2012 Kasım annelerinin hastane seçimleri

Ben yoğun bakım küvöz fiyatlarının ücretsiz olduğunu ve özel hastenelerin bu gibi durumlarda ücret talep etme hakkı olmadığını duydum. Ödemek zorunda bırakılırsanız detaylı fatura alıp sağlık bakanlığına şikayet edince hastaneye ceza kesiliyor ve paranızı iade ediyorlarnış. Var mı böyle birşey?

Canım, doğru ama detayı var. O hastanenin kadın doğum branşında SGK ile anlaşması varsa ödeme talep edemez, ederse de önce ALO 170 sağlık şikayeti arayın. Sonra hastaneden fatura talep edin ama faturanın açıklamasında bebek yoğun bakımı (küvezi) yazması lazım, bu çok önemli. Hastaneler fatura açıklamasına doğum falan yazıyormuş, SGK bunu kabul etmez.

Bir çok büyük, özel hastanenin kadın doğumda SGK anlaşması yok. Ben de o yüzden burada doğum ücreti tablosu oluşturdum ama herkes eksik bilgi veriyor ne yazık ki :) Hastanelere fiyat sorarken bebek yoğun bakımı, ücreti ne kadar sormak lazım.

Son düzenleme:
maltepe özel bölge hastanesinde sezeryan doğum paket fiyatı 600 - 700 Tl civarındaymış aynı şekilde pendik bölge hastanesinde de aynıymış....:49::49::nazar:

canım pendık bölgede normal doğum fıyatı buydu sanırım cunku zorunlu sezeryan 1000 tlnın uzerınde ıstege baglı sezeryan da 1600 tl ımıs arkadasım oraya gıdıyor pendık bölge bu sekılde fıyat vermıs

canım pendık bölgede normal doğum fıyatı buydu sanırım cunku zorunlu sezeryan 1000 tlnın uzerınde ıstege baglı sezeryan da 1600 tl ımıs arkadasım oraya gıdıyor pendık bölge bu sekılde fıyat vermıs

indirim mi yaptılar acaba özellikle sezeryan doğum dedim garibime gitti hatta....
ya acaba pendik devlet hastanesi ne durumdadır bu konuda giden doğum yapan tanıdığı olan var mı ? artık soğudum bu özel hastanelerden
:44:

indirim mi yaptılar acaba özellikle sezeryan doğum dedim garibime gitti hatta....
ya acaba pendik devlet hastanesi ne durumdadır bu konuda giden doğum yapan tanıdığı olan var mı ? artık soğudum bu özel hastanelerden
:44:

arkadasım bölge de oya hanıma gıdıyordu hatta fıyatları ögrenınce umut hastanesıne yöneldı fazla buldu.bı bılgım yok devlet hastanesıyle ılgılı sonucta orda da aynı ıslem yapılıyor özelde de farkedıyorsa sadece hemsıre ve ebelerın muamelesı farkedıyodur dıye dusunuyorum

İnşallah canım, ben hep yukarıya çıkacak diye hissediyorum ama doktor fazla ümitlenmemem için yukarı çıkması zor dedi, hayırlısı diyelim. Arkadaşımızın bebeği 5.5 aylık 500 gr. doğdu ve Allah'a şükür yaşıyor. Şuracıkta 30. haftaya ne kaldı ki şekerim :14:Gözlerimizi kapatacağız,açacağız bir bakmışız bebişimiz kucağımızda :52:Ben şu an çalışmadığım için bütün gün yatıyorum canım, mutfak ve tuvalet dışında ayaklarım uzalı şekilde yatıyorum. Çünkü kanamayı tetikleyen yorgunluk, sinir ve stress. Bunlardan uzak durmalıyız. Hepimiz bebeklerimize kavuşacağız :)

Ay inanamıyorum yahu 5,5 aylık yarım kg doğan miniş yaşıyor mu maşallah subhanallah.Rabbim yaşa derse yaşiyor iste lafa lüzum yok.ben nerdeyse 7 aylık doğurdum ve 1000 kgnin azicik ustündeydi ama sadece 3 gün yaşadı oğluşum Eymenim..herşey kader işte gerisi boş.alan da O veren de O....

Canım, doğru ama detayı var. O hastanenin kadın doğum branşında SGK ile anlaşması varsa ödeme talep edemez, ederse de önce ALO 170 sağlık şikayeti arayın. Sonra hastaneden fatura talep edin ama faturanın açıklamasında bebek yoğun bakımı (küvezi) yazması lazım, bu çok önemli. Hastaneler fatura açıklamasına doğum falan yazıyormuş, SGK bunu kabul etmez.

Bir çok büyük, özel hastanenin kadın doğumda SGK anlaşması yok. Ben de o yüzden burada doğum ücreti tablosu oluşturdum ama herkes eksik bilgi veriyor ne yazık ki :) Hastanelere fiyat sorarken bebek yoğun bakımı, ücreti ne kadar sormak lazım.

Var ya bu hastaneler cin gibi herseyi kalıbına uydururlar.insanı canından bezdirirler.diyelimki sgk ile doğumun karşılandıgı bir hastanede erken doğum yaptım ve bebeğim kuvöze girdi 2 ay kuvözde kaldı.taburcu olacağı zaman mı ödeme istenir yoksa ara ara ödeme istenir mi? Bebğimiz kuvöze girdiği anda neyapmalıyız? Hastane yonetimine biz haklarımizı biliyoruz,ödeme yapmıyoruzu hemen mi demeliyiz yoksa taburcu olana dek sessiz mi kalmalıyız?yoksa kuzu gibi ödeme yaptıktan hemen sonra faturayı alıp şikayet mi edicez? Boyle tatsız olaylarla uğraşmak hele de prematüre bir yavrun varsa çok zor yaa.insanın eli ayağına dolasır.yanında bir bilen olmalı.benim şahsen beynim zaten az çalişıyodu şimdidurdu:52:

Ay inanamıyorum yahu 5,5 aylık yarım kg doğan miniş yaşıyor mu maşallah subhanallah.Rabbim yaşa derse yaşiyor iste lafa lüzum yok.ben nerdeyse 7 aylık doğurdum ve 1000 kgnin azicik ustündeydi ama sadece 3 gün yaşadı oğluşum Eymenim..herşey kader işte gerisi boş.alan da O veren de O....

Yaşamış canım. Abimin en yakın arkadaşının çocuğu. Nasıl yaşamış ben de şaşırdım. Allah uzun ömür versin o sabırsız bebeğe :52:Senin bebeğin cennette sana yer ayırıyor annesi, tüm acıların zamanla silinir inşallah güzel arkadaşım.

Var ya bu hastaneler cin gibi herseyi kalıbına uydururlar.insanı canından bezdirirler.diyelimki sgk ile doğumun karşılandıgı bir hastanede erken doğum yaptım ve bebeğim kuvöze girdi 2 ay kuvözde kaldı.taburcu olacağı zaman mı ödeme istenir yoksa ara ara ödeme istenir mi? Bebğimiz kuvöze girdiği anda neyapmalıyız? Hastane yonetimine biz haklarımizı biliyoruz,ödeme yapmıyoruzu hemen mi demeliyiz yoksa taburcu olana dek sessiz mi kalmalıyız?yoksa kuzu gibi ödeme yaptıktan hemen sonra faturayı alıp şikayet mi edicez? Boyle tatsız olaylarla uğraşmak hele de prematüre bir yavrun varsa çok zor yaa.insanın eli ayağına dolasır.yanında bir bilen olmalı.benim şahsen beynim zaten az çalişıyodu şimdidurdu:52:

Canım Bağcılar SGK ilçe müdürlüğünde bir doktor var, geçen hafta çok yoğundu onunla konuşamamıştım. Bu hafta ulaşabilirsem detaylı şekilde senin de tüm sorularını yönelteceğim. O doktorun sekreterine sormuştum, bebek doğar doğmaz TC Kimlik çıkartıp hemen SGK kaydını yapmak gerekiyormu. Ama kızcağız yine de siz doktordan öğrenin en doğru ve güncel bilgiye o sahip dedi. Ben hepinize haber vereceğim. Hiç birimiz panik olmayalım, özellikle zavallı eşlerimiz. Düşünsene biz erken doğuma girsek adamın eli ayağına dolanır. Benle mi ilgilenecek bir sürü prosedürle mi? :52:

Canım Bağcılar SGK ilçe müdürlüğünde bir doktor var, geçen hafta çok yoğundu onunla konuşamamıştım. Bu hafta ulaşabilirsem detaylı şekilde senin de tüm sorularını yönelteceğim. O doktorun sekreterine sormuştum, bebek doğar doğmaz TC Kimlik çıkartıp hemen SGK kaydını yapmak gerekiyormu. Ama kızcağız yine de siz doktordan öğrenin en doğru ve güncel bilgiye o sahip dedi. Ben hepinize haber vereceğim. Hiç birimiz panik olmayalım, özellikle zavallı eşlerimiz. Düşünsene biz erken doğuma girsek adamın eli ayağına dolanır. Benle mi ilgilenecek bir sürü prosedürle mi? :52:

Evet canım aynen öyle.Allah yaşatmasın tabi ama o durumda bizi mi,bebişi mi,yoksa prosedür saçmalıklarıyla mı uğraşacaklar.zaten benim eşim hemen panik olur düşer bayılır hiçbişey de yapamaz.seni bizim grubun ali tezeli ilan ediyorum :37:Tebrik ederim işleri kotarma becerine hayran oldum.aslan burcumusun yoksa?

Evet canım aynen öyle.Allah yaşatmasın tabi ama o durumda bizi mi,bebişi mi,yoksa prosedür saçmalıklarıyla mı uğraşacaklar.zaten benim eşim hemen panik olur düşer bayılır hiçbişey de yapamaz.seni bizim grubun ali tezeli ilan ediyorum :37:Tebrik ederim işleri kotarma becerine hayran oldum.aslan burcumusun yoksa?

:52::52::52:Teşekkür ederim canım. Ben oğlak burcuyum :)Burcumun özelliklerini çok bilmiyorum ama yapı olarak inatçı ve kafasına koyduğunu mutlaka yapan biriyimdir. Durumumu biliyorsun, mütemadiyen uzanıyorum. Durum böyleyken, hem kendime hem de başkalarına faydalı olabilecek işlerle uğraşayım dedim. Bu sağlık sektörü de bu kadar karışık ve bilinmezliklerle dolu olduğu için bana iş çıktı :52:Hakkımızı yedirmeyiz hastanelere :52::52:

Müjdemi isterim kızlar :52::52:Şimdi Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim, Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor :52:Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisini bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın (bu özellikle erken doğum ihtimali yüksek olan kişilerde ben, pepuke gibi çok işe yarayacak bilgi).

pendik şifanın da fıyatlarını almıs bulunmaktayım

orada oda farkedıyor

normal oda tek kısılık oda suıt oda
sezeryan 940 1030 tl 1535 tl
normal 212 tl 375 tl 700 tl

"]Mersenne[/TD]

Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim. Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisinii bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın (özellikle erken doğum riski olan kişilerde işe yarayacak bir bilgi.)Özel hastane çalışanları bile bu yasayı henüz bilmiyor.

Merhaba arkadaşım öncelikle çok faydalı bir çalışma yapmışsınız teşekkür ederim. Ben de sizin gibi yatarak geçiriyorum baştan beri hamileliğimi. Ben de Ataşehir Memorialden Riskli gebelik dr si doç. dr. Arda Lembete gidiyorum bana 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı karından 4 kesi açılarak rahim ağzım dikildi. Daha önceden 2 sene önce de 25 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim. Şimdi benim merak ettiğim Allah korusun ben yine erken doğum yapsam oraya doğum için dr me haber verip acilden giriş yapmamış olsam bebek için küvez gerekse acilden kabul edilmez mi? Yani bahsettiğin haktan yararlanamaz mıyım?

Canım benim oğlum 4 gün yaşadı kimlik çıkaramadık 2 yıl önceydi tuhaf bir uygulama vardı topuk kanı alınmadan kimlik verilmiyor dendi 2 kilo altı bebeklerde topuk kanı da doğru sonuç vermezmiş ama o dönemde biz Hataydaydık özel hastanedeydik sgk ile anlaşması vardı ve hiç para vermedik küvez için devlet karşılıyor dendi... 25 haftalık 800 gram doğum oğlum 4 gün kalabilmişti yoğun bakımda...

Evet yaaa fiyatlar uçuk gerçekten :19: Ben de doktorumdan çok memnunum ama erken doğum olursa şu anki hastanemde doğum yapmak imkansız. Doğum parası sorun değil, özel sigortamın doğumu limitsiz ve %100 ama bebek yoğun bakım küvezi günlük min. 1500-2000 TL :47:. 20.haftamda 2.USG için kendi doktoruma gideceğim hem de ayrıntılı konuşacağım kötü ihtimalleri. Ona göre 20. haftadan sonra mecburen medical parkı falan tercih edeceğim sanırım, hayırlısı :51:

Farklı bir gelişme oldu mu dr ile konuştunuz mu?

Ben yoğun bakım küvöz fiyatlarının ücretsiz olduğunu ve özel hastenelerin bu gibi durumlarda ücret talep etme hakkı olmadığını duydum. Ödemek zorunda bırakılırsanız detaylı fatura alıp sağlık bakanlığına şikayet edince hastaneye ceza kesiliyor ve paranızı iade ediyorlarnış. Var mı böyle birşey?

sgk lı bir özel hastanede bizden hiç alınmadı ama ben sgk sızda durum tam nedir merak ettim...

Merhaba arkadaşım öncelikle çok faydalı bir çalışma yapmışsınız teşekkür ederim. Ben de sizin gibi yatarak geçiriyorum baştan beri hamileliğimi. Ben de Ataşehir Memorialden Riskli gebelik dr si doç. dr. Arda Lembete gidiyorum bana 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı karından 4 kesi açılarak rahim ağzım dikildi. Daha önceden 2 sene önce de 25 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybetmiştim. Şimdi benim merak ettiğim Allah korusun ben yine erken doğum yapsam oraya doğum için dr me haber verip acilden giriş yapmamış olsam bebek için küvez gerekse acilden kabul edilmez mi? Yani bahsettiğin haktan yararlanamaz mıyım?

Canım geçmişte yaşadığın acı tecrüben ve meleğin için çok üzüldüm, Allah kimseye yaşatmasın. Özel hastanelerdeki durumu öğrenmek için SGK müdürlüğüne gidip , herşeyi öğrendim. Bilgilerin detayını aşağıdaki topicte yazdığım kısımdan takip edebilirsin canım, herşeyi paylaştım. O zaman memorial, acıbadem gibi özel hastalerin kaprisleriyle doğum anında uğraşamam diye hastane değiştirdim. Bahçelievler eski JFK şimdi Acıbadem hastaneleri grubuna bağlı Aile hastanesine gittim bir kaç kez. Orada SGK anlaşması var. Buraya başladıktan sonra Plasentamın yukarıya çıktığını ve artık rahmi kapamadığını öğrendim. Şimdi yine hastane değiştirip ya eski hastaneme memoriala geri döneceğim ya da Bakırköy Acıbademe devam edeceğim, henüz karar veremedim.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...r/255618-plasenta-previa-41.html#post25176884

Yazıyı buraya da kopyalıyorum.

Öncelikle tüm özel hastaneler SGK ile anlaşması olsa da olmasa da bebek yoğun bakımı ile ilgili herşeyi SGK ya faturalandırmak zorunda. Fakat hastaneler öncelikle bunu inkar yoluna gidiyor. Örneğin, ben dün memorial şişli ve acıbadem bakırköy hastanelerini aradım. Her iki hastanede ilk başta küvez parasını SGK karşılamıyor dedi. Ben yeni özel hastaneler ve acil yönetmeliğinden bahsedince durumlar değişti, en azından memorial için. Acıbadem kesinlikle bu yasayı kabul etmiyor, yok öyle birşey diyor. Memorial hastanesine ise ayrıca yazılı olarak bilgi talep formu ilettim (fiyat talebi formu) ve geri döndüler. Söyledikleri şu: Siz Güneşlide oturuyorsunuz eğer durumunuz acil ise buraya gelene kadar size yakın SGK ile anlaşmalı kuruma gidebilirsiniz. SGK buraya gelmenizi kabul etmez diyor (Bugün SGK ya sordum, bu koca bir yalan, hastane kıvırıyor. Burada önemli olan sizin aciliyetiniz değil, bebeğin aciliyeti önemlli diyor. Tut ki sen o anda mecidiyeköydeydin oraya gittin diyor. Ayrıca bebeğin küveze girmesi annenin doğumundan bağımsız başlıbaşına acil bir durumdur diyor). Üstelik ben hastaneye gittiğimde özel hastane faturayı SGK ya SUT (sağlık bakanlığının rayiç fiyatları) fiyatlarıyla beyan etmek zorunda. Konunun acil olup olmadığına karar verecek merci biziz, hastane değil diyor.

SGK anlaşması olmayan özel hastanede acil veya bebek yoğun bakım ücretini SGK'ya faturalandırma nasıl oluyor? (SGK dan aldığım bilgi)

1-) doğum yaptınız ve bebek yoğun bakım küvezine girdi. Bebeğe SGK kaydı bile yapmaya gerek yokmuş. Bebek ...A...... (aile soyismi) adı ile bebeğin tüm masrafları annenin ya da babanın SGK kaydına SUT fiyatları ile faturalandırılır(SGK fiyatlarıyla). Bu faturalandırmayı direkt kuruma yapmaları lazım, ama size zorluk çıkarmak için faturayı size verirler, siz bize getirirsiniz, acil olduğunun onayını veririz ve ödemeyi size yaparız dendi.

2-) Hastane size SGK fiyatları ile değil kendi cari fiyatları üzerinden fatura vermek ister (Örneğin küvezin SGK fiyatı 400 ama hastanenin cari fiyatı 2.000 TL.). Bu durumda alo 170 hattını arayıp şikayet edersiniz (haftasonu ise pazartesi şikayet edilir.), hastane yetkilisi ile alo 170 yetkilisini konuşturun. Hastane ikna olmaz ise bırakın kendi fiyatlarıyla fatura kessinler, siz ödeyeceğinizi söyleyin. İkna oldularsa zaten SUT fiyatları ile fatura keserler ve 1. adıma dönmüş olursunuz. Cumartesi taburcu olacaksınız ve şikayet edecek yer bulamıyorsanız faturayı alın ve aşağıda anlatılanları yapın. Örneğin bebeğin 2 günlük küvez ücreti SGK fiyatıyla 800 TL., kendi fiyatlarıyla 4.000 TL. Siz 4.000 TL. lik faturanın 800 lük kısmı için bizden (cibali SGK) onay alacaksınız ve biz hemen ödeyeceğiz. Geri kalan 3.200 TL. lik kısmı için İl sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz, hastane hakkında bir şikayet dilekçesi yazıyorsunuz dedi. Dilekçe içeriği "ben şu tarihte doğum yaptım hastane bana SUT fiyatları yerine cari fiyatları ile fatura kesti. SUT kısmı olan miktar Cibali SGK tarafından acil/ yoğun bakım ücreti olarak onaylandı ve tarafıma ödendi. Aradaki fark olan 3.200 TL. llik mağduriyetimin tarafınızdan giderilmesini rica ederim.... v.s.". Dilekçe onaylanınca aradaki fark da size geri ödeniyor, ama bu süreç (dilekçenin onaylanması falan) biraz uzun olabilir dedi. Özellikle hastane bu ikinci maddede anlatılanları yaparsa yani cari fiyatları üzerinden fatura keserse 2. bir suç işlemiş olur dedi. İlk suçu SGK ya fatura kesmemek, 2.cisi ise SUT fiyatlarını inkar.

Kızlar Amerikan hastanesinin acil bölümü bu yüzden 10 gün kapatılmış, bilginize. Biraz uğraşlı bir süreç.

Yetkili not olarak şunu söyledi. doğum doktorunuz bebek küveze konduktan sonra raporuna şöyle birşeyler yazsın dedi " Nakle uygun değildir, acil küveze kondu". Yazdırabiliyorsanız yazdırın, yazmıyorsa çok da önemli değil.

Cibali SGK
İtfaiye cad. No 54 Unkapanı/ Fatih

enne arkadaşım Allah razı olsun bu bilgiyi rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiğnde de yayınlayacağım çok iyi oldu... Ben 800 gram oğlumu kaybettiğimi Arda bey öğrendiğinde 400 gram bebeği bile yaşattıklarını söylemişti. Hatayda genç bir sıradan uzman dr ilgilenmişti oğlumla. Oyüzden iyi bir kadrolu yer olsun istiyorum tüm ihtimallere karşı...

enne arkadaşım Allah razı olsun bu bilgiyi rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiğnde de yayınlayacağım çok iyi oldu... Ben 800 gram oğlumu kaybettiğimi Arda bey öğrendiğinde 400 gram bebeği bile yaşattıklarını söylemişti. Hatayda genç bir sıradan uzman dr ilgilenmişti oğlumla. Oyüzden iyi bir kadrolu yer olsun istiyorum tüm ihtimallere karşı...

Ne demek canım, bilgi paylaşıldıkça güzeldir :) Umarım dediğin topikteki arkadaşlara da faydası olur. Başka bir şey sormak istersen özelden de mesaj atabilirsin. Sana naçizane başka tavsiye vereyim. Eğer acıbadem, memorial gibi hastanelerde bu kadar prosedürle uğraşamam, sinirim bozulur, eşim de uğraşamaz dersen Bahçelievlerde eski JFK şu an ki aile hastanesinde utku öz diye bir doktor var. Bu hastane de Acıbadem grubuna bağlanmış, güzel bir hastane ve SGK ile halen anlaşması var. Utku bey 22 haftalık bebeği bile yaşattığını söylemişti. Ben 2. düzey ultrasonumu bu doktorda yaptırmıştım, son ihtimal bu doktoru deneyebilirsin, hastanenin yoğun bakımı mevcut hem anne hem bebek için. Umarım hiç birine gerek kalmaz ve tüm hamileler sıradan bir doğum yapıp bebeklerini sağlıcakla kucaklarına alır, ama insan her şeyi düşünmek zorunda, konu bebeklerimiz olunca :) Verdiğim linkteki yazımı okuduysan SGK anlaşması olmayan bir yerde bebek yoğun bakım küvezini SGK ya fatura ettirmek oldukça zorlu. Hastaneler zorluk çıkartmak için ellerinden geleni yapıyor ama benim SGK müdürlüğünde konuştuğum yetkiliden edindiğim sonuç ; azimli olursan, hakkını ararsan hastaneye ceza bile verdirebiliyorsun. Hepimizin hakkından hayırlısı olsun canım.

Merhaba anne adayları,

Hastanelerdeki doğum fiyatlarını kapsayan aşağıdaki gibi bir tablo oluşturmak istedim. Bu hem bize hem de diğer anne adaylarına faydalı olur diye düşünüyorum. Katkı sağlayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Sizden ricam kendi hastanenizin aşağıdaki bilgilerini bana mesaj atmanız, böylece listeyi hep güncelleyebilirim. Sadece kendi hastane bilginize ek olarak fiyat aldığınız başka hastanelerin de fiyatlarını gönderirseniz daha geniş bir listeye sahip oluruz.
Sevgiler:39:

[TABLE="width: 798"]
[TR]
[TD="class: xl69, width: 74, bgcolor: transparent"]ANNE[/TD]
[TD="class: xl70, width: 64, bgcolor: transparent"]İL[/TD]
[TD="class: xl70, width: 90, bgcolor: transparent"]İLÇE[/TD]
[TD="class: xl70, width: 113, bgcolor: transparent"]HASTANE[/TD]
[TD="class: xl70, width: 86, bgcolor: transparent"]DOKTOR[/TD]
[TD="class: xl70, width: 137, bgcolor: transparent"]N.DOĞUM FİYATI[/TD]
[TD="class: xl70, width: 137, bgcolor: transparent"]SEZERYAN FİYATI[/TD]
[TD="class: xl70, width: 117, bgcolor: transparent"]BEBEK PAKETİ[/TD]
[TD="class: xl70, width: 140, bgcolor: transparent"]BEBEK YOĞUN BAKIM (KÜVEZ)FİYATI[/TD]
[TD="class: xl71, width: 102, bgcolor: transparent"]TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]Mersenne[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]İstanbul[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Şişli[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Memorial[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Remzi Aydın[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]7,700[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]8,900[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]660[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,500-2,000[/TD]
[TD="class: xl73, bgcolor: transparent"]18/11/2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Bakırköy[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Ethica[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,500-2000 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,500-3,000(SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]SGK[/TD]
[TD="class: xl74, bgcolor: transparent"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Bahçelievler[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Medicalpark[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,340 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,940 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]308[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Şişli[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Çevre[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,250 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,250 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]500-600[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]YOK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Beşiktaş[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]İstanbul Cerrahi[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]3,500[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,200[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]KoZeTe[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Eyüp[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Or-Ahayim Özel Balat[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Meltem Özben[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,500 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,750 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]-[/TD]
[TD="class: xl73, bgcolor: transparent"]17/11/2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]KoZeTe[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Gaziosmanpaşa[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]500 Evler Şafak[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"] Defne Dilek Dağlar[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 500 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]750 (SGK)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]alpellaa[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Göztepe[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Medicalpark[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]-[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,100 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]3,200 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl73, bgcolor: transparent"]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]niltt[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Bahçelievler[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Medicana[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]1,600 (SGK)[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]2,300 (SGK) [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]er_ca[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Eskişehir[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Acıbadem[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] ~2,000[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] ~2,000[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]fburak[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Avcılar[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Medicana[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Yavuz Aydın[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] -[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 850[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"]ücrete dahil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]ayshince[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Zeytinburnu[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Avrasya[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Nurcan Dalan[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 680 (SGK) [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 1,050 (SGK)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]misskokulumm[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Kayseri[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Erciyes[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Özel Erciyes[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] -[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 500 (2011 fiyatı)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]coyness[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]İzmir[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Buca[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Tıp merkezi[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 150 [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 500 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]merwecik_20[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Kartal[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Umut[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Şeyma .....[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 480 (SGK) [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] isteğe bağlı 900 (zorunlu 680) [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]Deryas[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Maltepe[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Maltepe özel bölge[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] - [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 600 TL. [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"]Deryas[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Pendik[/TD]
[TD="class: xl66, bgcolor: transparent"]Pendik bölge[/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] - [/TD]
[TD="class: xl67, bgcolor: transparent"] 600 TL. [/TD]
[/TR]

[TR]
[TD="class: xl72, bgcolor: transparent"] [/TD]
[TD="class: xl68, bgcolor: transparent"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]

Bağcılar SGK müdürlüğünden Dr. Hakan Koyuncu ile görüştüm. Kendisine özel hastanelerde bebek yoğun bakım küvezini SGK' nın karşılayıp karşılamadığını sordum. Kendisi aynen şunu dedi o özel hastanenin SGK ile anlaşması olsa da olmasa da Acil olarak yapılan her şeyi SGK ya fatura etmek zorunda. Siz hiç birşey ödemiyorsunuz dedi. Hatta benim hastanenin adını verdim, dedim böyle böyle memorial böyle olmadığını iddia ediyor dedim. Hayır siz onlarla bir daha konuşun benim ismimi verin beni arasınlar dedi. Çünkü bu Hakan bey özel hastanelerden gelen acil raporlarını inceleyen ve onaylayan kişiymiş. Dedi ki hastane acil olduğunu rapor eder biz de gerçekten acil mi diye bakarız ve onaylarız dedi. Aaay çok sevindim, hastanemi değiştirmeyeceğim gibi görünüyor Kızlar bence siz de kendi ilçenizdeki SGK yı arayıp aynı bu şekildeki birisinii bulup danışın ve o kişinin telefonunu kayıt edin ki yarın bir gün acil durumda hastane onları arasın (özellikle erken doğum riski olan kişilerde işe yarayacak bir bilgi.)Özel hastane çalışanları bile bu yasayı henüz bilmiyor.

selamlar mersenne
ne kadar faydalı bılgıler

bu konuda soru sormadıgım topıc vs kalmadı artık sıkılmısken bu emegını gordum onceloıkle tskr ederım ama bu ay hamıle kalıp,2013 de dogum yapacak anne adayları da senın tarafından toplansa da aynen boyle bır tablo olustursan ne olur :( olma mı??

Back
X