öncelikle cevabın için sağol canım...maşallah kızına sıkıntılı günleri atlatmışsınız çok şükür...benım kızım 29 haftalık dogdu zaten uzun bı sure kuvezde cıplaktı.. Molfıxın premature bebek bezı kullandı hatta taburcu olduktan sonrada onu kullandı sen 1 kutu al zaten bıttıkce alırsın ayrıca ınsallah zamanında dogarda bu bezı cope altmıs olursunpremature elbıselerı var tulumlar falan onlardan alabılırsın normal hastane cıkısları cok buyuk olurrr.. Bıde sut pompası al cunku sutunu sagıp bebegıne goturmen gerekıcek.. Insallahhh bunların hıc bırıne gerek kalmadan zamanında alırsın bebegını kucagına cnm
merhaba prematüre bebek anneleri....
benim sizlere bir kaç sorum olacaktı...
ben 32 haftalık hamileyim ama bebeğim iki hafta geride... gelişimi de biraz yavaş ilerliyor...
ama çok şükür rabbime bir sağlık problemimiz yok gözüküyor...
dr um minyom bir bebek olacağını düşünüyor...
benim bu 5. hamileliğim 4 kaybım var yani...bunda serklaj(rahim ağzına dikiş) oldum ve ilk haftalardan berli devamlı yatıyorum...
bebeğime henüz bir çift çorap bile almadım...yeni yeni azıcık kalkar birşeyler alırım diyordum ama bu haftaki kotrolümüzde rahimde biraz kısalma olduğunu gördük bu haftalarda olabilir ama benim ani kısalmalar oluyor bu yüzden ben kalkmaktan vazgeçtim bebeğim biraz daha büyüsün istiyorum...
benim sizlere sorum ben şuan doğuma gidecek olsam(inş. az daha dayanır kuzum) bana ve bebeğime ne almalıyım....
şöyle muhakkak alınması gereken özellikle hastanede lazım olacak şeyleri soruyorum...çok acil olmayanları sonrada alırım...
birde bu alacaklarım da normal zamanında doğan bebekle erken veya küçük minyom bir bebek olduğunda ne gibi farklılıklar olur...
mesala bezi mini boy alsam olurmu yoksa prematüre bebek için özelmi olacak...diyelim prematüre bebek için özel aldım ama bebişim erken gelmedi o bez çokmu küçük olur...
birde hastane çkışını nasıl almam lazım? başka en acil ne almam gerekir?
slm kizlar, bende oglumu iki ay once 27 haftalik dunyaya getirdim,tam 60 gun oldu ve oglum dun kuvezden cikti cok sukur,ama bi sure daha hastanede kalacak,cok mutluyum ya:) insallah biran once eve getirebilirim bebegimi Allahim kimseye yasatmasin erken dogum dun kiyafetleriyle kucama alinca unuttum agladigim gunleri:))
ben herseyı verıyorum artık 11 aylık oldu.. Senınkıler kac aylık suan[canım bende veriyorum ama tattırıyorum bi öğün olarak değil tavuğu sevdiler bu arada :))) köfteyi sevemedik bi türlü bide akşam makarna yediler
rabbım evınede yatagınada yatırmayı nasıp etsın benım kızım 11 aylık oldu anca kendıme geldım her an korkuyla yasamak kotu bısey. Oglun neden hala hastanede pekı bı sıkıntımı var
kıyafetlerini giyinikken daha tatlı büyümüş görünüyolar sanki dimi hadi gözün aydın sağlıkla gelsin evine artık
cevabın için sağol canım...canım bez al olmazsa sonra değiştirirsin nolcak yada hastanede bırakırsın ihtiyacı olan birine versinler
hastane çıkışı mutlaka al hatta 2 3 tane bile alabilirsin 50cm yazıyo inşallah küçük dogmaz ama doğsada biraz büyük olur oda önemli değil hemen büyür inşallah
bol bol çıtçıtlı badi almaya bak ama en çok o lazım oldu bide 2 3 tane alt üst pijama takımı yada tulum al
çıkarken puset ve battaniyede gerek olur
pişik kremi pudra bez emzik biberon ıslak mendil pamuk al
bide hastanede sana gerekli olacak pijama terlik havlu emzirme sütyeni iç çamaşırı
aaslında gerekli çok şey var ama acilleri ve aklıma gelenleri yazdım umarım yardımcı olmuşumdur
sagol canim,dedigin gibi iki uç kat giyinince biraz ele avuca geldiya sanki buyumus gibi sevindim iste:))
gözün aydın canım...çok şükür en stresli günler sona ermiş...
rabbim evinizde sağlıklı mutlu uzun ömürler nasip etsin bebişine ve size...
sagol canim,Allahim sanadan sagliklica gununde bebegini dunyaya getirmeyi nasip etsin ins..sut pompasini sormussun bende doktor tavsiyesiyle aldim elektirikli medela marka eczaneden kiraladim daha dogrusu sutumu cekip hastaneye goturuyorum simdilik.
Fadik hanim Eczanelerde bulamazsaniz Medikallerde bulabilirsiniz.
Ben lansinoh aldım ciftli çokta memnundum. Burda tavsiyem uzerine bi kac arkadasta almisti.
tuzlu demissin ya 200-250den aşağı biraz zor bulursun. Gecen yıl bu fiyatlara almıştım. Belki tekliler uygundur ama diğer göğüs kaynayinca süt bosa akıyor o ozaman
cevabın için sağol canım...
evet bir paket bez önemli değil alırım yanımda bulunsun...
canım hastane çıkışlarının da bedeni oluyormu onumu 50 beden alacağım...
şimdi beden tablosona baktımda 50 beden prematüre 56 bedende yeni doğmuş bebek yazıyor...
olmassa ben badilerini falan çoğunu 56 alırım zamanında doğsa bile ilk zaman giyer inş...
evet canım eksik çokta bende sadece ilk lazım olacak şeyleri alayım hatta hastane çantamı hazırlıyayım diyorum...ne olur ne olmaz....
gerisini almak için biraz bekleyeceğim hele bebeğim sağlıcakla az daha dayansın onlarıda 36 haftadan sonra alırım inş...
zaten şuan bile hem bebeğe hem bana baya birşey lazımmış...hayırlısı ben alamassam da annemler alır artık...
canım peki süt pompası hakkında bir fikrin var mı? yukarıya yazmıştım...
sagol canim,dedigin gibi iki uç kat giyinince biraz ele avuca geldiya sanki buyumus gibi sevindim iste:))
sımdı bebegınız 5 aylık duzeltılmıs 3 kafası 41 bıraz buyuk deılmı benım kızım 11 aylık duzeltılmıs 9 45 cm yasında en fazla 47 48 oluyo dıye bılıorum gercı dr.unuz daha ıyı bılır. Bu hıdrosefalı denen olayda kafa capı buyuk oluo gozler asagıya doru daha uzun sure kalabılıo sadece dr.unuza danısın derım.. Ayrıca bebegınız daha kucuk endıselenmeyın henuz donmezkı benımkı 2-3 aydır yuvarlanıo ve desteksız oturuyo herseyın bı zamanı var gerıden geldıklerı ıcın.. Sesede daha algılamaz zamanla cnm benımkıde ozamanlar bakmıodu devamlı ısmıyle seslen bızımkıler anca arayı kapatıyo telas yapmayın..mesela benımkıde emeklemıo sinir oluyorum yanı sızı cok ıyı anlıyorum ama bıraz sabretmelıyız
ben izmirde yaşıyorum ailem istanbulda ailemin yanına geldim burda prematüre bebekler konusunda uzman bir doktora götürdüm herşey normal dedi gelişimi de iyimiş boşuna çocuğu farklı doktorlara götürüp yormana gerek yok zaten normal konturullerinde bişey çıkarsa yönlendirir bebeğini dedi boşuna nörülüjiye de götürme şimdilik görnen bir durumu yok dedi sizce ne yapmalıyım acaba götürsem mı yoksa kendi doktorunun konturulleri yeterlimı
Fadik hanim Eczanelerde bulamazsaniz Medikallerde bulabilirsiniz.
Ben lansinoh aldım ciftli çokta memnundum. Burda tavsiyem uzerine bi kac arkadasta almisti.
tuzlu demissin ya 200-250den aşağı biraz zor bulursun. Gecen yıl bu fiyatlara almıştım. Belki tekliler uygundur ama diğer göğüs kaynayinca süt bosa akıyor o ozaman
cevaplarınız için sağolun arkadaşlar...Bende medela almıstım gecen sene 150 tl cıvarınaydı
bende tekli avent kullandım çokta memnun kaldım 2.el de bakabilirisin bi arkadaşımın 2tane var bi taneside medela galiba istersen sorarım satmayı düşünüyosa alırsın fazla kullanmadı
fadik birde bebek tulumlarini soyleyecektim unuttum suan bebegim 2 kilo 100 gr ancak 0 aylik tulumlar oluyor 1 aylik olanlar biraz buyuk geliyor,sen ikisindende alirsan iyi olur cok fazlada alma cabuk buyuyorlar diger cocuklarimdan biliyorum bu benim 3. bebegim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?