Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benım kızım 11 aylık duzeltılmıs 9 aksam 8 gıbı corma veya sebze puresı yedırıyorum ıcıne 1 dılım tam bugday ekmegı koyup 12 gıbıde 180cc mama yedırıyorum uykuda sonra ben yatıyorum malum sabaha iş var

11 de muhallebi kaşıkla..saat 2 de muhallebiden kalanı bebek sütü içinde 125 cc biberon saat 5 te maalesef bisküvili biberon sade süt içmiyor..9 gibi bi 125 daha çünkü ben de geç kalkıyorum o da..saat 1 den sonra çorba püre yoğurt..hep ucundan azıcık..:)) 7,5 aylık benim ki..bi de elim de su biberonu habire içsin diye uğraşıyorum..
doktoru muhallebiyi bisküviyi verme dedi ama 3 saatte bir hep çorba mı vereyim.. dr kalsa aptamili ver içsin yook çocuk istemiyor ..6-12 pınar bebek sütü aldım günde 500 gr bitirtmeye çalışıyorum..o da mamadan pahalı 500 gr 2700 mü ne..bu ay 700 gr aldığı için boşverdim ama geçen ay ki gibi az almış olsaydı iyi bir mama alacak süte karıştıracaktım..
birde geçen ay emerken bana gece uykusu yoktu hep ayaktaydı sabah 10 a kadar durduğu olurdu.. şimdi sütü gözü kapalı içiyor uyanmıyor.doyuyor da ondan diyorum....çoook şükür..

arkadaşlar selamlar uzun süredir yazamıyorum bebeğim şuan 5 ayını tamamladı düzeltilmiş yaşıda 3 aylık bebeğim şuan çok hereketli ayakları ile sürekli aşağıya doğru kaymaya çalışıyor elleri ile sürekli oynuyor ne bulursa ağzına götürüyor saçlarımı yakalarsa çekiyor göz teması de tam ama yakından sadece sese çok az tepkisi var kulaklarından sorun yok dedi doktor birde bir yere baktımı çok bakıyor şuanki yaşına göre motor gelişimi normalmı daha sağ sola dönemiyor ama yastıkların üztünden çok çabuk kayıyor aşılara

hıdrosefalısımı var

şuan kilosu 6.400 boyu 64 ba çevresi 41 sürekli aşağıya bakmıyor sadece çok yakınından ses duymadıkça pek bakmıyor vede hala çok sese tepki vermiyor dönmüyor yani ama yakından görünce hemen dönüp tepki veriyor

sımdı bebegınız 5 aylık duzeltılmıs 3 kafası 41 bıraz buyuk deılmı benım kızım 11 aylık duzeltılmıs 9 45 cm yasında en fazla 47 48 oluyo dıye bılıorum gercı dr.unuz daha ıyı bılır. Bu hıdrosefalı denen olayda kafa capı buyuk oluo gozler asagıya doru daha uzun sure kalabılıo sadece dr.unuza danısın derım.. Ayrıca bebegınız daha kucuk endıselenmeyın henuz donmezkı benımkı 2-3 aydır yuvarlanıo ve desteksız oturuyo herseyın bı zamanı var gerıden geldıklerı ıcın.. Sesede daha algılamaz zamanla cnm benımkıde ozamanlar bakmıodu devamlı ısmıyle seslen bızımkıler anca arayı kapatıyo telas yapmayın..mesela benımkıde emeklemıo sinir oluyorum yanı sızı cok ıyı anlıyorum ama bıraz sabretmelıyız

süt içmeme herkesin sorunu heralde benim kızlarda sadece gece alıyolar biberonu keçi sütü falan ver dediler ama gece içiyo nasıl olsa diye vermedim çünkü sorun sütte değil biberon almıyolar suyu çok seviyolar hatta biberonu tutupta içiyolar süt içerkende ben zorla tutturuyorum ama canları isterse tutuyolar onuda

benimilerin günlük menüsü şöyle sizde yazında fikir edinelim
sabah 6.30da 120cc mama
sonra saat 10.00da kahvaltı yumurta labne meyve püresi kaşık maması pekmez
saat 13.00de meyveli veyada cicibebeli yoğurt yada içim smart hazır yoğurt onu daha güzel yiyolar arada veriyorum
saat 17 yada 18 da yaptığım çorba bugünlerde sebzeden bıktık şehriyeli domatesli yada yoğurtlu seviyolar
saat 21 da muhallebi yada 21.30da 120cc mama
24.00 de 120cc mama
gece kalktıklarında toplamda 200cc mama her zaman içinde 1 yada2 tane cicibebe oluyo sade içmiyo benimkilerde
bugünlerde fazla kalkıyolar malum saatler karışıyo kim ne zman ne kadar içti hatırlamıyorum:)))

sizce bu menü nasıl bence gün içindeki mama çok az hatta yok napim içmiyolar

bende yazıyım sabah 7de kalkıyo 200cc yıyo ama ıcıne cıcı bebe cevız tahın pekmez koyuyorum sonra uyukluo 10da bı tane yumurta labne tereyagı beyaz peynır arada ev recelı yıyo 1dılım tambugday ekmegının ıcını koparıp verıyorum. Sonra 12 gıbı uyuyo uykuda 150cc yedırıyorum 2 gıbı uyanınca corba yada kabak dolması yada kofte ızgara ondan sonrada tatlı nıyetıne bı yarım saat sonra bebek sutlacı 1 saat sonra 2 tane yerlı muz bıde bu bebelacın seftalı muz puresını cok sewıo onu verıorum.. Aksam uzerı yogurt ıcıne onceden bebek ekmegı koyuyorum aksam 8 gıbıde sabahkı deılde baska bı cesıt corma gece 12dede mama yıyo ama herzaman ole ıstahlı deıl ama sıstem bole:) sızın menu az deıl bence benımkı nasıl

bence sizinki çok güzel köfte ve kabak dolması yazmışın ne kadar yiyo olnları benimkiler yarım köfte yiyo yanında domateste pişiriyorum ekmekle ondanda veriyorum biraz boğazlarıda şiş bööög yapıyolar bugünlerde taneliyi daha tam yiyemyolar bende yediklerimizden veriyorum ama doyumluk değil bak sen arada sütte veriyomuşun bizimkiler yemiyo işte ve bu yazdıklarımıda yarım yamalak yiyolar dişlerinden dolayı iştahsızlar zaten

ya benım kızımda ole super ıstahlı yemıo ama bazende guzel yıyo koparıp verınce ve ırı seylerı severek yıyo bende bazen kofteyı suda haslıorum domates rendelıyıp yanına patates puresı yapıorum ama gecenlerde elektrıklı ızgarada pısırdım 2 tane yedı kofte dolmada gecenlerde yaptım 2 tane yedı.. Mamayıda uykuda sadece bıberonla alıo uyanıksa kasıkla yıyo. Ispanak puresı yapıyorum ıcıne beyaz peynır koyuyorum guzel oluo deneyebılırsınız. Bebek kekı yapıorum arada ılık ılık yedırıyorum deneyın bence..

ıspanak püresi iyiymiş bak bunu yarın deneyebilirim bebek kekini nasıl yapıyosun taifini verir misin benimkilerde kek türü şeyleri seviyolar ama onlara özel yapmamıştım hiç bizim yediklerimizden yiyolardı

ıspanak püresi iyiymiş bak bunu yarın deneyebilirim bebek kekini nasıl yapıyosun taifini verir misin benimkilerde kek türü şeyleri seviyolar ama onlara özel yapmamıştım hiç bizim yediklerimizden yiyolardı

1 yumurta 1 cay bardagından azcık az dut pekmezı 1 caybardagı sıvıyag (ben bebege komılı alıorum) 1 vanılya 1 kabartma tozu 1 tane havuc rendesi 1 cay bardagı cevız ıcı 2 su bardagı un.. Ben kendıme yaptıgım kekten vermıorum seker var ıcınde dıe pekmezle cok guzel oluo rengı koyu oluo sadece mesela elmada rendelesen olur yada onceden rondodan gecırıp kuru uzum sıyah kuru uzum koyabılırsın.. Ispanagın ıcıne cok koyma peynırı hatta sade ıspanak daha faydalıdır.. Benımkısı enteresan bı cocuk peynırlı sewıo. Ben okadar ugrasırım yesın dıe benı sınır edıyo. Ben calısıyoyorum annem bakıo kızıma dun annemle dısarda et doner yemıs ya garezı bana bu kızın ya acaba evde yaptıgım sutlacın bebege bı zararı olurmu yapıp yedırsemmı

benimkilere peyniri çok seviyo bende peynir katıp verebilirim sütlacın şekeri azsa ver bence sütlacı şeker dışında neyle tatlandırabilirsin bilmiyorum pekmezle falan olmaz bence bende bugün tavuk haşlayıp versem mi diye düşünüyodum

merhaba prematüre bebek anneleri....
benim sizlere bir kaç sorum olacaktı...
ben 32 haftalık hamileyim ama bebeğim iki hafta geride... gelişimi de biraz yavaş ilerliyor...
ama çok şükür rabbime bir sağlık problemimiz yok gözüküyor...
dr um minyom bir bebek olacağını düşünüyor...
benim bu 5. hamileliğim 4 kaybım var yani...bunda serklaj(rahim ağzına dikiş) oldum ve ilk haftalardan berli devamlı yatıyorum...
bebeğime henüz bir çift çorap bile almadım...yeni yeni azıcık kalkar birşeyler alırım diyordum ama bu haftaki kotrolümüzde rahimde biraz kısalma olduğunu gördük bu haftalarda olabilir ama benim ani kısalmalar oluyor bu yüzden ben kalkmaktan vazgeçtim bebeğim biraz daha büyüsün istiyorum...
benim sizlere sorum ben şuan doğuma gidecek olsam(inş. az daha dayanır kuzum) bana ve bebeğime ne almalıyım....
şöyle muhakkak alınması gereken özellikle hastanede lazım olacak şeyleri soruyorum...çok acil olmayanları sonrada alırım...
birde bu alacaklarım da normal zamanında doğan bebekle erken veya küçük minyom bir bebek olduğunda ne gibi farklılıklar olur...
mesala bezi mini boy alsam olurmu yoksa prematüre bebek için özelmi olacak...diyelim prematüre bebek için özel aldım ama bebişim erken gelmedi o bez çokmu küçük olur...
birde hastane çkışını nasıl almam lazım? başka en acil ne almam gerekir?

ben herseyı verıyorum artık 11 aylık oldu.. Senınkıler kac aylık suan

benım kızım 29 haftalık dogdu zaten uzun bı sure kuvezde cıplaktı.. Molfıxın premature bebek bezı kullandı hatta taburcu olduktan sonrada onu kullandı sen 1 kutu al zaten bıttıkce alırsın ayrıca ınsallah zamanında dogarda bu bezı cope altmıs olursun premature elbıselerı var tulumlar falan onlardan alabılırsın normal hastane cıkısları cok buyuk olurrr.. Bıde sut pompası al cunku sutunu sagıp bebegıne goturmen gerekıcek.. Insallahhh bunların hıc bırıne gerek kalmadan zamanında alırsın bebegını kucagına cnm

slm kizlar, bende oglumu iki ay once 27 haftalik dunyaya getirdim,tam 60 gun oldu ve oglum dun kuvezden cikti cok sukur,ama bi sure daha hastanede kalacak,cok mutluyum ya:) insallah biran once eve getirebilirim bebegimi Allahim kimseye yasatmasin erken dogum dun kiyafetleriyle kucama alinca unuttum agladigim gunleri:))

rabbım evınede yatagınada yatırmayı nasıp etsın benım kızım 11 aylık oldu anca kendıme geldım her an korkuyla yasamak kotu bısey. Oglun neden hala hastanede pekı bı sıkıntımı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…