• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

cnm lisans mezunumusun.. atanamadın mı o puanla..

ön lisans mezunuydum o zamanlar. pek önemsememiştim açıkçası sınava girerken
asıl bu yıl hazırlanıyorum
o zaman daha okulum bitmemişti bende boşvermiştim

hadi anlatın nası nası nası yaptınız

$SAM_3589.webp

kızlar ben havuzlu soruların böle sorularına saklıyomuşum kendimi :52::52::52::52::52:

Eki Görüntüle 325503

kızlar ben havuzlu soruların böle sorularına saklıyomuşum kendimi :52::52::52::52::52:

tamam da ben de 24/7 yi buldum ama bir musluğun verdiği tuz oranı saate göre değişmez ki. Yani 6 saatte 1. musluktan akan suyun tuz oranı ne ise 24/7 saatte akıttığı suyun tuz oranı da yine % 30 olmaz mı

ben öyle düşünüp (30/100 + 9/100). 24/7 yaptım

tamam da ben de 24/7 yi buldum ama bir musluğun verdiği tuz oranı saate göre değişmez ki. Yani 6 saatte 1. musluktan akan suyun tuz oranı ne ise 24/7 saatte akıttığı suyun tuz oranı da yine % 30 olmaz mı

ben öyle düşünüp (30/100 + 9/100). 24/7 yaptım

ama havuzdaki tuz oranını dikkate alıcaksın :34:

ayyyyyyyyy:17::17::17::17::17:gerçekten burdada kızardımmmm. ben kesir toplamalarını bile unutmuşuuummmm:43::43::43::43::43::43: çalışıp çalışıp çalışıp döncem kızlar size. :57:şu şamarıda kendime atıyorum. size ii çalışmalar ve başarılar nisanda görüşürüz ancak toparları heralde bi kitapları alıyım

ayyyyyyyyy:17::17::17::17::17:gerçekten burdada kızardımmmm. ben kesir toplamalarını bile unutmuşuuummmm:43::43::43::43::43::43: çalışıp çalışıp çalışıp döncem kızlar size. :57:şu şamarıda kendime atıyorum. size ii çalışmalar ve başarılar nisanda görüşürüz ancak toparları heralde bi kitapları alıyım

nisan çok canım bi şamarda bende :57: :1:
matı 2 ayda bitirebilirsin :54:

aynı şey değil mi?

değil canım çünkü düşün bi kovaya tuzlu su döktün sadece onu döktün tuz oranı %30
ama aynı kovaya farklı oranlarda tuzlu su daha ekledin tuz oranı kovada değişti :34:
musluktan akan tuz oranı değişmez zaten ama birleşince değişir :34:

%20 si tuz olan a gram tuz-su karışımı ile %45 i tuz olan b gram tuz-su karışımı karıştırılıyor. a<b olduğuna göre yeni karşımın tuz yüzdesi aşağıdakilerden hangisi olamaz?

a) 32 b) 33 c) 34 d) 35 e) 36

selam kızlar bende bir soru sorayım . . .
türkçe . . .

Yaşamanın değeri uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır.

Aşağıdakilerden hangisinde iyi sözcüğü, yukarıdaki cümledeki anlamıyla kullanılmıştır?

a İyi bir yazar olduğu bu romanından belli.
b Epeydir görüşmemiştik; amcanız iyi mi?
c Sana çok iyi haberlerim var.
d İyi insan, bir bakışta anlaşılamaz.
e Bu, benim için iyi bir görüşme oldu.

Şimdilik kaçtım cevaplar için döneceğim . . . :16:

A diyenler doğruydu kızlar . . .
hep mat çözüyorsunuz bir türkçe sorusu geliyor şimdi . . .

Aşağıdaki dezelerde yapılan benzetmelerin hangisinde yalnızca benzeyen ve benzetilen kullanılmıştır?

a Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü
Bir iner bir çıkarım şu yokuşu

b Gökyüzü bir sonsuz rüya denizi
Besleyen onlardır düşlerimizi

c Yarın dudağından getirilmiş
Bir katre alevdir bu karanfil

d Karşında yıkılmış bir duvar gibiyim
Beni sarhoş etme başım dönüyor

e Açılan bir gülsün sen yaprak yaprak
Ben aşkımla bahar getirdim sana

değil canım çünkü düşün bi kovaya tuzlu su döktün sadece onu döktün tuz oranı %30
ama aynı kovaya farklı oranlarda tuzlu su daha ekledin tuz oranı kovada değişti :34:
musluktan akan tuz oranı değişmez zaten ama birleşince değişir :34:

ama sen birleştirmeden önceki 1. musluğun o kadar saatte akıttığı tuz oranını sorguluyorsun. kusura bakma mantığıma yatmadıbi türlü

%20 si tuz olan a gram tuz-su karışımı ile %45 i tuz olan b gram tuz-su karışımı karıştırılıyor. a<b olduğuna göre yeni karşımın tuz yüzdesi aşağıdakilerden hangisi olamaz?

a) 32 b) 33 c) 34 d) 35 e) 36

a mı canım :44:

Son düzenleme:
ama sen birleştirmeden önceki 1. musluğun o kadar saatte akıttığı tuz oranını sorguluyorsun. kusura bakma mantığıma yatmadıbi türlü
o zman 24/7 yi hangi mantıkla kullandın onu sorıyım :34: aynı mantıktan giderek denklemi kuruyosun canım.sen bu denklemi yaparak tek başına 6 saatte %30 tuz akıtıyosa 24/7 saatte ikisi birlikte akıtıldığında havuzdaki tuz oranını kaçta kaçıdır denklemi bu :34:

A diyenler doğruydu kızlar . . .
hep mat çözüyorsunuz bir türkçe sorusu geliyor şimdi . . .

Aşağıdaki dezelerde yapılan benzetmelerin hangisinde yalnızca benzeyen ve benzetilen kullanılmıştır?

a Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü
Bir iner bir çıkarım şu yokuşu

b Gökyüzü bir sonsuz rüya denizi
Besleyen onlardır düşlerimizi

c Yarın dudağından getirilmiş
Bir katre alevdir bu karanfil

d Karşında yıkılmış bir duvar gibiyim
Beni sarhoş etme başım dönüyor

e Açılan bir gülsün sen yaprak yaprak
Ben aşkımla bahar getirdim sana

c canım :34:
bak sana klavye videosu eklemiştim :1: