• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Gunaydin hanımlar son 7 gun :18:Zaman iyice daraldı herkese iyi çalısmalar son çalısmalarına yapalım sonra rahatsız ins.

Gunaydin hanımlar:10:Sabah cikmis 2010 sorularını coZdum aman allahım onlar ne oyle:53:Herkes diyordu 2010 da komisyon değişti onlisans sorulari linsanstanda zordu diye hakikatten doğruymuş moralim bozukdu:14:Genel yetenek 43 net genel kültür 36 net 79 net çıktı :14:Moralim bozuldu ya diğer yılın sorulariyla alakası yok bu yil ins. Diğer yıllara göre gelir yoksa yandık

canım bnm arkadaşım 76 net ile 86 puan aldı 2010 bence moral bozmaya gerk yok. zor sa herkese zor olcak:)

kızlar önemli bişey dicem ilgilenirmisiniz

ben 2010 çok heycanlanmıştım. bu senede öyle olsun istemiyorum. bizim burda hastaneye gittim piskologtan hap almak için doktor yoktu. dideral varmış. kullanmak istemiyorum. ne tavsiye edersiniz..
2010 da elim ayagım titremişti hiç unutmam.d gerçi bu sne kendime güvenim daha fazla:)

şu anayasalarla amma oynamışlar anam ağladı ya :47: şuan bildiğim bilgileri hangi milletvekili biliyordur acaba ezberledim tüm yasa değişikliklerini beee :27: kızlar niye karışyırıyormuş sayıları falan biliyo musunuz kitabımın teki eski teki yeniymiş sonradan farkettim lanayasa değişiklikleri 3/5 oranla oluyor sanıyordum 2/3 müş meğersem falan. şu mahkemeleri de ezberledim ama şimdi düşününce bile hatırlayamadım :52:
anayasa mahkemesi 14 cumh. 3 tbmm
hysk 22 asil 12 yedek
danıştay 1/3 cumh. 3/4 hsyk
yargıtay sadece cumhuriyet başs. ve vekilini cumh. bş atar
uyuşmazlık mahk. 12 asıl 12 yedek (bunu çok unutuyorum ) bu kurumun üyesini kim seçiyordu yaa :30:
bi de
rtük 9 kişi tbmm üyelerini seçer ve başbakanlığa bağlı :31: en az 9 net yapsam süper olur ya
kızlar başbakanlığa bağlı başka bişey var mı böyle bişey daha vardı sanki hatırlayamıyorum off off
coğ. tar. hiç yorum yapamıyorum çok yanlış çıkıyor bilgilerde eksik .tarih videolarımı da bitiremedim ama kitaptan tekrarlarken amann diye es geçtiğim halde dinlerken daha iyi kavrıyorum inşallah tarihten 28 29 net yaparım :52: ( denemelerde 18 24 arası oynuyo gerçe ) coğrafya da biraz kendine geldi . :52: inşallah sorular kolay olurda atanırız.En son bi geometri tekrarı da yapmam lazım matematikten formüller falan . öyle atıp tutup buluyorum denemelerde ccevabı ama sınavda işi şansa bırakamam
ayy herkese hayırlı cumalar :54: bugün daha ümitliyim.Şu anayasayı okurken içim çıkacak gibi oluyordu onu bile ezberledim :52:
inşallah bi 90 net yaparızda ilk atamalarda gideriz .Acaba denemelerde 80 yapanlar sınavda bi anda 90 a fırlayabilirmi?
çünkü ben kızım uyanacak diye 1 buçuk saatte bitiriyorum denemeyi alelacele ve kafamı veremiyorum pek gürültü tv falan oluyor.Sınav anı sessizlik sıra da daha odaklı olurum gibi geliyor ama hayırlısı

kızlar önemli bişey dicem ilgilenirmisiniz

ben 2010 çok heycanlanmıştım. bu senede öyle olsun istemiyorum. bizim burda hastaneye gittim piskologtan hap almak için doktor yoktu. dideral varmış. kullanmak istemiyorum. ne tavsiye edersiniz..
2010 da elim ayagım titremişti hiç unutmam.d gerçi bu sne kendime güvenim daha fazla:)

böyle ilaçlar dikkat dağınıklığı yapıyor sakinlemekten öte bende .buyünden ben kullanmıyorum.gerçe bu ilaç nasıldır bilemem de benimde midem bulanıyor ve başım dönüyor yorgunluk uykusuzluk stres derken serum yedim doktor ilaç verdi .araba tutmasına falan iyi gelen bi ilaç yola çıkarken onu içiyorum bi tek.Bi de benim tansiyonum çıkıyor :52: aöf sınavında kötü olmuştum ilk gün .Pazar günkü sınavda zaten erken girmiştim binaya 15 dk kollarımı soğuk suyun altında tuttum .Elimi yüzümü yıkadım .orda attım stresimi çok rahat girdim ( pazar günü iki tarih sınavım vardı ve ççok korkuyordum ) rahat olunca iyi geçti ama bende de şey var bi zaman sonra okumaktan bıkıyorum sınavı bırakıp çıkasım geliyor şu 150 soruluk kpsslerde de öyle oldum artık allah belasını versin diye haykırmak istiyorum .eskiden şeker falan alıyordum yanıma çikolatafalan ama artık o da yasak off off :52:

canım bnm arkadaşım 76 net ile 86 puan aldı 2010 bence moral bozmaya gerk yok. zor sa herkese zor olcak:)

ayy inşallah nete çok puan verirler çünkü benim ortalamam 80 net 80 net yapsam sınavda :52: allahh 85 puan olur ne güzel olur :52: ben şuan aldığım neti puan olarak görüyorum çünkü heyecandan illaki bi kaç soru heba olacaktır en çokta türkçe

tg denemesinden çıktım bakalım sınav öncesi son prova :31:

Çok uzak vermemişler Allahtan iki vasıta ama neyse buna şükür aöfde girdiğim mevkii vermişler.
Cuma günü filan gidip bakarım

oleiii finallerde girdiğim ünw sınava giricem avucumun içi gibi biliyorum orayı sınıflarına aşinayım .ZAten diyordumki orada çıksa da şöyle kantinde kahve mi içsem sakin sakin girsem sınava diye çok şükür çok sevinçliyim kızlar :52:

Son düzenleme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.Yeni düzenlemede, ders kitaplarının taşıması gereken nitelikler değiştirildi. Artık ders kitapları hazırlanırken, “Atatürk ilke ve inkılaplarına; laik, sosyal, hukuk devletine uygun olma” kriteri aranmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Düzenlemede öne çıkan değişiklikler şöyle: Yönetmelikte ders kitaplarının hangi usullere göre hazırlanacağına ilişkin hükümden, “Ders kitapları, ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilkelerine uygun olarak hazırlanır” ifadesi çıkarıldı.
Ayrıca yönetmelikte “ders kitaplarının nitelikleri” bölümünden, “Öğretim programlarında belirtilen Atatürk ilke ve inkılapları ile ilgili kazanımları içerir” ifadesi de çıkarıldı.
HARİTALAR GİTTİ
Yeni yönetmelikle ders kitaplarının arka sayfalarında yer alan haritalara da ayar geldi. Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarındaki “Türkiye haritaları” ile Türkçe, Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı kitaplarından, “Türk dünyası haritaları” kaldırıldı. Bakanlığa gönderilen taslak kitap metinlerinin incelenmesi görevi de, “panel” adı altında oluşturulacak komisyonlara verildi. Bu komisyonlarda alan uzmanı ve öğretmenlerden oluşan “panelistler” görev yapacak.
ÜYE SAYISI 10′A ÇIKTI
TTK, başkan ve 10 kurul üyesinden oluşacak. Kurul başkanı ve üyeleri; eğitim sisteminin tüm kademelerini temsil edecek nitelikte, en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, eğitim alanında yaptığı çalışma ve yayınlarla öne çıkmış, eğitim ile ilgili alanlardaki öğretim üyeleri, en az 10 yıl süreyle öğretmenlik veya okul yöneticiliği yapmış olanlar ile kamu görevlileri arasından seçilecek. Mevcut TTK yönetimi 8 üye ve 1 başkandan oluşuyor.
Fatih Projesi kapsamında öğrencilerin dijital ortamda kullanacağı materyalleri kapsayan Z- kitaplarla ilgili kriterler de yeni yönetmelikte belirlendi. Buna göre z- kitapların, “kazanımları destekleyici nitelikte ve temel tasarım ilkelerine uygun olarak hazırlanması” öngörüldü.

Bende tam bilmiyorum kim ne kazandı inşallah çok ucuk olmaz günceller.
Pek çalıştığımı söyleyemem haftaya bitiricem güncel kitaplarımı

bence şu olimpiyatta kazananları sorabilirler de ben hiç bilmiyorum kim ne kazandı

Al kuzum sana madalya kazananlar :29:

Aldığımız bu madalyalarla birlikte iki altın iki gümüş ve bir bronz madalya ile madalya sayımız 5'e yükseldi.Uzun süre sıfır çeken Türkiye, olimpiyat sıralamasında 30'ncu sıraya fırladı.

Türk sporcular, Londra Olimpiyatları'nda bir gecede üç madalya birden kazandı.

Üstelik bunlardan biri, Türkiye'nin olimpiyatlarda atletizm dalında aldığı ilk altın madalya.

Aslı Çakır Alptekin 1500 metre yarışını kazanarak altın madalyayı alırken, Gamze Bulut da aynı yarışta ikinci olarak gümüş madalyayı kazandı.

1500 metre finalinde önceleri gruptan sıyrılmakta zorlanan Alptekin, son turda liderliğe geçti ve 4:10,23'lük derecesiyle şampiyon oldu.

Yarışı başından itibaren önde götüren Gamze Bulut ise son turdaki ataklar sırasında geride kaldı; hatta bir ara dördüncülüğe dek düştü.

Ancak son anda müthiş bir çıkış yaptı ve yarışı 4:10,40'ta tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Alptekin ve Bulut, bu yaz Helsinki'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da aynı sıralamayla altın ve gümüş madalyaları paylaşmıştı.

Türk atletler olimpiyatlarda bugüne dek iki gümüş ve iki bronz madalya alabilmişti.

Tekvandoda ikinci madalya

Ancak gecenin madalya haberleri bununla da bitmedi.

67 kiloda yarışan tekvandocu Nur Tatar da gümüş madalya aldı.

Nur Tatar finalde rakibi Güney Koreli Seon Kyung Hwang'a 5-12 yenildi.

Tekvando Güney Kore'de ata sporu sayılıyor.

Böylece Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'nin aldığı madalya sayısı beşe çıktı.

Bundan önce de güreşte Rıza Kayaalp bronz, tekvandoda Servet Tazegül altın madalya kazanmıştı.

Türk sporcular 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da sekiz madalya almıştı.
VİRÜS

Back
X