• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 haziranda düğünüm var, hazırlık olarak neyi ne zaman yapmam gerekir

Maşallah tüm hazırlıklarınız bitmiş maşallah:46: bende senin gibi düşünüyorum, önce abiye, sonra bindallı giymeyi, bende kapalıyım eşarbımı yaptıracağım , ama abiyeyi çıkartıp, bindallıyı giydiğimde eşarbım yapılı duracak, kapalı bir arkadaşımda yine aynı benim dediğim şekil yapmıştı, zaten bindallı giydikten kısa bir süre sonra kına bitiyor

öncelikle hayırlı olsun canım : ))
canım senin abiyen ne renk olacakki?yani abiyeyi çıkarıp bindallı giydiğinde garip durmaz mı,eşarp başta :44:
aslında abiyede giymek istiyorum ama abiyede başım yapılı olacak,bindallıyı giydiğimde bozsam bile,bindallı için tekrar eşarbı nasıl yapacağım: ( sonuçta bindallı içinde güzel bi baş yapılması lazım...
ben şöyle düşündüm.bindallım kabarık,yaldızlı hoş bişey olsun.yani hem bindallı gibi dursun hem abiye...
nasıl olur ki?

bende kapalıyım :))) gelinlik modeli bakmak zor iş en son onu yapmayı düşünüyorum çünkü abartı bir şey istemiyorum.bindallımı kaynanam diktirmiş sağolsun ama ben kınada açık olcam sadece bayanlar olacak evde yapcaz bi aksilik olmazsa.şu günler hayırlısıyla bi geçsede evmizde otursak dimi kızlar :ssz::ssz:

hayırlı olsun canım: )))
bende senin gibi sadelikten yanayım,hazır giyimde istediğimi bulamadığımdan diktiriyorum.hatta konum var bakabilirsin.gerçi tam bitmiş haliyle yüklemedim daha: )
keşke benimde kınada açık olma imkanım olsa...
ama bizim işler çok karışık.normalde bizim planımız,kınayı kız tarfı yaptığından,bi mekan tutup sadece bayanların eğlenmesiydi fakat nişanlım yozgatlı.onların adetine göre kıza kına yaktıktan sonra,kızda onlara gidip yakmalıymış.
mekan tutupta,misafirleri orda bırakıp ta ankaranın bi ucuna gitmek olmayacağından mekan tutmaktan vazgeçtik,kınayı erkek tarafıyla ortak yapacağız.
önce akşam ile 7 arası biz evde eğleneceğiz,erkek tarafı servis tutacak,gelip beni ve kız tarafını götürecek evlerine.evlerinin önü kocaman bi bahçe orayı süsleteceklermiş.orda devam edecek kına...
o yüzden benim başımı açmam imkansız: (
bindallıyı inşallah istedğim gibi bulabilirim...
çok zor bu işler.dün nişanlımla konuşuyorduk,keşke yatsak kalksak düğünümüz olsa,kavuşmuş olsak diyoruz :31:
artık kınayı düğünü geçtim,bir an önce nişanlımla yuvamda olmak istiyorum :69: :17:

canım bindallıyla gece boyu duranda çok insan var.eğer bindallın şık bir şeyse hiç elbise alma derim ben :41:

hayırlı olsun canım: )))
bende senin gibi sadelikten yanayım,hazır giyimde istediğimi bulamadığımdan diktiriyorum.hatta konum var bakabilirsin.gerçi tam bitmiş haliyle yüklemedim daha: )
keşke benimde kınada açık olma imkanım olsa...
ama bizim işler çok karışık.normalde bizim planımız,kınayı kız tarfı yaptığından,bi mekan tutup sadece bayanların eğlenmesiydi fakat nişanlım yozgatlı.onların adetine göre kıza kına yaktıktan sonra,kızda onlara gidip yakmalıymış.
mekan tutupta,misafirleri orda bırakıp ta ankaranın bi ucuna gitmek olmayacağından mekan tutmaktan vazgeçtik,kınayı erkek tarafıyla ortak yapacağız.
önce akşam ile 7 arası biz evde eğleneceğiz,erkek tarafı servis tutacak,gelip beni ve kız tarafını götürecek evlerine.evlerinin önü kocaman bi bahçe orayı süsleteceklermiş.orda devam edecek kına...
o yüzden benim başımı açmam imkansız: (
bindallıyı inşallah istedğim gibi bulabilirim...
çok zor bu işler.dün nişanlımla konuşuyorduk,keşke yatsak kalksak düğünümüz olsa,kavuşmuş olsak diyoruz :31:
artık kınayı düğünü geçtim,bir an önce nişanlımla yuvamda olmak istiyorum :69: :17:

:42::42: olur zamanla dert etme sen.bende dün ev eşyası baktım hiçbirini alamadan çıktım çok pahalı :53: benm kaynanamda kapalı ol ortak yapalım dedide ben kabul etmedim :47: istediğim olsun dedim inşallah kazasız belasız atlatırız bu günleri ve kavuşuruzzzzzzz inaşllahhhhhhh :27::26:

bende hazıran 11 de evlendım 2011 de ve ocak ayında balayı gelınlık dugun yerı nıkah gunu saatı vs vs ev esyalarının cogu hazırdı bi perdeerde kararsız kaldıgım ıcın mayıs ayında oldu ben bıraz tezcanlı davrandım ama son gunlerımı stressız gecırdım :D

24 Haziran'da evleniyoruz bizde i̇ns. İki farklı sehirde düğün yapacağımız icin biraz zor olacak isimiz, her iki yerde de salonlar ayarlandi, nikahi dugunde istemiyorum, cunku zaten havuzbasi yemekli düğün olacağından hersey karışacak, eğlenceye Cok vakit kalmayacak düşünüyorum. Balayimizda dün halloldu :) .
Gelinliği belirledim deneme yaptım ama, gidip bir yer ile anlaşmadım henüz, bu hafta sonu Lütfi Kirdarda gelinlik fuarı var, oraya gidip en son modelleri görüp, diktirmeye başlayacağım.
Ev, beyaz eşyam, mobilya bunların hiçbirini yapmadık henüz, ayrıca aldığım
Bazı ana çeyiz dısında bir sürü eksiğim var, umarım yetişir...
Şimdilik stres yapmıyorum ama sanırım sıkışacağım..

mrb, benim de düğün tarihim 29 haziran, benimde 2 yerde olucak onun için çok karşık ve zor gibi gözüküyor:(

bizde kızın çeyizinde neler gerekliyse aldık almaya çalıştık.... ama ne gelinlik provası, ne ev, ne eşya, ne de balayı hiçbirine bakamadık baktık ama netten, ordada olmuyor işte:50:

hatta nişanlılık dönemimiz çok kötü geçiyor... bu konular yüzünden hep kavga ediyoryz nişanlımla:44: benim sınavım olduğu için martta ve mayıs ta acele etmeyelim sınavı bi atlatayım ondan sonra yaparız diyorum ama nişanlım gidip bakalım, alalım falan der... beni hiç ilgilenmeyen, oralı olmayan, sorumsuz olarak değerlendiriyor:26:

Bizde de cogu sey yapılmadı, ama Şubat itibari ile hızlandıracağım herseyi, ozellkle balayini ayarlamalisin, erken rezervasyon yaptırırsan daha rahat edersin

düğün mekanını baska bir alternatifi olan yerlerden ayarlamaya çalışın şöyle ki biz havuz başı yapacaktık ocakta ayarlandı yerımız dugune 1 hafta kala hava durumunu hep takıp ettım yagmurlu gösteryodu sonra kapalı mekanla yer değiştirdik nıtekım yagmurda yagdı zaten :D acık hava dusunuyorsanz erken davranmayın

:42::42: olur zamanla dert etme sen.bende dün ev eşyası baktım hiçbirini alamadan çıktım çok pahalı :53: benm kaynanamda kapalı ol ortak yapalım dedide ben kabul etmedim :47: istediğim olsun dedim inşallah kazasız belasız atlatırız bu günleri ve kavuşuruzzzzzzz inaşllahhhhhhh :27::26:

karar verdim canım tüm gece bindallıyla duracağım ama çok gösterişli bi bindallı olacak,hafif osmanlı hatunlarının(muhteşem yüzyıldaki modeller,tabi göğsü meydanda olmayacak şekilde :27: ) kıyafetlerini andıracak bi bindallı alacağım,bulamazsamda diktireceğim.
bu arada AMİİİİİNNNNN :69: :17:

bende hazıran 11 de evlendım 2011 de ve ocak ayında balayı gelınlık dugun yerı nıkah gunu saatı vs vs ev esyalarının cogu hazırdı bi perdeerde kararsız kaldıgım ıcın mayıs ayında oldu ben bıraz tezcanlı davrandım ama son gunlerımı stressız gecırdım :D

canım sende bendenmişsin,benimde düğün haziranda ama perde ve halılar hariç herşey halledildi : )

bence herşeyini erken hallet ve en mutlu günlerini ağız tadıyla geçir ne eksik kaldı ki stresiyle yaşama. :1: kınaya gelincede bencede bindallın şıksa başka bişeye hiiçç gerek yok :)

canım ne güzel halletmişsin :nazar: darısı başıma bende kına gecesini hallederm inşallah :26:

Son düzenleme:
Biz şu sıra sadece fotoğrafçımızı ayarlayabildik:) balayını inşallah bu hafta içi ayarlayacağız, onu dışında harıl harıl çeyiz eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum, şu dantelli pike ve nevresim mevzularını da bu hafta hallettim, yalnız beni pikeler maddi olarak baya bir çöküntüye uğrattı:2:

Biz şu sıra sadece fotoğrafçımızı ayarlayabildik:) balayını inşallah bu hafta içi ayarlayacağız, onu dışında harıl harıl çeyiz eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum, şu dantelli pike ve nevresim mevzularını da bu hafta hallettim, yalnız beni pikeler maddi olarak baya bir çöküntüye uğrattı:2:

Ben de gelinliğimi aldım sonunda:) Çok rahatladım. En kısa zamanda balayını da hallederiz işallah. Hepimize kolay gelsin

kızlar benim düğünümde haziranda gelinliğe erkenmi daha nişanlım alalım diye tutturdu ama ben hazır diktircem için acele etmek istemiorum

kızlar benim düğünümde haziranda gelinliğe erkenmi daha nişanlım alalım diye tutturdu ama ben hazır diktircem için acele etmek istemiorum

Bana gelinlikçiler marttan sonra fiyatlar artar dedi. Ben de çok kilo alıp vermediğim için aldım. Zaten provaları da olcak, kilom değişirse ayarlanır ona göre. Benim de düğünüm haziranda bu arada

slm kızlar;
benım dugunumde temmuz 8 de.
hazırlıklara başladık bizde..
düğün mekanımızı kasım ayında ayarladık.
balayımızı ocak ayında ets'nın erken rezervasyonundan aldık. bodrum voyage otel.
ıkımızde öğrt.oldugumuz ıcın nıkahımızı aralık ayında yaptık. (Ama ben düğün esnasında cok ıstıyordum:(
Fotoğrafçımızı ayarladık.
beyaz eşyamızı ocak ayında aldık. hepsi siemens.
ev ayarlamadıgımız ıcın magazada duruyor.eve gore degısıklık yapabılecegız modellerde.
çeyiz olarak yemek tk var sadece. baska bırseyım yok.

kuaför olarak aklımda bı yer var ama tam karar veremedım
kına kıyafetı,kına mekanı, gelınlık,damatlık,davetıye, mobılya ve diğer çeyizlik şeyler kaldı geriye. yavaş yavaş bakıyoruz onlarada.
ama gelınlık işini en kısa zamanda ayarlamak ıstıyoruz malum zam gelecekmıs martta.
Allah kolaylık versın hepimize..

benim düğünümde 1 temmuzda..
çeyiz olarak genel şeyler alındı mutfak ıvır zıvırları küçük ev aletleri falan kaldı.
beyaz eşyaları geçen hafta aldık. ama depoda duruyor ev tadilat olduktan sonra alıcaz.
kına ile düğün ayrı yerde düğün mekanını tutmuşlar gördük.
kına mekanını sadece bayanlara eğlence olarak yapacağımdan küçük biyer tutcam ama daha anlaşamadık.
nikah günümüzü aldık. herhalde 1-2 hafta daha gecikseymişiz yer bulamıcakmışız sayfanın tümü doluydu 1 temmuzda evlenen ne çok varmış..
gelinlik bakmaya gittik ama daha erken olduğunu söyledi moda evi. ama bikaç tane giydim taşlı taşlı ben sadelikten yanayım en azından üzerimde nasıl model durur die tasarladım ve kararımı verdim nisanda gidince bakıcam ve dikilmeye başlıcak..
davetiye mobilya falan hiçbişi yok. nisan ayında gittiğimde gelinlik kuaför davetiye fotoğrafçı hepsini ayarlamayı düşünüyorum. mobilyalarada finallerden sonra tekrar gidicem haziranda dier bütün ayrıntılarımı bitircem inşallah..
Allah hepimize kolaylık ve maddi güç versin :)

2012 Haziran'da düğünümüz var. Düğün yerini, balayını ayarladık, bir de beyaz eşya aldık ; onun dışında hiçbirşey yapmadık henüz. Tırsıyorum ,sıkışıcak ,eskik bişeyler kalacak diye=)

selem kızlar benim düğünüm de 30 haziran da bir şehirde 3 temmuzda farklı bir şehirde (canım çıkacak yani :s )
bence artık genel şeyler ayarlanmalı(düğün yeri ,balayı,mobilya bakılmalı ama henüz alınmamalı),beyaz eşya,fotoğrafçı vb..
gelin için ben de zamanlama olarak tam bilemiyorum ama hazır alınacaksa fiyatlar şuan düşük araştırmalarım sonucu özel dikim ise zaten ortalama 2,5-3 ay öncesinden sipariş verilmeli..bunun tarihi gerçi gelinlikçinin yoğunluğuna göre de değişebilir.

benim asıl sorunum biz söz yaptık ama henüz nişan yapmadık özel sebeplerden dolayı nisan ayında nişanımız olacak nişan kiyafeti diktirebileceğim bir terzi yada modaevi tavsiye edebilir misiniz? tesettür için? istanbul /avrupa yakası tercihen..

teşekkürler herkese mutluluklar..

Kızlar , vakit daralıyor, hiç sesiniz çıkmıyor, yoksa hazırlıklardan vakit mi bulamıyorsunuz:9: ben şu sıralar hiç bişeyle ilgilenmiyorum, yoruldum mu ne.. Geçen hafta ilk kez gelinlik baktım fatihte, ve ilk denediğim modele bayıldım, bittiim, bu cumartesi de ümraniyeye bakıcam, hoşuma giden model bulamazsam ftaihtekini diktirmeye başlıcam, 1500 tl dedi dikime kiralık olacak, sizce nasıl fiyat???
Onun dışında nikah yeri, düğün yeri tamam balayı tamam.. Mobilya ve beyaz eşyalara karar verdik gibi, kayınvalidemlerin gelmesini bekliyoruz, gelsinler alıcaz,, nisan da da artık ev bakmaya başlayacağız... Günler çok hızlı geçiyor...

Back