam 1 hafta da alışırım herhalde :125:

bugun yediklerim
Sabah: Tulum peyniri; 1.5 simit; 2 siyah zeytin; kucuk kase tahin pekmez; 1 bardak tek sekerli cay
Ara: 1 adet kayisili activia; 1 fincan sade turk kahvesi; yarim paket kepekli galeta
Ogle: 1 buyuk levrek firinda; 3 dilim kepek ekmegi; 1 sade soda; 1 kucuk kase tahin pekmez; 1 kase roka ve havuclu salata
ikindi: bir adet armut; galetanin geri kalani
aksam: 2 dilim kepek ekmegi ve tarator sarimsaksiz; 2 bardak tek sekerli cay

yaptigim kucuk bir hesaba gore yaklasik 2500-300 kalori arasi aldim sanirsam. emziren bir annenin 2000-2500 arasi almasi lazimmis tabi boyu ve kilosuna gore degisir. yani bugun neredeyse sinirdayim yarina allah kerim. bugun az yedigim icin kendime aferinnnn

hafta sonu yoğun olduğumdan yazamadım
kilom 59.5

cuma günü sabah 8 de sıcak su
öğlen 1 de 1 dilim kaymaklı ballı ekmek
1 dilim çokokremli ekmek
5 te 2 dilim ekmek 3 adet çiğ köfte 2 bardak şekerli çay
akşam 9 da 1 porsiyon çorba
3 kaşık pilav yarım porsiyon fırında patatesli tavuk 4-5 kaşık ev yoğurdu 1 tane baklava
11 de 1 dilim soslu kek 1 bardak şekerli çay
1 elma

ccumartesi 8 de sıcak su
11 de 1 bardak şekerli çay 1.5 haşlanmış yumurta
beyaz peynir kaşar 1 dilim kaymaklı ballı ekmek
1 dilim çokokremli ekmek
3 de 1 poğaça yarım simit 1 bardak çay
6 da 1 dilim dondurma
8 de 1 porsiyon ıspanak
yarım porsiyon yeşil salata
3 kaşık pilav 3 kaşık nohut
9.30 da 1 bardak mısır

pazar 7de sıcak su
11 de 2 bardak çay 1 dilim ekmek 1 poğaça 2 kaşık mantarlı melemen 5-6 tane patates kızartması
3 de 1.5 dilim yaş pasta
9.30 da 1 porsiyon makarna 1 domates 3 kaşık ıspanak

azalma var sanki ekmek de dün yememişim doğru dürüst alışabilecekmiyim bakalım ama çok düzensiz saatler

demeeeeeeeeeeeeeeeeeet (bagirma anlaminda) sen benle dalga mi geciosun benim yediklerimin ve kilomun yaninda sen baya az ve dengeli beslenen bir annesin. senden bi kere net 8 kilo fazlayim ve cmt gunu yarim kiloya yakin tahin ekmekle yiyerek zaten 5000 kjalori aldim. beni birak sen devam et demet sana gipta ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum bu yazdigin listeden sonra utandigim icin neler yedigimi yazmicam. bi kere nasil 3er kasik yemekle doyuyorsun tamam arada kaymak falan goturmussun ama o kadar da olacak sonucta emzirdikce enerji kaybediyorsun tatli yemen ondan aaaaaaaaaaah benim motive olmam icin 80 kilo mu olmam lazim. bu arada boyun kac ben 1.68e 68 kiloyum boy kilo denkledim yani... offfffffffff mesela bugun gittim elmali pasta alip yedim zikkimin pekini yiyeyim.

not: neyseki yarim kilo tahin yedikten sonra tahinden tiksinmis bulunmaktayim ki bu bence iyi bir haber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…