ben seneye lisans mezunu oluyorum büyük bir ihtimalle canım ama şu anda 4.sınıfım başvurumda bunu dikkate almalıyımıyım canım
genel kültürüm iyi allaha şükür onu yapıyorum türkçeyide yapıyorum ama matematik beni çok zorluyor nişanlımında tam tersi mat türkçe çok iyi genel kültür kötü onla oturup bütün kış ders çalışıcaz haftaosnları
ben önlisansta olursa mülakat olmayacakmıyım yani
birde ben seneye 4 yıl bititirsem temmuzda sadece gy ve gk dan girebilirim değilmi o zamand amülakatlar olmuyor alan oluncamı mülakat oluyor
ay inşallah başarırız bizlerde
evet evt berfin. sende tığçeydin sanırım. 2011 di malum çok vakit geçti
hakkıdan hayırlısı inş senide aileni sevdiklerinide mutlu edecek bir yere yerleşirsin..
istemende hayırlı olsunmutlu huzurlu bir evlilik diliyorum
Hiç kopukluk ve hayal kırıklığı filan yaşayıp ümitsizliğe kapılmadım ilk başta elbette daha önceden hazırlananlar benden daha çok şey bilenler hocaların her sorusuna hemen atlayan tipler vardı ama kpss sonucunda 28 kişilik sınıfta sanırım 2. ya da 3. en yüksek puanı alan bendim p40 ve p49'da 80-86 arasında puanlarımın bir çoğu ve bu benim ilk kez girişimdi sıfır temelle 8-9 ayın ürünü oldu . Bir de benim gk- gy puanım düşük biraz ona fazla ağırlık veremedim alan derslerinden dolayı ondan biraz da düşük geldi puanım yoksa benim 89-90 alan arkadaşlarımla alan netlerim hemen hemen aynıydı hatta bazı derslerde onlardan daha çok netim vardır ama gk-gy de önemli yaban atma sakın . Ben ondan dersaneye gitmedim evde kendim hallederim dedim ama orta karar oldu o. yalnız sana şunu söyliyim kpssA gerçekten deli işi bir ton konu var çok tekrar yapmak lazım bir iki kere ben bütün konuları bitirdim artık rahatım sırf test çözerim bunun üzerine demekle olmuyor ben 2011 yılında mezun oldum ekim ayında dersaneye başlamıştım 2012 mayıs-haziran gibi bitti temmuzda kpss ondan sonra eylül ekim gibi kurum sınavları başladı ben de tekrardan ders çalışmaya başladım temmuzdan sonra 1-2 aylık ara vermiştim. Bazı özel sebeplerden dolayı her sınava da başvuramıyorum sadece bulunduğum ili tercih edebileceğim sınavları bekledim hep ve ilk olarak Guy sınavı açıldı deli gibi çalıştım sınavım da çok iyi geçti 85 aldım kurumdan ama mülakatta elediler .Ondan bir hafta sonra Mali hizmetler uzman yardımcılığı sınavına girdim bundan da tercih yapılıyor istediğimiz yeri seçebiliyoruz umutsuzca girmiştim ama çok şükür ondan da 83 aldım geçen pazartesi de mülakata girdim hatta bugün ya da en geç pazartesi mülakat puanımız da açıklanacak inşallah kazanırım da bu kpss A defterini kapatırım. Çok yıpratıcı ve sinir bozucu bir süreç düşünsene iki senedir sanki yarın final sınavın varmış gibi çalışıyorsun ama sonucunda girip girmeyeceğin belli değil mülakat çok feci yazılıyı kazanıp elenmek her şeye sıfırdan başlamak çok yorucu. Şimdiki aklım olsaydı gk-gy den kursa giderdim güzel bir puan alıp geçen kasım ayında atanırdım mis gibi hem çalıştığım kurumu da ili de seçerdim mülakat stresiyle filan da uğraşmazdım. Zaten Guyun filan düz memurluktan pek farkı yok adı uzmanlık sadece.
Kurum sınavından ziyade ösymnin yaptığı sınavlar zor kurumların kendi sınavları daha kolay .Mesela eskiden vergi müfettiş yardımcılığı sınavı klasikti şimdi artık ösym yapacak ve teste döndü ne sorulur bilinmez. Guy da gelir idaresi test 100 tane soru hazırlıyor genelde kolay sorular ama çeldirici ve bazen nerden sormuşlar bunu hiçbir kitapta notta okumadım dediğin tarzdan soruları oluyor ama genel itibariyle zorlayıcı bir sınav değil. Sen sanırım evlisin bunu da göz önünde bulundur özellikle maliye bakanlığının yaptığı sınavlar da 5 yıl atandığın yerden hiç bir yere kımıldayamıyorsun anca eşini de memur ve desenden daha üst düzeyde bir memur olması lazım başka ile tayin isteyebilmen için.
Benim de mesela bu ara evlilik durumları var bu yüzden rotasyonu olan ve ili seçemeyeceğim kurumların sınavlarına puanlarım yettiği halde başvuramıyorum kpssA nın bu yönü de var gelir uzmanığıl il il açıyor ama hangi ili ne zaman açacağı belli değil. Sen yine de ne olur ne olmaz B grubunda çok yüksek almaya bak o cebinde olsun benim en büyük eksiğim ve sıkıntım o şu anda A grubunda bir yere girmezsem B'den giremem biraz zor gibi.
Son olarak da kurumların yazılı sınavlarını hiç dert etme kısmet olur da girersen yazılı sınavın çok da önemli olmadığını mühim olanın mülakat olduğunu çok iyi anlayacaksın. Benim bir arkadaşımın mesela kpss puanları 85-90 arası hep yaklaşık 10 tane kurumun yazılı sınavına girmiştir 2012 eylülden 2013 mart ayına kadar hepsinin de hemen hemen kazandı ama mülakatlarda elendi çok şükür en sonunda şu an maliye bakanlığında girilebilecek en üst merkezi bir uzmanlık kadrosonu kazandı. Bizim dersanede de sınıfımızda 28 kişi vardı şu ana kadar 2 kişi vergi müfettiş yardımcısı bir kişi de guy oldu ben ve benim gibi 4-5 arkadaşım da daha sınavlara giriyoruz yazılıları kazanıyor hatta mülakatta karşılaşıyoruz filan . Bakalım biter inşallah bu çile.
Şu sorunu atlamışım canım ben mezun oldum boşken 8-9 ay dersaneye gittim hazırlandım tamamen buna konsantre oldum hatta o dönemde erkek arkadaşım da askerdeydi hayatım kurs ve ev arasında geçti desem yeridir özellikle ilk 6 ayı böyleydi.
öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim almor
çok güzel anlatmışsın süreci.
gk gy nin çok önemli olduğunu herkes vurguluyor malum puan hesaplamalarında çok çok etkisi var.
ben bu senenin başında matematik ve geometrii bitirdim zaten iyiydi,şimdi sadece deneme çözüyorum.
benim için sorun tarih ve coğraafya.
tarih çabuk unutulacağından dersane dönemine bırakıyorum,coğrafyaya da yazın bakacağım.
sen gk gy den yeterli bir puan alamamana rağmen çok çok iyi puanlar yapmışsın,tebrik ederim: )
abimde iibf çıkışlı,o da kpss de dereceye girerek iyi bir kuruma girdi ama çok deli çalışmıştı: )
ben evliyim ama çok şükür anlayışlı bir eşim var,bekarki halimden çok daha verimli çalışıyorum.
bende sen gibi rotasyona tabi kurumlar yazamayacağım.
şuan aklımda maliyenin uzmanlıkları var,aile ve sosyal politikalar uz.yardımcılığı vs.
ben eşime tabi olacağım,eşimin ankaraya gitmesi zor ki zaten istemiyoruzda,haliyle ankara dışı illerdeki uzmanlıklar bana daha uygun.
guyu da bu üzden istedim biraz ama dediğin gibi memurluktan farkı ok.bizim kursta 4 5 kişi var guy.
eğer guy düşünüyorsan,b den memurluk için hazırlan bir fark yok çünkü diyorlar.
çok arada kaldım...
çok şükür mezun oldum artık.seneye ev,kütüphane arası mekik dokumayı düşünüyorum,ikiside evime çok yakın.
günde kaç saat çalışıyordun?hani diyorsun ya,ben bu konuyu bitirdim test çözerim artık diyemiyorsun diye?
konu tekrarlama düzenin,soru çözümün nasıldı?
birden mi arttı bu puanın yoksa zamanla mı?sene içi denemelerde durumun nasıldı?
ben moralim bozulmasın diye belli bir süre denemeye girmek istemiyorum açıkçası...
4 ay muhasebe ve iktisat gördüm,temel atma açısından çok iyi oldu.kendim çözdüğümde denemelerde muhasebede 15,iktisatta da 12 15 civarı net çıkarabiliyorum.
ama hukuğu hiç bilmiyorum,maliyede aynı şekilde.
yarından itibaren çalışmaya başlayacağım adam adamakıllı.
guydan elenmeni ben şuna yordum,duyumlarıma göre puanı üksek olanları nasılsa başka kuruma geçer düşüncesile hiç almıorlarmış,genelde 70 80 arası alınıyormuş,ne kadar doğru bilemiyorum ama mantıklı.
peki her dersten netlerin kaçtı?
denemelerde çok düşük aldığın oldu mu?
70 80 arası için kaçar net yeter(gk gy nin 100 net civarı olduğu varsayımı altında)
hani dedin ya,guy şehir şehir sınav açıyor?
atıyorum,bursa için açıldı girdim onu kazanamadım,daha sonra kayseri için girebilir miyim aynı dönemde?
guya girme hakkı kaç?
bir de tekrar sorayım guy kalktı mı?
ingilizcen var mıydı peki?
benim ingilizcem yok ve alanla 1 senede halledeceğime inanmadığım için hiç bulaşmıyorum.
ingilizce istemeyen uzmanlıklar hangisi maliye hariç?
bir de...
o kadar çok konu var ki ve zorlayıcı ki,hiç motivasyonunun düştüğü olmadı mı ya da sıkıldığın,bıktığın,yeter artık dediğin?
çünkü gerçekten çok zor bir süreç.
benim avantajım şu ki,ailelerden çok çok uzaktayız,kimse yok bulunduğumuz şehirde,haliyle beni oyalacak bişeyde yok pek fazla.
kendimi tanıyorum,motivasyonum çabuk düşüyor,bu yüzden temelim oturana kadar deneme sınavlarına girmeyi düşünmüyorum,
mesela sınıfta 2. 3. girişi olan arkadaşlar vardı herşeyi biliyorlar,haliyle ben niye bilmiyorum,çok geride kalmışım psikolojisi sarıyor beni anında.
sürekli olarak motivasyon sağlamak için neler yapıyordun?
tekrardan tebirkederim hem başarını hem sözünümutluluklar dilerim
Selamlar kızlar,
Ben İİBF fakültesi mezunuyum mezun olalı 1,5yıl oldu son senemi iş arıyarak geçirdim mezun olduktan 2ay sonra iş bulup çalışmaya başladım şuan özel bi şirkette çalışıyorum bi yandan çok iyi bi yandan çok yıpranıyorum ve emeğimin karşılığını alamıyorum şimdi gene iş arıyorum üniyken en son istediğim şey KPSS di bi devlet kurumunda staj yapmıştım iyice soğumuştum hatta şundan 1 ay önceye kadarda sınava girme dşüncesi bile midemi kaldırıyoduama son bi kaç haftadır KPSS ye girmeyi düşünüyorum imkanlarını düşününce galiba şuanki en güzel iş
Benim şuan KPSS ile ilgili hiçbi fikrim yok şuan sadece düşüncem alan sınavına girmek istemiyorum düz memurluktan giricem önümüzdeki sene gerekirse işi bırakıp ders çalışmayı düşünüyorum bu biraz zor ama bilemiyorum sizce napmalıyım ya dershaneye gitmelimiyim :26: kendim kitaplarla falan halledebilir miyim:44: seneye haziranda evlenmeyi düşünüyoruz bide of hayat ne zor
En başta şöyle diyim illeri seçebileceğin uzmanlıklar sınırlı oluyor genelde atamayla kurayla oluyor bir tek guy için hangi il açıldığı en başta bir de bu sene açılan ve benim girdiğim mali hizmetler uzman yardımcılığı belli onu çok iyi araştır mesela yoksa özellikle maliye bakanlığının kadrolarında 5-6 yıl aynı ile çalışma zorunluluğu var evli bir insan için zor olabilir. Bir de guy oldun diyelim bir daha guyun başka ilde açılmış sınavına giremezsin zaten aynı kadro olduğu için almazlar. Ben kursa ilk başladığımda resmen sıfırdım hatta o yüzden ilk başta denemelere filan girmedim girsem yapacağım 2-3 netti çünkü.son zamanlarda biraz girdim ama bizim denemeler çok zordu bir de iktisatı filan sorunluydu kpss sorularının formatından uzaktı o yüzden çok girmedim ve çok yüksek netler yapmadım. Konu tekrarı ve soru çözümlerini de birlikte yürüttüm ama devamlı her dersi başa sararak tekrar ettim çok bunun çok faydası oldu. B grubunda 78 puan aldım. Alan da hukuğum 25 net, maliyem 22 net, muhasebem 21 net, iktisatım 17 netti. Dersanemin ve hocalarımın çok faydası oldu bana hatta geçen gün mülakat borçlar hukukundan bir soru sordular ve hocamız da çok iyiydi bana örnek vermemi istediler derste hocamızın anlattığı ve aklımda kalan bir örneği söyledim çok beğendiler. Çok şükür mülakattan iyi puan aldım bu da bizim sözden 1 gün önce açıklandı dün iki kutlama birden yaptık. Çok sağol bu arada güzel dileklerin için.
Selamlar kızlar,
Ben İİBF fakültesi mezunuyum mezun olalı 1,5yıl oldu son senemi iş arıyarak geçirdim mezun olduktan 2ay sonra iş bulup çalışmaya başladım şuan özel bi şirkette çalışıyorum bi yandan çok iyi bi yandan çok yıpranıyorum ve emeğimin karşılığını alamıyorum şimdi gene iş arıyorum üniyken en son istediğim şey KPSS di bi devlet kurumunda staj yapmıştım iyice soğumuştum hatta şundan 1 ay önceye kadarda sınava girme dşüncesi bile midemi kaldırıyoduama son bi kaç haftadır KPSS ye girmeyi düşünüyorum imkanlarını düşününce galiba şuanki en güzel iş
Benim şuan KPSS ile ilgili hiçbi fikrim yok şuan sadece düşüncem alan sınavına girmek istemiyorum düz memurluktan giricem önümüzdeki sene gerekirse işi bırakıp ders çalışmayı düşünüyorum bu biraz zor ama bilemiyorum sizce napmalıyım ya dershaneye gitmelimiyim :26: kendim kitaplarla falan halledebilir miyim:44: seneye haziranda evlenmeyi düşünüyoruz bide of hayat ne zor
tebrik ederim almor senin adına çok sevindim,hayatında başarılar diliyorum
peki mülakatlar nasıl geçiyor?
sorular zor mu oluyor?cevap verememek eleneceğinin sinyali mi oluyor?
en başta demiştin ya guy da elendim.
guyun mülakatı nasıl geçmişti?çıktığında kazanırım herhalde demiş miydin,elenmek sürpriz mi olmuştu yoksa az çok kestirdin mi?
mali hiz. uzm. yar. mülakatı nasıldı?
birde A kadronun olmazsa olmazı kibar dille referans...
girdiğin sınavlarda referans kullanmışmıydın,etkisi çok fazla,artık el mahkum torpil arayışına giriyor insan,
nihayetinde onca emek var ortada.(bu sorunun cevabını özeldende yazabilirsin: ) )
günde kaç saat çalışıyordun almor?verimsiz geçen günlerin oluyor muydu?
ben ağustosa kadar boşum ağustosta gk gy ve anayasa idare verecek dersane,sene içinde rahatlayalım diye.
o zamana kadar iktisat ve muhasebeyi tekrarlamaya karar verdim.
çalışma programın var mıydı?
yani bugün şunu şunu,yarın şunu şunu çalışacağım diye not ediyor muydun,yoksa doğaçlama mı gidiyordun: )
ben şimdi iktisata başladım ufaktan.iktisatı bitirip mi geçeyim muhasebeye yoksa gün içinde biraz ikt,biraz muhasebe mi çalışmalıyım?
ders ders sıralamaya koyunca mı verimli olur yoksa program dahilinde hepsine yer vererek mi?
bir de mali hiz.uzm.yard. taşra olarak hangi şehirleri açıyor genelde?
sorularımla bunalttım biliyorum ama o kadar çok merak ettiğim şey var ki :26:
Mülakat büyük bir muamma canım orasını yaşamadan kimse bilemez ne söylesem yalan olur her şeyin etkisi var diyim. Guyda ilk soruyu çok düzgün cevaplayamamıştım ama ikinci sorumu çok güzel cevaplamıştım ve kendimi son derece güzel tanıtmıştım ilk başta ama olmadı guyda zaten neye göre aldıkları hiç bir zaman belli değil mülakat puanı filan da açıklanmaz biraz tuhaf bir sınavdır. Mali hizmetler ise guya göre çok daha kaliteli bir sınav ve mülakattı mülakattan çıktığımda bu sefer oldu diyebildim gibi çok güzel geçti ama pek çok kişinin güzel geçmiş . ben hergün 4 ana derse hiç olmazsa 3 derse bakmaya çalışıyordum minimum 7-8 saat çalıştım dersane olmadığı günlerde ve çok tekrar ettim konuları özellikle hukuk ve maliye dönüp dönüp okudum hep notlarımı çıkmış soruları çok çözdüm hatta özellikle ben kurum sınavlarına çalışırken daha çok soru çözdüm çünkü kpss öncesi amacım konuları öğrenmekti sıfır bir bilgiye sahiptim çünkü burda amaç össye hazırlanır gibi günde yok 300 soru bilmem kaç soru değil hocalarımız da bize hep onu dedi özellikle hukukta filan konu tekrarı her zaman test çözmekten daha faydalı olur sizin için demişlerdi. Çünkü çok çabuk unutuluyor ilk başlarda ne bu böyle eşek gibi çalışıyorum bir kaç hafta geçiyor hop unutuyorum diyip bazen yenilgiye kapılmadım değil ama artık sınava son iki hafta kala filan pek çok şeyi öğrenmiştim ki özellikle kpss sonrası kurum sınavlarına hazırlık sürecinde artık her şey bildiğin şeyler oluyor şöyle göz ucuyla bile tekrar yeterli oluyor insana.
çalışma saatin çok iyiymiş almor.
benim sadece haftasonu olacak dersanem,malum hocalar ankaradan istanbuldan geliyor o yüzden haftiçi olmayacak.
o yönden iyi.haftaiçi bana kalacak rahatça çalışabileceğim.
umarım bende yılmadan bu zor süreci atlatırım.
sorularımı bıkmadan cevapladığın için çok teşekkür ederim sana.
aklımdaki soru işaretleri uçtu artık.
tekrar tekrar tebrik ediyorum seni ,
hem sözünü hem işini
Hafta sonu olması daha iyi bak benim şimdiki aklım olsaydı ben de hafta sonu giderdim hafta içi gittim ben ilk aylar çok zorlandım çalışmaya vaktim kalmıyordu gerçi hafta içi de 3 gün gidiyordum ama günüm ölüyordu. Rica ederim kafandaki soru işaretleri gittiyse ne mutlu bana. Yılmadan azimle sabırla çalışırsan ben olacağına inanıyorum inşallah. Teşekkür ederim bu arada iş ve söz için.
inşallah almorcum,şuan motivasyonum ve isteğim had safhada: )
dileğim bunun 1 sene boyunca sekteye uğramaması: ))
aslında kaydımı yaptırdığımda üzülmüştüm.çünkü tüm gün evde olacağım hafta içi.
kopukluk olur mu diye düşünmedim değil fakat sonradan alıştım haftasonu fikrine,
zira haftaiçi olsa,haftosunu eşim evde olacağı için çok çalışmazdım.
ama böyle daha iyi oldu.hafta sonu 8 er saat olacak.
hafta içide gördüğüm derslerin tekrarını yapacağım artık.
sende mezun olduktan sonra hazırlandın,peki evde mi çalışıyordun,kütüphanede mi?
ben evde oyalanır mıyım diye korkmuyor değilim.
şimdi boşum mesela.ufaktan başladım.günde 2 saat iktisat çalışıyorum şimdilik.
seneyede bu kadar yavaş olmam umarım: ))
dersanemle evim arası yürüyerek 10 dk,yol sıkıntım falanda olmayacak.
umarım verimli bir 1 sene geçiririm: )
Ben hep evde kendi odamda çalışmaya alışık biriyim canım asla başka yerde verimli çalışamıyorum. Zaten hafta içi 3 gün 12-16:30 arası dersanem vardı o yorgunluğun üzerine ders çalışamıyorum direk eve gelip yemeğimi yiyip dinlenip daha verimli çalışıyordum. En verimli şekilde de dersanemin olmadığı 4 gün boyunca çalıştım günde 10-11 saat kadar çalıştığım zamanın olduğunu bilirim. SSözlüm de zaten dersanemin ilk 5-6 ayı askerde idi o yüzden çok gezme vaktimde olmuyordu tam dersane bitti sınava bir ay kala o askerden geldi haftada bir gün de ona ayırdım.
senin zamanlamalar çok güzel olmuş
sözlün askerdeyken,en önemli dönemlere denk gelmiş: )
iyide olmuş,şimdi meyvesini yiyorsun: )
benim öyle bir şansım yok her gün beraberiz
ama iyi yanı eşim devlette,haftaiçi gidiş geliş saati belli.o gelene kadar sıkı çalışırım.
şimdi eşimde lys ye girdi.sanırım hukuk veya mühendisliğe yetecek puanı alacak,
o da başlarsa okula daha rahat olur,ben çalışırken o da çalışır oyalanmam: ))
ama sende şunu gördüm,
ben 6 ay önce dersaneye yazılırken hocalar dahil herkes alan 1 senede halledilmiyor en az 1,5 sene şart diyordu.
haliyle tam vaktinde dersaneye yazıldığımı düşünmüştüm.
seninle gördümki bırak 1 seneyi 8 9 ay bile yetiyor,bu beni sevindirdi ve daha çok umutlandırdı: )
zira çevrem hep karamsar insanlarla dolu,dersanede kimi görsem zaman kısıtlı konular yetişmiyor,alan çok zor diye hayıflanıyor,bazen vazgeçip B ye yöneleceğim geliyor,sonra eşimin gazlamasıyla cayıyorum.
gk ve gy yi birazda bu yüzden ihmal etmek istemiyorum,malum çift senede gireceğim alan olmasa bile B den atanacak puanı almak istiyorum.
benim dersanem ağustosta başlayacak demiştim ya almor?
ağustos ayından ekime kadar gk gy,anayasa ve idare vereceklermiş bize.ondan sonrada muhasebe,hukuk devam,maliye(iktisat şubatta başlayacak).derslerimiz erken bitecekmiş.bol bol etüt olacak diyor hocalar.
şimdi gk gy ağustosta verilecek,sene içinde bir daha bakılmayacak(sadece sene sonu etütlerde soru çözülecek).
burada bir dersane var gk gy çok iyi ve hafta içi olacak dersler,yani bana uygun..
acaba sene içinde onada yazılsam çok mu yük olur bana acaba..
eşim sen bilirsin ama çok yorulursun verim alamazsın 2 dersaneyle zaten matematiğinde iyi çok ihtiyacın yok ikinci bir gk gy ye diyor.
ama ne bileyim seneye en azından memurluğu garantilemek istiyorum :26:
sen ne dersin?yazılsam mı?
bu arada sormayı unuttum almor,
ingilizcen nasıldı?
uzmanlıklarda yeterlilik zamanı dil isteniyor diyorlar(maliye uzmanlıkları hariç)
doğru mu bu?
İmkansız diye bir şey yok ben ekim ayında başladım dersaneye mayısta bitti son bir ayda evde kendim tekrar ettim test çözüm canım . Sözlümün askerliği de çok iyi zamana denk geldi çok yoğun olduğum için nasıl geçtiğini bile anlamadım askerliğin .
İngilizcem çok iyi değil ya şimdi kalkacak diyorlar bakalım inşallah ingilizce kalkar yoksa 5 yıl içinde ydsden 70 almam lazım. Gerçi o zamana evli olucam kısmetse sözlümün de ingilizcesi çok iyidir hem de kursa giderim evde de o yardımcı olacak inşallah onu da atlatırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?